durerea in timpul nasterii

eu cu baietii am inteles ca poate fi o problema ca nu prea vor sa iasa.... Erau trei mamici cu baietei care depasisera binisor termenul si stateau bine merci: tot asa, mari.... una se intreba chiar daca are de gind sa se nasca sau il da direct la scoala.....
quasaria
Postat pe 26 Februarie 2012 22:48
De la: quasaria, la data 2012-02-26 22:48:35eu cu baietii am inteles ca poate fi o problema ca nu prea vor sa iasa.... Erau trei mamici cu baietei care depasisera binisor termenul si stateau bine merci: tot asa, mari.... una se intreba chiar daca are de gind sa se nasca sau il da direct la scoala.....

E bunaaaaaaaaa ! Merge ca banc ...
carco
Postat pe 26 Februarie 2012 23:03
E sunt mama unei fetite de 8 luni si am nascut normal.nu va mai ganditi ca este groaznic.difera de la organism la organism.eu am intrat in travaliu la ora 13 si la 13.30 am nascut.nu am avut nici o durere de burta dar m-a durut ft.putin spatele.ideea este sa faceti cat mai mult sport.eu urcam si coboram cate 4 etaje de cel putin 5 ori pe zi.(am catel:)) )
livia170481
Postat pe 26 Februarie 2012 23:14
da, asta ar putea fi o explicatie: in 6 luni eram la hiking in Alpi...asa ca probabil tine si de cita miscare faci intre timp. Pe de alta parte, nu stiu daca a fost taman bine: fie-mea s-a nascut la 8 luni.
quasaria
Postat pe 26 Februarie 2012 23:27
De la: garbo229699, la data 2012-02-26 12:27:11
De la: ramonabambache, la data 2012-02-26 11:17:47
De la: caprice12, la data 2012-02-21 21:37:23eu o sa nasc in martie. am ales cezariana pt ca imi este frica de dureri.


nu mai vorbi daca nu esti in cunostinta de cauza,nu este adevarat ca cei nascuti prin cezariana sunt mai bolnaviciosi sau bolnavi.ti-as recomanda sa iti alegi mai cu grija cuvintele ca sunt pe forum zeci sau sute de mamici care au nascut prin cezariana si nu e corect sa vb asa despre copii lor.fiica mea s-a nascut prin cezariana si a fost fff sanatoasa si am alaptat-o cu lapte praf din motive pe care nu ti le impartasesc,acum are 6 ani si e foarte sanatoasa are 1,20 cm si e super inteligenta a invatat in 2 ani a doua limba si anume franceza perfect stie sa scrie deja...etc,nu subestimati si ceilalti copii doar ca unele dintre voi ati nascut natural.e irelevanta metoda prin care nasteti.

o sa-mi aleg de data asta mai bine cuvintele si asi dori sa te asigur ca nu vb in necunostiinta de cauza... am spus ca este parerea mea... nu am generalizat... dar ca sa fiu mai convigatoare sau nu sa nu mai par o femeie batuta in cap am sa atasez un articol al D-nei Linda Gheorghe - educator prenatal "interventie prin cezariana si ca "va suferi mai putin", si in general sunt mai putine riscuri pentru bebelus.

In realitate, nasterea prin cezariana, chiar daca a devenit o procedura mai sigura in ultimii ani, ramane o interventie chirurgicala majora, o interventie recomandata numai in cazuri de exceptie, cand viata mamei sau a bebelusului este in pericol si ea deci, ca orice operatie, comporta riscuri importante.

In ceea ce priveste nou-nascutul, riscurile asociate nasterii prin operatie cezariana sunt atat de natura fizica, cat si psihologica, emotionala.

Posibilele repercursiuni asupra starii sale de sanatate sunt mai bine documentate si este acceptat faptul ca un bebelus nascut prin cezariana (mai ales fara travaliu) se deosebeste fiziologic de un bebelus nascut pe cale vaginala.
o saptamana sau chiar mai mult inaintea datei probabile a nasterii, bebelusul putand fi fortat sa se nasca astfel chiar cu o luna inainte de termenul la care el ar fi dat singur semnalul ca este pregatit (prin declansarea contractiilor). De aici si o vulnerabilitate mai mare la adaptarea la noul mediu de dupa nastere.

Ingrijorarile sunt legate de:
rani si taieturi in timpul operatiei
functionarea inimii si a plamanilor
raspunsul sistemului imunitar
nivelul eritropoietinei si volumul masei globulare sangvine
activitatea glandei tiroide
nivelul de glucoza in sange
reglarea temperaturii
nivelul enzimelor hepatice
colonizarea florei intestinale
dificultati de atasare si initiere a comportamentului de supt

Efectele in plan emotional, mai putin cunoscute, fac obiectul unor cercetari extrem de actuale, aflate inca in desfasurare, legate de domeniul pre si perinatalitatii. Este de netagaduit insa, in lumina cunostintelor psihologice si pediatrice de astazi ca bebelusul experimenteaza la nastere o multitudine de senzatii ca durere, frig, foame, zgomote si lumini prea puternice, cadere in gol, manipulare tactila grosiera, si mai ales o angoasa teribila in urma separarii de mama, pe care o percepe ca parte a corpului sau si de care este despartit in mod brutal si pentru mai mult timp in cazul operatiei de cezariana. Intarzierea sau lipsa contactului piele pe piele dupa nastere duc la cresterea nivelului hormonilor de stres, care au un efect inhibitor asupra sistemului imunitar, la reprize mai lungi de plans si dificultati de reglare a temperaturii.
Unele cercetari psihologice fac legatura intre cresterea ratei de cezariene si cresterea alarmanta a numarului de copii cu autism sau cu tulburari din spectrul autist. Cezariana electiva programata presupune o decizie brutala, unilaterala a momentului nasterii copilului, iar autismul este vazut ca o reactie de protest si de refuz a copilului de a se integra si a accepta emotional o lume care nu a tinut cont de nevoile lui, de gradul lui de pregatire in a face fata tranzitiei nasterii.

O alta directie tulburatoare a posibilelor efecte ale interventiei prin cezariana si a separarii mama-bebelus este alterarea capacitatii de a iubi, pe sine si pe ceilalti. Oxitocina, hormonul iubirii si prolactina, hormonul maternitatii si al altruismului, secretati de mama in timpul nasterii naturale al contactului piele pe piele si al alaptarii au un nivel mult scazut. Efectele in plan psihologic se manifesta in cresterea infractionalitatii juvenile, a anorexiilor mentale, toxicomaniilor si sinuciderilor."
bramona
Postat pe 26 Februarie 2012 23:35
pentru bebelus e o secventa neplacuta asta cu nasterea, cu atit mia mult cu cit se naste natural - incearca tu sa treci prin cracul de la pantalon sa vezi ce bine iti e si ce confortabil si cit de putin "manipulat tactil grosier" te simti, comparativ cu situatia in care te ia cineva si te aseaza deoparte. Majoritatea copiilor nascuti natural arata altfel - au capul turtit, trasatorile la fel, sint mult mai tumefiati, le ia un timp pina sa isi revina, comparativ cu copiii nascuti prin cezariana care sint ca scosi din cutie. Uita-te la ei si o sa vezi difeenta. Nu vorbesc de situatii care pot sa apara - gen necesitate folosire forceps, etc. Copilul ESTE CHINUIT in timpul nasterii naturale, am trecut prin asta - si a doua oara n-as mai trece.
quasaria
Postat pe 27 Februarie 2012 00:50
ai putea incerca o nastere in apa ! ste mai scump dar mai bine !
anna_sweet
Postat pe 27 Februarie 2012 11:45
deci cezariana duce la infractionalitate juvenila tendinte de suicid... probabil cine a scris acest articol era vreun maniac care ura femeile care nu pot sau nu vor sa nasca natural.ce idiotenie,ce urat sa generalizezi asa despre niste bieti ingerasi,sanatosi si frumosi care nu au nicio problema ca s-au nascut prin operatie si poate ca tocmai cezariana a facut diferenta dintre viata si moarte pt ei.doctori din astia mai bine s-ar cauta ei la scufitza,sa ai asemenea teorii revoltatoare si nefondate,(pt ca sunt nefondate altfel jumatate din populatia omenirii ar fi delicventi sau sinucigasi)si sa le expui public e revoltator.eu una ai multumesc lui dumnezeu ca exista cezariana,altfel atat eu cat si fetita mea muream la travaliu ca pe vremuri cum se murea la nastere.nu va mai luati dupa toti idiotii care si-au facut studiile pe net.
venizigoldplated
Postat pe 27 Februarie 2012 11:55
...si inca ceva despre nasterea naturala...daca lucrurile merg prost si copilul intarzie sa iasa,insuficienta oxigenului,lipsa prelungita a oxigenarii creierului poate duce la retard mintal,daca doctorul nu ia decizia corecta sa efectueze cezariana la timp si se incapataneaza sa duca nasterea naturala la bun sfarsit.suferinta fetala poate avea efecte iremediabile asupra fatului.deci dragele mele,daca vedeti ca nu puteti naste normal,cereti voi pe proprie respundere cezariana pt binele copilului(doar in cazul asta recomand)
venizigoldplated
Postat pe 27 Februarie 2012 12:05
buna, nu ma pot abtina sa scriu dar citind cele scrise de tine trebuie sa te contrazic. eu am nascut 2 copii cu cazariana, primul din motive medicale si al doilea pt ca asa am dorit eu. Nu ma consider mai putin mama pt ca am nascut fara dureri, amandoi au avut nota 10 la nastere, i-am alaptat, sunt sanatosi, frumosi si inteligenti. Cat despre recuperare, m-am recuperat mai repede ca celelate care au nascut natural, eu a doua zi puteam sa ma plimb cu copilul in brate, sa-l alaptez, am putut sa stau in sezut, ma durea si operatia intradevar dar era o durere nesimnificativa, mamicile care nascusera natural, se plangeau de taieturi, rupturi si hemoroizi, nu puteau sa steie jos. Operatia de cezariana nu se vede este subtire cat firul de par. Motivul pt care am nascut al doilea copil tot cu cezariana, desi puteam sa nasc natural, au fost strigatele si racnetele care se auzeau din strada ale femeilor care nasteau, si eram ingrozita. Nu incurajez cezarina, pt ca admir enorm de mult o femeie care are curajul sa nasca natural. Eu am ales sa-mi aduc copii pe lume constienta si cu zambetul pe buze, nu in chinuri.
lisaee2001
Postat pe 27 Februarie 2012 12:30
Parerile sunt impartzite, fireshte. Eu am nascut de doua ori natural, am nishte baietzi frumoshi, fara capete turtite shi alte minuni. Shi a treia oara tot natural ash alege sa nasc. In plus de asta am putut sa fac gimnastica shi exercitzii pentru burta, ceea ce o femeie cu cezariana nu poate, se reface mai greu. Talia mi-a revenit destul de repede la normal, ca shi cum n-ash fi purtat in pantece copii vreodata, fara urma de burta sau piei care atarna Prima oara mi-a fost mai greu deoarece n-am avut dilatatzie buna shi a fost taietura mai adanca (atunci intervin problemele cu dureri cand te ashezi)dar a doua oara am fost foarte bine imediat dupa nashtere. Cele care nasc prin cezariana, fie ca doresc sa evite a avea copilul probleme la nashtere, fie ca le este teama de durere insa mai sunt shi cazul acelora care vor sa ramana intacte jos , inchipuindu-shi ca n-o sa le mai iubeasca partenerul la fel de mult dupa ce vor fi cusute . N-am spus eu asta! Din conversatzii am tras concluzia .
carco
Postat pe 27 Februarie 2012 12:59
Erata : "mai este shi cazul acelora care..."
carco
Postat pe 27 Februarie 2012 13:00
i io, i io!
tt de doo ori! tt fr capete turtite! i tt naturel. simitor, evident.
Thor_again
Postat pe 27 Februarie 2012 13:03
Axl_22
Postat pe 27 Februarie 2012 13:06
Depinde de organismul fiecarei femei ,de cat se dilata pt a fi pregatita de nastere,de obicei la prima nastere travaliul poate fi mai lung si durerea mai intensa dar nu e obligatoriu sa fie la toate femeile la fel ,poti sa recurgi la diferite metode de a reduce din durere de exemplu sa faci miscare sa te plimbi ,este foarte important si modul cum respiri pt a iti conserva puterile ,energia ,cauti diferite pozitii care sant mai comode pt tine in timpul travaliului ,sa nu te sperii sa nu intri in panica sa te concentrezi in timpul durerii sa te gandesti la ceva frumos care sa iti distraga atentia ,mai poti recurge la anestezie epidurala hotarand impreuna cu medicul tau care te asista la nastere diferitele metode de a reduce din durere oricum merita pt ca durerile vor trece cand iti vei vedea copilul in brate si vei fi cea mai fericita atunci.eu am stat 9 ore in travaliu groaznic aproape insuportabila durerea ,dar pana la urma am nascut cu cezariana pt ca oricum eram programata la asta numai ca au inceput durerile mai repede ,dar nu imi pare rau pt ca nu am avut nici o problema cu cezariana aproape nimic nu se mai vede unde a fost facuta si m-am refacut foarte repede ,daca as mai naste tot cezariana as opta .succes si sanatate multa!
micurutza2005
Postat pe 27 Februarie 2012 13:44
Si uite asa, s-a pornit de la o intrebare, si s-a ajuns la pro si contra cezariana.

Eu am nascut normal, n-am avut dureri groaznice, desi eram la prima nastere, si sarita bine de 30 de ani . Asta, ca sa demontez niste prejudecati referitoare la dificultatea nasterilor normale dupa 30 de ani. Nici macar nu m-am rupt, nu mi-au facut epiziotomie, am avut o fisura usoara, care s-a tratat cu ceva medicament pudra in spital. Copilul a avut 3.2 kg, adica normal, nu foarte mic.Eu am avut o moasa grozava, care a stiut cum sa scoata bebelusul, ca sa ne produca foarte putine "daune" amandurora.

Insa, de ce sa nu ne folosim de toate descoperirile stiintei, cand vine vorba de nastere? Daca avem acces la operatia de cezariana, de ce nu? Unele femei sunt efectiv ingrozite de nasterea naturala, si pur si simplu nu se pot controla, si nu vorbesc acum de cazurile in care cezariana este singura varianta recomandata de medic.
Sunt pericole si la nasterea normala (forcepsul e cel mai cunoscut) si la cezariana, insa, fiecare ar trebui sa decida pentru ea

De aici, si pana la a afirma ca "efectele in plan psihologic se manifesta in cresterea infractionalitatii juvenile, a anorexiilor mentale, toxicomaniilor si sinuciderilor" - mi se pare cel putin aberant. Sau ca bebelusii nascuti prin cezariana nu se pot atasa de mama !!! i-a intrebat cineva?
Cele mai mari sanse sa ajunga asa o au copiii de care nu se ocupa parintii lor dupa nastere, nu cei care se nasc prin cezariana! Un copil crescut cu dragoste si intelegere are toate sansele sa fie un adult implinit si fericit.
Cred ca ar trebui sa fim putin mai selectivi cu informatia care ni se prezinta in mass media, de diversi specialisti. Fiecare caz e unic, fiecare femeie are dreptul sa se teama de durere si sa ia masuri in privinta asta.

Iar la alaptat iar am de comentat -eu am alaptat mai putin de o luna. Copilul meu s-a dezvoltat perfect fizic si intelectual, nu are nici o alergie, nu s-a racit mai des decat copiii care au fost alaptati la san (copiii pe care ii cunosc eu). Unul dintre ei, alaptat la san are dermatita atopica, pentru ca-l mosteneste pe tata.
Da, cea mai sanatoasa hrana este laptele mamei, insa se observa un soi de culpabilizare colectiva a mamelor care nu pot sau nu vor sa alapteze.
diagh73
Postat pe 27 Februarie 2012 13:59
Buna,

Eu am nascut acum aproape 2 ani de zile. Nasterea mea a fost provocata pentru ca nu am avut contractii si nici nu mi s a rupt apa. Travaliul a durat aproximativ 8 ore de cand au inceput primele contractii. Asistente mi au rupt apa. Cand am avut dilatatie 3,5 cm mi s a facut anestezie peridurala (dureaza cand 1 ora jumatate 2 o doza) si pana am nascut mi s au facut vreo 3 doze de anestezie. Pana la administrarea anesteziei ma simteam asa amortita cand aveam contractii si aveam burta foarte tare, iar dupa anestezie simteam contractiile si tot ce se intampla insa nu am simtit nici o durere.
Dupa ce m au asezat pe masa de nastere am impins de 3 ori si am nascut. De taiat ne taia pe toate ca sa nu apara cumva ruptura de perineu care e dureroasa si se reface mult mai greu decat daca ne taiau de la inceput. (eu am avut dilatatie de 10 cm)
Atunci cand m a cusut am simtit durere chiar daca eram sub efectul anesteziei, si nu te doare atuci cand baga acul ci atunci cand trage de ata ca sa fie operatia facuta bine.
Eu daca ar fi sa mai nasc o data as opta tot pentru anestezie peridurala, nu as sta sa mi iasa ochii din cap mai ales in ultimele 3 ore inainte de nastere cand ai contractii la 2 minute.
Bafta viitoarelor mamici!
garbo002358
Postat pe 27 Februarie 2012 14:21
De la: ramonabambache, la data 2012-02-26 11:17:47
De la: caprice12, la data 2012-02-21 21:37:23eu o sa nasc in martie. am ales cezariana pt ca imi este frica de dureri.


De frica durerilor de la nastere multe mame aleg cezariana. Parerea mea este ca suntem egoiste daca alegem cezariana. Copii sunt mult mai sanatosi daca se nasc natural si daca sunt alaptati natural. eu am avut travaliu de 12 ore, ultimile doua ore au fost cumplite dar nu ceva ce nu poti suporta, dupa uiti totul, chiar totul. Acum am un baietel sanatos fara probleme. Nu este sensibil, nu are dureri de burtica nu raceste des etc. ce-si poate dori o mama decat un copil sanatos. Durerea ca atunci cand copilul tau este bolnav este mai mai mare decat durerea de la nastere. o jumatate dintr-o zi din viata ta nu este mult pentru copilul tau. In general copii nascuti prin cezariana si nealaptati natural, au probleme respiratorii, sunt alergici, stomacul lor este mult mai sensibil.... asa cum avem grija de el cand suntem gravide sa nu mancam cine stie ce, sa nu luam medicamente, sa nu fumam sa nu bem alcool dupa ce vine pe lume in primii ani de viata trebuie sa avem grija de el daca dorim sa fie sanatosi si fericiti.


de unde ai scos prostia asta? in foarte multe cazuri nu este posibila nasterea pe cale naturla din diverse motive si atunci doctorul ia decizia ca sa iti faca cezariana; e mai bine sa iti riste viata tie ca mama si copiilor tai? dar daca ai gemeni si unul are circulara de cordon oare ce crezi ca ar trebui facut? sa nasti natural (dupa capul tau) sa-l pierzi pe ala cu circulara de cordon si daca ai noroc poate ramai cu celalat? NU?! dupa capul tau asa ar trebui procedat nu? ai cumva copii? daca nu ai , mai bine sa nu faci, ca uite habar nu i ce vorbesti; mai .."darag" eu am nascut gemeni si daca nu -mi faceau cezariana as fi pierdut unul dintre ei pentru ca avea circulara de cordon plus prolabare de cordon (s-ar fi sufocat daca nu ma taiau in primele 15 minute de la momentul cabd s-a rupt apa. Stii ce copii mari am acum? Stii ce sanatosi sunt? Unul dintre ei a intrat PRIMUL la unul dintre colegiile de renume din Bucuresti , este olimpic la 3 materii si va pleca sa studieze afara (are bursa deja in buzunar) , celalat il secondeaza; asa ca inainte sa deschizi gura asigura-te ca stii ce spui
adeline
Postat pe 27 Februarie 2012 15:44
De la: Thor_again, la data 2012-02-27 13:03:27i io, i io!
tt de doo ori! tt fr capete turtite! i tt naturel. simitor, evident.

Shi? Ai papat premiul deja?
carco
Postat pe 27 Februarie 2012 18:01
Voi spune cea mai mare tampenie pe care ati auzit-o vreodata dar...ma risc.. am 33 de ani ,o relatie de 16 ani si pana acum nu am ramas niciodata insarcinata.de ce? de frica.Frica de a naste,taieturi impunsaturi,sange...tot ceea ce am putut vedea pe net.MARE greseala!ce bucurie dupa...dar pana la bucurie..e durere....si totusi e frica de necunoscut.
L_K_B
Postat pe 27 Februarie 2012 18:31
Buna si eu sunt mamica de baiat de 1 an si 8 luni, si eram foarte speriata de durerile nasterii. Intradevar sunt insuportabile atunci insa uiti canda vezi mogaldeata pe care ti-o arata moasa.... Simti ca plutesti... Durerile sunt percepute diferit depinde cat de mult suporti de obicei cand te doare ceva... Daca ar fi pe o scara de la 1 la 10 eu asi spune ca la mine a fost de 8 dar si copilul a fost mai mic, avea la nastere 2750 g si nu era la termen a venit cu o luna mai devreme la tremen ar fi depasit 4 kg. Daca nu suporti iti recomand sa faci peridurala ca mai atenueaza putin... si daca ai bazinul ingust la fel sa optezi ptr cezariana ca te chinui mult.. La mine travaliul a durat de pe la 22.30 pana la 5.53 cand am nascut(membranele s-au rupt dimineata la 9 si trebuia sa mai stea in burtica 3 zile macar pentru maturarea plamanilor dar nu a vrut, contractiile au inceput seara) insa poate sa dureze si 24 de ore e foarte dureros.... si interminabil...difera foarte mult de ce vedem la emisiunile de pe canalele TV. Medicul a spus ca sunt un caz fericit ca a durat putin... Oricum vei vedea ca totul va fi bine si nu trebuie sa te sperii inainte de a incepe travaliul. Marea distractie incepe cand se rup membranele si dureaza pana la nasterea propriu- zisa... Dar uiti totul pentru ca asa suntem facute altfel nu s-ar mai naste copiii pe lumea asta. Eu iti nastere usoara si la termen si apoi crestere usoara...(cu nopti pierdute si tot tacamul... ) Mult succes..
Monica si Matei Gabriel
monimica
Postat pe 27 Februarie 2012 20:02
De la: L_K_B, la data 2012-02-27 18:31:15Voi spune cea mai mare tampenie pe care ati auzit-o vreodata dar...ma risc.. am 33 de ani ,o relatie de 16 ani si pana acum nu am ramas niciodata insarcinata.de ce? de frica.Frica de a naste,taieturi impunsaturi,sange...tot ceea ce am putut vedea pe net.MARE greseala!ce bucurie dupa...dar pana la bucurie..e durere....si totusi e frica de necunoscut.


e o decizie personala - nici eu nu mi-am dorit copii pina pe la 30 de ani (deloc) si mi s-a pus pata brusc. Imi era oarecum frica, dar m-am gindit ca, la urma urmei, daca toate mamiferele de sex feminin de pe lumea asta au fost de-a lungul timpului in stare sa nasca, de ce tocmai eu n-as fi?! Avem oricum capacitatea asta innascuta. Doare, nu doare - POTI sa o faci. Daca n-ai fi putut nu ti s-ar fi perpetuat specia.
quasaria
Postat pe 27 Februarie 2012 20:24
Eu am vrut cel puin trei ( sunt sg la prini). Am nscut doi. Am avut un travaliu f lung. Dup prima natere o semiparez. Dup a doua, dou luni n spital, complicaii. N-am mai avut voie, s rmn nsrcinat. Nu sunt tnr, dar dac s-ar putea, a vrea s mai am, mcar un copil!
Axl_22
Postat pe 27 Februarie 2012 20:48
mai vrei unul????!!! io zic sa ma infiezi !!!
ladyDY
Postat pe 27 Februarie 2012 20:57
OK
Axl_22
Postat pe 27 Februarie 2012 21:03
De la: lisaee2001, la data 2012-02-27 12:30:00buna, nu ma pot abtina sa scriu dar citind cele scrise de tine trebuie sa te contrazic. eu am nascut 2 copii cu cazariana, primul din motive medicale si al doilea pt ca asa am dorit eu. Nu ma consider mai putin mama pt ca am nascut fara dureri, amandoi au avut nota 10 la nastere, i-am alaptat, sunt sanatosi, frumosi si inteligenti. Cat despre recuperare, m-am recuperat mai repede ca celelate care au nascut natural, eu a doua zi puteam sa ma plimb cu copilul in brate, sa-l alaptez, am putut sa stau in sezut, ma durea si operatia intradevar dar era o durere nesimnificativa, mamicile care nascusera natural, se plangeau de taieturi, rupturi si hemoroizi, nu puteau sa steie jos. Operatia de cezariana nu se vede este subtire cat firul de par. Motivul pt care am nascut al doilea copil tot cu cezariana, desi puteam sa nasc natural, au fost strigatele si racnetele care se auzeau din strada ale femeilor care nasteau, si eram ingrozita. Nu incurajez cezarina, pt ca admir enorm de mult o femeie care are curajul sa nasca natural. Eu am ales sa-mi aduc copii pe lume constienta si cu zambetul pe buze, nu in chinuri.


imi place ,cezariana as vrea si eu ca mie-e teama de naturala...

iti dau ceva pt.dureri si la cezariana...?

zicea cineva ca dupa cezariana ,nu prea este lapte pt.bebe,decat dupa cateva zile,e adevarat..? ,va multumesc
garbo065670
Postat pe 28 Februarie 2012 09:19
Am doua prietene care au nascut prin cezariana. Ambele isi alapteaza copiii, una dintre ele, in prima saptamana zicea ca-i curge lapte si cand se apleaca ! Deci, n-are legatura alaptatul cu metoda nasterii, doar ca, in primele 2 zile, mamele fiind duse la terapie intensiva, copiii au fost hraniti cu biberonul, si le-a fost putin mai greu sa-i obisnuiasca cu alaptatul.
Cezariana implica o recuperare mai grea a mamei, practic se taie toate tesuturile pana la uter. Cred ca se dau ceva analgezice in primele zile, pana incepe copilul sa fie alaptat. Insa recuperarea merge mult mai rapid, ca motivatia e grozava :-)
diagh73
Postat pe 28 Februarie 2012 12:11
am impresia ca e mult mai grea recuperarea (pentru mama) dupa cezariana.... In plus, riscurile mi se par mai mari - anestezie generala, operatie, muschii sectionati, etc. Nu stiu, probabil cine a facut cezariana stie mai bine cum s-a simtit dupa, mie din ce am vazut mi s-a parut ca mamicile cu cezariana se simteau mult mai rau in primele zile. Nu puteau ridica bebeul, nu puteau sa faca efort - e totusi ditai taietura...
In principiu m-ar interesa si pe mine cum te simti dupa cezariana, daca il fac pe al doilea nu mai nasc natural. Prima data am avut noroc, da' la cite manutze sucite si fracturi de diverse am vazut si auzit, nu merci. Prefer sa scot copilu' integru.
quasaria
Postat pe 28 Februarie 2012 17:14
Q, eu am nascut prin cezariana si in afara de primele doua zile, cand ma dureau muschii abdominali si nu ma puteam sprijini, pt a ma ridica, a ma suci sau rasuci, intrucat durerea de contractura era cumplita, nu am stiut ce-i ala disconfort. am putut sa-mi iau copiii in brate. e adevarat, m-am ridicat cu greu in primele doua zile, dar am facut-o, fiindca voiam sa-i vad, sa mi-i tin in brate, si urcam niste trepte sa pot ajunge la ei. era un efort fabtastic, ma durea pana in creier, dar nu ma sinchiseam.
asadar, nu m-au tinut in loc cele nu stiu cate straturi de muschi, uter, piele cusute.

eu am fost nascuta natural si la nastere mi-au fracturat femurul, astfel ca am fost nevoita sa stau cu el in ghips de la o zi nu stiu cate saptamani.

nici nu vreau sa aud de nastere naturala. nu stiu de ce imi da senzatia de conditie a vitei.

sorry, nu am vrut sa sune atat de abject.
esme
Postat pe 28 Februarie 2012 17:40
pai... de asta mi-e si mie frica, de fracturi: dar a inceput sa im fie frica dupa ce am trecut prin experienta asta si am vazut cite chestii se pot intimpla si ce "delicat" ii manipuleaza la nastere....
quasaria
Postat pe 28 Februarie 2012 18:06

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Aparitia dintilor 5 De la: ruschita 10 Martie 2009 11:38
va rog ajutati-ma 22 De la: cri_kidz 23 Mai 2011 17:29
artrita la copii 2 De la: horobeanu 20 Aprilie 2009 21:25
Va rog mult ..stie cineva...??? 2 De la: deeita 25 Noiembrie 2009 16:01
sangerari in sarcina 3 De la: tatusilvia 28 Mai 2009 22:27
Setari Cookie-uri