Cum sa imi fac curaj sa intentez divort?

Buna ziua! Ma aflu intr-un impas..m-am casatorit acum un an...dar lucrurile au luat o intorsatura foarte urata.. In casnicie am avut foarte multe probleme, el fiind dependent de jocuri video si astfel tratandu-ma foarte rau..mult timp m-am simtit ca o menajera si o dama de companie pentru el..si cam atat..un obiect de consum... Am incercat in toate modurile sa schimb ceva..nu am reusit.. Dupa o perioada, am plecat la parintii mei..dar el a insistat sa ma intorc, alaturi de ai mei, care sunt mai de moda veche si nu pot accepta un divort.. Astfel, am fost practic obligata sa vin inapoi, acasa..niciodata nu m-am simtit mai singura si mai ranita.. M-am intors..dar eu nu mai simt nimic pentru el..nu suport nici macar sa ma atinga.. Vreau sa divortez..dar nu stiu cum sa pun problema...lucrurile se inrautatesc... As da orice sa pot continua langa el, dar simt ca innebunesc cu el in casa...e gelos, posesiv, paranoic, jocurile sunt in continuare o prioritate..nu mai rezist.. Vreau sa o iau de la capat..ma doare ca am ajuns aici..dar nu mai simt nimic... Mi-e groaza de scandal..de barfe..de ai mei... Cum sa imi fac curaj sa intentez divortul si sa trec mai usor peste? Multumesc!
AriaAnna
Postat pe 3 Iulie 2015 19:25
Si acum un an cand te-ai maritat , nu era dependent de jocurile astea ? Sa nu-mi zici ca a facut dintr-o data "clik" si a aparut dependenta si proasta tratatie ?

" Cum sa imi fac curaj sa intentez divortul si sa trec mai usor peste? "

Simplu ! Iei o sticla de "visichi" , o bei pana la ultima picatura , i tragi o mama de bataie dependentului , mai strici si jocul ala nenorocit , apoi mergi si inaintezi actiune de divort. Asta in caz ca te trezesti din betie cat de cat , ca altfel te leaga aia pe tine. Ce zici ?

Rotty
Postat pe 3 Iulie 2015 19:50
De la: garbo_413445, la data 2015-07-03 19:25:421. M-am intors..dar eu nu mai simt nimic pentru el..nu suport nici macar sa ma atinga..

2. As da orice sa pot continua langa el

3. jocurile sunt in continuare o prioritate..nu mai rezist..

4. Vreau sa o iau de la capat..ma doare ca am ajuns aici..dar nu mai simt nimic...


1 cu 2 nu se "pupă" ....
3. Se poate rezolva simplu. Dacă stai la bloc, la ghenă cu ele, direct. Dacă stai la casă, într-un moment de neatenţie sau de respiro al lui, le bagi rapid într-o pungă şi le arunci la o ghenă de bloc. De preferat ar fi să le deteriorezi iremediabil înainte de a le arunca, altfel ar putea să le scoată şi din gunoi. Dar ar fi interesant de ştiut....el nu lucrează nimic ? Din ce trăiţi ?

4. Vrei să o iei de la capăt, cu cine ? Cu el ? Tot zici că nu mai simţi nimic, dar eu te întreb : îl mai iubeşti ? Crezi că dragostea constă doar în ce simţi ?
VasileDinNuc
Postat pe 3 Iulie 2015 20:07
Poate ca ar trebui sa te intrebi de ce iti este mai groaza:sa stai in casa cu el sau de barfe si de ai tai. Scandalul in cazul in care te hotarasti sa pleci va dura un timp, daca ramai va dura la infinit.
Deliaaa
Postat pe 3 Iulie 2015 20:14
" 1 cu 2 nu se "pupă" ...."

Am observat si eu , Vasile. Seara buna :)
Delada , raspundeai fetei , sau te refereai la tine ? In ce te priveste , nimic nu e sigur.
Rotty
Postat pe 3 Iulie 2015 20:25
Inainte nu am stat impreuna si nu am avut idee de cat de grava e situatia... Multumesc frumos!
AriaAnna
Postat pe 3 Iulie 2015 20:55
Nu ma refeream la mine. Ea zice ca ii e frica sa stea cu el in casa dar nu poate divorta ca ii e groaza de barfe, de parin ti si de scandal. Poate ar trebui sa se gandeasca de ce se teme de el. Ce poate sa ii faca? Sa o bata? Foarte bine, o bate si daca e sigura ca divortul e ceea ce isi doreste, are motiv. Cheama politia,se duce la spital ceva de genul asta. Eu mi-am infruntat frica, altfel nu mai puteam trai Si nu m-a batut! Si am mers mai departe. Acum depinde de fiecare. Mie imie frica pentru mama mea, ca e batrana, pentru copilul meu ca poate ramane socat, si pentru el..... S-ar putea sa imi fie frica degeaba.E adevarat, nimic nu e sigur in cazul meu, dar aici nu e cazul meu.
Deliaaa
Postat pe 3 Iulie 2015 20:58
De la: Rotty, la data 2015-07-03 20:25:18Am observat si eu , Vasile. Seara buna :)


Mulţumesc, asemenea şi ţie.

Dar la mine este înnorat şi rece, şi bate vântul.
VasileDinNuc
Postat pe 3 Iulie 2015 20:59
Lucreaza..dar isi neglijeaza munca adeseori din cauza jocurilor..si eu muncesc..
Nu, nu cred ca il mai iubesc, din pacate...as fi vrut sa continui, in ideea in care ar fi fost mult mai simplu asa...fara sa ma complic cu un divort si tot ce implica el...treptat, a disparut orice sentiment frumos..
AriaAnna
Postat pe 3 Iulie 2015 21:00
Multumesc, Delada! Iti apreciez curajul!
AriaAnna
Postat pe 3 Iulie 2015 21:02
De la: garbo_413445, la data 2015-07-03 20:55:50Inainte nu am stat impreuna si nu am avut idee de cat de grava e situatia... Multumesc frumos!



Pai mai fato ! Tu nu stiai cu cine te mariti ? Nu-i stiai metehnele ? Te bagi asa ca vitzica-n jug fara sa ai habar ? Cati anisori ai de fapt ?
Chestia cu "visichi_ul" era o gluma , desigur.
Rotty
Postat pe 3 Iulie 2015 21:06
Sunt multe de spus..dar nu e cazul...nici locul... Ce am povestit a fost pe scurt.. Oricum, multumesc tuturor pentru timpul acordat!
AriaAnna
Postat pe 3 Iulie 2015 21:08
Imi pare rau sa aud (citesc) asta Vasile :(
Delada , cu scuzele de rigoare , dar cred ca ar fi mai bine sa hotarasti in ce te priveste pe tine. Lasa fata in pace , ca o bulbucesti de tot.
Rotty
Postat pe 3 Iulie 2015 21:12
Nu e curaj ci disperare. Eu stiu ce inseamna sa traiesti cu frica de cel care ar fi trebuit sa te protejeze. Nu sta asa! O sa inebunesti! Nu trebuie neaparat sa il infrunti, poate te lovrstensi ramai cu urmari, du-te la ai tai! Si ce daca nu sunt de acord sau o sa fie barfe? La voi acolo nu au divortat oamenii? Si daca stai cu el nu o sa fie barfe?
Deliaaa
Postat pe 3 Iulie 2015 21:17
De la: garbo_413445, la data 2015-07-03 21:00:20Lucreaza..dar isi neglijeaza munca adeseori din cauza jocurilor..si eu muncesc..
Nu, nu cred ca il mai iubesc, din pacate...as fi vrut sa continui, in ideea in care ar fi fost mult mai simplu asa...fara sa ma complic cu un divort si tot ce implica el...treptat, a disparut orice sentiment frumos..


Ştii ce mă miră... ? Te-ai grăbit să te măriţi cu el...şi acum te grăbeşti să divorţezi....de parcă totul este o joacă şi poate fi făcut şi desfăcut oricând vrea fiecare.... Dar legământul ? Cu legământul cum rămâne ?

Spui că nu-l mai iubeşti....şi că a dispărut orice sentiment frumos...dar tu trăieşti doar pe baza la ce simţi ? Crezi că la asta se rezumă dragostea ? Simţămintele sunt schimbătoare, ce ar trebui să facem ? Dragostea este o alegere, o alegere conştientă, deliberată, de a-l iubi. Sentimentele şi simţămintele au şi ele un loc dar legământul se bazează pe angajament. Iar angajamentul se face doar alegând deliberat să-l faci, să ţi-l asumi, să-l realizezi, continuu.

Cât despre jocuri, am scris...este o rezolvare simplă în cazul lor.... "am vrut să şterg praful şi le-am scăpat pe jos din greşeală...şi s-au spart" ... Deteriorează-le iremediabil şi ai rezolvat problema.
VasileDinNuc
Postat pe 3 Iulie 2015 21:48
Vezi, eu nu sunt asa specialista in consiliat, de vreme ce la randul meu am nevoie de consiliere. Asa ca ma retrag. Sfaturile mele sunt de la o persoana care a ajuns in situatie asemanatoare, deci, mai bine adculti de cei echilibrati
Deliaaa
Postat pe 3 Iulie 2015 21:49
De la: delada, la data 2015-07-03 21:49:48Vezi, eu nu sunt asa specialista in consiliat, de vreme ce la randul meu am nevoie de consiliere.


Dacă ai scris asta ca o aluzie la mine, trebuie să ştii că nu mă dau vreun "specialist" în consiliere. :) Am scris doar părerea mea, atât în topicul tău, cât şi aici. Situaţiile sunt diferite, şi pt fiecare situaţie există un răspuns diferit, potrivit cu situaţia respectivă. :)

Pe de altă parte, fiecare este liber să-şi scrie ideile şi părerile, şi felul cum vede respectivul / a situaţia respectivă, că de-aia este forum public. Aşa că nu ai de ce să te retragi, ţi-ai scris opinia şi atât. :)
VasileDinNuc
Postat pe 4 Iulie 2015 12:29
Nu a fost o aluzie la tine, ci la faptul ca la mine nimic nu e sigur si ca nu fac decat sa imprastii ceata. Sunt si niste lucruri sigure la mine: sunt femeie, am 45 de ani, am un copil de care imi e dor, acum la mine e soare, ....
Deliaaa
Postat pe 4 Iulie 2015 13:37
Cea care a intrebat si-a sters contul de aseara. Mi-a trimis un mesaj. Spunea ca totul se intampla ca intr-un film. Cunosc senzatia. Cel mai bine e sa fie film de comedie si nu de groaza.
Deliaaa
Postat pe 4 Iulie 2015 13:53
Daca si-ar fi sters contul , aparea ca "fosta membra garbo" la avatar. Deci , nu l-a sters.
Rotty
Postat pe 4 Iulie 2015 14:10
Mie mi-a aparut ca utilizator neinregistrat. Poti scrie in forum daca nu esti inregistrat?
Deliaaa
Postat pe 4 Iulie 2015 14:44
Ma rog, vad ca acum pot si eu sa ii vad profilul.
Deliaaa
Postat pe 4 Iulie 2015 14:54
Am citit toate parerile date aici ,si nu pot sa nu spun si eu parerea mea ,care a fost asemenea tie.Mam casatorit la o vuirsta care nu prea stiam ce vreau ,la 17 ani ,ca orice adolescenta.Parinti tineau la onoarea familiei si eu lafel mergeam cu ochi in pamint findca eram casatorita ,dar findca el era cu 8 ani mai mare ,era gelos ,avea hobi ,si bautor ..asa ca am rabdat 7 ani .Din cauza purtari lui si scandaluri cu batai ,chiar daca aveam 2 copii ,am ajut curajul sa bag divort fara sa stie parinti .Am spus ca daca nu ma primesc ei ..ma voi urca in tren si ma duce unde vad ochi.Mau primit dar eu am regretat pina si in ziua de azi ,cite lacrimi au varsat ochi mei ,o cada de lacrimi pentru copii mei, recasatorinduma cu un cavaler.Sfatul meu este ,daca nai copii inca fugi repede.. pina nui prea tirziu .Cind ura intra intr-o inima ,vezi numai defectele .Tu ascultati inima ,daca inca il iubesti ,luptate si fa tot ce poti sa salvezi casnicia,daca el nui costient ,dar ca sa schimbi tu omul si caracterul lui ..te inseli ..doar daca te schimbi tu dupa el si atunci vei suferi o viata.
garbo_411677
Postat pe 4 Iulie 2015 20:00
Nu mi-am sters profilul..pur si simplu nu am mai avut timp sa intru pe internet... Multumesc frumos pentru pareri, pentru timpul acordat!
AriaAnna
Postat pe 4 Iulie 2015 20:08
De la: garbo_411677, la data 2015-07-04 20:00:02Am citit toate parerile date aici ,si nu pot sa nu spun si eu parerea mea ,care a fost asemenea tie.Mam casatorit la o vuirsta care nu prea stiam ce vreau ,la 17 ani ,ca orice adolescenta.Parinti tineau la onoarea familiei si eu lafel mergeam cu ochi in pamint findca eram casatorita ,dar findca el era cu 8 ani mai mare ,era gelos ,avea hobi ,si bautor ..asa ca am rabdat 7 ani .Din cauza purtari lui si scandaluri cu batai ,chiar daca aveam 2 copii ,am ajut curajul sa bag divort fara sa stie parinti .Am spus ca daca nu ma primesc ei ..ma voi urca in tren si ma duce unde vad ochi.Mau primit dar eu am regretat pina si in ziua de azi ,cite lacrimi au varsat ochi mei ,o cada de lacrimi pentru copii mei, recasatorinduma cu un cavaler.Sfatul meu este ,daca nai copii inca fugi repede.. pina nui prea tirziu .Cind ura intra intr-o inima ,vezi numai defectele .Tu ascultati inima ,daca inca il iubesti ,luptate si fa tot ce poti sa salvezi casnicia,daca el nui costient ,dar ca sa schimbi tu omul si caracterul lui ..te inseli ..doar daca te schimbi tu dupa el si atunci vei suferi o viata.


Multumesc mult! Cam asa mi s-a mai spus...sa profit de faptul ca inca sunt tanara..si nu sunt copii la mijloc...am suferit si am luptat...
Regret ca nu mi-am dat seama cum era el de fapt...dar nu as vrea sa rabd o viata pentru asta..
AriaAnna
Postat pe 4 Iulie 2015 20:10
o idee a-r fi urmatoarea....sa te prinda cu altcineva in pat si poate intenteaza el divort
ariel_dorel
Postat pe 5 Iulie 2015 09:19
De la: ariel_dorel, la data 2015-07-05 09:19:47o idee a-r fi urmatoarea....sa te prinda cu altcineva in pat si poate intenteaza el divort


Ce idee stupidă....Sau poate îi trage o bătaie din care nu-şi revine....se vede că n-ai citit primul post în care-l descrie, ca fiind gelos, posesiv....
VasileDinNuc
Postat pe 5 Iulie 2015 09:58
De la: ariel_dorel, la data 2015-07-05 09:19:47o idee a-r fi urmatoarea....sa te prinda cu altcineva in pat si poate intenteaza el divort


Mamaaa, ce chiloti faini ai!
Axl_R
Postat pe 5 Iulie 2015 12:27
De la: ariel_dorel, la data 2015-07-05 09:19:47o idee a-r fi urmatoarea....sa te prinda cu altcineva in pat si poate intenteaza el divort


Multumesc...dar nu cred ca e cea mai buna solutie...
AriaAnna
Postat pe 5 Iulie 2015 12:32
Draga Anna, nu stiu ce varsta are sotul tau, dar exista posibilitatea sa aiba o criza de personalitate. Poate ai auzit de criza varstei de mijloc. Desi apare in general intre 38 si 43 de ani, exista si exceptii. Cert este ca personalitatea lui se "da peste cap". Nimic nu mai functioneaza cum trebuie, apar fobii, gelozii, paranoia, preocupari de genul jocurilor de noroc, estomparea sau accentuarea libidoului, intr-un cuvant tot ce nu a fost vreodata. Este perioada in care incearca sa isi demonstreze lui insusi ca este cel mai grozav (chiar daca ceea ce face dovedeste contrariul). Ce trebuie sa verifici tu este daca chiar asta se intampla. Daca da, trebuie sa stii ca o criza (indiferent de care) are un inceput, un punct culminant si un sfarsit. La unii barbati poate dura chiar si doi ani, apoi brusc isi revin. Acum, daca asta este problema si crezi ca il iubesti indeajuns sa il ajuti sa treaca peste perioada asta critica casnicia ta isi va relua cursul normal. Daca nu asta e problema sau nu rezisti atata timp, poate ar fi bine sa cauti ajutor specializat. Daca nici asa nu merge macar vei fi impacata ca tot ce a depins de tine ai facut si mai mult de atat nu se mai poate face. Iti pot spune mai multe lucruri daca imi scrii pe amadoparasiempre@yahoo.com. Am impresia ca sunt unele lucruri pe care ar mai trebui sa le stii.
angel_forever
Postat pe 6 Iulie 2015 12:31

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Cercetare - mamici divortate 1 De la: garbo_3712 28 Mai 2012 12:45
helicobacter pylori:( 40 De la: hermosa20 26 Decembrie 2013 15:24
Nu este o poveste, este un caz real, ce depaseste limita imaginatiei... 58 De la: garbo_8644 10 Decembrie 2013 17:38
It`s complicated! 25 De la: AleSim 9 Decembrie 2010 12:56
:sml-ashamed0001: CE PARERE AVETI DESPRE FEMEILE CARE VORBESC VULGAR ? 2 De la: blondy_made_to_love 21 Octombrie 2010 11:53
Setari Cookie-uri