AM DIVORTAT INSA NU-MI GASESC LINISTEA

ma tem ca ti-ai ales gresit niknamele si oricum nu asteptam intelegere si nici compasiune, pur si simplu a fost o insiruire incompleta de fapte care a permis interpretari diferite. ideea in sine a fost cu totul alta dar pentru ca "firesc" sunt barbat nu sunt nici in stare, nici dispus sa-mi deschid sufletul spre bataia de joc a altcuiva. ce ma deranjeaza este de fapt doza de otrava cu care multi dintre noi au fost injectati, ma sperie gindul la cit de multi suntem otraviti si mai cu seama ma sperie reactiile noastre la necazul celui de linga noi.O zi buna.
vally65
Postat pe 2 Iunie 2009 19:08
pe cine te-ai suparat, vally ?
wife_de_zmeu
Postat pe 2 Iunie 2009 19:10
este gresit, nu sunt suparat, ci doar ingrijorat si mai mult ca sigur tinta mea a inteles despre cine e vorba. imi cer scuze daca am lezat pe altcineva, pur si simplu am descoperit cit de adevarata este vorba romanului "nu te baga in ... ca te maninca ......" inca o data scuze pentru cei cu sufletul curat
vally65
Postat pe 2 Iunie 2009 19:15
stai bland...ca suntem destui pe-acilea care am trecut prin divort...

da' sa stii ca intotdeauna e nevoie de doi ca sa se strice o casnicie

asta ti-o zic eu, la 45 de ani de-i am...

niciodata vina nu e a unuia singur...ti-o spun din experienta personala
wife_de_zmeu
Postat pe 2 Iunie 2009 19:20
in functie de unghiul din care privesti, orice imagine isi schimba reflexia, dar daca o privesti din perspectiva fotografului vei descoperi adevarata fata. nu am negat ca asi avea sau nu vreo vina, dimpotriva m-am invinovatit de multe, dar ea nu a reusit sa-mi reproseze decit un singur lucru, nu am pretentii ca asi fi vreun sfint si nu pozez in martir. si apropos si eu am implinit in ianuarie 44 de ani.
vally65
Postat pe 2 Iunie 2009 19:27
multi inainte...atunci sigur ca intelegi despre ce vorbesc...

sunt multe nuante, vally...niciodata nu exista alb sau negru intr-o casnicie...partea nasoala e cand incep sa fie prea multe zone cenusii...

welcome pe garbo...
wife_de_zmeu
Postat pe 2 Iunie 2009 19:31
multam fain pentru mesajul de intimpinare. si scuza-mi te rog lipsa, Multi Ani ,frumosi si cu multa sanatate si tie
vally65
Postat pe 2 Iunie 2009 19:42
Sa fim sanatosi cu totiii!!! YUPIIII!!!!
_alexandra
Postat pe 2 Iunie 2009 21:18
wifa, da. da' nu putem sa nu vedem ca unii sunt mai vinovati decat altii. de obicei e asa: unul e "vinovat" ca a permis prea mult si unul ca nu a permis nimic. mai spun bine unii: nu ne putem face ca nu vedem cine nu a tras pentru casnicie. eu inteleg ca incerci sa fi echilibrata, da' nu are rost sa ascundem ca unii dintre parteneri sunt monstri de egoism si nu le pasa cum iti este. si atunci?! din pacate de prea multe ori exista victime si calai. eu nu ii iert pe calai. orice ar spune psihologii.
gianiblue
Postat pe 2 Iunie 2009 22:09
Vally,nu vrei sa intelegi un lucru de care eu m-am convins pe acest site.cu totii vorbim din propriile noastre experiente de viata.niciodata nu se va ajunge la un consens.femeile spun..."barbatii e niste porci",barbatii spun...ce spunea Napoleon cu ceva timp in urma.concluzia...?,fiecare le stie pe ale lui.
roby_cado
Postat pe 2 Iunie 2009 22:26
sigur, sigur...
gabitzza
Postat pe 2 Iunie 2009 22:28
mai, Cata. pe de alta parte.. o femeie se desprinde mult mai greu decat un barbat de culcush. sta in firea femeilor. daca pleaca.. e pentru ca nu le-a fost bine niciodata in mod real. din pacate...

gianiblue
Postat pe 2 Iunie 2009 22:33
De la: gianiblue, la data 2009-06-02 22:33:34mai, Cata. pe de alta parte.. o femeie se desprinde mult mai greu decat un barbat de culcush. sta in firea femeilor. daca pleaca.. e pentru ca nu le-a fost bine niciodata in mod real. din pacate...

MDA...,cum spui tu...,culcush... .stii,asta-mi aduce aminte de vorbele unui oarecare...,femeia e un animal care traieste pe langa casa omului,si se hraneste cu zilele lui fripte.iertat fie-mi misoginismul.Cu stima CATALIN.
roby_cado
Postat pe 3 Iunie 2009 02:27
Cata, ai grija ca o alegere gresita sau o schimbare neplacuta de situatie sa te duca la generalizari GRESITE. Nu mi se pare fair.
gianiblue
Postat pe 3 Iunie 2009 08:00
de ce nu luati in considerare si faptul ca unii din partenerii nostri indiferent de sex ajung sa-si creasca pretentiile visavis de partenerul de viata pina ajung sa-si motiveze iesirea din acest compromis numit casatorie.si apropos, este crunt de fals cind se spune ca "sta in firea femeii " pastrarea propriului "culcush" .atit barbatii cit si femeile inaintind in virsta devin mai pretentiosi si mai putin dispusi la compromisuri, isi gasesc "prieteni binevoitori" care ii ajuta sa vada ceea ce nu si-au dorit niciodata. romanul are o vorba: "fereste-ma Doamne de prieteni , ca de dusmani ma feresc singur".incapacitatea de comunicare sincera si obiectiva duce de cele mai multe ori la finaluri dureroase. am convingerea ca de cele mai multe ori, suferinta este de ambele parti, dar o data facut pasul spre alte idealuri ........ , este foarte greu sa-ti recunosti propriile greseli, chiar si in proprii ochi incerci sa te eschivezi , incerci sa arunci vina pe cei din jurul tau. cineva ma acuza ca nu sunt indeajuns de barbat si ca nu incerc sa fiu mai transant cu problema mea, asta inseamna sa ma comport ca toti ceilalti pe care ii blamati? indiferent de modul in care asi fi tratat problema, cineva tot s-ar gasi sa-mi reproseze ceva. credeti ca ma doare ce spun ceilalti?,gresit, atunci cind ai o durere profunda, nu simti o intepatura de tintar.
vally65
Postat pe 3 Iunie 2009 11:21
vally...take it easy...

eu ma tot chinui pe-acilea sa sa netezesc eternul razboi dintre sexe

divortul e traumatizant si pentru barbati si pentru femei, nu exista o regula care spune ca unii sufera mai mult si altii mai putin

desigur, exista doamne care cred ca "toti barbatii este porci"...si barbati care cred ca toate fomeile sunt courve...dar eu zic ca asemenea etichete sunt nedemne de cel care le pune si traseaza o linie de razboi...

si da, toti incercam sa ne gasim justificari, si sa spunem ca cel de care divortam e "mai" vinovat...
wife_de_zmeu
Postat pe 3 Iunie 2009 11:29
apreciez foarte mult dialogul cu tine. nu am spus niciunde ca o consider pe ea mai vinovata, atita timp cit nu am reusit sa deslusesc perfect mecanismul care a dus la situatia de fata,nu imi pot asuma niste acuze visavis de nimeni.faptul ca regret ca s-a ajuns aici, e cu totul altceva si e un lucru cu mult mai profund pentru a-l putea transpune in cuvinte.este doar o durere boanta care nu te lasa sa respiri, nu te lasa sa o uiti, te arde si te macina prin interior. oricum visul meu este de a-mi reface casatoria si voi lupta pentru asta indiferent de sfaturile altora. stiu ca nu e usor, mai mult decit isi poate inchipui cineva, dar atita timp cit eu consider ca se merita sa lupt pentru asta, nu voi renunta la lupta. si sa nu-si inchipuie cineva ca folosesc mijloace meschine, nedemne, sau ca sunt ca riia.nu sunt un strateg, dar nici nu sunt lipsit de bun simt.
vally65
Postat pe 3 Iunie 2009 11:53
Vally , comunicarea asta de care ne place sa vorbim tuturor e lucru mare ...si atunci cand nu vorbesti cu sotul/sotia dorinta asta de comunicare il face pe om sa caute raspunsuri in alta parte... da-n loc sa afle raspunsurile lui le afla pe-ale strainilor.
Si sa vezi concluzie !
blanca
Postat pe 3 Iunie 2009 12:03
De la: mielutza, la data 2009-06-03 12:03:19Vally , comunicarea asta de care ne place sa vorbim tuturor e lucru mare ...si atunci cand nu vorbesti cu sotul/sotia dorinta asta de comunicare il face pe om sa caute raspunsuri in alta parte... da-n loc sa afle raspunsurile lui le afla pe-ale strainilor.
Si sa vezi concluzie !


valentino
Postat pe 3 Iunie 2009 12:07
Val, hotaraste-te , ce naiba...,ca ma derutezi!
blanca
Postat pe 3 Iunie 2009 12:12
in primul rand, casatoria nu e un compromis. la modul generic vorbind, cine gandeste asa face o mare greseala. nu trebuie nimeni sa suporte o viata nemultumitoare, numai din simplu motiv ca asa e de la o varsta, ca sunt copii, ca e o casa. e necinstit fata de celalalt. ai ceva de spus, spune lautareste . si daca se poate ramane impreuna, bine .daca nu, fiecare cu ale lui. dar, nu asteptand ca celalalt sa inghita magariile tale, sa accepte orice mojicie si sa se faca ca nu observa. nu este el vinovat ca tu, nu-l mai iubesti si ca-i cauti nod in papura.



eu zic ca oamenii nu se impart in femei si barbati ci in oameni corecti si lepre.


culmea e ca leprele sunt nemultumitii / nemultumitele: arata cu degetul, fac filozofia lui peshte prajit, pun etichete, se dau loviti, simuleaza dragostea si interesul, au gija sa apara in fata celorlalti ca cei mai intelegatori si toleranti oameni;

au un cult pentru imagine. daca-i asculti, te apuca plansul cat de oropsiti pot fi si cat de intelegatori. isi asuma vina, isi inteleg perechea, lupta pentru casnicie, etc hohauri .

in relaitate, sunt niste jigodii care fac viata calvar celuilalt.



si_totusi
Postat pe 3 Iunie 2009 12:15
pentru picaturaderoua. la concluzia asta ai ajuns singura, eu nu am lasat sa se inteleaga faptul ca doar eu am fost fericit, atunci cind vezi ochii partenerului stralucind si fata luminata, se poate interpreta ca doar tu esti cel fericit?,atunci cind partenerul se mindreste cu tine si ii creste inima in momentul in care esti apreciat si de alte persoane, cum se interpreteaza? exista un altfel de detector de fericire mai bun decit expresia ochilor?, atunci cind zimbesti prin toti porii si te bucuri de prezenta celui de linga tine inseamna lipsa de fericire? eram cel mai fericit om atunci cind vedeam pe fata ei aceste semne si ma bucuram ca eu sunt acela care ii puteam induce aceste trairi. se cheama asta egoism?
vally65
Postat pe 3 Iunie 2009 12:29
se pare ca am reusit sa mai lezez pe cineva,nu spune nimeni ca esti fortat sa inghiti toate mojiciile sau "o viata nemultumitoare"doar de dragul aparentelor, mai mult decit atit consider ca este inuman sa supui pe cineva unui astfel de tratament, atunci cind intr-o relatie primeaza egoismul este foarte adevarat si chiar indicat sa renunti la acea relatie, iti dau perfecta dreptate din punctul acesta de vedere, ceea ce nu inteleg este de unde ai pornirea asta atit de vehementa impotriva mea, sau sa inteleg de fapt ca acesta este modul tau de comunicare? se pare ca deja m-ai etichetat si sincer ma deranjeaza atunci cind sunt in felul acesta etichetat, dar cum spuneam si cu riscul de a ma repeta o voi spune din nou, fiecare din noi judeca prin prisma propriilor actiuni. te gindesti poate ca si tu poti fi lesne incadrata in categoria celor pe care tu ii etichetezi atit de usor in "lepre"?totul depinde de prisma prin care privesti. nu incerc sa te jignesc dar te rog incearca si tu sa nu mai pui atit de repede etichete.incearca sa-ti indrepti tirul spre cei care ti-au facut rau, nu-i pune pe toti in aceeasi oala.
vally65
Postat pe 3 Iunie 2009 12:54
hmmm...vally...o iei prea personal...totusica nu te-a facut lepra, mami...e o doamna, sa stii

wife_de_zmeu
Postat pe 3 Iunie 2009 12:58
ma bucur sa citesc asta despre ea si imi cer sincer scuze in cazul in care am interpretat eu gresit tinta tirului ei. si ma mai bucur ca printre noi sunt si OAMENI care se comporta ca atare.
vally65
Postat pe 3 Iunie 2009 13:02
he...he...inca nu m-ai prins pe mine sarcastica...

totusica e pistol cu apa...
wife_de_zmeu
Postat pe 3 Iunie 2009 13:06
ma bucur atunci cin descoper ca sentimentele de prietenie si solidaritate nu au disparut cu desavirsire si tin sa-i felicit din toata inima pe cei care sunt capabili de a exterioriza aceste sentimente. TOATA STIMA!
vally65
Postat pe 3 Iunie 2009 13:10
Mielutza,am facut demonstratia spuselor tale...ne cautm alte consolari externe,se lasa cu pupaturi si apoi cu...dureri.Am inteles bine?.
valentino
Postat pe 3 Iunie 2009 13:13
cititi si vedeti ca am scris clar " LA MODUL GENERIC"

nu te cunosc, valy si nu-mi permit sa jignesc. aici discutam la modul general
si_totusi
Postat pe 3 Iunie 2009 13:14
De la: prometeus_wife, la data 2009-06-03 13:06:14he...he...inca nu m-ai prins pe mine sarcastica...

totusica e pistol cu apa...

sincer nu doresc sa stirnesc nimanui sarcasmul, cu atit mai mult sarcasmul unei persoane care m-a facut sa o stimez.nici pentru mine sarcasmul nu este o isusire care sa ma caracterizeze.
vally65
Postat pe 3 Iunie 2009 13:17

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Noua lege a incredintarii copiilor 8 De la: fengari 2 Noiembrie 2011 11:48
zona zoster 17 De la: danutzakiri 29 Martie 2011 20:00
Divort 15 De la: garbo_5389 31 Iulie 2012 10:59
buna seara 1 De la: maxalina 22 August 2012 20:55
It`s complicated! 25 De la: AleSim 9 Decembrie 2010 12:56
Setari Cookie-uri