Aceasta activitate este poate cea mai accesibila dintre toate: mersul pe jos!

Saursa: Healthy.kudika.ro

Specialistii au constata ca mersul rapid pe jos poate duce, in timp, la cresterea dimensiunilor creierului, in special la cresterea hipocampului – o structura nervoasa care raspunde de memorie si care este implicata in boala Alzheimer. Odata cu inaintarea in varsta, aceasta strctura nervoasa scade in dimensiuni prin scaderea numarului de celule specializate, putand duce la instalarea dementelor.

Foto: Shutterstock.com; picioare, mers pe jos

Studiul a fost efectuat pe un lot de 120 de persoane, femei si barbati cu varsta cuprinsa intre 55 si 80 de ani. Aceste persoane au mers energic 40 de minute/zi, in trei zile din saptamana, plimbandu-se oriunde au dorit in acest interval. Rezultatele investigatiilor neurologice au fost socante pentru medici, dupa un an de zile dimensiunile creierului au crescut in medie cu 2%, un procent imens, relateaza Dailymail.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. MAGAZINELE TOMMY JEANS DIN BUCUREȘTI S-AU TRANSFORMAT ÎN HUB-URI CREATIVE PRIN TOMMY JEANS POP-UP EXPERIENCE adidas Club Originals - locul unde noua generație de culturemakers schimbă normele Nou, ediție limitată - Wonders of Jasmine

Un alt grup de persoane a respectat un program ce include exercitii de stretching cu acceasi frecventa saptamanala. La aceste persoane s-a observat o crestere in medie cu 1,5 % a dimensiunilor creierului.

Citeste mai mult pe: Healthy.kudika.ro

Foto homepage: Shutterstock.com; fete, miscare, aer liber


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri