5 Noiembrie 2012 publicat în Lifestyle 138 share-uri

Simbolurile care exista in cultura noastra, in subconstientul si in sufletele noastre traseaza cursul existentei. Un totem, un medalion sau o statueta, un animal sau un gest; acestea sunt incarcate de semnificatii puternice, nu sunt simple 'obiecte'. Sunt mesaje despre cum traim iar simbolurile norocului le-am putea considera mesaje despre speranta noastra in mai bine. Oamenii din intreaga lume se bucura si astazi de mitul din spatele simbolurilor norocului. Cauta acel simbol al norocolui care ti se potriveste cel mai tare. Alege-ti si tu 'amuleta' norocoasa!

18. Dream catcher (Captura pentru vise)

In culturie amer-indiene, acestea sunt considerate aducatoare de noroc. Ele captureaza imaginile negative din vise. (foto dr.)

19. Lanternele rosii chinezesti

Aceste laterne care ne fascineaza cand sunt inaltate pe cer sunt un simbol al norocului in cultura chineza.

20. Potcoava calului

Potcoava calului simbolizeaza norocul, puterea asupra raului, puterea de a invoca binele si fertilitatea.

Potcoava calului se pune in fata casei pentru a proteja familia de rele. Potcoava in forma de "u" va mentine norocul in interiorul caminului pentru totdeauna. Aceasta traditie dateaza inca din secolul 10 d. Hr.

21. Monedele

Gasesti o moneda si ea iti aduce noroc pe toata durata zilei. Si in Feng Shui, monedele sunt considerate aducatoare de noroc.

22. Cifra 7

Numarul 7 este considerat norocos in diferite culturi si religii. La crestini cifra 7 reprezinta auto-sacrificiul si virtutea si apare in diverse moduri simbolice in Scriptura. Primii crestini credeau ca increderea in Dumnezeu le aduce 7 daruri: intelepciune, intelegere, onoare, glorie, bine-cuvantare, putere si bunatate.
In mitologia Japoneza exista de asemene 7 Zei ai Norocului.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Înainte de a te încredere în oricine, încrede-te întâi în tine! Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Persoana potrivită te va face să te îndrăgostești de tine, în primul rând

23. Trifoiul cu patru foi

Acest simbol al norocului este popular mai ales in cultutrile vestice unde este asociat Zilei Sf. Patrick.
Trifoiul cu patru foi exista dar nu este la fel de comun precum cel cu trei foi, asa incat daca gaseti un trifoi cu patru inseamna ca ai noroc.

Foto: FromSandToGlass

24. Bambusul

Un dar confectionat din bambus aduce noroc. Exista o spec

ie de bambus care se numeste chiar asa bambusul norocului (Dracaena este numele sau stiintific).

25. Piatra de Amber

Se crede ca amberul este o bucatica de soare si ca are puterea de aduce binele si norocul. Chinezii si musulmanii ard amber intr-un ritual care alunga spiritele rele. (foto dr. - bratara cu amber; www.guigo.eu)

26. Safirul

Safirul este considerat un simbol al norocului inca din timpuri antice. Grecii credeau ca daca porti safire invoci bunatatea zeilor. In Europa centrala antica, oamenii credeau ca aceasta piatra albastra are puteri supranaturale. In India, are puterea de a aduce norocul si prosperitatea.

5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta Ghid pentru alegerea mobilierului interior

27. Inima

Medalioanele in forma de inimioara aduc in mod evident dragostea. La crestini inima este vazuta ca o reprezentare a intelpciunii si a iubirii. In Egipt, inima este centrul energiei noastre fizice; in trecut se credea ca acest simbol are puterea de a indeparta magia neagra. Islamul vede inima ca baza a gandirii.

Iti mai recomandam si:

Ghici noroc cine-i: Zodiile cu super noroc la bani in al II-lea semestru al toamnei 2012!

Horoscopul cromatic al norocului: Ce culoare iti aduce noroc?

Horoscopul Japonez al Norocului: Afla sub ce zodie norocoasa te-ai nascut!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri