Educatia in declin

Poate ca auzim tot mai des aceste cuvinte, dar citind raspunsurile concetatenilor mei mi-am luat inima in dinti si am ales sa imi expun punctul de vedere. Dragii si dragele mele, fara pic de rautate si ura, va spun ca a venit momentul sa va analizati limbajul, gramatica si ortografia. Nu vreau sa jignesc, dar consider ca este un minim necesar sa stim cu totii sa scriem corect in limba romana. Haideti sa nu mai fim atat de delasatori si sa incercam sa ne autoeducam un pic. Este adevarat ca sistemul educational din Romania nu a fost exigent si nu ne-a antrenat pentru a deveni o natiune performanta, dar,daca nivelul analfabetismului este atat de ridicat,in viitorul destul de apropiat vom fi una dintre cele mai mediocre tari ale Europei.Consider ca este alarmant si trist ca nu luam nicio masura pentru a indrepta aceasta situatie. Putem gasi vinovati si sa ne asumam conditia de victime ale sistemului sau am putea sa incepem sa ne autoeducam. Va asigur ca limbajul pe care il observati si dumneavoastra la mine nu este rezultatul educatiei si culturii primite la scoala , ci este dorinta mea de a imi imbunatati educatia. Ar fi mult mai multe de spus in legatura cu educatia si ar dura ore intregi sa scriu totul, asa ca poate veniti dumneavoastra cu idei noi si modalitati de a extirpa acest dezinteres general indreptat inspre educatie.
Elle2011
Postat pe 27 Ianuarie 2014 00:28
" ca nu luam nicio masura..."

Si uite asa se strecoara cate o greseala ....

" Este adevarat ca sistemul educational din Romania nu a fost exigent si nu ne-a antrenat pentru a deveni o natiune performanta,"

A fost dragutzo...a fost in vremurile "de trista amintire" . Cel putin scoala romaneasca de medicina a fost una dintre cele mai bune. A fost. Ca acum se trece prin scoala ca gasca prin apa....asta este.
Rotty
Postat pe 27 Ianuarie 2014 08:27
e tinerica frau chef, nu stie cum era in alte vremuri
vivacedonna
Postat pe 27 Ianuarie 2014 09:04
Asa se pare Viva . Acum nu o mai scot astia din kk_eli...
Rotty
Postat pe 27 Ianuarie 2014 09:23
Nu gasesc nicio greseala. Conform noului Doom, publicat in 2010, "nicio", "niciun", "niciuna", "niciunul" se scriu exact cum am scris eu. Se accepta inca si varianta veche a scrierii.
Elle2011
Postat pe 27 Ianuarie 2014 10:47
nici-o .... problema
vivacedonna
Postat pe 27 Ianuarie 2014 11:08
Nicio.

Care-i baiu'? Bani să fie, că diplomă putem cumpăra.
Axl_R
Postat pe 27 Ianuarie 2014 11:36
totdeauna s-au cumparat diplome chiar daca, nici macar nu au stiut sa semneze, dar apoi sa mai si scrie
e la moda sa cumperi diplome si sa te dai educat.
vivacedonna
Postat pe 27 Ianuarie 2014 11:42
De la: Elle2011, la data 2014-01-27 10:47:09Nu gasesc nicio greseala. Conform noului Doom, publicat in 2010, "nicio", "niciun", "niciuna", "niciunul" se scriu exact cum am scris eu. Se accepta inca si varianta veche a scrierii.Io-s mai veche ce sa fac ? In 2010 nu mai eram in Ro (din fericire) ca sa vad ce prostii fac aia cu limba romana .
Rotty
Postat pe 27 Ianuarie 2014 11:49
si eu la fel
cite ore de caligrafie faceai in scoala frau chef? dupa dictare
vivacedonna
Postat pe 27 Ianuarie 2014 11:58
Multe Viva. Si daca greseam , bagam si acasa pana faceam batatura la deget . Ce vremuri.....
Rotty
Postat pe 27 Ianuarie 2014 12:06
da, ce vremuri...
dar tinerii de acum nu le cunosc, au doar pretentii si scoala in ritm de hip hop
vivacedonna
Postat pe 27 Ianuarie 2014 12:12
"dar,daca nivelul analfabetismului este atat de ridicat,in viitorul destul de apropiat vom fi una dintre cele mai mediocre tari ale Europei.Consider ca..."

N-am nimic impotriva. Dar incepe de la tine. Pentru ca "nivelul" pe care il afisezi cu mare mindrie este deficitar.
In primul rind, biata virgula are nevoie de un spatiu. Ca si punctul.
In al doilea, "cele mai mediocre" nu exista, sint mediocre sau nu sint mediocre.
Probabil e limba ta materna - staduieste-te TU sa o vorbesti corect daca tot o iubesti atit de mult.
quasaria
Postat pe 27 Ianuarie 2014 12:28
Citind o postare, ''citeşti'' un om.

Axl_R
Postat pe 27 Ianuarie 2014 13:01
De la: Elle2011, la data 2014-01-27 10:47:09Nu gasesc nicio greseala. Conform noului Doom, publicat in 2010, "nicio", "niciun", "niciuna", "niciunul" se scriu exact cum am scris eu. Se accepta inca si varianta veche a scrierii.


ok, teribila doamna patriota si elevata... (ai grija ca, cea ce citesti iti scrie un tip care de peste 30 de ani nu mai e in tara.... ! ) dar asta nu-mi scuza deficientele din limba romana. insa-si faptul ca, o data la nu stiu cati ani, se schimba ortografia voastra, asta e... e a voastra !... nu face cinste unei limbi ! poate, dar poate e si sigur, aceste schimbari au fost facute tocmai pentru a usura scrierea limbii romane, mai ales la generatia noua care, pe langa faptul ca nici nu prea mai viziteaza scolile ca pe vremuri... nici profesori de inalta calitate si exigenta, nu intalneste pe coridoarele lasata si ele in paragina !!!! mintile liminate din invatamant au observat ca e mare debandada cu ortografia asta si asa complicata... ce si-au zis: ia sa mai simplificam noi ortografia... ce atatea liniute in mijlocul bietelor cuvinte, ca tot nu-si aveau rostul ! ca tot nu scrie toata lumea corect... asa ca, daca le scoatem, TOTA lumea o sa scrie corect ! cine erau acei dascali si profesori si literati sa hotareasca pentru noi astia de acum, cum sa screim corect ? ce mai conteaza daca scriem cu liniute sau nu ? ce, nu se intelege si asa ? asa ca acum, o sa vina si cu schimbari in minus... si o sa fie corect sa se scrie si sa se vorbeasca, evident si sa se auda... chiar si cu reguli noi, ca: ei au fost atunci, noi este acum... si asa mai departe !
dar Elle, se observa ca e cu 2 de "l"... a nu se ignora aceasta va rog... are intentii bune... patriotice... si eu respect asta... problema e ca nu stiu ce vrea dansa de la noi, astia de pe garbo... ? care, mai mult de 47,8% suntem plecati din tara !
barboneli
Postat pe 27 Ianuarie 2014 13:04
Barbo, maria ta, esti belea cu virgula aia!

De la 47,8%!!!! fix!!!!
edelweiss_3881
Postat pe 27 Ianuarie 2014 13:12
nu numai ca sintem plecati din tara, dar nici nu e limba materna, nici nu e limba folosita in mod uzual in casa, deci de unde "obligatia" de a o utiliza perfect, n-am idee... Nu ca n-am folosi limba materna a cucoanei respective care s-a scandalizat mai bine decit o foloseste ea.

Apropo, tanti, fie-mea e cit se poate de romanca. Stii cita romana foloseste? Aproape deloc. Si stii de ce nu insist sa o foloseasca? Pentru ca nu ii trebuie.
Spre deosebiri de limbi care se vorbesc pe multe continente, romana se vorbeste doar intr-un spatiu restrins, si care e relativ trist.... deci, de acord, e limba ei materna, dar o sa ii trebuiasca probabil la fel de mult cum mi-a trebuit mie slava veche.
Asa ca mai usor cu pianul, situatiile difera.
Iar daca ma apuc acum sa scriu pe un forum in mandarina, precizind ca sint expat, nu cred ca vor da chinezii cu mine de toti peretii pentru ca nu pictez gramatical 100%. Din contra, cred ca vor fi incintati ca ma straduiesc sa ma exprim pe limba lor. Chestie de civilizatie. Si, retine, vorbim de chinezi....

quasaria
Postat pe 27 Ianuarie 2014 13:20
De la: edelweiss_3881, la data 2014-01-27 13:12:54Barbo, maria ta, esti belea cu virgula aia!

De la 47,8%!!!! fix!!!!


barboneli
Postat pe 27 Ianuarie 2014 13:26


si inca ceva care nu mi-e clar.... fraza asta: "Consider ca este alarmant si trist ca nu luam nicio masura pentru a indrepta aceasta situatie." ce nu mi-e clar ? pai e clar ! la ce masura te referi... ? ocaua ? cotul ? si sa nu crezi ca eu umblu cu ocaua mica... ci chiar intreb serios ! atat cat pot sa fiu eu de serios ! edel mi-e martora in privinta asta... ! si dansa nu exagereaza... pot sa jur !

barboneli
Postat pe 27 Ianuarie 2014 13:33
Q, io-s încântată, când cineva încearcă să vb cu mine pe limba mea, acc. şi io deja :)

Interesant, cei care ştiu să scrie corect, nu uită nici dacă pleacă din ţară.
Mai sunt care se scuză, aaaa, vb 2-3 limbi, de aia nu mai ştiu corect, româna.
Axl_R
Postat pe 27 Ianuarie 2014 13:36
De la: barboneli, la data 2014-01-27 13:33:51

si inca ceva care nu mi-e clar.... fraza asta: "Consider ca este alarmant si trist ca nu luam nicio masura pentru a indrepta aceasta situatie." ce nu mi-e clar ? pai e clar ! la ce masura te referi... ? ocaua ? cotul ? si sa nu crezi ca eu umblu cu ocaua mica... ci chiar intreb serios ! atat cat pot sa fiu eu de serios ! edel mi-e martora in privinta asta... ! si dansa nu exagereaza... pot sa jur !Parol, bibicule, cum le stii matale mai rar!
edelweiss_3881
Postat pe 27 Ianuarie 2014 13:41


ei... caut si eu sa ma chinui sa ma straduiesc ca sa le stiu... ! am scris corect ? nu cred... dar macar imi cer scuze... !

barboneli
Postat pe 27 Ianuarie 2014 13:46
Trebuie sa recunosc ca de multe ori cei plecati din tara, incepand de la Q si restul, sunt mult mai preocupati de ortografia si gramatica limbii romane decati multi altii care folosesc limba romana zi de zi. Nu e cazul tau Axl..... dar avem exemple destul de multe chiar pe Garbo cand specimele cer ajutor intr-o limba romana scrisa deplorabil, si se mai minuneaza ca sunt luati in batjocura.
Pentru unii corectitudinea limbii scrise e o carte de vizita, pentru altii e doar un mod de a face zgomot.
edelweiss_3881
Postat pe 27 Ianuarie 2014 13:58
Asta am zis şi eu, citind o postare... :)Axl_R
Postat pe 27 Ianuarie 2014 14:04
Si cum zicea si Barbo, pana la urma ce se vrea de la noi pe topicul asta?

E vreo petitie de scris undeva: respectati limba romana?

In primul rand se vede constientizarea propriei valori in felul in care se exprima fiecare, daca cineva scrie mizerabil si nu-i pasa, asta ii este nivelul de viata si trebuie tratat ca atare, gunoaiele se aleg singure!
edelweiss_3881
Postat pe 27 Ianuarie 2014 14:10
ce se vrea de la noi?
pai va spun eu
fatuta asta a vrut sa atraga atentia asupra ei cu un '' subiect inteligent''
dar iote ca, nu si-a calculat bine intrarea, isi puse in cap pe astia cu 20 de ani pe-un picior si toti plecati in lume
vivacedonna
Postat pe 27 Ianuarie 2014 14:38
Ce sa facem si noi, daca suntem cam dusi de acasa majoritatea !!!!!!

Stai, ca lui Barbo i-a dat cu virgula
edelweiss_3881
Postat pe 27 Ianuarie 2014 14:40
lui mereu ii da cu virgula
tre' sa fie socoata exacta
vivacedonna
Postat pe 27 Ianuarie 2014 14:52
De la: Elle2011, la data 2014-01-27 00:28:40Putem gasi vinovati si sa ne asumam conditia de victime ale sistemului sau am putea sa incepem sa ne autoeducam. Va asigur ca limbajul pe care il observati si dumneavoastra la mine nu este rezultatul educatiei si culturii primite la scoala , ci este dorinta mea de a imi imbunatati educatia. Ar fi mult mai multe de spus in legatura cu educatia si ar dura ore intregi sa scriu totul, asa ca poate veniti dumneavoastra cu idei noi si modalitati de a extirpa acest dezinteres general indreptat inspre educatie.


adevarul e ca, daca citesc strict pasajul asta, mesajul bietei femei mi se pare chiar sincer pe alocuri.....
Parca ar vrea ea asa sa nu mai dea vina pe sistem si sa se autoeduce.
Si recunoaste ca nema educatie, nema cultura, dar ar avea o oarecare dorinta tardiva de imbunatatire.
Mda, ar fi multe de spus...
Si multe de facut!

Succes!
quasaria
Postat pe 27 Ianuarie 2014 16:09
Am sperat ca reactiile dumneavoastra nu vor fi de aceasta natura. Am scris acest subiect pentru ca simt cum nivelul educatiei societatii romanesti este in descrestere. Poate ca sunteti mai in varsta ca mine , dar ma asteptam la mai multa intelepciune din partea dumneavoastra. Varsta mea nu ar trebui sa fie o conditie pentru a imi respecta parerea sau nu. Cand am adus vorba de educatie asteptam sa veniti si sa completati cu lipsa de respect care ne inconjoara, diplomatia care este pe cale de disparitie si etica inexistenta din multele domenii sociale. In schimb v-a fost mult mai la indemana sa sariti la gatul meu si sa ma ironizati. Si, ca sa ne intelegem, ultimul atribut pe care mi-l atribui este desteptaciunea. Sunt departe de a ma numi o persoana desteapta, incerc doar sa imi impun o anumita educatie.
Elle2011
Postat pe 27 Ianuarie 2014 16:12

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Raylor Sole Golf Clubs 1 De la: servers9 15 Iulie 2010 10:47
intre promisiune si cuvint 2 De la: ingerasulluptator 1 Decembrie 2011 20:10
Doriti sa va cunoasteti mai bine? - Obtineti profilul dvs. psihologic 5 De la: Freya_ 30 August 2010 23:25
Ce faci cand nu iti mai place viata ta ??? Si nu ai nici cum sa o schimbi ! 19 De la: garbo134266 22 August 2010 20:49
vreau urgent o parere 1 De la: sebylovegyrls 22 Ianuarie 2011 22:03
Setari Cookie-uri