Copilul meu fumeaza marijuana

norocul meu e ca locuiesc in spania de 10 ani..aici sunt vazute altfel lucrurile.normal minorilor ar trebui intarzis consumul de canabis.vroiam sa va zic ca un studiu recent a descoperit ca in medie parte cancerul poate fi tratat cu marijuana medicinala dat find ca mananca celulele canceroase din corp.de asemenea tot specialisti au zis ca este un bun analgezic.medicamentele sunt cel mai bine vandute deci daca marijuana ar fi legala in toata europa atunci multe marci de medicamente ar pierde mult,deci aici este si o politica.eronat au introdus marijuana ca find drog de mare risc,in alte tari din europa mult mai dezvoltate decat romania lucrurile sunt vazute altfel.dar la noi in tara ne sunt bagate pe gat fel s fel de prostii si noi le credem.in legatura cu etnobotanicele ,au fost bine primite ca nu riscai sa ai probleme cu politia dar pe alta parte faceau rau organismului stiti de ce???pentru ca nu erau plante pure erau stropite cu amfetamina,si din cauza asta au inrait situatia.
marijuana este singurul "drog"care nu provoaca dependenta fizica.
avand in vedere ca tutunul si alcolul sunt tot droguri dar sunt legale ele provoaca dependenta fizica si dauneza mult mai mult decat "iarba".la urma urmei tot ce e consumat in exces dauneaza sanatatii.asa ca depinde de fiecare om cum are grija de el.
iovancaterina
Postat pe 13 Aprilie 2010 14:17
Bun , daca nu creeaza dependenta atunci fiul meu de 17 ani de ce nu se poate opri ? De ce nu ne mai putem intelege cu el, este super irascibil, urla la noi, nu se mai duce la scoala, umbla ca un nebun, sta pe strazi pina spre dimineata si ne-a facut viata un calvar, ne-a disperat, nu ne putem odihni, nu stim pe unde umbla, ce face, etc....
arca
Postat pe 13 Aprilie 2010 17:33
Principala substanta activa din marijuana care afecteaza creierul este THC (delta-9-tetrahidrocanabinol), consumata mult timp intr-adevar duce la modificari substantiale in comportamentul consumatorului, creeaza dependenta daca este consumata mult timp.

Fiul tau Arca este posibil sa consume crack, este o cocaina baza, derivata din pudra de cocaina. Efectele sunt devastatoare , crackul creeaza cea mai rapida forma de dependenta, multi ajung sa priseze in compozitia crackului sticla pisata pt a potenta senzatia, pt a ajunge mai repede la ,,senzatia" care si-o doresc.Nu cunosc cazul , poti da mai multe detalii ale manifestarilor fiului tau.

Poti apela :
-Spitalul Alexandru Obregia - Sectia XVI
Sos. Berceni nr. 10-12, sect. 4, Bucuresti,Tel : 021.334.49.73 int. 465, 334.35.32
-Centrul de Evaluare si Tratament a Toxicodependentilor
pentru Tineri < Sf. Stelian >
sector 6, Bucuresti
Tel, fax.: 021/315.49.61
-Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca - sectia Toxicologie
Calea Floreasca nr. 8, sect. 1, Bucuresti
Tel : 021.230.01.06, int. 291, 021.230.80.00
-Diverse organizatii care lupta impotriva consumului de droguri dar trebuie mentionat faptul ca in cadrul acestor organizatii se face DOAR tratament prin psihoterapie si ergoterapie .

reyya
Postat pe 13 Aprilie 2010 18:00
Mr. Cool stiu 3 cazuri de sinucideri in urma fumarii unei nevinovate de marijuana:
1.accident mortal de masina (la 100 mph pe o strada cu limita de 55mph)
2.aruncat de pe un pod in mijlocul traficului de pe autostrada
3.murit pur si simplu cu un stop cardiac ca deh, avusese prea multe tigari.

Caterino...esti iresponsabila, dar e OK, nu esti singura!
Selectia naturala decide!
Ciresica
Postat pe 13 Aprilie 2010 21:18
eu zic ca aceste 3 cazuri sar fi intamplat si daca acesti oameni nu consumau marijuana...sufereau cu capul daca ajungeau sa se sinucida,nu marijuana ia inpins sa o faca,daca esti nebun poti sa faci orice tot nebun ramai,asa ca nu mai da vina pe marijuana,da vina pe alcool ca el face ravagii zilnic.
iovancaterina
Postat pe 14 Aprilie 2010 17:44
am inteles ca esti adepta marijuanei pt efectul ,,terapeutic" , in Sua , statul California marijuana a fost legalizata pe baza de prescripitie medicala. te-as intreba ce anume a adus marijuna bun in viata ta? :-)
reyya
Postat pe 14 Aprilie 2010 17:49
De la: Ciresica, la data 2010-04-13 21:18:30Mr. Cool stiu 3 cazuri de sinucideri in urma fumarii unei nevinovate de marijuana:
1.accident mortal de masina (la 100 mph pe o strada cu limita de 55mph)
2.aruncat de pe un pod in mijlocul traficului de pe autostrada
3.murit pur si simplu cu un stop cardiac ca deh, avusese prea multe tigari.

Caterino...esti iresponsabila, dar e OK, nu esti singura!
Selectia naturala decide!




cirasica mi se pare mie sau din cat am vazut..esti cam frustrata...ce sa intamplat cu tine?chiar trebuie sa te razbuni pe toata lumea care nu zice aceeasi chestie pe care o zici tu?
imi pare rau dar nu iti voi face pe plac.ca fapt divers tu chiar nu faci diferenta intre droguri si marijuana se pare daca nu esti informata cum trebuie taci te rog!cred mai iresponsabila esti tu decat mine.tu suferi psihic!
iovancaterina
Postat pe 14 Aprilie 2010 17:51
in viata momentele bune ti le faci singur ,nu am zis ca a venit o planata si mia adus ceva bun...eu imi fac daca vreau sami fie bine.si am experimentat ca nu imi face rau si ca ma pot opri atunci cand trebuie ..dar astea le poti realiza doar daca ai capul pe umeri....altii se plang ca sunt dependenti asta e prostia din capul lor.cunosc familii care au ajuns departe(financiar) si nui arata nimeni cu degetul ca sunt drogati si totusi consuma.in romania am mai spus sunt vazute altfel lucrurile,dar ma lasa rece oricum nu sunt curioasa de parerile cirasicai sau altor persoane care sunt anti.traiesc departe de astefel de oameni:D
iovancaterina
Postat pe 14 Aprilie 2010 17:56
Da Caterino ai dreptate, nu te-as contrazice ca deh, poate esti in transa si de necaz iti tai venele.
Ideea este nu ca tu stai departe de cei care nu fumeaza marijuana ci EI stau departe de tine.
Depinde din ce unghi privesti situatia.

Reyya, nu a dus nimic bun legalizarea, poate mai multa suferinta in rindul rudelor celor care o fac.
Dar ce stiu eu, sunt retrograda si conservativa si nu inteleg ca adrenalina poate fii adusa in corp numai prin fetishuri ca marijuana.
Eu imi cresc adrenalina in alte moduri: carti bune, filme bune, excursii in aer liber etc.
Ciresica
Postat pe 14 Aprilie 2010 19:12
tocmai de aceea am intrebat, am lucrat o buna perioada de timp pe parte de preventie si nu numai , am lucrat si pe tehnici psihoterapeutice , tocmai de aceea am dorit sa o intreb ce a adus ,,bun" in viata ei...
Principala substanta activa din marijuana care afecteaza creierul este THC (delta-9-tetrahidrocanabinol), consumata mult timp intr-adevar duce la modificari substantiale in comportamentul consumatorului, ca si alcoolul , tutunul si orice alta forma de addictie.
reyya
Postat pe 14 Aprilie 2010 22:37
iovancaterina...daca tot doresti sa experimentezi ...si consideri marihuana ,,binefacatoare" eu ti-as sugera sa te duci la Amsterdam si sa privesti ..coffeeshopuri , si in baruri ...oamenii sunt extrem de destinsi este adevarat ..in California s-a liberalizat , desigur pe ,,baza" unei prescriptii medicale..dar vezi tu eu cred ca totul tine de politica statala ..daca liberalizazi ceva , vor trebui platite impozite si restul , dorinta de acel ,,ceva interzis " va dispare ..atat timp cat este la liber..(cam la fel se intampla si cu liberalizarea prostitutiei , in alta ordine de idei , desigur )dar asta nu inseamna ca e si bun pt organism..sau daca esti amabila sa-mi punctezi si mie din punct de vedere MEDICAL ( statistic si verificabil) ce a adus aceasta substanta bun in viata ta , faptul ca esti in apararea ei ..e ok , am vazut asta ... :-)
Ce te-ar retine bunaoara ca maine spre ex...sa te apuci sa fumezi un scurt crack ..cu ceva sticla pisata..pt a potenta ,,senzatia binefacatoare " ? :-)) Totul e posibil pe o scala a unei senzatii ,,potentate" :-)
reyya
Postat pe 14 Aprilie 2010 22:46
in primul rand nu ma refeream ca stau departe de oameni care nu consuma marijuana,stau departe de romanaia, tara cu mentalitati inabusite in comunism.in spania am prieteni care consuma marijuana,prieteni care consuma alcool,prieteni care consuma crack si prieteni care nu consuma nimic ,vezi tu parerile sunt diferite.cei mai depravati sunt cei care consuma alcool si sunt dependenti fizic si psihic de alcool,urmati de cei care consuma cocaina(ocazional).dar cei care consuma marijuana nu sunt deloc depravati,ne intalnim ocazional petrecem ne simtim bine si apoi ne intoarcem fiecare la casele lor si la viata de zi cu zi.dar am trait si in romania o perioada lunga si stiu parerile generaliste (marijuana este vazuta ca un drog si nimic mai mult).schimbari de comportament zici?ce schimbari as putea avea?fumez de 10 ani ,am avut si pauze de 1 jumate si de 2 ani cand am fost gravida(deoarece mam lasta de tot de fumat atunci si prin urmare nici nu mam mai apucat de tutun)dupa ce nu am mai alaptat fetita am consumat cafea si alte cele.deci pun punctul pe "nu creaza dependenta"nici fizica nici psihica.ex:sotul meu fuma in timp ce eram gravida dar nu am fost tentata nici o secunda sa fumez.
iovancaterina
Postat pe 15 Aprilie 2010 11:13
De la: Ciresica, la data 2010-04-14 19:12:09Da Caterino ai dreptate, nu te-as contrazice ca deh, poate esti in transa si de necaz iti tai venele.
Ideea este nu ca tu stai departe de cei care nu fumeaza marijuana ci EI stau departe de tine.
Depinde din ce unghi privesti situatia.

Reyya, nu a dus nimic bun legalizarea, poate mai multa suferinta in rindul rudelor celor care o fac.
Dar ce stiu eu, sunt retrograda si conservativa si nu inteleg ca adrenalina poate fii adusa in corp numai prin fetishuri ca marijuana.
Eu imi cresc adrenalina in alte moduri: carti bune, filme bune, excursii in aer liber etc.




repet:nu am zis ca stau departe de nefumatori.am zis ca stau departe de romania unde majoritatea oamenilor gandesc asa ca tine!
am mai spus si repet in jurul meu sunt rude care de altfel sunt romani si gandesc paranoic dar nu au plecat de langa mine nici o secunda pt ca eu consum marijuana,sau desteptat de cand au plecat din tara,vezi tu.aratami te rog frumos un caz de deces din cauza canabisului (dar numi vei cu chesti de sinucidere sau accident)a si inca o chestie marihuana nuti da adrenalina cum zici tu,ea te calmeaza.cocaina din cate stiu eu iti da adrenalina,dar cum tu sti atat de multe....vezi cum vorbesti de marijuana ca si cum ai vorbi de heroina,atat de bine informata esti,doar vorbesti ca sa nu taci.si asta e ultimul mesaj dedicat tie ...de acum o sa incerc sa te ignor.
iovancaterina
Postat pe 15 Aprilie 2010 11:26
Caterina draga mea, eu nu incerc sa te conving sa te lasi de fumat marijuana.Eu doar incerc sa explic din prisma unuia care nu e de acord cu drogurile/adictiile de nici un fel.
Si punctul meu de vedere asta este: cineva care este nesigur pe el si nefericit si nemultumit de viata lui isi cauta alinarea intr-un hobby care nu intotdeauna este si unul sanatos.De regula straea de depresie e urmata de hobby-uri ca :alcool, droguri, jocuri de noroc, black-out pe ride-uri la parcurile de distractii si cine mai stie cite altele.

Consecintele marijuanei (si aici iti citez din buletinul clasei a IV-a "The great body shop" pe care intimplator l-a adus azi acasa baiatul meu mai mic) sunt:
-incetineste procesul de gindire, concentrare si memorie
ataca plaminii
cauzeaza halucinatii (iti imaginezi lucruri care crezi ca sunt reale si de aici sinuciderile nu din dorinta de a muri ci pentru ca te crezi invincibil)
-devi paranoic si crezi ca toata lumea este impotriva ta

Urmare a faptului ca nu te poti concentra cind citesti ceva se vede si din faptul ca nu ai inteles mai nimic din ce am scris eu.
Inteleg ca nu locuiesti in Romania, nu trebuie sa te repeti cu asta.
Iar cazurile de sinucidere nu au fost din cauza de depresie ci din cauza de halucinare si impresie gresita ca sunt atotputernici si pot zbura (cel care s-a aruncat de pe pod) sau pot intrece viteza luminii.

Tu fumeaza in continuare ca se pare ca depinzi de asta dar gindeste-te la copiii tai...in fine, esti mama si poate ca iti dai seama inca ce e bine si ce e rau pentru ei.
Sanatate multa iti doresc si un trai minunat in minunata lume din jurul tau.

-
Ciresica
Postat pe 16 Aprilie 2010 07:43
De la: Ciresica, la data 2010-04-16 07:43:10Caterina draga mea, eu nu incerc sa te conving sa te lasi de fumat marijuana.Eu doar incerc sa explic din prisma unuia care nu e de acord cu drogurile/adictiile de nici un fel.
Si punctul meu de vedere asta este: cineva care este nesigur pe el si nefericit si nemultumit de viata lui isi cauta alinarea intr-un hobby care nu intotdeauna este si unul sanatos.De regula straea de depresie e urmata de hobby-uri ca :alcool, droguri, jocuri de noroc, black-out pe ride-uri la parcurile de distractii si cine mai stie cite altele.

Consecintele marijuanei (si aici iti citez din buletinul clasei a IV-a "The great body shop" pe care intimplator l-a adus azi acasa baiatul meu mai mic) sunt:
-incetineste procesul de gindire, concentrare si memorie
ataca plaminii
cauzeaza halucinatii (iti imaginezi lucruri care crezi ca sunt reale si de aici sinuciderile nu din dorinta de a muri ci pentru ca te crezi invincibil)
-devi paranoic si crezi ca toata lumea este impotriva ta

Urmare a faptului ca nu te poti concentra cind citesti ceva se vede si din faptul ca nu ai inteles mai nimic din ce am scris eu.
Inteleg ca nu locuiesti in Romania, nu trebuie sa te repeti cu asta.
Iar cazurile de sinucidere nu au fost din cauza de depresie ci din cauza de halucinare si impresie gresita ca sunt atotputernici si pot zbura (cel care s-a aruncat de pe pod) sau pot intrece viteza luminii.

Tu fumeaza in continuare ca se pare ca depinzi de asta dar gindeste-te la copiii tai...in fine, esti mama si poate ca iti dai seama inca ce e bine si ce e rau pentru ei.
Sanatate multa iti doresc si un trai minunat in minunata lume din jurul tau.

-



in primul rand numi caut alinarea in marijuana si in al doilea rand iti dai cu parerea desi eu nu tiam ceruto:))
eu fumez ocazional draga ,nici asta nu ai inteleso desi am ziso de atatea ori...se pare ca tu esti aia care nu se concentreaza.aaa si sa sti pentru cultura ta generala ca marijuana nu provoaca halucinatii (alti spun asta pentru ca probabil o asociaza cu alte droguri mult mai puternice).apropo de adictii nu am fost dependenta niciodata de nimic doar de familia mea.dependentii sunt aceia care nu rezista macar o zi fara lucrul carei trage spre dependentza,si dupa cum tiam zis am avut doi ani (si ceva poate) fara sa fumez.
iovancaterina
Postat pe 16 Aprilie 2010 15:22
intre doua reprize de marijuana, planta binefacatoare si necomunista- ce-ar fi sa mai inveti sa scrii in limba romana?

si apoi, daca zici ca cea marijuana te calmeaza, de ce esti nervoasa si raspunzi tzafnos?
si_totusi
Postat pe 16 Aprilie 2010 15:36

totusico, da' pe tine cine te-o suparat? spune-mi mie...
zambila
Postat pe 16 Aprilie 2010 15:38
io nu s de acord....in nici un caz....si niciodata!!!!!!!!
nazirra
Postat pe 16 Aprilie 2010 15:42
zambilici, nu vezi la caterina asta ? fetele incearca sa-i explice civilizat ea o tine ca hentele: comunistii

din partea mea, poate sa fumeze si scoarta de copac.
si_totusi
Postat pe 16 Aprilie 2010 15:43
fleurdelis
Postat pe 16 Aprilie 2010 15:44
n-are decat sa traga si pe nas, nu-i grija mea
zambila
Postat pe 16 Aprilie 2010 15:46
da mai....si chiar nu cred ca ne ar interesa ce face!!!!!!!!!!catarino...nu sintem comunisti....in privat poti sa faci ce vrei tu.....numa nu te mai lauda!!!!!!!!zic io....se numeste civilizatie!!!!
nazirra
Postat pe 16 Aprilie 2010 15:46
naziru, n-auzi ca e buna? te calmeaza, te fericeste, te veseleste. dupa un fum de marihuana, te uiti la barbat ca la soare. asa de calma te face.

hoooo, comunisto!
si_totusi
Postat pe 16 Aprilie 2010 15:46

ioi!! totusico, esti sigura?
ca la soare, zici?
zambila
Postat pe 16 Aprilie 2010 15:48
azi in tramvai...a intrat o gasca de din astia ...drogati!radeau fara sens,,,,toti!
sa nu cumva sa indraznesti sa le zici ceva ca scot si cutitele!
iata....mandria societatii!fumati copii fumati!
fleurdelis
Postat pe 16 Aprilie 2010 15:48
tothusico....tre sa ai o problema..sa fumezi iarba.....ii naspha....iote cum ne trebuia un pshiholog.!!!!!!!!....dupe mine .zic io......nu se pot adapta realitatii in care traiesc.....zic io....si au nevoie de iarba!!!!!!!
nazirra
Postat pe 16 Aprilie 2010 15:50
un psiholoog sau un medic psiholog mai??
fleurdelis
Postat pe 16 Aprilie 2010 15:52
ma lesi?
nu se pot adapta? parca incearca!
primesc totul de-a gata si cum dau putin de greu se sinucid din motive stupide
niste copii rasfatati, needucati si nesimtiti
mda
zambila
Postat pe 16 Aprilie 2010 15:52
naziru, totul incepe din teribilism. dupa aceea devine boala dar, e prea tarziu.

si_totusi
Postat pe 16 Aprilie 2010 15:56
nu...da mi voie sa te conntrazic....nu numai ....probabil si din teribilism....dar si neadaptati....perioada aia ciudata intre 15-20 de ani.....toata lumea e impotriva ta nimeni nu te intelege.....naspha!!!!!!!!!
nazirra
Postat pe 16 Aprilie 2010 16:02

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
disperat 198 De la: fleurdelis 7 Iulie 2010 23:06
decalogul copilului 17 De la: LILO 14 Octombrie 2009 18:36
Sunt disperata ca nu mai stiu ce metoda sa adopt in educatia copilului meu! 55 De la: garbo166343 10 Septembrie 2010 15:48
copii 2 De la: buna01 12 Ianuarie 2010 21:14
prietenia 37 De la: dor72 30 Aprilie 2011 17:56
Setari Cookie-uri