La ora actuală, unul dintre cele mai eficiente exerciţii este plank-ul, care are extraordinara proprietate de a ne lucra toate grupele de mușchi din regiunea mediană a corpului, precum și anumite grupe de mușchi ale brațelor și picioarelor.

Posibil tratament pentru osteoporoză.

Un număr tot mai mare de persoane au osteoporoză sau o masă osoasă mică, fiind în pericol de osteoporoză şi oase rupte. Din nefericire, nu întotdeauna putem ştii când se instalează boala, însă plank-urile ne pot ajuta să construim oase mai puternice şi musculatură mai consistentă.

Cum se execută corect plank-ul?

Executarea unui plank este deosebit de simplă, nu vom avea nevoie de echipament special și îl putem face chiar la noi acasă: din poziția de flotare, coborâm greutatea corpului pe antebrațe, îndoindu-ne coatele sau menținând brațele drepte. Trebuie să menținem tot corpul în linie dreaptă, fără să coborâm bazinul, iar privirea trebuie să fie îndreptată spre podea.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte Bergenbier S.A. lansează Fresh 0.0 Mango și Fructul Pasiunii Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi

Exercițiul constă în menținerea acestei poziții timp de 10 secunde, dacă suntem la prima executare sau dacă nu suntem în cea mai bună formă. În timp, putem exersa menținerea poziției timp de 30, 45, 60 de secunde sau chiar mai mult.

* Dana Ţupa este Expert Yoga Teacher acreditat la Yoga Alliance International USA. Este şi Fondatorul PURNA Yoga Academy, şcoală de yoga din România. A participat la multiple cursuri yoga pe diferite ramuri (Hatha, Kriya, Kundalini, Pranayama, Yantra, Laya, Nidra Yoga), alături de profesori şi maeştri din România şi din străinătate (Thailanda, Elveţia, Italia, UK, India, Turcia). Este master NLP, a studiat Strategic Interventions, cu Tony Robbins şi Chloe Madanes. A urmat cursuri de Vipassana în Chiang Mai, Thailanda, participând şi la seminarii cu Dalai Lama în Elveţia şi India. A susţinut cursuri de yoga şi seminarii, atât în Romania, cât şi în Thailanda, cel mai de succes dintre ele, considerându-l a fi, Yoga Scopului, un mix de tehnici yoga foarte puternice, NLP, meditaţie şi vizualizare.

Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar

Foto homepage: Stasique /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri