Simbolurile care exista in cultura noastra, in subconstientul si in sufletele noastre traseaza cursul existentei. Un totem, un medalion sau o statueta, un animal sau un gest; acestea sunt incarcate de semnificatii puternice, nu sunt simple 'obiecte'. Sunt mesaje despre cum traim iar simbolurile norocului le-am putea considera mesaje despre speranta noastra in mai bine. Oamenii din intreaga lume se bucura si astazi de mitul din spatele simbolurilor norocului. Cauta acel simbol al norocolui care ti se potriveste cel mai tare. Alege-ti si tu 'amuleta' norocoasa!

"Cultura umana a debutat prin simbol si mit. Prin simboluri mostenite din epoci ancestrale, omenirea si-a pastrat unitatea si continuitatea ei spirituala.

Simbolul autentic e un semn ce rezoneaza in sufletele oamenilor tocmai prin importanta si gravitatea sensurilor sale, ce se refera intotdeauna la problemele fundamentale ale existentei. El este semnul ce pastreaza un echilibru optim intre continut si expresie, intre spirit si materie, intre intelectual si afectiv" (Dictionar de Mituri si Simboluri afective - Ivan Evseev)

Ce simbol al norocului rezoneaza in sufletul tau? Alege-ti si tu 'amuleta' norocoasa!

1. Greierele

Greierele este simbol al norocului in aproape toate culturile lumii, inca din vremuri preistorice. De exemplu, in Orient si in Europa de Est sa omori chiar si din greseala un greiere, inseamna ghinion. In America, triburile de amerindieni credeau ca greierele este purtator de noroc. In China si in alte tari asiatice, cantecul greierului indeparteaza orice pericol.

2. Buburuza

Simbol noroc - buburuza)

3. Libelula

Si libelulele sunt insecte aducatoare de noroc. Asa cum zboara in vant, libelulele sunt simbolul schimbarilor si al visarii. Libelulele sunt in mod simbolic asociate cu prosperitatea, puterea, curajul, pacea, armonia si puritatea.

4. Scarabeii

Scarabeii erau considerati aducatori de noroc din timpurile Egiptului antic; scarabeul este in acelasi timp un simbol al renasterii si al transformarii.

5. Stejarul si ghinda

In mitologia Nordica, stejarul aduce noroc. Vikingii asociau stejarul cu Thor, zeul care a creat tunetul si fulgerul. Fiindca acest copac atrage fulgerul, era sacru pentru Thor. De aceea, nordicii credeau ca fructul stejarului, ghinda, este un simbol al dorintei zeului Thor. Asa au inceput nordicii sa isi puna ghinde la ferestre pentru a-si proteja casele de furia naturii, dezlantuita prin intermediul fulgerelor lui Thor.

6. Curcubeul

Curcubeul este considerat aducator de noroc in toate culturile. Exista o legenda care spune ca daca gasim coada curcubeului, descoperim acolo si o oala mare cu bani de aur.

Simbol noroc- curcubeu

Foto: Shutterstock

7. Oul

In folclorul traditional universal, oul este simbolul feritilitatii, al puritatii si al renasterii. Era folosit in ritualuri magice pentru a invoca fertilitatea si virilitatea.


Vizionare placuta

Iti plac articolele Garbo?
Sigur o sa iti placa si pagina noastra de Facebook :)
Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Alege-ti si tu 'amuleta' norocoasa! 27 de simboluri ale norocului din intreaga lume.