18 Iunie 2013 publicat în Social 83 share-uri

De ce femeile nu sunt intrebate ce simt in legatura cu propria sexualitate?

Femeile nu sunt intrebate ce simt in legatura cu propria sexualitate. Definitia sexului in ultimii doua mii de ani, felul in care am institutionalizat unii pentru altii dorintele erotice si emotionale este, inca redus la un scenariu rigid, avand ca eveniment central actul sexual-coitul.

Atat eu cat si multe dintre prietenele mele mai putin norocoase am trait ani buni ai feminitatii noastre simtindu-ne vinovate de fiecare data cand nu reuseam sa avem orgasm cu cate un barbat.

Astazi, Declaratia Natiunilor Unite privind drepturile femeilor atrage atentia peste tot in lume asupra liberului acces la informatii despre corpul acestora precum si despre libertatea de care se bucura (sau ar trebui sa, mai degraba) in privinta deciziilor sexuale si reproductive.

Foto Shutterstock.com - cuplu; sex; sexualitate feminina

Dar noi de unde sa ne luam informatii valide, corecte, verificate, prietenoase la adresa femeilor si ale nevoilor lor? Din revistele glossy despre femei care-ti dau 10 trucuri despre cum sa-l faci pe EL fericit? Dar ce-o face pe ea EA fericita? Va garantez ca nu gasiti asa ceva, cu atat mai putin in revistele pentru barbati. Inca exista mitul conform caruia femeile au orgasm intern si extern pe toate gardurile, drumurile si-n toate revistele pentru femei. Ei bine, este gresit arata raportul HITE, studiul amplu efectuat de cercetatoarea Americana Shere Hite, in 1976.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Dantela – din nou în tendințe pentru sezonul cald Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor! Transparențele - în tendințe în primăvara-vara 2023! 10 exemple de cum putem integra și purta piesele vestimentare din materiale transparente și semi-transparente în ținutele noastre

Da, nu paream sa fi evoluat prea mult din anii ’70, asa-i?

In acest studiu, pe baza marturiilor adunate de la peste trei mii de femei, se contureaza o concluzie foarte clara: majoritatea femeilor ajung la orgasm prin stimularea clitorisului sau a zonei pubiene exterioare, singura sau cu ajutorul altei persoane, prin stimulare orala sau manuala, in timp ce doar o treime din femei experimenteaza orgasmul in timpul coitului, fara niciun fel de alta stimulare.
Asadar, orgasmul este orgasm. El difera ca senzatie in functie de zona stimulata, producatoare a climaxului.

Afla tot ce trebuie sa stie orice femeie despre clitoris, din articolul 10 curiozitati fascinante despre EL: Clitorisul

In prefata studiului sau, Hite zice “ Societatea stie de multa vreme ca e mai simplu pentru femei sa atinga punctul culminant prin autostimulare decat prin coit si ca masturbarea este clitoridiana si exterioara si nu vaginala. Cu toate acestea, femeile sunt condamnate, ca si cand senzatiile si nevoile lor ar fi gresite. De exemplu, in secolul XX, desi Freud si Kinsey stiau ca femeile au orgasm mult mai usor prin stimulare clitoridiana decat prin penetrare vaginala, cei doi au ezitat sa ajunga la concluzia logica: este NORMAL si nu ANORMAL ca o femeie sa atinga punctual culminant prin stimulare clitoridiana exterioara si ca insasi definitia actului sexual ar trebui schimbata”.

Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile 6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea Înainte de a te încredere în oricine, încrede-te întâi în tine!

In loc sa se remarce ca societatea oprima femeile, ei au asteptat ca femeile sa se schimbe; Freud credea ca femeile cresc pentru a se “potrivi” si implini din punct de vedere sexual, in timp ce Kinsey era de parere ca daca o femeie a fost maritata o vreme si avea mai multa experienta sexuala, ea putea ajunge la acest rezultat.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri