Desi extrem de gelos inainte, prietenul isi face o prietena apropiata la scoala

Va rog sa-mi dati un sfat in legatura cu situatia mea...

Sunt impreuna cu prietenul meu de cinci ani si locuim impreuna de doi. Eu am 21 de ani, el 22. Din totdeauna, amandoi am fost gelosi, iar eventual eu devenit mai intelegatoare, dar el nu (pana acum o saptamana). Gelozia lui consta in faptul ca nu aveam voie sa vorbesc cu nici un baiat in pauze, ori macar sa stau langa un baiat la facultate. Cumva, am reusit sa accept lucrurile astea cu toate ca ne mai certam.

Anul acesta el a inceput facultatea din nou, dupa o pauza de un an, in domeniul sociologiei. Eu stiu ca in cadrul profilulu asta se lucreaza foarte mult in echipa si inteleg ca el interactioneaza cu fete si baieti deopotriva. Dar miercurea trecuta, mi-a zis ca si-a facut o prietena (el, care era extrem de gelos). Mai mult, el crede ca fata asta (care e single) are potentialul de a deveni o prietena foarte apropiata; de fapt, amandoi au aceeasi gandire, aceeasi situatie familiala (parintii amandurora sunt alcoolici) si amandoi duc lipsa unui prieten adevarat. Asa ca au oficializat "prietenia"lor in ziua respectiva. Ei se vad aproape zilnic la facultate si lucreaza mult impreuna, ba chiar merg si cu autobuzul impreuna, deci se vad foarte des. Dar el imi zice ca vrea mai mult de atat, posibil sa se intalneasca in afara scolii, ori ea sa vina acasa la noi sau EL LA EA. Ne-am certat foarte tare pe tema timpului lor impreuna in afara scolii pentru ca nu sunt de acord. Inca nu s-a intamplat, dar el zice ca vrea lucrurl asta si chiar ma impinge si pe mine sa merg sa imi caut un prieten daca vreau pentru ca acum nu mai este gelos. Dar nu voi face lucrurl asta.

Va rog sa nu imi dati sfaturi de genul sa ii zic cum ma simt, sa incerc sa ii explic sentimentele mele pentru ca am incercat ORICE posibil si el nu ar putea alege niciodata intre mine si ea, daca i-as cere. El zice ca ma iubeste si ca nu m-ar insela niciodata si ca trebuie sa am incredere in el. Dar am incredere! Stiu ca nu ma va insela, dar nu imi convine ca el sa petreaca mult timp cu o fata si sa ma discute cu ea, sa devine apropiati. Cel mai mult sunt impotriva lui sa o viziteze pe ea acasa (fara mine). Nu cred ca e OK ca partenerul tau sa petreaca timp one-on-one cu o fata singura acasa la ea, chiar daca el zice ca ar avea un motiv intemeiat: sa lucreze pentru facultate sau chiar sa se cunoasca mai bine, ca si prieteni. Am incercat sa facem un compromis, i-am zis ca voi admite ca ei sa fie prieteni atat timp cat e legat de facultate. Dar el vrea mai mult. De multe ori am ajuns aproape de despartire (cu toate ca el nu vrea sa se desparta de mine, dar nu s-ar simti vinovat daca as pleca din cauza prietenei lui). El nu poate alege intre o relatie de 5-ani si o prietenie de o saptamana... in ruptul capului. Asa ca nu ii voi cere sa aleaga, doar sa nu treaca limita decentei cu ea. Asta inseamna sa nu mearga acasa la ea!!! Am acceptat chiar si sa o aduca pe ea la noi, sa o "cunosc" si ei sa invete pentru sesiune impreuna. Deci, pot zice ca am compromis foarte mult, dar el nu vrea sa compromita eventuala vizita acasa la ea... Nici nu se pune discutia, el zice "intai cunoaste-o si pe urma mai vorbim despre vizita" dar eu stiu ca nu voi fi de acord cu asta niciodata...

Este vreodata in regula ca partenerul sa viziteze noua sa prietena care e single? Dar in cazul meu, considerand faptul ca el a fost mereu gelos si impotriva lucrurilor astea, dar nu de cand a cunoscut-o pe ea??
garbo247002
Postat pe 9 Noiembrie 2011 16:46
eu zic ca sa iti vezi de drum...si lasa-i in pace....cauta si tu baiat serios,dar sa aiba principiii..poate ca voi nu prea va intelegeati....sunteti poate diferiti...ce sa ii faci asta este viata..data viitoare cauta un baiat care sa va potriviti la gandire si nu ii povesti re relatia cu acest baiat,,,tine pt tine
ingerasulluptator
Postat pe 9 Noiembrie 2011 16:55
Hmm... ceva mai constructiv? Totusi nu m-a inselat si avem si 5 ani la activ... mai mult, eu locuisc si in tara lui deci... sa plec chiar asa... nu e usor. Macar as avea motiv?!
garbo247002
Postat pe 9 Noiembrie 2011 17:19
Eu zic ca daca nu poti sa pleci imediat,,macar sa pregatesti terenul....Cautati undeva un loc unde sa stai....Nu stiu daca este bine sa stai cu un baiat care esti si cu alta fata....Nici sa nu te incurci si tu cu altii pt ca el iese si cu cealalta.....Ci doar zic sa iti pregatesti unde unde sa stai dar inainte sa discutati,,,,ce are de gand el sa faca......sa ii zici ca tu vrei ceva serios nu un baiat care sa iasa cu doua.fete,,,,cred ca nici el nu stie ce vrea de fapt
ingerasulluptator
Postat pe 9 Noiembrie 2011 17:33
Pt ca daca zici ca locuiesti in tara lui,locuiesti la el...Ininte sa purtati o discutie serioasa,,,cautati un loc unde sa stai..Discuta cu el,,,sa il intrebi ce practic vrea de la tine....zic ca sa nu mai suferi degeaba,,poate tu nu esti practic ceea ce el doreste...Si nici nu se merita sa te incurci cu un baiat asa ca sa il faci si tu gelos pe el.....ci doar sa te retragi daca relatia nu functioneaza si lasa-l in pace...dar inainte discuta serios cu el,,,dar mai intai cautati un loc unde sa stai,,,sa nu ajungeti sa va certati apoi sa nu ai unde sa stai,,asa ca mai intai pregateste terenul,,oricum nici nu se stie cat o sa mai poti sta acolo daca el si-a gasit alta..asta este viata.....data viitoare sa nu te mai incurci cu baiati daca nu va intelegeti....Mai intai vedeti daca va potriviti la caracter apoi implicativa sentimental.....pt ca sunt si nepotrivire de caracter,de gandire si necsita timp sa cunosti un om cum gandeste,,,de asta te sfatuiesc sa nu te grabesti cu indragosteala,,,,cu sarutul,,,pt ca de el porneste totul
ingerasulluptator
Postat pe 9 Noiembrie 2011 17:39
Inteleg ce spui tu. Nu va fi problema unde sa locuiesc, si nici nu ne-am grabit in relatia asta. Nu am avut probleme de genul pana acum, in cinci ani de zile. Am discutat cu el, l-am intrebat ce vrea si a zis ca inca vrea sa fie cu mine si ca nu s-a gandit altfel vreodata, dar a intalnit fata asta la scoala cu care se intelege bine ca si prieteni si deoarece el nu prea a avut niciodata multi prieteni (doar pe mine in mare), vrea sa fie amici cu ea... Ceea ce nu stiu daca e normal e sa o viziteze pe ea.
garbo247002
Postat pe 9 Noiembrie 2011 17:45
ce pot sa zic,,,verifica si tu telfonul lui,,sa vezi ce vorbeste cu fata..Despre iubire,,sau doar amicitie..barbatii sunt mincinosi majoritatea....Fa ceva ce a facut fratemiu...I-a inregisteeaza-i verifica telefonul..dar fara sa isi dea seama....dar sa nu te incurci cu un baiat,,,ci mai degraba vezi cum functioneaza relatia
ingerasulluptator
Postat pe 9 Noiembrie 2011 18:07
Mi se pare absurd ceea ce isi doreste el. In primul rand daca te-ar iubi, asa cum pretinde , s-ar gandi la linistea ta sufleteasca si ar renunta la a-i lua apararea "noii prietene" si ti-ar intelege ingrijorarea si faptul ca nu-ti convine. Plus de asta, aveti atata timp impreuna, nu inteleg de ce o tipa noua conteaza atat de mult in viata lui, cand tu ai fost cea care a fost alaturi de el pana acum. Si...sa fim seriosi,conteaza atat de mult lucrul in particular cu colegii de facultate? Si doar cu unul? Dar daca situatia era invers?
eugena
Postat pe 10 Noiembrie 2011 22:27
schimbarea asta brusca de atitudine este clara ...isi doreste sa fie cu "prietena" dar nu vrea sa renunte nici la tine , inca , nu e usor sa renunti la o relatie de 5 ani dar este clar faptul ca iti acorda libertatea pe care tu pana acum nu ai avut-o deoarece aceeasi libertate si-o doreste el !
E simplu.
cory_emy
Postat pe 11 Noiembrie 2011 08:22
Exact, el isi doreste amandoua lucruri dar nu vrea sa compromita nimic! El nu prea a avut prieteni de incredere in viata lui, decat pe mine. Si el tot zice ca simte ca fata asta il intelege (ca un amic) si ca il va "ajuta" in viata, cu toate ca ma are si pe mine... Dar eu nu simt la fel. Tot ce imi trebuie mie e el, nu am nevoie de un baiat sau fata cu care sa fiu prietena apropiata ca sa fiu fericita... Astazi am sarbatorit aniversarea noastra si s-a sfarsit intr-o cearta urata... El crede ca nu face nimic rau, ca eu imi fac singura rau din cauza ca nu accept situatia asta. Nu ma consoleaza pentru ca zice ca nu e cazul. Zice ca ma iubeste, dar "are nevoie" de prietenia asta ca sa fie fericit intr-adevar... Dar cum ramane cu mine? Merita sa inghit atatea de la el ca sa fie fericit cu mine? Noi am construit relatia asta amandoi, cu anumite "reguli", "restrictii", iar acum el vrea sa le elimine. Intr-adevar,zice ca si eu pot sa imi fac un amic baiat daca vreau... Dar nu mi se pare decent sa merg vreodata acasa la el doar eu si el... Prietenul meu zice ca daca se iveste ocazia sa mearga acasa la noua sa amica, asta e un lucru care ar intari prietenia si fara lucrul asta, el nu ar simti ca prietenia lor e adevarata. Si nu vrea sa renunte la aspectul asta (potentiala vizita) in ruptul capului... Ce sa fac? Merita sa raman cu el? Mi-am planuit intreaga viata si atatia ani cu el, si de o saptamana totul s-a schimbat. E normal?
garbo247002
Postat pe 11 Noiembrie 2011 22:47
002,parerea mea este ca ar trebui sa vezi filmul.."BLONDA DE LA DREPT"..vei realiza mai bine ca nu sunteti facuti unul pentru celalalt.viata nu este o planificare.e clar ca el si/a gasit persoana cu care consoneaza.reda/i libertatea oricat de mult te/ar afecta.te sfatuiesc sa vezi filmul.vei intelege ce va desparte.
ratuscaceaurata
Postat pe 11 Noiembrie 2011 23:48
GELOZIA ESTE O BOALA SI DE REGULA CEI CE ISI INSEALA PRIETENELE SOTIILE SUNT EI CU MUSCA PE CACIULA CUM SE ZICE PAREREA MEA E SCHIMBA PARTENERUL NU TE MERITA FAI L CADOU PRIETENEI LUI
garbo247043
Postat pe 12 Noiembrie 2011 13:03
asa se intampla atunci cand un barbat nu are principii.Se poate narui totul in scurt timp
ingerasulluptator
Postat pe 12 Noiembrie 2011 18:01
lasa-l.ca daca nu il lasi tu ,te lasa el!
nu te mai amagi singura ca nu are rost.stiu ca e greu,stiu ce simti,dar asta e viata!
crisdan
Postat pe 13 Noiembrie 2011 03:12
dar tu ce crezi ca face la ea acasa , completeaza rebus? cred ca ar fi bine sa-ti cauti pe altcineva si uita-l pe el . nu are sens relatia asta . lasa-l cu noua "prietena" .
miticalazer
Postat pe 13 Noiembrie 2011 08:05
Vai draga mea ...lasa-l cat mai urgent...un om care te iubeste nu isi face alta prietena...prietena lui ar trebui sa fii tu , din toate punctele de vedere...de ce are nevoie de ea ???? Nu fa greseala sa accepti asta !!!!! Vei regreta amarnic !!!!
garbo063956
Postat pe 13 Noiembrie 2011 08:46
cine stie poate sint suflete pereche, iar tu nu ai ce sa faci in privinta asta.
demetra
Postat pe 13 Noiembrie 2011 09:56
Iarasi o poveste de viata incurcata! Barbatii nu sunt monogami, si nici femeile! Nu exista "doar el", "doar ea" ! Nici vorba. Acuma ...discutia e in jurul prieteniei femeie-barbat. Exista? Fara conotatii de iubire, atractie si altele? O simpla dar puternica afinitate intelectuala de exemplu...dar in timp nu devine dragoste? Nu stiu.
E clar ca nu poti accepta aceasta prietenie...Si-mi imaginez ca te doare destul. Un sfat am. Oricat de greu ti-ar fi, fa-ti-o amica. Incearca sa o cunosti mai bine, sa afli ce ii leaga -posibil o suferinta comuna legata de parinti, alcoolism...Oricat de greu ti-ar fi, incearca pentru o vreme sa eviti certurile, nu au rost. Lasa lucrurile sa se petreaca...Repet: oricat de greu ti-ar fi!
Luna_in_capricorn
Postat pe 13 Noiembrie 2011 10:01
lasal repede ....iti va distruge viata si nu mai face atatea compromisuri
garboMIREL
Postat pe 13 Noiembrie 2011 10:07
Credeai ca viata poate fi privita la 22 de ani ca si la 17?pentru ca e o diferenta foarte mare de virsta, dupa parerea mea.Cercul pe care l-ati creat in jurul cuplului vostru a fost foarte strimt dar cind esti adolescent toul pare sa se apropie de absolut.Nu poti sa impui reguli de convietuire unui individ liber.Functioneaza atita vreme cit el e de acord cu regula asta' daca isi schimba parerea, asta e...Poate e momentul si pentru tine pentru schimbare.Si nu zic ca relatia lui nu te deranjeaza pe buna dreptate,pare mai mult decit o simpla prietenie.Eu n-as spune stiu ca nu o sa ma insele.Poate nici el nu stie ce fel de relatie are cu prietena lui noua.Pune un pic de distanta si cauta sa afli ce vrei tu intr+o relatie , de ce esti asa geloasa,poate nu un barbat e ceea ce iti lipseste acum,ai curajul sa incerci lucruri noi si redefineste prietenia.
Liliana_Mot_1
Postat pe 13 Noiembrie 2011 10:25
Nu cred ca te mai iubeste. Daca deja isi petrece timpul cu alta persoana inseamna ca alaturi de tine nu se mai regaseste. Asta e clar.Cel putin unul dintre cei doi simte ceva mai mult, sentiment ce depaseste prietenia.
alba
Postat pe 13 Noiembrie 2011 10:37
Buna,

O sa-ti dau un exemplu un pic asemanator...cu prietenul meu eram impreuna de 7 ani i cu care locuiam cand am inceput sa nu il mai iubesc i i-am tot zis sa ne despartim ca nu mai are rost sa mai stam impreuna daca nu ne mai leaga nici un sentiment i el tot imi raspundea ca de ce sa renunte la o relatie de 7 ani cu toate ca nu mai existau sentimente de nici o parte.

La un moment dat dupa vreo cateva zile imi zice ca o colega de servici a inceput sa aiba problleme cu prietenul ei i pentru ca nu avea cine sa o ajute prietenul meu a inceput sa se transforme in bodyguardul ei. İncepuse ea sa il sune i sa planga la telefon, se ducea sa se intalneasca cu ea i statea cate 2 ore i apoi nu imi povestea ce faceau dei mereu imi povestea despre orice. La un moment dat l-am rugat sa aleaga intre mine i ea i nu a fost in stare i apoi a inceput sa-mi ascunda diverse lucruri pe care eu le-am observat incepand sa-l urmaresc. Dupa ce am observat care era situatia reala dei el ar fi jurat ca nu este nimic intre ei eu tot nu l-am crezut i atunci i-am facut bagajul i l-am trimis inapoi la mama lui. Recunosc ca dupa ce i-am facut bagajul i a plecat la vreo doua zile l-am vrut inapoi dar el mi-a rspuns ca mai bine sa mai ateptam sa vedem cum ne simtim i aa despartit i i-am raspuns ca eu nu pot sa stau aa in ateptare. Ne-am despartit i acum dupa aproape 2 ani de la despartire ele este cu ea iar eu sunt foarte fericita alaturi de alt barbat.
Dupa parerea mea, i crede-ma sunt mai mare decat tine, eti inca tanara i poate in acest moment nu intelegi dar ...prietenie intre un baiat i o fata nu exista. Poti sa gasati multi baieti cu care sa incepi o noua relatie dar nu inainte sa iti dai seama cu adevar ce iti doreti.
rbalerina
Postat pe 13 Noiembrie 2011 10:48
Stimata domnisoara, ceea ce vi se intampla este tipic casniciilor consumate. Atat a fost!
Esti in dificultate emotionala dar trebuie sa te aduni si sa-ti iei zborul din cuibul vizitat de o alta.
Fieacre zi suplimentara pierduta intr-o situatie incerta iti degradeaza stima de sine, te autoblochezi tu pe tine. Solutia este: operatia de-si este dureroasa, este necesara !. Asa ca pleaca in urmatorul minut !
Astept sa ne anunti ca ti-ai luat viata emotionala in propriile maini !
Precis vei reusi !
garbo113890
Postat pe 13 Noiembrie 2011 10:55
Si eu am facut parte din aceeasi situatie, doar ca eu eram in postura amicei, si nu a iubitei tipului. Si da, chiar credeam ca el e sufletul meu pereche. Asa amici cum eram. Din toata relatia cu el mi-am dat seama ca un barbat si o femeie nu pot fi niciodata doar prieteni. Cand devin foarte apropiati, nu exista ca unul dintre ei sa nu-si doreasca mai mult-adica pasul urmator. Toti stim care e pasul urmator. Si cu toate astea, chiar daca el mi-a propus, nu m-am culcat cu el si nici nu i-am stricat relatia. Si intr-un final, cu greu, ce-i drept, am rupt legatura cu el. Chiar daca il iubeam. Cu siguranta fata cu care umbla iubitul tau nu gandeste la fel ca mine. Chiar daca inca nu s-a culcat cu ea, se va intampla la un moment dat. Asa ca prgateste-te psihic. Eu iti doresc sa-ti gasesti persoana care sa te considere "casa" si universul lui. Pentru ca asa nu va mai cauta in alte persoane.
garbo060141
Postat pe 13 Noiembrie 2011 11:12
garbo 141,
vezi cu setarile contului ca apari cu avatar de barbat.
cri_cat
Postat pe 13 Noiembrie 2011 11:18
Iubita mea, nu merita atentia ta.....................nu-si da seama, dar tu ar trebui sa-ti dai, el se indragosteste de ea.
nu merita, vezi-ti de drumul tau, un om exagerat de gelos nu poate sa gandeasca asa decat daca are un motiv si acel motiv esta ca incepe pe nesimtite sa se intdagosteasca de ea.
fi tare si lasa-l nu se merita la doar 21 de ani sa stai sa astepti..ai toata viata inainte si atatia prieteni de legat

garbo192864
Postat pe 13 Noiembrie 2011 11:28
problema s-a mutat in alt plan..... esti dependenta financiar de el? daca nu, e simplu de rezolvat. E casa ta? da-l afara. E inchiriata impreuna? cauta o garsoniera de inchiriat sa stai singura sau impartita cu o fata. Vezi-ti de viata ta.
svrotea
Postat pe 13 Noiembrie 2011 11:34
Din cauza geloziei relatia voastra a fost o relatie inchisa care a ajuns sa va sufoce. Era inevitabil sa se ajunga aici si nu are dece sa-ti para rau. Era o relatie bolnava, iar ceea ce simtiti unul pentru celalalt nu mai e dragoste ci dependenta psihologica. El a inceput sa se desprinda. Barbatilor intotdeuna le este mai usor sa se desprinda. Stiu ca suferi, dar iti spun eu ca nu iubirea pentru el te face sa suferi ci dependenta... Dragostea e ca un drog, iar acum tu esti in sevraj pentru ca simti ca nu mai ai totul... Dar, de fapt nu mai aveai demult... Nici unul dintre voi nu mai avea... Era doar comoditatea obisnuintei...
Sfatul meu e sa luati o pauza. Pleaca pur si simplu si lasa-l sa te caute. Forteaza-l sa aleaga! Nu-i da nici un semn de viata cel putin 10 zile... Daca te vrea cu adevarat va veni la tine si o sa rezolvati problema. Daca nu inseamna ca oricum o sa-l pierzi, mai devreme sau mai tirziu si e mai bine sa fie mai devreme si sa fie hotarirea ta...
Iar daca se intoarce incearca sa stati de vorba si sa schimbati radical relatia - socializarea e importanta. Atit tu cit si el aveti nevoie de prieteni,de amici. Iesiti si unul fara celalalt,cu amicii vostri. Nu va mai sufocati unul pe celalalt. Cit despre amicinia unilaterala cu cineva de sex opus nu poate sa fie vorba... Trebuie sa fii extrem de puternica si sa ai curajul sa pleci... Daca te iubeste, te va aduce inapoi, daca nu...e mai bine sa pleci tu, sa fie hotarirea ta...
Iti doresc succes, dar sincer eu ma indoiesc ca relatia voastra se va reface...
dara_
Postat pe 13 Noiembrie 2011 11:44
De la: garbo247002, la data 2011-11-09 16:46:50Va rog sa-mi dati un sfat in legatura cu situatia mea...

Sunt impreuna cu prietenul meu de cinci ani si locuim impreuna de doi. Eu am 21 de ani, el 22. Din totdeauna, amandoi am fost gelosi, iar eventual eu devenit mai intelegatoare, dar el nu (pana acum o saptamana). Gelozia lui consta in faptul ca nu aveam voie sa vorbesc cu nici un baiat in pauze, ori macar sa stau langa un baiat la facultate. Cumva, am reusit sa accept lucrurile astea cu toate ca ne mai certam.

Anul acesta el a inceput facultatea din nou, dupa o pauza de un an, in domeniul sociologiei. Eu stiu ca in cadrul profilulu asta se lucreaza foarte mult in echipa si inteleg ca el interactioneaza cu fete si baieti deopotriva. Dar miercurea trecuta, mi-a zis ca si-a facut o prietena (el, care era extrem de gelos). Mai mult, el crede ca fata asta (care e single) are potentialul de a deveni o prietena foarte apropiata; de fapt, amandoi au aceeasi gandire, aceeasi situatie familiala (parintii amandurora sunt alcoolici) si amandoi duc lipsa unui prieten adevarat. Asa ca au oficializat "prietenia"lor in ziua respectiva. Ei se vad aproape zilnic la facultate si lucreaza mult impreuna, ba chiar merg si cu autobuzul impreuna, deci se vad foarte des. Dar el imi zice ca vrea mai mult de atat, posibil sa se intalneasca in afara scolii, ori ea sa vina acasa la noi sau EL LA EA. Ne-am certat foarte tare pe tema timpului lor impreuna in afara scolii pentru ca nu sunt de acord. Inca nu s-a intamplat, dar el zice ca vrea lucrurl asta si chiar ma impinge si pe mine sa merg sa imi caut un prieten daca vreau pentru ca acum nu mai este gelos. Dar nu voi face lucrurl asta.

Va rog sa nu imi dati sfaturi de genul sa ii zic cum ma simt, sa incerc sa ii explic sentimentele mele pentru ca am incercat ORICE posibil si el nu ar putea alege niciodata intre mine si ea, daca i-as cere. El zice ca ma iubeste si ca nu m-ar insela niciodata si ca trebuie sa am incredere in el. Dar am incredere! Stiu ca nu ma va insela, dar nu imi convine ca el sa petreaca mult timp cu o fata si sa ma discute cu ea, sa devine apropiati. Cel mai mult sunt impotriva lui sa o viziteze pe ea acasa (fara mine). Nu cred ca e OK ca partenerul tau sa petreaca timp one-on-one cu o fata singura acasa la ea, chiar daca el zice ca ar avea un motiv intemeiat: sa lucreze pentru facultate sau chiar sa se cunoasca mai bine, ca si prieteni. Am incercat sa facem un compromis, i-am zis ca voi admite ca ei sa fie prieteni atat timp cat e legat de facultate. Dar el vrea mai mult. De multe ori am ajuns aproape de despartire (cu toate ca el nu vrea sa se desparta de mine, dar nu s-ar simti vinovat daca as pleca din cauza prietenei lui). El nu poate alege intre o relatie de 5-ani si o prietenie de o saptamana... in ruptul capului. Asa ca nu ii voi cere sa aleaga, doar sa nu treaca limita decentei cu ea. Asta inseamna sa nu mearga acasa la ea!!! Am acceptat chiar si sa o aduca pe ea la noi, sa o "cunosc" si ei sa invete pentru sesiune impreuna. Deci, pot zice ca am compromis foarte mult, dar el nu vrea sa compromita eventuala vizita acasa la ea... Nici nu se pune discutia, el zice "intai cunoaste-o si pe urma mai vorbim despre vizita" dar eu stiu ca nu voi fi de acord cu asta niciodata...

Este vreodata in regula ca partenerul sa viziteze noua sa prietena care e single? Dar in cazul meu, considerand faptul ca el a fost mereu gelos si impotriva lucrurilor astea, dar nu de cand a cunoscut-o pe ea??



sincer si direct : mie mi se pare ca prietenul tau a fost gelos, pentru ca te vroia doar pentru el, deci te iubea, intr-un mod mai egoist. (problema pe care o vad eu la acest tip de iubire este ca iti influenteaza mult libertatea, si modul de viata ). Tu chiar l-ai iubit cu adevarat din moment ce ai putut sa faci atatea sacrificii ... si nu stiu de ce am eu impresia foarte posibila ca el vrea sa dezvolte 2 relatii in acelasi timp, ca mai apoi sa reuseasca threesome

eu, cred ca cel mai bine ar fi sa-l parasesti. Daca este atat de greu sa aleaga dintre tine si ea, atunci inseamna ca la ea, este atractia proaspata, in timp ce la tine, as zice eu, ca e vorba doar de numarul de ani in care a-ti fost impreuna. totusi mi se pare pura nesimtire sa-ti interzica sa nu interactionezi cu alti baieti, dar in schimb el are voie cu alte fete

totusi sunt interesat (pentru experienta mea) : cum de a-ti ajuns in aceasta situatie ? nu va mai vorbeati cand va intalnea-ti, nu faceati nimic nou ? sunt de parere ca exista o cauza pentru asta ... si aveam in plan sa o gasesc o solutie

acum raspunsurile mele la intrebarile tale :
1. este in regula ca partenerul tau sa-o viziteze pe ea, atata timp cat te viziteaza pe tine mai mult decat pe ea.
2. nu este in regula ca regulile relatiilor sa se schimbe dupa convenienta fiecaruia intr-o situatie avantajoasa : el iti pune tie reguli sa nu te vezi cu altii, in schimb ce el are voie = calomnie , si discriminare
Cristi_2_0_1
Postat pe 13 Noiembrie 2011 11:49
De la: garbo247002, la data 2011-11-09 17:19:06Hmm... ceva mai constructiv? Totusi nu m-a inselat si avem si 5 ani la activ... mai mult, eu locuisc si in tara lui deci... sa plec chiar asa... nu e usor. Macar as avea motiv?!


din curiozitate : ce tara ?
Cristi_2_0_1
Postat pe 13 Noiembrie 2011 11:50

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Oare pot gasi un job,chiar2 in Bucuresti? 1 De la: garbo182398 10 Ianuarie 2012 08:07
De ce barbatii agaseaza femeile si nu tin cont si de parerea lor? 50 De la: eu_geminy 14 Septembrie 2010 02:32
sa ma contacteze 5 De la: yanyacharberet 19 Iulie 2009 16:43
ar trebui sa`mi fie rusine?:( 130 De la: garbo107589 6 Noiembrie 2010 13:55
Intrebare 13 De la: garbo_394413 3 Februarie 2014 20:34
Setari Cookie-uri