Adevarul este ca nu prea stim sa ne hranim in mod corespunzator. Mai mult decat atat, primim o sumedenie de informatii din toate directiile. Pe de-o parte, medicii nutritionisti ne recomanda o „greutate ideala”, un „stil de viata sanatos”, pe de alta parte, vitrinele patiseriilor si reclamele ne imbie cu tot felul de arome si gusturi. Dar daca retinem cateva principii de alimentatie simple, viata noastra se va imbunatati.

Nu ar trebui sa avem o atitudine „dictatoriala” fata de noi insine, nu ar trebui sa ne refuzam mereu tot felul de pofte. Pana la urma, a simti gustul mancarii este o placere a vietii. Totusi, atunci cand reusim sa intelegem in mod profund aceste principii de alimentatie, alegerile „sanatoase” vor veni de la sine.

Hrana naturala, calea cea mai benefica pentru organism

O stare buna de sanatate are la baza principiul consumului de alimente care sa furnizeze exact necesarul de energie pentru un bun echilibru in organism. A alege sa consumam ori de cate ori avem ocazia hrana naturala este ceea ce putem face pentru organismul nostru, azi. Consumul produselor nepreparate, hrana naturala este calea cea mai benefica pentru organism. Micsoram astfel efectele daunatoare ale poluarii chimice.

Hrana naturala a format baza dietei oamenilor de-a lungul vremii. Numai in secolul XX am inceput sa fim expusi la to felul de produsi chimici, nenumarate substante artificiale si la substante chimice continute in hrana si in mediul inconjurator. Este practic imposibil sa evitam aceste substante, pentru ca efectele productiei industriale se resimt peste tot in lume, dar cel mai important este sa alegem hrana naturala, cat mai des posibil.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Top 10 cele mai frumoase grădini de trandafiri din lume Rochii în culori tari – pentru cele mai îndrăznețe outfit-uri

Mancati hrana naturala cat de mult se poate. Asigurati-va ca cel putin o jumatate din cantitatea de alimente sa fie alcatuita din fructe, legume, cereale integrale, nuci si seminte. Evitati hrana preparata care contine aditivi chimici si gatiti hrana cat mai putin posibil.

Cele 10 reguli simple ale dietei sanatoase

1. Consumati o lingura plina de seminte si o lingurita de ulei presat la rece, in fiecare zi.

Shutterstock.com; seminte de floarea soarelui

2. Incercati sa mancati in fiecare zi, sau cat de des posibil, fasole, linte, quinoa, tofu (soia), humus si alte leguminoase.

Foto: Shutterstock.com; humus, brocoli, morcov, conopida, fasole verde

3. Consumati trei fructe proaspete: mere, banane, fructe de padure, pepene sau citrice, etc.

Foto: Shutterstock.com, fructe, fructe proaspete, ananas, capsuni

O plimbare cu familia în oraș poate fi un risc major pentru sănătate: 10% dintre cancerele depistate în Europa sunt asociate cu poluarea Acestea sunt cele 2 zodii puternic influențate de Eclipsa de Soare de pe 20 aprilie: Au o întâlnire specială cu propriul destin! De ce este periculos zahărul?

Foto homepage: Shutterstock.com; femeie, salata


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri