2 Decembrie 2014 publicat în Animalutze 1 share-uri

Cunoaste-le nevoile inainte de a te decide sa-ti iei unul
Aflati de la ANCA IVAN - Specialist Animax - ce trebuie sa stiti inainte de a aduce acasa o specie de sarpe

_______________

Animalele exotice au inceput sa devina prezente din ce in ce mai obisnuite in casele multor romani. Nevoile reduse de ingrijire si atractia spre necunoscut, sunt doua dintre motivele care se opteaza pentru astfel de animale. Serpii se numara printre acei „prieteni exotici”, care au luat locul iubitoarelor pisicute sau catelusilor.

Chiar daca sunt nepretentiosi, serpii au nevoie de o ingrijire specifica si un anumit mediu de viata. Inainte de a aduce acasa o specie de sarpe, Anca Ivan, de la Animax, va sfatuieste sa:

Pregatiti un terariu

Pregatiti un terariu, o casa in care va locui sarpele. Terariul trebuie ales in functie de dimensiunile pe care le va atinge sarpele la maturitate. Informati-va despre specia pe care urmati sa o achizitionati si aflati toate detaliile referitoare la mediul de viata, temperatura, nevoia de lumina, umiditate si decor.

Nu-i hraniti zilnic

Serpii sunt animale carnivore, cunoscuti pentru capacitatea lor de a inghiti animale mai mari decat propriul corp. Acestia se hranesc cu rozatoare vii, insa pot manca si carne congelata. Serpii nu mananca foarte des, acesta fiind unul dintre punctele forte ale acestora ca animale de companie. Exemplarele tinere se hranesc o data sau de doua ori pe saptamana, in timp ce serpii adulti o data la 10 -14 zile.

Asigurati-le o temperatura ridicata in terariu

Pentru o mai buna digestie, asigurati-va ca temperatura din terariu este in jur de 29 grade. Temperatura ridicata faciliteaza digestia, iar temperaturile joase o ingreuneaza.

Nu-i deranjati dupa masa

Procesul digestiv presupune un consum foarte mare de energie. Sistemul digestiv al sarpelui este suprasolicitat cel putin 48 h dupa ingestia hranei, astfel ca dupa ce au mancat, serpii intra intr-o stare de latenta, devenind inactivi. Este bine ca in aceasta perioada sa nu-i deranjam pentru ca pot regurgita hrana.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri