Intr-un domeniu dominat de barbati, exista si femei care s-au remarcat, lasandu-si amprenta asupra gastronomiei mondiale. foodpanda.ro, cea mai mare platforma de food ordering din Romania, va prezinta 8 femei care au revolutionat arta culinara, demonstrand ca nu doar barbatii sunt cei mai buni bucatari:
8 doamne de poveste care au schimbat istoria gastronomica
Julia Child a atras milioane de fani, dupa ce a prezentat bucataria franceza publicului american, demonstrand, in cadrul show-urilor culinare televizate, ca diferentele dintre bucatarii amatori si cei profesionisti nu sunt foarte mari. In 1993, la 81 de ani, a devenit prima femeie inclusa de Institutul Culinar in Hall of Fame, iar trei ani mai tarziu TV Guide a clasat-o pe locul 46 in topul celor mai bune 50 de vedete TV din toate timpurile. In 2000, Julia Child a primit cea mai mare distinctie posibila din partea statului francez, Legiunea de Onoare.
Ora Pământului 2021: o serie de evenimente online vor reuni încă o...

Cecilia Maria Simionescu, fiica lui Ion Simionescu, fost presedinte al Academiei Romane, este autoarea celei mai cunoscute carti de bucate romanesti, care a fost publicata in sute de mii de exemplare, inclusiv in limbi straine. La inceputul anilor '30, nemultumita de cartile de bucate pe care le gasea pe piata, aceasta s-a hotarat sa demonstreze ca gatitul poate fi o arta si a lansat o carte cu 10.000 de retete culinare. Pentru ca nu era sigura de succesul creatilor gastronomice proprii, aceasta si-a ales un pseudonim care urma sa devina o referinta pentru gurmanzii din Romania: Sanda Marin.
Eugénie Brazier, supranumita Mère Brazier, este cea care a facut parte din prima generatie de bucatari care au reusit sa obtina de doua ori 3 stele Michelin, fiind si prima femeie care a obtinut calificativul ”suprem” oferit de celebrul Ghid Rosu. Mère Brazier a transformat restaurantele Rue Royale si Col de la Luère in destinatii culinare in sine, motiv pentru care a fost rasplatita de doua ori cu 3 stele Michelin.
5 preparate culinare al căror nume a fost inspirat de femei celebre

Abby Fisher, o fosta sclava din Alabama, s-a remarcat la finele secolului al XIX-lea, cand a publicat cartea de bucate ”Ce stie doamna Fisher despre bucataria veche din sud”, fiind, probabil, prima femeie de origine afro-americana care a lansat o astfel de lucrare. Cartea lui Abby Fisher, publicata in 1881, este prima de acest gen care continea retete si tehnici de gatit soul food, mancare traditionala afro-americana, in contextul in care, inainte de emancipare, sclavilor le era interzis sa citeasca sau sa scrie, iar retetele si tehnicile lor de gatit erau transmise pe cale orala.
Sondaj: Peste jumătate dintre persoanele cu diabet declară că le este greu sau foarte greu să vorbească cu cei apropiați despre hipoglicemie
Studiu: Cum a fost afectată viața profesională și personală a femeilor în timpul pandemiei
Începe a 2-a ediție „Odiseea Tânărului Artist”, concursul național de amploare pentru copiii talentați la artă
Cum pot fi combătute dezavantajele școlii online?