Sarutul dulce al razbunarii.....

Sunt de acord cu llorena,am trecut si eu prin ceva similar dupa 20 de casnicie,vina se imparte dar nu trebuie sa te dai batauta. Nu rezolvi nimic prin razbunare iti canalizezi energia pe o cale gresita.Ia-ti copilul si iesiti la plimbare, la film, umpleti timpul si viata cu lucruri frumoase,pana la urma copilul e cel mai important din viata ta la ora actuala.Mai tarziu o sa vezi, timpul le rezolva pe toate.
garbo_390865
Postat pe 1 Februarie 2014 11:51
Esti prima vinovata ca nu ai stiut sa iti respecti sotu(din orgoliu sau din prostie) l-ai aruncat in bratele altei femei de intors nu se va mai intoarce ca esti rautacioasa si razbunatoare.
garbo158226
Postat pe 1 Februarie 2014 11:51
De la: garbo_387286, la data 2014-01-30 16:27:12Vreau sa ma razbun pe fostul si pe cea care l-a luat de langa mine. De ce? Pentru ca a lasat in urma lacrimi, suferinta si un copil. Ma conduc dupa principiul"ochi pt ochi si dinte pt dinte". Multumesc anticipat pentru sugestii! Rautaciosii si cei care nu cunosc suferinta sa se abtina!


cred ca cea mai mare razbunare e sa iti gasesti alt partener...ar fi f bine daca ai avea posibilitatea sa te vada cu el, dar sa ai si copilul alaturi... poate il faci gelos...stiu ca e destul de greu sa-ti gasesti alt partener de suflet in conditiile in care tu l-ai iubit pe nemernic, dar nu ai ce face, va trece. timpul e cel mai bun vindecator...plangi daca asta te linisteste-te, dar nu poti sa plangi la nesfarsit..crede ca ziua de maine va fi mai buna, ca va fi ziua in care iti vei gasi fericirea si, cu siguranta, o vei gasi... bafta multa in tot ce faci!

garbo-mira
Postat pe 1 Februarie 2014 12:05
Sunt de acord cu " bucura". Chiar nu merita sa-ti consumi energia ptr a te razbuna. Daca a plecat cu alta sa fie sanatos. STIU CA NU-TI ESTE USOR ! Cineva acolo sus cunoaste adevarul si mai devreme sau mai tirziu vinovatul va plati. Tu arata-i cit de puternica esti si atunci v-a regreta singur ca nu te-a pretuit cind erai a lui. Viata trebuie sa mearga inainte, antreneaza-ti mintea sa vada binele in orice situatie. Cind viata iti da motive sa plingi, demonstreaza ca ai o mie si unul de motive sa rizi ! Crede ca poti si atunci lucrul este rezolvat pe jumatate, ptr ca nu exista culmi prea inalte ci doar aripi prea scurte.
Astazi am auzit la tv o chestie care mi-a placut mult, asa ca ti-o voi spune si tie : " DACA VIATA NU ITI ZIMBESTE..... GIDIL-O !! "

garbo025535
Postat pe 1 Februarie 2014 12:19
Cunosc sentimentul..... Am fost acolo. Ai un copil nu crezi ca este mai important decat orice? Eu nu l-am avut si nu vedeam nimic de ce sa ma agat sa pot supravietui. Mi-a trecut si ideea razbunarii prin cap, dar la ce mi-ar fi folosit? Stiu sigur ca nu mi-ar fi adus fericirea ci doar o stare de multumire momentana. asa ca am facut altceva : m-am focusat pe mine insami, pe multumirea mea personala. Acum imi croiesc un viitor , zic eu frumos, singura cu propriile mele forte si Doamne! cat de bine ma simt! Iar el sta pe margine si ma vede cum trec incet dar sigur pe un drum paralel care nu are nici o legatura cu trecutul.
Si crede-ma nimic ce se intampla in viata asta nu poate fenta legea cauzalitatii. Fiecare culegem roadele a ceea ce am semanat nimic in plus nimic in minus
ghiompirica
Postat pe 1 Februarie 2014 12:39
[Eu sunt de acord cu dvs. sa nu privezi copilul de tata dar, stiti copii sunt niste profitori de anumite situatii, nu inteleg acest lucru ca ar fi spre binele lor iar parintii daca nu reusesc sa comunice, acesti copii ajung derbedei. Motivul ca atunci cand il certi pentru scoala,prostiile pe care le fac fug in partea cealalta .Tatal sau mama respectiva vor incerca sa faca voia copilului pentru al patra pentru el sau ea si concluzia va fi un dezastru..Aici fara comunicare nu vor rezolva nimic.Totul depinde de ei si eu citind situatia de fata as da mai bine sfatul sa nu vorbeasca de rau dar nici de bine sa se abtina sau sa explice simplu ca in orice cuplu exista situatii neprevazute .Dar daca isi iubeste cu adevarat copilul ,ocupate de el in totalitate realizeazal si prin el te vei realiza si tu cu mandria,bucuria ca ai muncit pentru un om de valoare .Si incearca sa-ti refaci viata pentru ca , copii nu raman cu noi parintii asa ca, nu astepta ca vei ajunge regina dar, depinde si de copil si apropo ai grija de anturajul in care ajunge fii prietena cu prietenii lui daca vrei sa-l ai prieten pe copilul tau.Si ai grija de sensibilitatile copilului tau nu te comporta ca un taifun indiferent de situatie, stai de vorba cu el sau ea
garbo041805
Postat pe 1 Februarie 2014 13:08
vrei razbunare draga?
atunci aduti-l inapoi
vivacedonna
Postat pe 1 Februarie 2014 13:21
De la: D_Emy, la data 2014-01-30 23:40:26Dupa parerea mea, cea mai buna razbunare este succesul


Depinde la ce fel de succes se gandeste!
Pentru ea poate fi un succes rezultatul razbunarii sau numai faptul in sine -ma rog.
pitiTa_
Postat pe 1 Februarie 2014 13:38
Razbunarea "face rau",daca vrei sa te razbuni,fa-o FRUMOS,INTELIGENT si fara urmari,,,,,,,asta te va face sa treci peste moment,apoi sa vezi motivele,sa le analizezi,iar daca poti sa-l readuci(si daca iti doresti,normal),vei putea doar prin DRAGOSTE,fa-l sa vada la tine ceea ce l-a facut sa se indragosteasca ,la inceput,doar de tine(asta tu stii daca a fost "adevarat").Continua sa "investighezi" cazul si din punctul lui,pune-te in locul lui si vezi ce l-a deranjat.....schimba-ti PRINCIPIILE,poate l-a deranjat ceva fff mult si tu nu ai putut sa-i oferi(cine stie?).Daca consideri ca nu e cale de intoarcere si doresti RAZBUNARE,fa-o cum SIMTI TU mai bine,te descarci de energia negativa a celor ce au fost rai(voit sau nevoit),dar parerea mea personala ca ,asta nu ar atrage decat fff multa ura,nu te vei linisti asa ,nu noi decidem pedepsele,asa stiu!Toate la timpul lor.....bafta sa intelegi LECTIA DE VIATA si sa ai gandurile cele mai luminate pentru a actiona,asta depinde cum vezi lucrurile!Readu-l in viata ta,intr-un mod DIPLOMATIC,doar asa demostrezi ca ai calitati si te va iubi neconditionat!!!!!Inca odata,ganduri luminate si success!
vickybeaty
Postat pe 1 Februarie 2014 13:45
De la: garbo158226, la data 2014-02-01 11:51:54Esti prima vinovata ca nu ai stiut sa iti respecti sotu(din orgoliu sau din prostie) l-ai aruncat in bratele altei femei de intors nu se va mai intoarce ca esti rautacioasa si razbunatoare.


a doua vinovata care-i?
pitiTa_
Postat pe 1 Februarie 2014 14:35
N-ai suferit destul sa poti ierta. Cu razbunarea mai astepta putin, iar daca o tii pe ideea ta, inseamna chiar ca nu ai inteles nimic de la viata. Faptul ca ai fost parasita este o lectie de viata pe care nu vrei sa o inveti nici cu nuiaua (suferinta). Analizeaza-ti atitudinea sa nu fii prinsa in actiunea ta chiar cand malul de moloz se rastoarna peste tine, ingropandu-te singura unde nu iti este locul.
Corbec
Postat pe 1 Februarie 2014 15:24
De la: Corbec, la data 2014-02-01 15:24:27N-ai suferit destul sa poti ierta. Cu razbunarea mai astepta putin, iar daca o tii pe ideea ta, inseamna chiar ca nu ai inteles nimic de la viata. Faptul ca ai fost parasita este o lectie de viata pe care nu vrei sa o inveti nici cu nuiaua (suferinta). Analizeaza-ti atitudinea sa nu fii prinsa in actiunea ta chiar cand malul de moloz se rastoarna peste tine, ingropandu-te singura unde nu iti este locul.


si cu mormanul de rahat, cum ramane?
ai masura la suferinta sau doar o cantitate anume dptdv?
pitiTa_
Postat pe 1 Februarie 2014 15:38
Da, am trecut prin asta. Sunt un bãrbat de 46 de ani, un an si 10 luni nu m-am atins de nici o femeie, asat a fost acum vreo cinci-sase ani. Atunci când am avut din nou intimitate cu o femeie, am fãcut-o pentru cã a fost cursul firesc al lucrurilor, nu ca sã mã rãzbun. Nu aduce nimic rãzbunarea. Îti dau cuvântul de onoare, absolut nimic. Am trecut de atunci prin câteva relatii, nu multe, dar frumoase, de neuitat. Asa încât... mergi înainte, concentreazã-te asupra fiintei tale, nu asupra rãzbunãrii pe o altã fiintã, bunã sau rea. Viata e prea scurtã ca sã ne oprim prea mult asupra celor care nu meritã. Îti vei spune, probabil, "nu pot sã trec peste asta". Ba poti. Nu imediat, dar poti. Însã cu cât te vei înversuna mai mult asupra gândului rãzbunãrii, cu atât vei întârzia momentul eliberãrii de trecut. Din trecut, pãstreazã doar ce a fost bun. Iartã, nu ca sã fii iarãsi cu el, ci pentru a te elibera de rãu, de venin, de povarã. Asta ne-a lãsat Isus, si crede-mã, functioneazã.
Post-Scriptum. Cu femeia care m-a trãdat am acum o relatie minunatã, ca de frate si sorã. De fapt, nu stiu dacã îmi e multã lume atât de apropiatã ca ea!
Dumnezeu sã-ti dea luminã, rãbdare, întelepciune si putere.
IREALLEON
Postat pe 1 Februarie 2014 16:13
razbunarea nu are nici un rost. nu iti va diminua suferinta. Si apoi.....un om (fostul) nu este un pisoi sau un catel sau un obiect ca sa spui ,,mi l-a luat". daca el nu ar fi dorit nu se ajungea aici. crede-ma, stiu bine ce spun. Tu acum gandesti ca , dragostea este ca iarba: naste, creste, apoi vine o vaca si distruge totul. Draga mea, nici iarba nu a fost de soi. Capul sus si lasa razbunarea. Numai bine iti doresc.
pirania_1960
Postat pe 1 Februarie 2014 18:41
da a facut contract cu tine sa stea toata viata? saracu.....lasa omu' in pace ,oi vrea tu "revenge" dar.....nu se poate)))
bozolica
Postat pe 1 Februarie 2014 18:43
Ce se poate rezolva prin asemenea comportament?. Cu siguranță : NIMIC. Viața merge înainte, numai noi putem să ne-o facem frumoasă. Fruntea sus și ai să vezi că după o perioadă de timp nu te interesează decât cum să-ți crești copilul, să nu-l faci să-i simtă lipsa tatălui, etc...
garbo203525
Postat pe 1 Februarie 2014 21:30
Razbunare?... lasa-l in plata domnului, e adevarat ca numai tu si cu el stiti adevarul din relatia voastra, voi stiti de ce te-a parasit si nu ai specificat varsta copilului, este un aspect foarte important.
garbo057515
Postat pe 1 Februarie 2014 22:48
Cu cat vei cauta sa te razbuni cu atat vei suferi mai mult, te vei simti rau si-ti va fi in minte si inima non-stop, ceea ce te va invenina. Ignora-l chiar daca acum nu simti decat ura. Ignora-l maxim si stai la umbra pana-ti trec ranile, daca nu esti, inca, pregatita sa te avanti in viata. Ai rabdare cu tine, pe ala lasa-l in grija vietii si-a lui Dumnezeu. Daca ti-a gresit urat isi ia, singur, portia, poti sa fii sigura de asta, mult mai urat decat ai cauta tu sa i-o faci. Principala preocupare a ta esti doar tu. El e deja mort.
magdabeauty
Postat pe 1 Februarie 2014 23:21
ei, mai are nevoie si de cate un ajutor din cand in cand: unul social,
moral, material,spiritual, un prieten iubit, un umar pe care sa planga si altul care sa o sprijine, un sut in fund de la unii-altii ca sa nu mai gandeasca la durerea sufletului ci la durea din locul unde a primit lovitura..Numai cu incurajarea ca viata merge inainte stie si ea, dar directia se schimba in situatia asta, fel de fel de idei,ganduri, nu are toate celelalte de trebuinta pt. ca s-o ia de la capat, considera ca nu mai are nimic findca este la pamant.
Desi are totul nu-si da seama datorita suferintei prin care trece si de aici dorinta de razbunare, mai mult, l-a iubit sincer pe
ex-sotul, a suportat si adunat multe neplaceri din partea lui, au visat impreuna la o familie, au un copil rezultat din iubire, bunuri facute cu truda impreuna care poate au valoare sentimentala, nu-i usor sa stergi cu buretele peste noapte si sa te prefaci ca nimic din toate astea nu sau intamplat, altfel, nu ar fi atat de inversunata spre razbunare. Nici compatimirea nu-si are rostul ci numai sustinerea in perioada asta si daca vine din partea cuiva drag sufletului ei sa simta ca o intelege real prin ce fel de suferinta trece o ia mai usor de la capat fara a se mai gandi la razbunare.Conteaza persoanele cu gandire pozitiva din jur care pot sa-si exprime asentimentul de sustinere catre ea chiar si numai din priviri ca sa-i ridice moralul. Este o forma de ajutor si este foarte benefica, depinde si ocupatia pe care o are in momentele astea pentru ca si puterea de concentrare ii este afectata, oricat de puternica ar fi ca femeie tot simte acea farama de cadere, cum i-a fost calcata in picioare viata si propria-i fiinta. Numai cine a trecut prin astfel de situatie poate sa o inteleaga in adevaratul sens. Oricum, razbunarea nu este nici dulce nici benefica.
pitiTa_
Postat pe 1 Februarie 2014 23:29
ei, mai are nevoie si de cate un ajutor din cand in cand: unul social,
moral, material,spiritual, un prieten iubit, un umar pe care sa planga si altul care sa o sprijine, un sut in fund de la unii-altii ca sa nu mai gandeasca la durerea sufletului ci la durea din locul unde a primit lovitura..Numai cu incurajarea ca viata merge inainte stie si ea, dar directia se schimba in situatia asta, fel de fel de idei,ganduri, nu are toate celelalte de trebuinta pt. ca s-o ia de la capat, considera ca nu mai are nimic findca este la pamant.
Desi are totul nu-si da seama datorita suferintei prin care trece si de aici dorinta de razbunare, mai mult, l-a iubit sincer pe
ex-sotul, a suportat si adunat multe neplaceri din partea lui, au visat impreuna la o familie, au un copil rezultat din iubire, bunuri facute cu truda impreuna care poate au valoare sentimentala, nu-i usor sa stergi cu buretele peste noapte si sa te prefaci ca nimic din toate astea nu sau intamplat, altfel, nu ar fi atat de inversunata spre razbunare. Nici compatimirea nu-si are rostul ci numai sustinerea in perioada asta si daca vine din partea cuiva drag sufletului ei sa simta ca o intelege real prin ce fel de suferinta trece o ia mai usor de la capat fara a se mai gandi la razbunare.Conteaza persoanele cu gandire pozitiva din jur care pot sa-si exprime asentimentul de sustinere catre ea chiar si numai din priviri ca sa-i ridice moralul. Este o forma de ajutor si este foarte benefica, depinde si ocupatia pe care o are in momentele astea pentru ca si puterea de concentrare ii este afectata, oricat de puternica ar fi ca femeie tot simte acea farama de cadere, cum i-a fost calcata in picioare viata si propria-i fiinta. Numai cine a trecut prin astfel de situatie poate sa o inteleaga in adevaratul sens. Oricum, razbunarea nu este nici dulce nici benefica.
pitiTa_
Postat pe 1 Februarie 2014 23:29
Cea mai mare „razbunare”, sa te vada ca esti mai fericita decat el .....?
cristina5
Postat pe 2 Februarie 2014 01:19
Draga mea

Cunosc foarte bine ce inseamna sa suferi , sa plingi , sa ai un copil pe care sa te chinui sa il cresti singura , dar razbunarea nu este solutia , lasa pe Bunul Dumnezeu sa isi spuna cuvantul , ca s-ar putea ca aceasta razbunare sa se intoarca impotriva ta .
Cu respect

garbo_395454
Postat pe 2 Februarie 2014 08:02
Sal...singura razbunare este biserica si pslatirea...sa ma asculti si sa nu faci prostii sau sa mergi la vrajitoare....cum ti-am zis o sa vezi ce dulce e razbunarea lui Dumnezeu,....asculta
garbo192408
Postat pe 2 Februarie 2014 08:12
De la: cristina5, la data 2014-02-02 01:19:01Cea mai mare „razbunare”, sa te vada ca esti mai fericita decat el .....?


nu"vede"! n-a vazut nici cat au fost aproape, impreuna,vede numa-i ce-l intereseaza pe el si nu stie cat egoism emana.In caz ca este si manipulat de cealalta nu mai vede nimic si nu stie nici de ce respira.
pitiTa_
Postat pe 2 Februarie 2014 09:49
De la: garbo_395454, la data 2014-02-02 08:02:29Draga mea

Cunosc foarte bine ce inseamna sa suferi , sa plingi , sa ai un copil pe care sa te chinui sa il cresti singura , dar razbunarea nu este solutia , lasa pe Bunul Dumnezeu sa isi spuna cuvantul , ca s-ar putea ca aceasta razbunare sa se intoarca impotriva ta .
Cu respect



o curiozitate: cum l-ai auzit pe D-zeu ca vorbeste?
pitiTa_
Postat pe 2 Februarie 2014 09:51
Nu stiu daca ce-ti scriu acum o sa te ajute, dar ti-am spus in postarea anterioara ca-ti inteleg suferinta si nu intamplator, am trecut prin aceiasi situatie si aveam doi copii, nu aveam nici un sprijin de nicaieri, in sfarsit, a fost greu, dar se poate depasi. Daca vrei si tu sa te mobilizezi... Dar altceva vreau sa spun. Am o vecina care are un fiu de 45 de ani (aproape de o varsta cu mine) care a fost casatorit 10 ani si apoi a divortat. S-a cuplat cu o alta femeie, ea ramane insarcinata si urmeaza sa-i nasca copilul, se casatoresc, iar in timpul asta mai trece pe la apartamentul fostei ca sa-si ia din lucruri si de bucurie ca s-au revazut:) se intampla ... si ramane si fosta nevasta gravida. Naste actuala, naste fosta, fosta il da in judecata pt pensie alimentara, cu cea de-a doua scartie relatia dupa ce a aparut copilul celei dintai. Individul avea o firma care avusese o perioada infloritoare si probabil atunci se simtea pe cai mari, dar care incepe si ea sa scartie, pana da faliment. Se desparte de a doua nevasta, inca un proces, alta pensie alimentara, si intervine in peisaj a treia femeie (care isi facuse intrarea in viata lui inca de cand era cu a doua), dar eu am aflat de ea de la mama individului cand si asta era deja gravida. Se insoara cu ea, face nunta, pt ca ea asa isi doreste, si se naste si al treilea copil. Precizez ca a treia stia de celelalte doua, sigur ca eu nu stiu in ce fel o fi prezentat el situatia, cert e ca stia. Ii intalnesc din intamplare la un magazin, de fapt eu i-am vazut, nu si ei pe mine, ea ii reprosa ceva foarte nervoasa, el era foarte catranit, copilul plangea in bratele ei ca din gura de sarpe, si mi-am dat seama pe loc ca si a treia casnicie era pe sfarsite. Cea care plateste pensiile este mama ipochimenului, el a plecat in strainatate, sub pretextul ca-si cauta de munca pt a-si plati datoriile (ca sa fuga de raspundere, zic eu), si cele trei doamne isi cresc copiii... cum pot. Precizez ca eroii povestirii nu fac parte din etnia stim noi care, sunt oameni cu studii superioare -dar dupa cum se vede, n-are relevanta, si fiecare da vina pe fiecare. Cea din mijloc, sa-i spun asa, s-a casatorit cu un barbat pe care nu-l iubeste cum l-a iubit pe tatal copilului, numai pt ca sotul actual il iubeste pe copil ca si cum ar fi al lui, la fel copilul s-a atasat extraordinar de el, mama fiind convinsa ca tot raul din viata fostului sot pleaca de la faptul ca a crescut fara un model masculin in familia proprie. Si consider ca ea este singura victima( in afara de copii, desigur)in toata povestea, celelalte doua si-au facut-o cu manuta lor.
bucura
Postat pe 2 Februarie 2014 10:50
foarte interesanta povestea de viata draga Bucura , mai greu este sa accepti ca poti trai si fara el ... iar cand copilul intreaba de el si uiti toata educatia pe care o ai si pui ranchiuna mai presus se sparge tot in milioane de bucati ! Cert este ca nu trebuie sa te mai raportezi la ce a fost ci sa o iei de la inceput !si oricat de suparata ai fi gandeste-te ca este tatal copilului tau , ca ti-a daruit aceasta onoare de a fi parinte! si asa cum ti-am mai spus daca ai citit postarile traieste-ti viata cu demnitate si fii o doamna si o mama exemplara pentru puiul de om pe care il cresti !sta in puterea ta !
garbo_19362
Postat pe 2 Februarie 2014 11:01
Telenovela...nu altceva ...!! .....bucura
garbo_12145
Postat pe 2 Februarie 2014 11:54
Ea n-are nici o vina. Daca nu era ea, era alta, ea a fost doar in locul si la momentul potrivit. Stiu ce este suferinta ca sufar de aproape 3 ani dar crede-ma ca razbunarea nu este o solutie. Toate pe lumea asta se platesc si ce dai aia obtii, mai devreme sau mai tarziu. Exista o lege a compensatiei care functioneaza bine. Asa ca nu consuma inutil energia ta pentru a te razbuna. Cand viata se va razbuna pe el va fi mai cumplit decat razbunarea ta si atunci te vei bucura, daca iti va mai pasa.
garbo_11137
Postat pe 2 Februarie 2014 12:43
Stiu ca pare o telenovela si asa cum am prescurtat-o, e chiar putin hilara, dar din pacate pt personajele intamplarii, e cat se poate de real totul.Spre cinstea ei, bunica a ajutat-o cat de mult a putut pe nora mijlocie, si le plateste si celorlalte pensia fara sa cracneasca, si pt ca este o doamna inteligenta, sunt convinsa ca intelege ca plateste, conform legii compensatiei, pt niste carente in educatia fiului caruia a considerat ca-i este suficient sa aiba mancare, haine si un acoperis deasupra capului.
Din pacate, in cazul in care suntem parasite sau alegem sa ne lipsim de prezenta unui sot care ne face mai mult rau decat bine, si copiilor de asemenea, ne asumam responsabilitati cat pt doi. Nu este bine sa creasca un copil numai cu unul din parinti, dar nici sa creasca intr-o atmosfera otravita, cu certuri, scandal, suferinta, umilinte, nu-i bine.
Dar daca se intampla, nu avem incotro, copiii nu au cerut sa vina pe lume si cel mai responsabil dintre parinti va duce greul, si in functie de efortul depus, rezultatele vor fi pe masura, fie ca ne convine sau nu.
bucura
Postat pe 2 Februarie 2014 13:08

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
iubire intre veri 4 De la: garbo084302 8 Martie 2010 22:22
Seful mamei mele! 20 De la: Axl_22 27 Septembrie 2011 07:08
constatare 4 De la: Dor_marunt 7 Aprilie 2010 20:56
salut... 10 De la: crinaxx 25 Noiembrie 2009 23:05
Viatza ca o ceasca de cafea... 10 De la: vuvuzela 30 Ianuarie 2011 01:30
Setari Cookie-uri