durerea in timpul nasterii

De la: adeline, la data 2012-02-27 15:44:46
De la: ramonabambache, la data 2012-02-26 11:17:47
De la: caprice12, la data 2012-02-21 21:37:23eu o sa nasc in martie. am ales cezariana pt ca imi este frica de dureri.


De frica durerilor de la nastere multe mame aleg cezariana. Parerea mea este ca suntem egoiste daca alegem cezariana. Copii sunt mult mai sanatosi daca se nasc natural si daca sunt alaptati natural. eu am avut travaliu de 12 ore, ultimile doua ore au fost cumplite dar nu ceva ce nu poti suporta, dupa uiti totul, chiar totul. Acum am un baietel sanatos fara probleme. Nu este sensibil, nu are dureri de burtica nu raceste des etc. ce-si poate dori o mama decat un copil sanatos. Durerea ca atunci cand copilul tau este bolnav este mai mai mare decat durerea de la nastere. o jumatate dintr-o zi din viata ta nu este mult pentru copilul tau. In general copii nascuti prin cezariana si nealaptati natural, au probleme respiratorii, sunt alergici, stomacul lor este mult mai sensibil.... asa cum avem grija de el cand suntem gravide sa nu mancam cine stie ce, sa nu luam medicamente, sa nu fumam sa nu bem alcool dupa ce vine pe lume in primii ani de viata trebuie sa avem grija de el daca dorim sa fie sanatosi si fericiti.


de unde ai scos prostia asta? in foarte multe cazuri nu este posibila nasterea pe cale naturla din diverse motive si atunci doctorul ia decizia ca sa iti faca cezariana; e mai bine sa iti riste viata tie ca mama si copiilor tai? dar daca ai gemeni si unul are circulara de cordon oare ce crezi ca ar trebui facut? sa nasti natural (dupa capul tau) sa-l pierzi pe ala cu circulara de cordon si daca ai noroc poate ramai cu celalat? NU?! dupa capul tau asa ar trebui procedat nu? ai cumva copii? daca nu ai , mai bine sa nu faci, ca uite habar nu i ce vorbesti; mai .."darag" eu am nascut gemeni si daca nu -mi faceau cezariana as fi pierdut unul dintre ei pentru ca avea circulara de cordon plus prolabare de cordon (s-ar fi sufocat daca nu ma taiau in primele 15 minute de la momentul cabd s-a rupt apa. Stii ce copii mari am acum? Stii ce sanatosi sunt? Unul dintre ei a intrat PRIMUL la unul dintre colegiile de renume din Bucuresti , este olimpic la 3 materii si va pleca sa studieze afara (are bursa deja in buzunar) , celalat il secondeaza; asa ca inainte sa deschizi gura asigura-te ca stii ce spui


Mai draga, norocul tau ca ti-a dat D-zeu copii sanatosi si inteligenti, cred ca seamana din parte sotului ca vad ca tu nu sti sa citesti sau nu intelegi ce am scris. Am scris ca mamele care aleg cezariana de frica nu cele care din diverse motive sunt obligate sa decurga la cezariana din punct de vedere medical. Cezariana nu are legatura cu inteligenta copilului. Noi aceasta generatie care am fost nascuti natural suntem mai prosti? nu, draga mea! Generatiile actuale au mai multa informatie decat aveam noi de aceea sunt mai inteligenti si pentru ca noi parintii le putem oferi (cei care pot oferi). Si copilul meu este nascut natural si la 6 ani stie doua limbi scris si vorbit. Dar asta nu are legatura cu nasterea ci cu cat de mult se ocupa parintii, cat pot sa le ofere si sa aiba cu ce sa le ofere.
In al doilea rand si la cezariana sunt destule cazuri in care copiilor li se dislocheza din oase. Intr-adevar mai putine! Verisoara mea a nascut doi copii prin cezariana (ales din probleme medicale) si fetitei i s-a dislocat soldul cand a fost trasa din burtica. S-a chinuit doi ani cu ea.
Am evoluat... da ... intr-adevar ne e frica ... si mie mi-a fost frica... si pe mine m-a durut de credeam ca o sa mor inainte sa-mi vad copilul... moasa s-a urcat cu coatele pe mine sa ma ajute sa imping.. aveam destul de multe ore de travaliu si nu mai aveam putere... dar a trecut... am uitat...da intr-adevar dupa o nastere naturala ramai cu rani pe uter ... sunt mai multe complicatii dar asa ne-a lasat D-zeu sa nastem... oare crezi ca a facut vreo gresala?
Specialistii fac zilnic foarte multe operatii cezariene, dar recunosc faptul ca exista si riscuri. Hemoragia este cel mai mare pericol. Ea poate fi masiva si rapida, iar interventia personalului medical se poate dovedi tardiva, scrie Fox News. In alte cazuri, are de suferit vezica urinara a mamei si pot sa apara infectii sau leziuni ale intestinelor.

In plus, formarea unor cheaguri de sange este un alt pericol, acesta putand rezulta in embolisme pulmonare. Embolismul pulmonar duce la blocarea arterei principale a plamanilor din cauza unei substante care vine din alta parte a corpului.

Totusi, numarul de decese cauzate de cezariana este mult mai mic acum decat in trecut, dar pacientele trebuie sa se gandeasca foarte bine cand opteaza pentru o astfel de operatie.

In mod normal, o pacienta care naste prin cezariana trebuie sa stea in spital cam 3-5 zile, recuperarea nefiind una usoara. In plus, conform americanpregnancy.org , femeile au nevoie de cateva luni pentru a se recupera complet.

Cezariana este o interventie chirurgicala care presupune anestezie. Corpul poate avea o reactie negativa la anestezicul folosit sau la medicamentele administrate dupa operatie, prin care este calmata durerea. Ce nu se stie este ca riscul de mortalitate in cazul femeilor care nasc prin cezariana este mai mare decat in cazul celor care nasc natural.

In cazul copiilor care se nasc prin cezariana, ei prezinta riscul de a dezvolta probleme respiratorii. Anestezia poate avea un efect negativ si aupra lor, determinand un scor APGAR mic la nastere.

La noi in Romania nasterile naturale te inspaimanta .. si are de ce... de baga intr-un salon in care mai sunt alte mamici in chinuri... nu ai platit sau arvunit medicul vei suferi ca un caine pana te baga cineva in seama (posibil sa nasti in pat - cand am nascut eu s-a intamplat si asta)... este mai riscant sa nasti natural in Romania decat sa faci cezariana...
Daca citim si ascultam parerile specialistilor pana la urma cred ca ar fi bine sa nu mai neastem.. caci orice cale este grea si riscanta. Cred ca trebuie sa clocim e mai usor sa clocesti un ou decat sa nasti... DAR ASA A LASAT D-ZEU SAU NATURA SA NASTEM NATURAL asa suntem noi creati ..
bramona
Postat pe 29 Februarie 2012 08:44
hai, sa clocim!
Katinka
Postat pe 29 Februarie 2012 08:47
De la: Katinka, la data 2012-02-29 08:47:42 hai, sa clocim!

Loooooooooool,kati
garbo_bella
Postat pe 29 Februarie 2012 08:54
Dar de ce sunt considerate egoiste femeile care vor sa nu sufere in timpul nasterii? Dragostea nu inseamna neaparat sacrificiu. Copilul va fi cumva mai fericit daca mama a suferit? Ii pasa cuiva? Nimanui, credeti-ma, eventual mamelor voastre.
Eu stiu mame care le reproseaza peste ani copiilor "m-am chinuit cu tine sa te nasc si uite ce-mi faci tu acum".
Fiecare are dreptul sa decida pentru ea, fiecare isi cunoaste (macar teoretic) limitele suportabilitatii, cand vine vorba de durere.
Dumnezeu (sau alte zeitati acceptate) daca voia doar nasteri naturale, nu permitea dezvoltarea medicinii incat sa se ajunga la cezariene.
Atata vreme cat avem o viata, suntem datoare sa ne-o facem mai usoara si placuta, nu sa ne batem in piept ca trebuie sa suferim.
Asa ca doamnelor, daca-mi permiteti un sfat, evitati suferinta, cat puteti, ca oricum viata e grea si nu te iarta.
diagh73
Postat pe 29 Februarie 2012 09:26
in general femeile care nasc natural si se chinuie mult sa o faca,au tendinta de a judeca si critica pe cele care aleg o cale mai simpla si curata cum e cezariana,ele cred ca toate femeile ar trebui sa se chinuie ca asa trebuie,si daca se poate sa se chinuie mai mult decat s-au chinuit ele,eu cred ca e si o usoara invidie pe cele care au avut o experienta mai putin traumatizanta la nastere(cezariana).cu cate femei mai in varsta am avut ocazia sa vorbesc despre nasterile lor,niciuna nu vorbea cu seninatate despre experienta nasterii si cerandu-le sfaturi in sensul asta se simtea o usoara rautate in vorbele lor ca si cum asa ar trebui sa ne chinuim toate cum s-au chinuit ele.(si aici o exclud pe mama mea,insa nu si pe soacra).celora care se bat cu pumnul in piept ca ele au suportat si s-au chinuit si sunt mame eroine le doresc nasteri placute in continuare si ar trebui sa isi limiteze sfaturile invidioase pt ca fiecare femeie are dreptul sa aleaga intre a suferi si a nu suferi devenind mame.
venizigoldplated
Postat pe 29 Februarie 2012 10:26
Asa banuiesc si eu, invidia sta la mijloc si aici, de parca durerea altora le-ar anula-o pe a lor .
diagh73
Postat pe 29 Februarie 2012 10:45
De la: garbo_bella, la data 2012-02-29 08:54:25
De la: Katinka, la data 2012-02-29 08:47:42 hai, sa clocim!

Loooooooooool,kati


Prima data am citit "hai sa ciocnim"
diagh73
Postat pe 29 Februarie 2012 13:49
699

"mai simplu si mai curat",cel mai bine o sa te lamuresti la momentul respectiv,daca soacra ta ar fi facut cezariana, in mod sigur ai fi vrut sa nasti natural.
ca asa-s unele fete ...debusolate din fire...
simplu si curat?
ehhh,abdomen taiat,uter taiat,o perioada in care vei fii practic invalida,pt ca nu o sa ai voie sa ridici copilul,samd.
recuperarea in cazul nasterii naturale este mult mai rapida,unde pui ca am observat ca si lactatia are de suferit, in cazul cezarienelor,pt ca toate vin la timpul lor...
ca sa nu mai zic ca sunt femei care aleg data nasterii pt copii,nu maica,lasati copiii sa vina cand vor ei pe lume,au destinul lor,ziua lor...
bine,nu vorbesc despre cele cu probleme de sanatate..

in fine
nasteri cu bine la toate mammicile de aici si de aiurea...

si 966
percepi totul intro lumina negativa,ciudata ,probabil ca de la hormoni...
iasomia
Postat pe 29 Februarie 2012 16:16
De la: iasomia, la data 2012-02-29 16:16:18699

"mai simplu si mai curat",cel mai bine o sa te lamuresti la momentul respectiv,daca soacra ta ar fi facut cezariana, in mod sigur ai fi vrut sa nasti natural.
ca asa-s unele fete ...debusolate din fire...
simplu si curat?
ehhh,abdomen taiat,uter taiat,o perioada in care vei fii practic invalida,pt ca nu o sa ai voie sa ridici copilul,samd.
recuperarea in cazul nasterii naturale este mult mai rapida,unde pui ca am observat ca si lactatia are de suferit, in cazul cezarienelor,pt ca toate vin la timpul lor...
ca sa nu mai zic ca sunt femei care aleg data nasterii pt copii,nu maica,lasati copiii sa vina cand vor ei pe lume,au destinul lor,ziua lor...
bine,nu vorbesc despre cele cu probleme de sanatate..

in fine
nasteri cu bine la toate mammicile de aici si de aiurea...

si 966
percepi totul intro lumina negativa,ciudata ,probabil ca de la hormoni...
draga iasomia,nu mi te mai adresa direct de parca ai vrea sa imi schimbi mie personal conceptiile si modul cum vad lucrurile.ai nascut prin cezariana sa inteleg de vb cu atata siguranta...ei bine si eu am nascut prin cezariana si zic ca e mult mai curat vizual pt mine pt ca nu eu vad mate,sange,placenta si alte delicatese imbietoare.iar despre lactatie,eu am avut de a doua zi cand mi-a adus fata si sa mai demontam un mit fals,am si tinut-o in brate,am schimbat-o...pt ca din pacate in romania nu te menajeaza nimeni in sistemul medical.sa nu se inteleaga ca aici se militeaza in favoarea cezarienei ci a dreptului fiecarei mame sa isi aleaga modul in care naste,despre asta era vorba.eu nu m-am adresat nimanui pe nume ca sa ai impun punctul meu de vedere cum ai facut-o tu.pur si simplu nu mai citi topicul daca nu suporti sa dai si peste opinii contrarii celor ale tale.ne-am lamurit?
venizigoldplated
Postat pe 29 Februarie 2012 18:08
da de ce esti nervoasa
Eugenia69
Postat pe 29 Februarie 2012 18:17
De la: garbo229699, la data 2012-02-29 10:26:39in general femeile care nasc natural si se chinuie mult sa o faca,au tendinta de a judeca si critica pe cele care aleg o cale mai simpla si curata cum e cezariana,ele cred ca toate femeile ar trebui sa se chinuie ca asa trebuie,si daca se poate sa se chinuie mai mult decat s-au chinuit ele,eu cred ca e si o usoara invidie pe cele care au avut o experienta mai putin traumatizanta la nastere(cezariana).cu cate femei mai in varsta am avut ocazia sa vorbesc despre nasterile lor,niciuna nu vorbea cu seninatate despre experienta nasterii si cerandu-le sfaturi in sensul asta se simtea o usoara rautate in vorbele lor ca si cum asa ar trebui sa ne chinuim toate cum s-au chinuit ele.(si aici o exclud pe mama mea,insa nu si pe soacra).celora care se bat cu pumnul in piept ca ele au suportat si s-au chinuit si sunt mame eroine le doresc nasteri placute in continuare si ar trebui sa isi limiteze sfaturile invidioase pt ca fiecare femeie are dreptul sa aleaga intre a suferi si a nu suferi devenind mame.


eu as zice sa nu generalizezi, totusi: nu ramine nimeni traumatizat psihic dupa nastere, chiar in halul asta crede-ma ca nu e. Si majoritatea femeilor isi amintesc cu drag si de nastere, ca si de sarcina, ca si de perioda cind era bebe mic si nu dormeai 15 minute consecutiv luni de zile.
Nu toate femeile care au nascut natural sint niste scorpii care vor sa te nenoroceasca si pe tine.
quasaria
Postat pe 29 Februarie 2012 18:36
cele care au nascut natural,bravo lor,sa fie sanatoase,insa era vorba de libertatea de a alege in marea parte a comentariilor.era doar o constatare a mea in legatura cu unele femei cu care am avut ocazia sa vorbesc despre experientele lor in sensul asta al nasterii.este o tendinta obsesiva a unora de a critica si a incerca sa demonstreze celora care sunt deschise si celeilalte ^posibilitati ca e total gresit cum gandesc
venizigoldplated
Postat pe 29 Februarie 2012 18:51
este absolut normal: daca ar fi considerat ca varianta optima e sa nasti cu cezariana, ar fi nascut cu cezariana. Daca din n motive au considerat mai buna nasterea natuala, drept urmare asa au si nascut, ce altceva vrei sa iti spuna decit ca ele cred ca asa e mai bine ?!
quasaria
Postat pe 29 Februarie 2012 18:57
oricum, ma surprinde un aspect - toata lumea se framinta "cit doare", "cum e mai simplu", "cit dureaza", etc. De ce nu o fi axata discutia asta pe cum e mai bine pentru bebe - ci pe ce simte mama?
quasaria
Postat pe 29 Februarie 2012 19:01
spuneti-va parerea insa nu mai incercati sa o bagati pe gat pe a voastra si sa demonstrati nimic pt ca fiecare gandeste in modul in care vrea
venizigoldplated
Postat pe 29 Februarie 2012 20:08
i vb n modul n care poate/vrea! i fiecare nelege, ce poate/vrea!
Axl_22
Postat pe 29 Februarie 2012 20:16
exact, fiecare gandeste in felul lui/ei. nimeni nu a incercat sa-ti bage ceva pe gat, fiecare si-a spus parerea.

eu am citit ceva despre depresia postpartum, de exemplu. crezi ca vreau sa demonstrez ceva?
Eugenia69
Postat pe 29 Februarie 2012 20:16
pt coplil este tot una cum se naste insa pt mama este o mare diferenta intre modalitati si fiecare o alege pe cea care o avantajeaza de aia conteaza ce simte mama si cat doare,cat dureaza,pana la urma intr-un caz extrem se salveaza intai viata mamei si apoi a fatului,totusi nu suntem doar niste gazde pe perioada sarcinii,trebuie sa fie si in avantajul nostru toata tarasenia asta.in fine,fiecare sa faca cum ai e mai bine,eu am deja o parere si anume ca fiecare are dreptul de a decide ce se intampla cu corpul lui.sustin ambele variante de nastere numai ca repet nu ar trebui criticate cele care opteaza pt cezariana cu toate ca la mine nu a fost o alegere ci o necesitate.dar sa depasim momentul ca se pare ca s-a discutat suficient pe acest subiect(mai ales eu )
venizigoldplated
Postat pe 29 Februarie 2012 20:17
699 nu e totuna pt copil! Biatul meu era mare, trebuia s-mi fac cezarian! Dar doc era un pic beat. Dup un travaliu de 47 de ore s-a nscut...eu am avut probleme dup natere, el la fel. Aa c...sigur e doar povestea mea.
Axl_22
Postat pe 29 Februarie 2012 20:24
auzi tanti, incepi sa ma scoti si pe mine din sarite.
Daca ai amabilitatea sa citesti si ce scriu altii, nu numai ce scrii tu - vad ca nu - o sa iti dai seama ca parerea mea si nu numai a mea chiar era pro cezariana, contrazicindu-ti teoriile de psihologia baltii. In rest, daca tu te consideri mai presus decit copilul tau este problema fix a ta si a saracului copil, dar nu te da etalon. Din fericire, nu esti. Intimplator, conditia de mama presupune sa pui fiinta aia mica mai presus. Cei care iau decizia despre cine traieste si cine nu nu sint mamele. Foarte multe MAME ar lua exact decizia inversa.
quasaria
Postat pe 29 Februarie 2012 20:29
...si bineinteles ca "pt copil este totuna" daca e folosit forcepsul si ramine handicapat pe viata. E totuna daca are fractura de bazin si nu va putea merge ca lumea. E totuna ca nu vede, nu aude, nu are o viata normala niciodata pt ca ma-sa asa a decis: sa nu faca cezariaa cind ar fi trebuit sau sa o faca la data la care copilul ar fi trebuit sa nu se nasca inca. e totuna cind problema ma-sii e cum sa ii fie ei mai usor. Ma-sa sa nu sufere, ca doar nu e gazda....


quasaria
Postat pe 29 Februarie 2012 20:32
De la: quasaria, la data 2012-02-29 20:29:40auzi tanti, incepi sa ma scoti si pe mine din sarite.
Daca ai amabilitatea sa citesti si ce scriu altii, nu numai ce scrii tu - vad ca nu - o sa iti dai seama ca parerea mea si nu numai a mea chiar era pro cezariana, contrazicindu-ti teoriile de psihologia baltii. In rest, daca tu te consideri mai presus decit copilul tau este problema fix a ta si a saracului copil, dar nu te da etalon. Din fericire, nu esti. Intimplator, conditia de mama presupune sa pui fiinta aia mica mai presus. Cei care iau decizia despre cine traieste si cine nu nu sint mamele. Foarte multe MAME ar lua exact decizia inversa.
vedeti sa nu vi se faca rau,nu va enervati ca nu aveti de ce,este un simplu topic unde oamenii isi spun parerile...tanti.... bineanteles ca dvs veti face cum credeti de cuviita in situatia nasterii si in general cum toata lumea va face cum va crede de cuviinta.mai putini nervi,va rog
venizigoldplated
Postat pe 29 Februarie 2012 20:39
mda...

ploua la mansarda....
iasomia
Postat pe 29 Februarie 2012 20:43
Mi fat! s nu-i zic tanti, tu nu accepi prerile altora. Vezi, s nu nghii igara!
Axl_22
Postat pe 29 Februarie 2012 20:47


"sa aiba un avantaj din toata tarasenia"... Cica e mama de copil mic.
Well, nu pot decit sa iti urez sa beneficiezi de toate "avantajele" pe care le cauti.


quasaria
Postat pe 29 Februarie 2012 20:57
ce e,axl_22...probleme?ce nu iti place mamica? sau mai bine zis,ce nu intelegi tu de fapt?nu trebuie sa accept eu nimic ca nu eu sunt initiatoarea topicului care apropo nu are nicio legatura cu ce vb noi.aici sunt oameni care nu accepta ambele variante ale nasterii,iar eu am sustinut intotdeauna liberul arbitru si implicit varianta nasterii naturale,deci care e nemultumirea ta vis-a-a vis de opinia mea?si inca ceva...nu mai fi asa nerespectuoasa/os in exprimare ca nu iti face cinste.
venizigoldplated
Postat pe 29 Februarie 2012 20:57
De la: quasaria, la data 2012-02-29 20:57:02

"sa aiba un avantaj din toata tarasenia"... Cica e mama de copil mic.
Well, nu pot decit sa iti urez sa beneficiezi de toate "avantajele" pe care le cauti.


doamna,nu m-am adresat nicio clipa personal dvs,nu stiu de ce va tot agitati asa,iar despre copilul meu va rog doar o singura data sa nu il pomeniti in discutie ca nu am vb nici eu de copiii dvs.sper sa fiti destul de echilibrata in sensul asta.eu am nasut o fetita superba prin cezariana din motive medicale,acum sunt insarcinata in 5 luni si am de gand sa il nasc normal in conditiile in care va fi posibil acest lucru si voi cauta sa iau deciziile cele mai bune pt amandoi.
venizigoldplated
Postat pe 29 Februarie 2012 21:03
DA, a putea s-i fiu mmic. Pt respect, trebuie respect! Pa! Cinste ie!
Axl_22
Postat pe 29 Februarie 2012 21:03
se vede:

"pt coplil este tot una cum se naste insa pt mama este o mare diferenta intre modalitati si fiecare o alege pe cea care o avantajeaza .... ,pana la urma intr-un caz extrem se salveaza intai viata mamei si apoi a fatului,totusi nu suntem doar niste gazde pe perioada sarcinii,trebuie sa fie si in avantajul nostru toata tarasenia asta..... fiecare are dreptul de a decide ce se intampla cu corpul lui."

Nu mai comentez, dar mie mi-ar fi rusine sa imi mai mentionez copiii daca as fi scris asa ceva.
quasaria
Postat pe 29 Februarie 2012 21:08
Axl... nu cred ca merita sa-ti rupi unghiile pe tastatura.......
ladyDY
Postat pe 29 Februarie 2012 21:10

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
buna! 9 De la: kidz007106 15 Martie 2010 21:28
primii dintisori 19 De la: Getty_kidz 26 Iulie 2010 15:13
Cititi acest mesaj 1 De la: kidz006487 22 Ianuarie 2010 23:19
Aptamil HA Pre ! 1 De la: georgy1980 15 Septembrie 2010 14:39
Stimulent lunar mai mare, in cazul renuntarii la indemnizatia de crestere a copilului 6 De la: creatza 28 Aprilie 2009 15:25
Setari Cookie-uri