Divort

Daca divorțez si nu îmi schimb numele si adresa trebuie sa mai schimb buletinul?
garbo_459988
Postat pe 29 Noiembrie 2016 18:20
da, trebuie sa-l schimbi!
noul buletin se face si in baza hotararii de divort!
altfel, data viitoare cand mergi sa schimbi buletinul, o sa-ti ceara certificatul de casatorie. o sa spui ca nu-l ai si ca esti divortata, iti vor cere hotararea de divort si cand vor vedea de cat timp esti divortata iti vor da o amenda si apoi iti vor face noul buletin!

ce zici, vrei o amenda sau vrei sa schimbi buletinul dupa ce ai hotararea de divort in mana?

cauta pe site-ul politiei sau pe un site unde gasesti detalii despre evidenta populatiei si ai sa te lamuresti!
heartbit
Postat pe 30 Noiembrie 2016 04:45
Mulțumesc frumos pentru răspuns!
Nu mai caut nimic daca așa este procedura, nu am fost niciodată in instanță plană acum , nu prea stiu cum sa procedez, dar as vrea sa se termine cat mai repede , fara prea mult timp pierdut!
garbo_459988
Postat pe 30 Noiembrie 2016 15:19
dupa divort o sa primesti o hotarare de divort, cu care trebuie sa mergi la autentificat (parca asa se numeste termenul) tot la tribunal si abia dupa aia te poti duce cu ea la schimbatul buletinului.

asta daca divortul are loc prin tribunal.
daca divortul urmeaza alta cale, atunci e bine sa te interesezi si de procedura ulterioara.
cred ca daca dai o cautare pe net despre subiectul asta ai sa gasesti si singura informatiile de care ai nevoie!

oricum, ceea ce-am spus in postarea anterioara, ramane valabil. cu hotararea de divort incheiata trebuie sa mergi la politie si sa schimbi actul de identitate!
heartbit
Postat pe 30 Noiembrie 2016 20:53
Mulțumesc pentru sfaturi!
Este necesar sa divorțez prin tribunal ca nu este de acord cu această și apoi vreau sa obțin si o hotărâre judecătorească, un "Ordin de restricție" cred ca așa se chiama. Sper sa fiu înțeleasă si sa obțin ca sa pot avea liniște, va rog sa ma credeți sunt foarte foarte stresata !
garbo_459988
Postat pe 1 Decembrie 2016 19:22
Ordinul de restrictie il poti obtine inaintea divortului.
Tommy_Boy
Postat pe 2 Decembrie 2016 08:55
Mulțumesc pentru sfat!
Trebuie sa le fac pe amândouă! Cred ca sunt doua procese diferite! Sper sa reușesc!
garbo_459988
Postat pe 2 Decembrie 2016 21:23
inainte de-a face un proces prinb tribunal, referitor la acel ordin de restrictie, cred ca cel mai bine ar fi sa mergi si sa faci o plangere la politie!
daca plangerea nu da rezultate (desi ma indoiesc sa nu dea!) atunci poti face un proces!

heartbit
Postat pe 3 Decembrie 2016 07:59
Buna seara! Menționez ca am depus deja plângere la politie, dar si de acolo am fost sfătuita ca "E mai bine sa merg mai întâi la divorț " , pentru ca așa toată lumea spune ca are drepturi asupra mea si ca am trebuie sa ascult de el si sa fac ceia ce îmi cere.
Nu stiu ce sa mai zic , ca au toți concepții din astea învechite, ca trebuie sa fiu supusa si sa rabd cum sa îndrăznesc sa divorțez, dar eu sper sa fiu puternica chiar daca nu am pe nimeni de partea mea!
garbo_459988
Postat pe 4 Decembrie 2016 17:30
lasa-i tu pe ei cu conceptiile lor, ai depus cererea si gata! chiar crezi ca conteaza daca e inainte sau dupa pronuntarea divortului?
din moment ce tu ai inceput sau urmeaza sa incepi divortul nu cred ca se mai pune problema de avut drepturi si ce alte aberatii ti s-a mai spus pe la militie!

cererea aia reprezinta un act oficial si un act de vointa proprie.
din moment ce tu ai depus-o si ai luat un numar de inregistrare, ei trebuie sa dea curs cererii si sa instiinteze paratul din cerere despre subiectul cererii! daca tu mergi si a doua oara la politie cu aceeasi problema, atunci se lasa cam nasol si pentru dumnealui si pentru tovarasii militieni care merg la serviciu doar sa aiba unde isi plimba burtile si sa mai toceasca putin spatarele scaunelor!

daca divortul dureaza 3 ani de zile tu ce-o sa faci? o sa trebuiasca sa il suporti pe dumenalui 3 ani, pentru ca justitia se misca cu incetinitorul? trebuie sa suporti hartuirea lui psihica si poate si fizica pentru ca instanta nu se grabeste sa solutioneze cazul?
evident ca NU. ai dreptul la libertate si liniste, iar daca viitorul fost sot nu intelege de vorba buna sa te lase in pace, atunci e necesar sa se ocupe, sa-l faca sa inteleaga,tovarasii militieni, pentru ca de aia sunt platiti din bani publici, sa apere cetatenii, nu doar sa transpire din greu iscalindu-se pe statele de plata!
heartbit
Postat pe 6 Decembrie 2016 03:55
De la: garbo_459988, la data 2016-11-29 18:20:10Daca divorțez si nu îmi schimb numele si adresa trebuie sa mai schimb buletinul?


Ce întrebare poți să pui! Bineînțeles, doar nu o să ai doua nume si te legitimeze după bunul plac.
Dupa schimbarea numelui ai termen de o lună să îți faci un nou buletin pe baza hotărârii de divort
Maria802
Postat pe 6 Decembrie 2016 05:47
Cica fata nu isi schimba numele...
Eu nu inteleg de ce pune astfel de intrebari aici. Pentru asa ceva sunt forurile competente... Sau ne confunda cu biroul de evidenta populatiei ?
Rotty
Postat pe 6 Decembrie 2016 08:07
Buna ziua!
Câtă dreptate aveți, așa este au venit la fata locului au văzut persoana in cauza , in stare de ebrietate , au văzut distrugerile pe care le făcuse in casa(spărsese aproape tot ce a putut) si au completat pur si simplu o hârtie ca sa aibă ei dovezi ca au. lucrat si seara pana târziu si se deplasează la caz si după aceia m-au chemat , ca poate închid dosarul, dar asta după o jumătate de an. In acea perioada scandalagiul nici macar nu a fost deranjat sau chemat la secție, normal ca așa are curaj sa continue.
Si mai am o nedumerire daca divorțul s-ar putea sa dureze foarte mult , in perioada aceaia eu as putea sa plec periodic din tara si sa revin?
Mulțumesc!
garbo_459988
Postat pe 6 Decembrie 2016 15:17
poti sa pleci si definitiv din tara, nu te poate opri sau retine nimeni si nimic!
iti lasi un avocat pentru reprezentare si e treaba lui sa te instiintelze cu prvire la evolutia procesului tau!

durata procesului poate fi influentata de mai multi factori: existenta bunurilor comune, existenta copiilor, dorinta amandurora de-a incheia rapid procesul sau dorinta unei dintre parti de-al taragana...

cred ca despre durata procesului cele mai bune informatii, mai apropiate de realitate, le poti obtine de la un avocat cu experienta in astfel de procese!
pentru primele doua termene ar fi bine daca ai putea sa participi, daca procesul tinde sa se lungeasca atunci iti poti lasa doar avocatul pentru reprezentare! in principiu la primul termen sunt audiati "actorii principali" iar la al doilea martorii, dar nu este o regula stricta, in general tine de completul de judecata si de avocati cum vor sa deruleze procesul si ce timp au la dispozitie! termenul cel mai scurt de pronuntate a sentintei este. in principiu, de-o luna de zile!
heartbit
Postat pe 22 Ianuarie 2017 08:51
Numai experți în domeniu.

Poți să faci n plângeri, până face ceva poliția, îți ies peri albi.
Axl_R
Postat pe 22 Ianuarie 2017 09:07
- fii politicos -
-a gresi e omeneste
-a fi nesigur sau neinformat e normal
-nu il face pe CELALALT sa se simta inferior
-ajuta cit poti
-nu injura si blestema
-agresivitate verbala ( nu se poate aprecia )
-ai respect pentru tine insuti
-fiecare om are cite un talent
garbo_462542
Postat pe 7 Februarie 2017 23:05

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
tema de casa 14 De la: nathalie 3 Decembrie 2011 23:41
am nevoie de pareri/sfaturi 11 De la: garbo_2702 11 Iunie 2012 16:08
am nevoie urgent de un sfat va rog 121 De la: sufletista 5 Ianuarie 2010 18:51
gfh 20 De la: eladaela 23 Noiembrie 2009 12:43
CAUT BARBAT SAU FEMEIE CU BANI MULTII SI ZILE PUTIN,ASTEPT OFERTA 35 De la: tutankhamon 21 Iulie 2009 11:46
Setari Cookie-uri