De ce au fost create produsele cosmetice? Pentru a menține sănătatea pielii, dar mai ales pentru a estompa îmbătrânirea dermei. Pentru a fi cât mai eficiente, acestea sunt uneori un real cocktail de ingrediente, mai mult sau mai puțin prietenoase cu tenul tău.
“Există numeroase substanțe toxice în produsele cosmetice. Acestea au fost dovedite clinic drept cauzatoare de cancer, tumori, iritații și alte tulburări dermatologice. Deoarece pielea noastră absoarbe 60 % din substanțele de îngrijire pe care le aplicăm direct pe piele, alternativă sănătoasă vine din partea cosmeticelor BIO”, spune Diana Marandiuc, trainer Naturys România.
Un produs cosmetic nu ar trebui să conțină coloranți, parfumuri de sinteză, PEG sau PPG, parabeni, silicon, parafină, sau OMG și nu trebuie să fie testate pe animale. Pentru a răspunde reglementărilor în vigoare, un produs natural trebuie să aibă un parfum agreabil.”In cazul produselor “curate” nu se folosesc arome sintetice. Parfumul discret este dat de uleiurile esențiale, care sunt prezente în aceste produse cosmetice pentru beneficiile pe care le au asupra pielii”, adaugă specialistul Naturys.
Cum să alegem produsele cosmetice benefice
Trebuie să ne ferim de cuvântul “natural” prezent pe ambalajul produselor. Deoarece au la dispoziție o lege mult prea permisiva, producătorii nu se sfiesc să-l adauge pe ambalajul produselor care au la bază foarte multe ingrediente sintetice. Degeaba un produs conține unul sau două ingredient provenite din culturi ecologice, dacă restul compoziției este făcută din aditivi chimici.
Că să fim siguri că un produs este organic, trebuie învățat cum să citim etichetă produsului”, spune Diana Marandiuc.Se recomanda evitarea ingredientelor precum: formaldeida, 1,4- dioxane, SLES și SLS, conservanții sintetici precum Imidazolidinyl urea, alcool sintetic, ulei mineral și derivatele sale, parfumurile sintetice și alte ingrediente sintetice care cauzează cancer, alergii cutanate și deshidratează pielea.
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice
3 noi terapii celulare aprobate de FDA. 74% dintre studiile aflate în desfășurare sunt dedicate oncologiei
Cancerul de sân triplu negativ (TNBC) în România. Sondaj: 7 din 10 paciente chestionate cu TNBC au până în 50 de ani