12:03, 9 Martie 2016 publicat în Cultura 1 share-uri

Arhitectul Stefan Ghenciulescu va fi invitat joi, 10 martie, de la ora 19:00, la o noua editie a spectacolelor – conferinta Round Table Bucuresti, moderate de Valentina Sandu – Dediu.

Arhitectul Stefan Ghenciulescu va fi invitat joi, 10 martie, de la ora 19:00, la o noua editie a spectacolelor – conferinta Round Table Bucuresti, moderate de Valentina Sandu – Dediu. Dialogul despre dinamica arhitecturala a Bucurestiului va fi completat joi prin momente artistice – surpriza pregatite de organizatori.
Evenimentul se va desfasura in Studioul de Opera si Multimedia al Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti, iar spectatorii din tara pot urmari, si de aceasta data, transmisiunea in direct pe platforma EnjoyTV.ro. Intrarea va fi libera, in limita locurilor disponibile, printr-o rezervare solicitata la adresa round.table.bucuresti@gmail.com

Publicul bucurestean va fi invitat in perioada imediat urmatoare sa ia parte la ultimele intalniri ale sezonului dedicate celor trei invitati: Sorina Goia, redactor – sef Radio Romania Cultural (17 martie), actritei Ioana Flora (24 martie) si compozitorului Dan Dediu (31 martie).

Citeste si:
Planuri pentru sâmbătă seara: Horia Moculescu și Radu Homescu, în...
Planuri pentru sâmbătă seara:...

Stefan Ghenciulescu este arhitect, cercetator si critic de arhitectura, curator de expozitii, implicat in desfasurarea a numeroase proiecte culturale. Este conferentiar universitar in cadrul Universitatii de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu” din Bucuresti si, totodata, este redactor – sef al revistei Zeppelin – una dintre cele mai apreciate reviste de profil din Romania - si membru fondator al Asociatiei Zeppelin.

Domeniile principale pe axa carora se centreaza activitatea sa profesionala sunt arhitectura contemporana si modernismul istoric, urbanismul democratic, regenerarea patrimoniului, cultura urbana in Europa central si de Sud-Est, transformarile post-totalitare, proiecte alternative pentru spatiul public, initiativele culturale independente.

Citeste si:
Filip - Lucian Iorga și Laurențiu Damian sunt invitații unei noi...
Filip - Lucian Iorga și...

Stefan Ghenciulescu este autorul cartii „Orasul transparent. Despre limite si locuire in Bucuresti”, co-autor si co-editor a 8 carti publicate pe temele mentionate.

Este bursier NEC si profesor invitat la scoli de arhitectura din Belgia si Germania si, impreuna cu echipa Zeppelin, a obtinut calificarea in finala concursului „European Public Space of the year 2011” prin programul „Magic Blocks”. A obtinut Premiul I la concursul national pentru realizarea pavilionului Romaniei la Bienala de Arhitectura de la Venetia, edi ia 2006. De asemenea, Stefan Ghenciulescu a obtinut un premiu si doua nominalizari la Bienala Nationala de Arhitectura, cinci premii si patru nominalizari la Anuala de Arhitectura Bucuresti.

Mai multe despre activitatea sa profesionala si a echipei sale, pe site-ul www.e-zeppelin.ro.

La fiecare editie Round Table Bucuresti, invitatii au dedicat un moment locului preferat din Bucuresti, Ateneul Roman ocupand un loc fruntas in randul preferintelor lor. Joi seara, publicul va fi invitat sa descopere ce loc din Capitala se distinge in mod deosebit pentru arhitectul Stefan Ghenciulescu.

Cel de-al doilea sezon Round Table Bucuresti se va desfasura in Studioul de Opera a Conservatorului bucurestean, renumit pentru calitatile sale acustice, cu o scenografie noua ce cuprinde mobilierul LEM’S, creat de designeri romani. Round Table Bucuresti este un proiect al Uniunii de Creatie Interpretativa a Muzicienilor din Romania, proiect cultural co-finantat de AFCN.

La eveniment, intrarea va fi libera, in baza invitatiei ce poate fi solicitata la adresa round.table.bucuresti@gmail.com, in limita locurilor disponibile.

Seara de joi se va incheia printr-o invitatie la degustare de vinuri sustinut de Organizatia Somelierilor din Romania si vinurile Balla Gaza, prin prezenta somelierului Istvan Pentek.

Fiecare spectacol - conferinta va dura 90 de minute si va fi transmis in direct pe www.EnjoyTv.ro

Parteneri media: SapteSeri, Observator Cultural, LiterNet, Agentia de Carte, Garbo.ro, Calendar Evenimente, Librariile Humanitas, Bucure teni.ro, Judy Florescu, Capital Cultural, Online Gallery, Economistul.ro


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri