17 Martie 2016 publicat în Cultura 64 share-uri

Iata 8 femei care au revolutionat arta culinara, demonstrand ca nu doar barbatii sunt cei mai buni bucatari:

Regina Margherita a observat, intr-un tur desfasurat la finele secolului al XIX-lea, ca oamenii apreciau painea mare si rotunda cu ierburi si condimente. Dupa ce a gustat prima felie de pizza, a continuat sa consume acest preparat, in ciuda criticilor, care ii reprosau ca se infrupta din mancarurile celor de jos. Regina a facut o pasiune atat de mare pentru acest sortiment culinar incat l-a chemat la curtea regala pe Rafaelle Esposito, un bucatar-sef dintr-o pizzerie, ca sa ii prepare cateva variante de pizza. Impresionat de cerinta reginei, bucatarul a facut o reteta doar pentru ea, cu rosii, mozarella si busuioc proaspat, care reprezentau culorile drapelului italian. Aceasta a devenit preferata reginei, iar de atunci acest preparat culinar poarta numele “Pizza Margherita”.

Foto: Regina Margherita di Savoia via wikipedia

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Înainte de a te încredere în oricine, încrede-te întâi în tine!

Alice Waters a devenit unul dintre promotorii alimentatiei sanatoase dupa ce s-a raliat miscarii ”slow food” din Statele Unite ale Americii, aparuta ca o ofensiva directa la explozia fast food-ului. Alice Waters promoveaza in restaurantul ei Chez Panisse din San Francisco mancare gatita incet, dar sanatos, bazata pe ingrediente locale, naturale. Fiind o mare sustinatoare a alimentelor bio, aceasta a pus si bazele unei fundatii pentru a promova mancarea sanatoasa in randul elevilor.

”Gastronomia americana”, scrisa de Amelia Simons si publicata in 1796, a fost prima carte de bucate din istorie scrisa de un american. Pana atunci, cartile de bucate tiparite si folosite peste Ocean erau britanice. Lucrarea Ameliei Simons a fost foarte apreciata si a fost tiparita si piratata timp de 30 de ani dupa prima aparitie. In prezent, mai sunt doar patru copii ale primei editii ale lucrarii.

Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor! Testul DA sau NU: Află ce părere au oamenii din jur despre tine!

Ruth Wakefield, proprietara renumitului Toll House Inn, din Whitman, Massachusetts, a inventat biscuitii cu ciocolata. In timp ce unii spun ca reteta a fost creata din greseala, in urma cu 86 de ani, cand a ramas fara ciocolata de casa pe care o folosea la fursecuri, aceasta a declarat ca a recurs deliberat la aceasta metoda pentru a aduce pe piata un nou produs. Folosind bucatele sfaramate de ciocolata semi-dulce de la Nestle in aluat, ea a creat un produs extrem de indragit si astazi: fursecurile cu bucati de ciocolata. Dulciurile au fost extrem de apreciate inca de la inceput, iar Nestle i-a cumparat reteta, in schimbul aprovizionarii cu ciocolata, pe viata.

* Informatii oferite de foodpanda.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri