Foarte putini dintre noi cunosc utilizarile extraordinare ale cojilor de banane, acestea putand rezolva multe din problemele noastre de zi cu zi.

Iti propunem sa descoperi alaturi de noi ce poti face cu pretioasele coji de banane si cum te poti bucura de beneficiile acestora.

Iata cum iti poti albi dintii cu cateva nuante!

Un truc simplu si usor de pus in practica consta in utlizarea cojilor de banane pentru albirea dintilor. Magneziul, potasiul si manganul din coaja de banana ajuta la curatarea smaltului dentar de petele alimentare (pete rpovenite de la consumul alimentelor colorante, precum cafea, fructe de padure, struguri negri, vin etc., dar si de la fumat).

Ce trebuie sa faci: freci dintii cu partea interioara a cojii de banane in fiecare dimineata si seara (dupa ultima masa). Dupa doar doua saptamani rezultatele devin vizibile.

Coaja de banana poate trata negii

Daca ai un neg mare, poti merge la un medic dermatolog pentru un tratament rapid de “ardere” fie cu acid, fie cu alte substante. Acest tratament nu mai poate fi pus in practica atunci cand negii sunt foarte mici (exista risc mai mare de a arde si pielea sanatoasa din jur) sau sunt grupati. In aceasta situatie poti utiliza coaja de banana.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Unghiile cu efect cromat, tendința primăverii Cum poți prelua controlul corpului tău prin alimentație și mișcare Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN

Cum utilizezi coaja de banana pentru indepartarea negilor: folosesti un macerat pe care il prepari in felul urmator. Pisezi o coaja de banana foarte bine, apoi torni peste aceasta ulei de ricin pana ai acoperit banana pisata. Amesteci bine si apoi pui compozitia intr-un recipient inchis la culoare pe care il lasi la frigider doua saptamani. Este recomandat sa folosesti coaja de la cel putin 5 banane, pentru a obtine o cantitate mai mare.

 Foto: albirea dintilor @ Shutterstock.com

Inainte de a utiliza maceratul, freci intai cu coaja de banana proaspata zona afectata. Este indicat sa masezi energic vreme de cateva minute, pana zona se inroseste putin. Lasi sa actioneze 10 minute, apoi clatesti cu apa din abundenta. Pui apoi din belsug maceratul de ulei de ricin cu coaja de banana, masezi un minut si acoperi cu tifon. Stai asa pana a doua zi cand reiei tratamentul.

Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli Nu fugiţi de necazuri şi nici nu le căutaţi şi nici nu treceţi peste ele Cauți haine sport pentru persoane pretențioase? Fii atent la acestea

In functie de tipul negilor, de dimensiunea si numarul lor, durata tratamentului variaza de la cateva saptamani la cateva luni. Zona se vindeca insa foarte frumos, natural si fara cicatrici, lasand o piele catifelata, cu aspect tanar.

Cojile de banane calmeaza iritatia provocata de muscaturile insectelor

Mai ales vara, pielea ne este expusa muscaturilor diverselor insecte, iar unele dintre acestea pot provoca adevarate iritatii la nivelul pielii. Tantarii, albinele, viespile si alte insecte zburatoare, precum si paianjenii sunt cele mai cunoscute insecte pentru muscaturile lor alergene.

Daca va confruntati cu astfel de neplaceri, folositi o coaja de banana proaspata pentru a freca zonele iritate. Coaja de banana prezinta puternice efecte antiinflamatorii si chiar daca zona rosie nu dispare instant, totusi senzatia de suturime sau mancarime se amelioreaza substantial.

Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară Top 4 probleme de organizare în bucătărie și cum să le rezolvi rapid Atunci când nu mai crezi în nimic, îți rămâne o singură variantă: Să crezi în tine!

Cojile de banane ajuta in tratamentul acneei

Dupa curatarea tenului, frecati zonele afectate de acnee cu coaja de banane pentru un timp de cateva minute. Lasati 10 minute sa actioneze, apoi clatiti cu apa din abundenta. Dupa acest episod puteti folosi in mod obsnuit tratamentul antiacneic sugerat de medic. [...]

Citeste continuarea in articolul sursa: UIMITOR: Afla cum poti utiliza COJILE DE BANANE In Suplimentul Kudika de Sanatate si diete

 Foto: banane cu coaja in apa @ Shutterstock.com

Citeste si:

UIMITOR: Ce patesti daca mananci banane cu coaja neagra?

5 Motive sa consumi BANANE: trebuie sa le cunosti
 


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri