am nevoie de un sfat

Am nevoie de un sfat...acum mai bine de 15 ani,am cunoscut un baiat de care m-am indragostit insa in tacere...intre noi nu s-a intamplat niciodata nimic,el era ceva mai mare decat mine si nu aveam cercuri de prieteni comune. De fiecare data cand il intalneam inima imi batea foarte tare.Anii au trecut,eu m-am casatorit,am divortat,am 2 fetite...cand intr-o zi ma contacteaza pe un site de socializare,eu nestiind cine este pt ca nu avea niciun fel de poze. Intrebandu-l cine este el a inceput sa-mi povesteasca,tinand sa precizeze ca stie ca in trecut eu am fost indragostita de el.Am ramas foarte surprinsa de aceasta situatie...mi-a spus ca vrea sa ne intalnim si sincer nu stiu ce sa fac,cum sa reactionez.Inca nu ne-am intalnit face to face,vorbim de ceva timp pe mess...ma simt bine cand vorbesc cu el,pt ca nu trec printr-o perioada tocmai fericita si simt ca parca inima mi-o ia iar la trap,cu toate ca au trecut mai bine de 15 ani.I-am intrebat daca stia totusi ca eu sunt indragostita de el,de ce nu m-a bagat niciodata in seama?la care mi-a raspuns ca niciodata nu e prea tarziu.Exista totusi o problema,el are pe cineva momentan.nu este casatorit insa are pe cineva,a fost sincer si mi-a spus.D-aia imi este foarte greu sa iau decizia de a ma intalni cu el,cu toate ca imi doresc foarte mult asta.Nu-i inteleg nici lui intentiile.....si mi-e teama.Ce ma sfatuiti?
irina_stefan83
Postat pe 20 Decembrie 2012 21:10
irina, este de apreciat sinceritatea lui ,probabil ,cu persoana respectiva nu este fericit ...

poti sa te intalnesti cu el si sa vorbiti,dupa 15 ani ,cu siguranta au fost schimbari atat la el ,cat si la tine la fizionomie .Vezi daca mai iti bate inima si mai simti la fel pentru el.De asemenea,este important si ce simte el pentru tine ,in dragoste este nevoie de doi.

discuta cu el ,despre relatia lui cu cealalta persoana ,pana unde este dispus sa se implice si ce sentimente nutreste pentru ea.

gandeste-te la aspectul cel mai important pentru tine si cei doi copii ai tai ,daca poate fii un tata si un sot bun ,banuiesc ca te gandesti la o relatie serioasa ,de viitor ...

Iti doresc mult succes !

ica2
Postat pe 21 Decembrie 2012 01:01
irina, intrebarea e buna: de ce nu te-a bagat niciodata in seama, atunci?
"Niciodata nu e prea tirziu" e un cliseu ieftin...

In locul tau i-as spune atunci sa mai astepte si sa ma contacteze cind termina relatia actuala. Daca tot "niciodata nu e prea tirziu".
quasaria
Postat pe 21 Decembrie 2012 05:37
multumesc mult pentru sfaturi
irina_stefan83
Postat pe 21 Decembrie 2012 11:38
zici ca nu ii intelegi intentiile!?
de ce nu incerci sa il intrebi direct de intentiile lui?
ca stie ca te-ai indragostit de el si n-a dat nici un semn pana acum, este explicabil... - era "ocupat" si nu avea timp de tine!

ca nu e niciodata prea tarziu ... poate ca are dreptate?! insa nu e prea tarziu pentru ce?
pentru o aventura? pentru o cafea? pentru o "cafea"? pentru a pastra legatura lui actuala si a incepe o alta legatura cu tine... plictisit fiind de actuala? e in cautare de-o noua amanta?
sau nu e prea tarziu pentru o noua bifa in carnetel?
astea zic eu ca sunt chestiuni de lamurit. iar raspunsul nu il poti afla decat de la el! insa nu te asepta sa fie foarte sincer!
heartbit
Postat pe 21 Decembrie 2012 12:36
la o cafea, la o "cafea"...
Cel mai sincer lucru pe care il poate spune este daca e sau nu intr-o relatie: iar de aici incep ramnificatiile:

- mda, e o relatie dar am de gind sa ma despart (nu se stie cind, eventual cind moartea ii va desparti - tot se va intimpla la un moment dat, nu?).

-adica e o relatie, dar e "pur formala" (pur, de-a pururea si in vecii vecilor amin).

- stai sa vezi ca mi-e MILA de ea/ de copil. Vax.
Cel mai mila ii e de el insusi sa intre in gura eii. Cind vezi cite un "binefacator" din asta ce soarece speriat devine sub papucul nevesti-sii, tot de mila probabil...

Mai exista drama queen care sustine ca TOTUSI el iubeste dar aia e o scorpie toxica de care incearca sa se detaseze. Dar bandaje se gasesc la farmacie.

Cam asta e repertoriul general, cu diverse alte nuante intermediare.
quasaria
Postat pe 21 Decembrie 2012 13:16
ehe, repertoriul mai poate cuprinde inca foarte multe chestiuni "extrem de sincere"!
totusi faptul ca este intr-o relatie deja l-a declarat
acum sigur ca dupa ce vor servi impreuna cafeaua in pat, el ori ii spune ca ii pare au ca a asteptat atatia ani si ca trebuiasa serveasca aceea cafea in pat acum 15 ani, ca nu si-a dat seama cum a putut pierde atat timp departe de ea.... si in ziua urmatoare deja nu mai e de gasit, ori ii spune ca momentan trebuie sa isi termine relatia asta si sigur o s-ocaute dupa....! apoi lucrurile se petrec ca in povestilelui Dumas ... "dupa alti 20 de ani"!
heartbit
Postat pe 21 Decembrie 2012 13:44
mda, mai apare dupa alti 15 ani si ii spune ca niciodata nu e prea tirziu!


PS: cine e tipul, Duncan MacLeod cumva?
http://www.imdb.com/title/tt0103442/
quasaria
Postat pe 21 Decembrie 2012 22:39
Acum depinde ce vrei tu:
Daca vrei o simpla Aventura atunci nu are rost sa intrebi nimic,pana la urma si noi femeile avem fantezi,dorinte si uneori ne vine asa de duca,faza e ca atunci cand nu-ti bati capul prea mult,exact atunci lucrurile se aranjeaza de la sine si cu voie sau fara de voie te trezesti in mijlocul unei relatii....faza e ca poti sa-l intrebi la nesfarsit ce intentii are....nimeni n-ar putea sa-ti raspunda exact sau indeajuns de sincer la intrebarea asta...daca el te-ar intreba pe tine tu ai sti ce sa-i raspunzi? Sa presupunem ca te intreaba ce intentii ai si ii spui ca ai intentii foarte serioase dar dupa mai multe intalniri realizezi ca nu e ceea ce cauti,speri sau iti doresti si atunci fugi cat mai repede....la fel va fi si la el ,chiar daca tipul ar avea intentii asa zis serioase probabil nu va merge sau poate va merge relatia dintre voi foarte bine....e bine sa pornesti de la o Aventura daca chiar iti place tipul si vezi pe urma ce si cum...daca e sa fie atunci cu siguranta va fi,la ce bun sa-ti bati mintea atat si sa te chinui inutil cat timp nu vei sti niciodata exact cum va evolua o idila
garbo080043
Postat pe 22 Decembrie 2012 03:19
De la: quasaria, la data 2012-12-21 05:37:34irina, intrebarea e buna: de ce nu te-a bagat niciodata in seama, atunci?
"Niciodata nu e prea tirziu" e un cliseu ieftin...

In locul tau i-as spune atunci sa mai astepte si sa ma contacteze cind termina relatia actuala. Daca tot "niciodata nu e prea tirziu".

Si pe urma se intoarce roata....
http://www.youtube.com/watch?v=2Eo4ncdTtJI
VOIAJOR
Postat pe 27 Decembrie 2012 20:10
nu sunt de acord cu cliseul--niciodata nu e prea tarziu. Ba din contra...cateodata e prea tarziu....toate au timpul lor.....iar lucrurile bune si care dainuie trebuiesc facute la timpul lor..inteleg ca nu ai 16 ani...deci nu te comporta ca la 16 ani...daca nu ai inca sau i.ai depasit demult.
garbo171675
Postat pe 28 Decembrie 2012 16:28
eu merg pe ideea ca daca la 20 de ani m.am luat dupa ce am simtit si am gresit....la 30 de ani trebuie sa ma iau dupa ratiune...vad ca nu am gresit cand am ales sa ma iau dupa ratioune ,ci nu dupa sentimente. Sentimentele sunt facute ptr adolescenti ,care nu au experienta de viata si trebuie sa capete si ei una....dar noi cei inaintati in varsta fata de ei si care avem,poate nu una,ci mai multe experiente....avem la dispozitie ratiunea si experientele anterioare,ar fi culmea sa picam in aceleasi capcane.
garbo171675
Postat pe 28 Decembrie 2012 16:32
Poate ca daca ai pune si un dram de sentiment,nu ai fi singura sa "te plictisesti in mislocul familiei"...
Rotty
Postat pe 28 Decembrie 2012 16:37
Draga mea, dupa parerea mea de fin psiholog, de fapt ceea ce tu traiesti este o dragoste neimpartasita, neimplinita, suspendata. In trecut, ai fost dominata tot de teama si poate si acum faci tot la fel. Teama asta ne distruge vietile. Tu ai ramas cu gandul la el, el cu gandul la tine. Uneori acest tip de iubire ne poate distruge vietile. Sunt multe de zis la acest capitol.

Din punctul meu de vedere, tu esti divortata. Ok, deci asta prespune ca esti o femeie libera. Iti poti oferi sentimentele lui vrei si cui simti. teama ta este justificata, el are pe altcineva. este normal sa fii oarecum tu teama in san. Vrei sa te protejezi si inteleg asta. daca iti asumi aceasta responsabilitate, adica el are pe altcineva si simti ca vrei sa iubesti, ce astepti? Stii, exista o vorba, daca te uiti la tavan, ramai pana la urma cu el.

www.relatiidecuplu.com
garbo_8857
Postat pe 29 Decembrie 2012 10:17
" Sunt multe de zis la acest capitol.''

Io-s tare curioas de acest capitol, doar e vb de prerea ta de psiholog fin.
Axl_R
Postat pe 29 Decembrie 2012 10:26

'ai de capu' nostru... ce de FINI psihologi pe aici!
quasaria
Postat pe 29 Decembrie 2012 10:28
mie imi place kestia asta cu `iti poti oferi sentimentele cui vrei si cui simti.` e ft tare.

...bre, care ai nEshte sentimente de oferit? ashea, de dragul oferitului? hai, nu fiti zgarciti! d-asta iegzista sentimentele pana la urma, ce dreak, sa fie oferite, nu? ce pnm sa faci cu ele?! sa le pui la colectie? neah!

mey garbo 88..., cred ca daca nu erai un `fin psiholog`, ci doar un `psiholog` sau unul care nu le citeste din carte, le stiai mai bine.
esme
Postat pe 29 Decembrie 2012 11:49
mie mi-a placut mai mult partea cu "Din punctul meu de vedere, tu esti divortata. Ok, deci asta prespune ca esti o femeie libera."

Da' poate din punctul altora de vedere nu e divortata, nu? Totul e relativ pe lumea asta...
Iar a fi divortat PRESUPUNE ca esti liber, dar na, sint doar presupuneri!
quasaria
Postat pe 29 Decembrie 2012 12:06
De ce nu? Eu te sfatuiesc sa-l intalnesti! Numai asa vei sti cine e cu adevarat pentru viata ta...daca indragostirea de acum 15 ani a fost importanta...E clar ca nu traieste fericit cu doamna de langa el, posibil sa te fi cautat exact ca sa umple un gol. Dar numai intalnindu-l vei afla cine esti pentru el.
Luna_in_capricorn
Postat pe 29 Decembrie 2012 12:30
mda, vezi tu, Q? debitarea asta a FINULUI psiholog ma duce cu gandul la un rationament ori comportament de-a dreptul aberant.
o data, casnicia, dincolo de ratiunile din care a fost incheiata si care n-are de-a face, e-adevarat cu o relatie intemeiata pe considerente `il vreau, o vreau`, e irevocabil si definitiv o inchisoare, fara drept de apel. bun, dar cine poate incatusa sufletul? cine-mi poate comanda mie pe cine sa iubesc si cum? si ce inseamna a fi liber? din ce punct de vedere? fizic, mental, afectiv-emotional? mai ales ca FINUL nostru p_I_siholog pune libertatea obligatoriu in relatie cu sentimentele...
asadar, cand esti casatorit/a, e obligatoriu, de fapt, e conditie sine qua non, sa ai sentimente numai fata de ala sau aia. nici nu exista alternativa, fiindca certificatul roz, vine si te reformateaza, dreak, te reseteaza ca pe-o masinarie.

hahaha, mor de ras! auzi, esti divortata, esti libera sa-ti oferi sentimentele. parca sentimentele te napadesc asa ca cipercile, odata ce ai anulat patalamaua roz. ori parca, daca iubesti, nu iubesti pe cine simti si vrei tu, cum ai tu chef si-ti vine, casatorit/a fiind.
esme
Postat pe 29 Decembrie 2012 12:38
exista si varianta mai neplacuta in care certificatul roz nu numai ca limiteaza sentimentele, limiteaza si dreptul de a te elibera de el, de certificatul roz adica... ca doar cine dreak isi imagineaza ca iubesti asa, toata viata?! Evident, fiind casatorit, N-AI CUM sa iubesti pe altcineva, e total impotriva legumei care a devenit subit individul casatorit, nu? Iar faptul ca pe ala cu care esti casatorit nu il mai iubesti, e absolut inevitabil: da-o dreak de iubire, aia era asa un fal-fal de inceput - intervin probleme, copii.... job, calcule financiare, nu mai ai timp de prostii, nu?
Iubirea e pt adolescenti, nu pentru gospodine respectabile, trecute de 30 de ani! Alea trebe sa vada daca le-au scazut sarmalele sau unde e ceapa mai ieftina, nu sa viseze la cai verzi pe pereti!
quasaria
Postat pe 29 Decembrie 2012 13:00
esme, poate ca nu e alegere fericita in exprimare "oferirea sentimentelor" dar poate exista aceasta neimpartasire , necomunicare a unor sentimente pentru un altcineva. Sufletul e mereu liber, isi are viata lui mai mult sau mai putin secreta dar poate exista ca ai sentimente dar le tii strict pentru tine. Nu neaparat din cauza hartiei ci dintr-un soi de pudoare, bun simt, sentiment al datoriei- care pentru unii e puternic-teama...etc etc...
Daca esti mereu liber sa te indragostesti, la unii actioneaza constiinta care blocheaza "oferirea sentimentelor". Stiu ca suna nashpa dar poate fi adevarat.
Luna_in_capricorn
Postat pe 29 Decembrie 2012 13:08
Of, Q, daca ar exista doar iubirea pe lumea asta, chiar ca am fi cu totii pierduti! Iubirea este importanta dar chiar daca dispare in casnicie, cuplu-zi-i cum vrei- tot mai raman destule sentimente, trairi care pot lega-pot lega fericit zic. Mai mare dragul sa traiesti cu o fiinta inteligenta, cu simt al umorului, cu un intelectual de la care mereu sa inveti, cu un visator, cu un sufletist...chiar cu unul care bate covoare, face piata si gateste ...si tot e bine de trait?
Sau nu?
Singuratatea e nasoala si ea.
Luna_in_capricorn
Postat pe 29 Decembrie 2012 13:14
nu stiu, Luna, depinde: eu n-am partea sociala atit de bine dezvoltata incit sa simt neaparata nevoie sa fie inghesuiala in jur. Lasind la o parte ca n-as putea sa dorm in acelasi pat cu unul pt ca e dragut si mi-a scuturat covoarele, nici macar nu cred ca mi-as dori sa il vad la micul dejun ca n-am loc sa imi fac ceaiul din cauza lui. Ar fi absolut in plus.
Iar daca i-as aprecia umorul, l-as mai suna din cind in cind, sa ii spun ce bancuri am mai auzit. Dar cam atit.

Iar partea cu "singuratatea e nasoala"... depinde , probabil, cum o percepi. Eu ma simteam bine de cite ori am fost "de capul meu". Inchis telefoane, mail, avem chef sa stau la shopping 10 ore pe zi, free ride... aveam chef sa zac in pat si sa ma uit la filme de epoca trei zile, idem... aveam chef sa plec la Praga sa pozez Charles Bridge, puteam sa plec cind vreau, sa ma intorc cind vreau. Care e problema, de ce e nasoala?!
quasaria
Postat pe 29 Decembrie 2012 13:24
Luna, nu stiu ce e asta cu `daca esti mereu liber sa te indragostesti`... adica, daca nu (mai) esti casatorit, inseamna ca esti condamnat la indragostire on and on? si ca viata va fi mai mult decat roz? sentiment al datoriei?
si inca ceva, in iubire nu exista datorie! si nici nu vreau sa fiu cu cineva `din datorie`. brrr, ma oripileaza.
...spuneam doar ca ma asteptam din partea unui asemenea FIN psiholog sa nu faca gafe mari in gestionarea conceptelor.

cat despre singuratate, daca-mi dai voie, pe mine, una, nu ma intereseaza definitia din dex si nici cum si-o proiecteaza ceilalti. pt mine singuratatea devine ceva ce traiesc acut numai in lipsa omului inimii mele, nicidecum fiindca nu am people, caini, papagali sau pisici in preajma ori pt ca sunt absolut singura in casa. e aberant.
in absenta acestui raport eu - omul drag, nici nu exista pt mine asemenea traire. ...singuratatea.
nu caut companii, nu caut prietenii, consider ca, daca e sa fie, vine totul de la sine. daca vine... daca nu vine, nici nu-mi dau seama si nu ma strofoc in nicio privinta. si cu atat mai mult, in ruptul capului nu as putea sa fiu cu unul, doar ca sa fiu in rand cu lumea, doar ca sa ai cu cine `sa schimbi o vorba` sau caruia sa-i spui ofurile. nu, merci, nu simt nevoia de interactiuni de complezenta sau din curtoazie si cu atat mai mult cu cat nu pot si nu-mi place sa ma prefac. ma enerveaza sa fac pe amabila doar pt ca, vai, ma iubeste, cand nu simt, doar ca sa nu ranesc niste sensibilitati. ma simt bine cu mine insami si prefer sa fiu o viata asa, doar cu mine, daca nu sunt cu cel pe care-l vreau. cu el si numai cu el. n-am chef de balast inutil si nici de achzitii inutile.
esme
Postat pe 29 Decembrie 2012 13:54
nu vin...de la sine decat belele. Dragostea e trecatoare.....chiar si intr-o casnicie....nu cred ca dragostea ar trebui sa fie principalul motiv ptr care niste oameni sa stea sau nu impreuna....dupa un nr de ani...sentimentele se mai duc...,.si chiar asa...ramane respectul si alte trairi si pana la urma multumirea ca cineva este langa tine sa-ti faca piata,covoarele,sa-ti spuna un banc etc...nu are cum fi la 40 de ani ca la 20...si daca toata lumea ar fi asa...pe baza de dragoste....numai divorturi ar fi
garbo171675
Postat pe 29 Decembrie 2012 14:31
Q si esme, imi sunteti drage asa cum sunteti-super ok- v-ati cunoscut adevarata natura, o respectati, va respectati, sunteti oneste cu propriile principii, cu adevarul...mare lucru mare!
Nu toata lumea reuseste insa! Natura umana are de toate pentru toti. Eu m-am poticnit in casnicii, spun drept. Casniciile limiteaza, impun, omoara. Am cunoscut si singuratatea, in una, in doi.
Si mereu am dat nas in nas cu nefericirea. Probabil ca mai am strada de parcurs ca sa... ...
Luna_in_capricorn
Postat pe 29 Decembrie 2012 14:51
Dar cred in sufletul pereche! Cand il voi intalni, voi fi eu insami. Si, in sfarsit, ma voi cunoaste...
Luna_in_capricorn
Postat pe 29 Decembrie 2012 14:52
75, merci, nu ma multumesc cu `multumiri`. si nu am nevoie de unu` langa mine sa-mi faca piata sau sa-mi bata covoarele. si nici sa-mi spuna bancuri. daca vreau bancuri, gasesc o multime pe net. credeam ca doi oameni vor sa fie impreuna din cu totul alte considerente. decat asa, mai bine, stau, drek, singura, fiindca nu-mi trebuie om de serviciu. pt asta exista menajera. asta, daca nu am io chef sa-mi dreg singura prin habitat.
se pare ca lumea pt asta vrea sa-si puna pirostriile ori sa `se adune` cu un cineva. nashpa rau.

si, daca vorbim de suflet pereche, daca el nu exista, atunci mai bine fara niciunul. doar asa de sanchi.
esme
Postat pe 29 Decembrie 2012 15:34
De la: garbo080043, la data 2012-12-22 03:19:12Acum depinde ce vrei tu:
Daca vrei o simpla Aventura atunci nu are rost sa intrebi nimic,pana la urma si noi femeile avem fantezi,dorinte si uneori ne vine asa de duca,faza e ca atunci cand nu-ti bati capul prea mult,exact atunci lucrurile se aranjeaza de la sine si cu voie sau fara de voie te trezesti in mijlocul unei relatii....faza e ca poti sa-l intrebi la nesfarsit ce intentii are....nimeni n-ar putea sa-ti raspunda exact sau indeajuns de sincer la intrebarea asta...daca el te-ar intreba pe tine tu ai sti ce sa-i raspunzi? Sa presupunem ca te intreaba ce intentii ai si ii spui ca ai intentii foarte serioase dar dupa mai multe intalniri realizezi ca nu e ceea ce cauti,speri sau iti doresti si atunci fugi cat mai repede....la fel va fi si la el ,chiar daca tipul ar avea intentii asa zis serioase probabil nu va merge sau poate va merge relatia dintre voi foarte bine....e bine sa pornesti de la o Aventura daca chiar iti place tipul si vezi pe urma ce si cum...daca e sa fie atunci cu siguranta va fi,la ce bun sa-ti bati mintea atat si sa te chinui inutil cat timp nu vei sti niciodata exact cum va evolua o idila





asa e....multumesc de sfat
La multi ani si un an mai bun....o sa revin cu impresii dupa sarbatori
irina_stefan83
Postat pe 29 Decembrie 2012 21:21

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Remedii naturale pentru femeile gravide sau mămicile care alăptează 2 De la: Medic_Fares 25 Iulie 2019 18:07
E posibil ca dupa primul avort femeia sa nu mai poata face copii? 57 De la: LorenaMatei 27 Septembrie 2019 12:27
Sarcina? 10 De la: Arina_banisor_1 13 Decembrie 2017 12:40
antarziere mestruatiei 1 De la: garbo_478857 8 Decembrie 2017 20:37
transformari 4 De la: LADY_23 4 Decembrie 2012 19:15
Setari Cookie-uri