INDEMNIZATIA DE CRESTERE A COPILULUI

sa stii ca se fac angajari pe peioade limitate (de un an-2 ) in cazul locurilor ramase libere pe aceasta perioada din cauza de bb (am aplicat chiar eu la cateva asemenea posturi), deci soutii pt angajator exista. desigur, el cel mai probabil o sa vrea sa vii in continuare tu pt ca stii deja mersul lucrurilor, dar acum depinde de la om la om si de la firma la firma... Oricuma macar e bine de stiut cum sta treaba. Daca oi fi in situatia asta vrodata macar stiu sa imi caut din timp pe cineva de incredere care sa stea bb in caz ca nu mi se da sconcediul fara plata.
pinicuta
Postat pe 15 Aprilie 2010 12:43
pinicuta,asta ai voie sa faca in cazul indemnizatiei,dar nu a concediului fara plata. Oricum o sa ma documentez sa vad exact.
bau
Postat pe 15 Aprilie 2010 12:49
SALINA SUSESI se afla in Timisoara, pe strada Motilor nr. 6 (intre P-ta
Sinaia si P-ta Maria)
TEL: 0725 217 077
office@salinasusesi.ro
www.salinasusesi.ro

Salina SUSESI din P-ta Maria (str. Motilor nr. 6) e cea mai moderna
din tara. E realizata in parteneriat cu concernul german KoenigsSalz, care
a mai construit saline in Germania, Austria, Italia si Spania ( Therme
Erding, Thermenhotel Bad Fussing, Therme Loipersdorf, Therme Bad Ischl,
Kinderhotel Serfaus etc etc). Salina SUSESI este o investitie realizata la
standarde germane, dupa un proiect german, principiul de functionare fiind
acelasi cu salinele europene enumerate mai sus.
Peretii si podeaua salinei sant realizati din sare naturala de la
salina Praid si din Muntii Himalaya.
O sedinta de terapie dureaza 50 minute. Pretul unei sedinte de terapie este 10 RON de persoana, iar pretul unui abonament de 12 sedinte de terapie este 100 RON (la 10 sedinte primesti gratuit 2 sedinte)
Este indicata repetarea terapiei de 12 sedinte dupa un
interval de circa 3-4 luni.

ORAR Luni-Sambata 10.00-20.00
Duminica doar cu
programare
Tel. 0725 217 077 (pt informatii si programari)
office_salinasusesi_ro
Postat pe 15 Aprilie 2010 16:28
pinicuta hai sa iti spun din punct de vedre legal cum sta treaba. Angajatorul are baza legala de a suspenda contractul de munca CONCEDIUL DE CRESTERE A COPILULUI fara acest concediu nu iti poate suspenda contractul. Daca te intelegi cu angajatorul te poate tine in concediu fara plata, dar sincer nu prea cred ca un angajator isi tine blocat un post pt 2 ani pt ca in aceasta perioada nu poate angaja pe nimeni pe locul tau, cum se intampla in cazul concediului de crestere a copilului. Bineinteles ca beneficiezi de concediu pre si postnatal pt astea nu trebuie sa ai o perioada anume de timp lucrata, beneficiezi si de concediu legal pt perioada lucrata...
Si acum sa iti spun solutia adoptata de mine am stat in concediu medical pe toata durata sarcinii cica sarcina cu risc pt ca nu am mai vrut sa merg la serviciu. Am inteles ca ti-ai dat demisia de unde ai lucrat, daca nu iti dadeai demisia puteain face chestia asta. Eu nu am avut prob cu sarcina, dar am gasit medic care mi-a dat lunar concediu medical...
viobregar
Postat pe 15 Aprilie 2010 23:37
Vio concediu pre+postnatal se calculeaza pe ultimele 6 luni lucrate,din moment ce nu are lucrate 6 luni inainte nu are cum sa le ia. Deci tre sa lucreze 6 luni inainte.
In rest acelasi lucru i-am zis si eu. Chiar azi am citit in codul muncii unde spune acelasi lucru.
Mai este o exceptie,in cazul in care copilul este bolnav.
bau
Postat pe 15 Aprilie 2010 23:41
Am vazut ca in mare te-am cam repetat, eu nu am mai citit in Codul Muncii dar se vede ca iar s-a schimbat...
viobregar
Postat pe 16 Aprilie 2010 00:18
mersi mult de informatii si sugestii, vio.
1. nu eram insarcinata cand mi-am dat demisia si cred ca nici acum nu sunt. intrebam in ideea ca daca as ramane insarcinata pana sa apuce sa treaca 3 luni de cand m-oi angaja.
2. concediu medical nu aveam pe ce motiv sa iau intrucat nu eram insarcinata si apoi...pe ce perioada sa imi fi luat concediul?
3. nu sunt adepta concediilor medicale "la cerere" (adica daca sunt bine sanatos, de ce sa ma declar bolnav, il manii pe Dumnezeu degeaba): am luptat atata pentru primul copil sa ajunga sa fie si el sanatos, acuma ca e bine vreau sa strig in gura mare SUNTEM BINEEEEEEEE si II MULTUMESC LUI DUMNEZEU. Nu vreau concedii medicale (stii vorba ceea:ai grija ce-ti doresti sa u ti se indeplineasca )
4. Pt mine una, mai bine acasa sanatosi , decat bolnavi (real sau inchipuit) la o firma... (deocamdata ne descurcam cu banii, si apoi au inceput deja firmele sa ma sune cum ca am trecut interviurile... din pacate nu ma incanta joburile care mi s-au propus pana acum dar face bine la oral sa stii ca lumea te vrea Rabdare deci, ca vine el si jobul pe care il asteptam)



fetelor, o intrebare mai am daca stiti: pt ca sa intri in concediul asta cu indemnizatia, tre sa lucrezi neaparat cu carte de munca sau merge si contract de colaborare? Adica daca venitul este impozitat....?
pinicuta
Postat pe 16 Aprilie 2010 02:28
a, si daca e sa o luam asa, poti sa iti iei medicale inchipuite si in cazul in care nu beneficiezi de concediul de ingrijire copil pana la varsta de 2 ani, nu? nasti, stai acasa pre si post natalul (daca ai dreptul) si apoi mai bagi niste medicale (care dupa ce nasti s-ar putea sa fie chiar reale , s-ar putea sa fii prea slabita fizic sa mai mergi la munca) si mai castigi un pic de timp, nu? (ca si posibilitati de a actiona zic)
pinicuta
Postat pe 16 Aprilie 2010 02:31
Pinicuta eu am avut pe langa contractul de munca si contract de colaborare pe cateva luni din perioada care se lua la calcul si s-a considerat la venit. Asa ca se poate si cu contract de colaborare. Stii de ce am stat acasa 7luni jumate inainte sa nasc ca sefu era un tampit si urla intr-una si nu am vrut sa patesc ceva eu sau bb din cauza unora sau altora...
Concediu medical poti sa iti iei si dupa ce ai nascut, dar acum cred ca se reduce perioada pe care ti-o poata damedicul de fam. pana acum erau 30 zile intr-un an...dar poate sa iti dea si medicul specialist...
viobregar
Postat pe 16 Aprilie 2010 08:35
era sa uit nu trebe sa ai 3 luni lucrate inainte sa ramai insarcinata ci numai 2 ca se calculeaza asa 11luni dinainte sa nasti +luna in care ai nascut...
viobregar
Postat pe 16 Aprilie 2010 08:36
un tip de pe avocatnet , care se semneaza cu "consilier juridic" (spre deosebire de primul care mi-a raspuns si care se semna "utilizator" ) a zis ca se poate lua concediu de crestere copil si fara indemnizatie. astept sa imi dea mai multe detalii ca nu a zis nimic mai mult decat ca se poate, dar nu si CUM... sunt total in ceatza...
pinicuta
Postat pe 17 Aprilie 2010 13:12
office_salinasusesi_ro
Postat pe 18 Aprilie 2010 11:25

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
revenirea la servici inainte de implinirea a 2 ani a copilului 7 De la: ionela_miruna 24 Martie 2010 14:23
de unde se pot cumpara tarate de grau? 13 De la: atabeica 30 August 2009 22:38
sarcina saptamana 30 , varsaturi 2 De la: mutu22 30 Septembrie 2011 14:13
job part-time 2 De la: deliarebecca 2 Februarie 2009 13:06
constipatia 15 De la: ina_rebeca 23 Februarie 2011 11:26
Setari Cookie-uri