Cineva mi-a spus: 'Romania per me e come un vuoto sulla mappa, insignificante... che c'e di bello in Romania?'(Romania este un loc gol pe harta pentru mine, insignifiant... Ce e frumos in Romania?)... Trist, nu-i asa?, spune Elena.

Te-ai intoarce in tara?

Da, m-as intoarce in tara; mi-as cumpara o casa la munte, pentru a putea scrie (nu stiu daca sunt facuta pentru a scrie, dar simt o fericire enorma cand ma cufund in istoriile mele, cand traiesc sentimentele, senzatiile, durerile si bucuriile personajelor mele).

Cind sunt in Romania doresc sa ma izolez de tot si de toate, pentru a nu mai vedea lipsurile si probleme care ii apasa pe dragii mei romani, dar pe de alta parte, mi-ar placea sa intru in politica, in judetul Vrancea, pentru a lupta si evidentia frumusetile muntilor si cimpiilor moldovenesti.

Iar de copila, visam sa concep un Partid pentru apararea drepturilor femeilor, sunt feminista. Recunosc importanta Barbatului in viata Femeii, in cuplu, in familie, dar trebuie sa admitem ca FEMEIA este cea care face si desface, cea care poate construi intr-o viata si darima totul intr-o secunda. Femeia este sufletul si inima, zambetul si creierul Familiei.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park

Pot spune cu tristete ca Femeia in Romania nu este indeajuns respectata, iubita, pretuita. Pana cind barbatul roman nu va renunta la orgoliul sau, la ideile sale primordiale, nu va reusi sa fie mai presus femeii. Dimpotriva, cu comportamentul sau maschilist, a cautat in zadar sa supuna, sa sclavizeze femeia, si cand aceasta s-a razvratit, barbatul a batut cu pumnul in masa, profitind de forta sa. In anumite lucruri, eu as invita barbatii romani sa faca scoala vietii, comportamentului, in Italia (dar aceasta idee ramine intre noi).

Cum sunt italienii?

Sunt foarte multi italieni cititi, culti, persoane de un nivel intelectual inalt. Acestia se reunesc in conferinte, prezentari de carti, cenacluri literare. Scriitorii sunt sustinuti de oameni politici, de primar, de prieteni, de neamuri. Bineinteles, la inceput, nici o editura nu publica o carte a unui scriitor necunoscut. Va pot spune ca eu mi-am sponsorizat cartea cu banii mei, dar sper pentru a doua carte sa-mi gasesc un sponsor serios, care sa ma sustina in prezentari si publicitate.

TEZYO primăvară/vară 2023 – o călătorie unică prin tendințele momentului cu cele mai iubite branduri de încălțăminte Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Designerul Diana Nicolaie debutează pe scena artistică cu o expoziție ieșită din tipare, curatoriată de Ioana Ciocan

Sunt si foarte multi italieni care nu au scoala, au cateva clase elementare, dar au scoala vietii, si aici, va pot da exemplu o familie de tarani italieni din Porcari (Lucca), de care sunt mandra sa vorbesc. Au lucrat pamantul de mici copii, au fost "saraci lipiti pamintului", cum se zice la noi, dar in decursul anilor si cu ajutorul statului italian, a unor legi foarte inteligente, au devenit independenti, si-au cumparat pamanturile, casele boieresti, si astazi au o firma agricola de o rara frumusete.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri