La nivel mondial, 37.000 de persoane mor in fiecare an din cauza melanomului. La nivel european se poate remarca o rata mai mare de depistare a melanomului la femei, dar o mortalitate mai mare la barbati. Pe data de 25 mai, 240 de medici dermatologi din toata tara, membri ai Societatii Romane de Dermatologie, vor oferi pacientilor consultatii gratuite pentru posibilele afectiuni pigmentare ale pielii (alunitelor).

La nivel mondial, 37.000 de persoane mor in fiecare an din cauza melanomului. La nivel european se poate remarca o rata mai mare de depistare a melanomului la femei, dar o mortalitate mai mare la barbati. Campania initiata de Academia Europeana de Dermatologie si Venerologie a fost adoptata si de Societatea Romana de Dermatologie. Aceasta campanie are ca scop educarea populatiei in privinta depistarii precoce a diferitelor forme de cancer de piele si a necesitatii utilizarii unei creme de protectie, aplicate conform necesarului fiecarui fototip de piele.

Societatea Romana de Dermatologie alaturi de Avene Laboratoires si Schering-Plough lanseaza cu ocazia „Zilei Europene A Melanomului”, a IV-a editie a programului national de prevenire si depistare a leziunilor maligne cutanate sub sloganul „O alunita iti poate curma viata! Un consult ti-o poate salva”.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Unghiile cu efect cromat, tendința primăverii O plimbare cu familia în oraș poate fi un risc major pentru sănătate: 10% dintre cancerele depistate în Europa sunt asociate cu poluarea O româncă a fost numită la conducerea unei renumite organizații internaționale de business pentru femei

Pe data de 25 mai, 240 de medici dermatologi din toata tara, membri ai Societatii Romane de Dermatologie (SRD), vor oferi pacientilor consultatii gratuite pentru posibilele afectiuni pigmentare ale pielii (alunitelor). Pacientii vor primi, de asemenea, sfaturi despre cum se pot feri de actiunea nociva a razelor UV cu ajutorul produselor de fotoprotectie. Pentru a beneficia de o consultatie gratuita pacientii trebuie sa se programeze in perioada 18-22 mai la numarul de telefon 0800 800 883, in intervalul orar 8:00-20:00.

„La aceasta editie, obiectivul nostru este sa oferim consultanta gratuita unui numar dublu de pacienti fata de anul trecut. in acest an avem un numar record de medici dermatologi participanti, ceea ce ne face sa credem ca ne vom atinge obiectivele. Aceasta campanie vine an de an in intampinarea pacientilor care sufera de probleme dermatologice, mai mult decat atat, poate ajuta la depistarea in timp a diferite forme de cancer, ceea ce inseamna practic salvarea vietii pacientului,” spune Prof. Dr. Virgil Feier - Presedinte al Societatii Romane de Dermatologie.

O absolventă UBB caută pe Reddit presupuse victime ale abuzurilor unui fost profesor Creează o atmosferă de bucurie și sărbătoare în casa ta în aceste zile: Cele mai frumoase coronițe de Paște, pot schimba radical aspectul locuinței tale! Lumina pe care o porți în sufletul tău este mai puternică decât răutățile celor din jur

Soarele, prieten sau dusman...

Este a treia editie de parteneriat intre Societatea Romana de Dermatologie si Laboratoarele Dermatologice Avene si are ca scop educarea populatiei in protejarea de efectele nocive ale soarelui. Imbucurator este ca numarul pacientilor care vin sa-si testeze alunitele si sa intrebe medicii dermatologi de produse de fotoprotectie a crescut de la an la an.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri