Aflati de la specialist de ce este importanta alimentatia speciala pentru animalele de companie!
Aflati de la ANCA IVAN - Specialist Animax - de ce este importanta alimentatia speciala pentru animalele de companie

_______________

De cate ori nu vi s-a intamplat sa oferiti catelului sau pisicii resturile mesei voastre sau si mai rau sa-l hraniti doar cu alimente umane? Pe termen scurt, acest regim poate cauza animalului o indigestie sau usoare indispozitii, dar pe termen lung, acest comportament alimentar poate cauza probleme de dezvoltare, dar si o serie de boli greu de tratat.

De ce este importanta alimentatia speciala pentru animalele de companie, aflati de la Anca Ivan, specialist Animax:

Hrana speciala ofera animalului de companie un regim echilibrat

Produsele special concepute ofera posibilitatea hranirii adecvate a animalutelor in functie de etapa de viata (junior, adult , senior). O data cu inaintarea in varsta metabolismul animalutelor se schimba iar necesarul nutritiv se modifica de la o varsta la alta. De exemplu, puii au un metabolism foarte accelerat si un consum energetic crescut deoarece in perioada de crestere se definitiveaza sistemul muscular si osos se maturizeaza diferite tesuturi si organe, necesitatile nutritive la aceasta categorie de varsta sunt mult mai ridicate decat un animalut aflat la varsta adulta. Daca am alege sa hranim animalutele cu hrana preparata in casa nu am face decat sa predispunem organismul la o serie de carente. Majoritatea mancarurilor gatite pe baza de carne sunt sarace in calciu, ceea ce ar afecta grav dezvoltarea tesutului osos. Aceasta alimentatie ar trebui suplimentata cu vitamine si minerale ceea ce ar creste foarte mult costurile de intretinere.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Înainte de a te încredere în oricine, încrede-te întâi în tine! Laptele se ieftinește. Marii retaileri au fost de acord cu scăderea prețului

Hrana industriala este realizata in functie de anumite particularitati: rasa , talie, activitate fizica, mediul in care traieste animalutul, anumite stari fiziologice cum ar fi: gestatia si lactatia, anumite categorii de animale (animale sterilizate). Alegand formula adecvata, va asigurati ca oferiti animalului dumneavoastra exact ceea de ce are nevoie.

Hrana speciala nu se strica usor

Foto: Hrana Caine, Shutterstock

Produsele uscate pentru catei si pisici sunt mai sigure pentru sanatatea lor si reduc riscul imbolnavirilor. Datorita continutului scazut de apa din compozitie, aceasta nu permite dezvoltarea fungilor si bacteriilor.

Produse cu o digestibilitate crescuta

Atat cainele cat si pisica nu poseda un sistem enzimatic complex ca cel al omului, motiv pentru care nu pot descompune o serie de compusi din hrana destinata consumului uman. Aceste doua specii nu digera celuloza, nu pot digera amidonul,in plus din cauza faptului ca intestinul subtire este scurt hrana trebuie sa aiba un volum redus. In concluzie pentru o alimentatie corecta este nevoie de hrana cu un inalt grad de digestibilitate pentru ca aceasta sa fie asimilata si valorificata de organism.

Beneficii pentru copiii personalului din învățământ; Profesorii au obligaţia de a respecta diversitatea – noi amendamente adoptate în Camera Deputaților 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor!

Foto homepage: Hrana speciala caini, Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri