La ora actuală, unul dintre cele mai eficiente exerciţii este plank-ul, care are extraordinara proprietate de a ne lucra toate grupele de mușchi din regiunea mediană a corpului, precum și anumite grupe de mușchi ale brațelor și picioarelor.

Plank-urile, mai eficiente decât abdomenele.

“Spre deosebire de abdomene, plank-urile sunt mult mai ușoare. Dacă sunt făcute în mod corespunzător, fiecare parte a corpului nostru este ținută strânsă și tensionată, antrenând toate grupele de mușchi din regiunea abdominală ca nici un alt exercițiu: mușchiul transvers abdominal implicat în ridicarea greutăților; mușchiul rectus abdominis care conferă aspectul de six pack abdomenului; mușchiul oblic extern implicat în mișcări de răsucire și întoarcere la nivelul taliei”, afirmă profesoara de yoga.

Stimulează metabolismul.

Foto: Jacob Lund /Shutterstock

Atunci când executăm plank-uri în fiecare zi, vom arde mai multe calorii decât oricare alt exercițiu. Mai mult decât atât, vom arde mai multe calorii chiar și atunci când nu întreprindem niciun fel de activitate fizică. Numai un minut de planking pe zi ne va crește rata metabolică, și o va menține ridicată pe întreg parcursul zilei.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. România, rata mortalității evitabile prin prevenție - a treia cea mai ridicată din UE MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte Horoscop Aprilie 2023: A doua lună a primăverii ne aduce putere interioară, transformare vindecătoare și iubire

Crește flexibilitatea.

“Plank-ul ne va ajuta să creștem flexibilitatea, în special a mușchilor din partea posterioară. Această formă de exercițiu cuprinde o componentă importantă în creșterea flexibilității: stretching. În poziția de plank vom extinde toți mușchii posteriori, ai umerilor, omoplaților și claviculei”, explică profesoara de yoga Dana Ţupa.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri