Peste 500 de contracte în valoare de 6,1 milioane de lei au fost înregistrate la Casa Județeană de Pensii (CJP) Buzău, în baza Ordonanţei de Urgenţă (OUG) 163/2020. Prin intermediul acestui act normativ oamenii își pot completa contra-cost retroactiv stagiul de cotizare pentru fondul de pensii. Iată cât este valoarea pe o lună și cine poate achita retroactiv.

Vechime la pensie în rate: cât este valoarea pe o lună

Prin Legea nr. 168/2021 privind aprobarea OUG nr.163/2020, este reglementată posibilitatea asigurării retroactive în baza unui contract de asigurare socială pentru o perioadă de maxim 6 ani calendaristici anteriori lunii încheierii contractului.

Încheierea unui astfel de contract de asigurare socială poate fi solicitată până la data de 31 august 2023, iar în intervalul de 6 ani poate fi cerută asigurarea pentru una sau mai multe perioade de timp, continue ori disparate.

Conform CJP Buzău, ordonanţa este temporară şi oferă posibilitatea unei persoane care nu a realizat stagiul de cotizare într-o anumită perioadă cât timp nu a fost angajată să plătească retroactiv asigurarea pentru perioada respectivă.

„Contracte încheiate în baza OUG 163/2020, la nivelul CJP Buzău, de la intrarea în vigoare a ordonanţei până în prezent au fost înregistrate 558, în valoare totală de 6.133.064 lei. Acest act normativ acordă posibilitatea achitării retroactiv a contribuţiilor de asigurări sociale, pentru o perioadă de maxim 6 ani, cu posibilitatea de achitare în rate. Valabilitatea acestui act normativ este până la data de 31 august 2023, inclusiv", potrivit CJP Buzău.

Cititi mai multe pe 9news.ro

Foto fr si main: OPOLJA /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri