Anumite alimente au proprietati anti-cancerigene dovedite stiintific, datorita nivelului ridicat de antioxidanti, de aceea, e nevoie sa fie cunoscute si sa li se gaseasca un loc in dieta din fiecare zi!
DESCHIDE PREZENTAREA

20 Alimente miraculoase care lupta impotriva cancerului!

Alegeti cel putin 2 din urmatoarele alimente, recunoscute pentru efectele lor anticancerigene, pentru a le consuma intr-o zi si faceti primul pas, in lupta impotriva cancerului!

Anumite alimente au proprietati anti-cancerigene dovedite stiintific, de aceea, e nevoie sa fie cunoscute si sa li se gaseasca un loc in dieta din fiecare zi.

1 Usturoi

Studiile au aratat ca persoanele care consuma cu regularitate usturoi crud, (care contine compusi cu sulf ce determina distructia celulelor tumorale) au un risc mai scazut de a dezvolta cancer. Efectul preventiv se refera indeosebi la cancerele de sistem digestiv: esofag, stomac, colon, ficat. Usturoiul creste imunitatea naturala si are efect antibacterian, asupra Helicobacter pylori, a bacteria asociata cu o crestere a riscului de a dezvolta cancer gastric. “Doza” recomandata pentru efectul anti-cancerigen este de un catel de usturoi pe zi!

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Vrei să ai mai multă energie și să uiți de oboseală? Îți recomandam aceste Suplimente Alimentare pe bază de Super-Alimente, vitamine și plante Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare Arta corporală cu flori: 20 de idei de tatuaje florale superbe

2 Fructe de padure

Fructele de padure (afine, zmeura, mure, coacaze) contin antioxidanti puternici (vitamina C, antocianine) care impiedica actiunea distructiva a radicalilor liberi asupra celulelor, precum si dezvoltarea celulelor cancerigene. Antocianinele au inhibat dezvoltarea celulelor canceroase in cazul leucemiilor si tumorilor de colon si plamani.

3 Tomate

Anumite studii au aratat efectul protector al rosiilor impotriva cancerului de prostata. Efectul anticancerigen al rosiilor se datoreaza unui antioxidant din structura lor, denumit licopen si vitaminei C. In cantitate mai mica, licopenul se intalneste in pepenele rosu si morcovi. Un aport crescut de licopen a fost corelat cu scaderea riscului de cancer de san, prostata, pancreas si cancer colorectal.

4 Legumele din familia Crucifere

Legumele din familia Crucifere: broccoli, varza, varza de Bruxelles, conopida contin substante cu efect anticancerigen, care au si rol protector pentru ADN. Studiile au aratat efecte benefice ale cruciferelor impotriva cancerului de plamani, ficat, colon, san si endometru. Dintre compusii cu rol anticancerigen se enumera: indol-3-carbinolul, sulforafanul, luteina si zeaxantina din broccoli, conopida si varza.

Vei adora instantaneu aceste modele de unghii: 20 de modele superbe de manichiură pentru Paște și primăvară Acestea sunt cele 2 zodii puternic influențate de Eclipsa de Soare de pe 20 aprilie: Au o întâlnire specială cu propriul destin! Manichiura cu efecte ombre sau gradient - la fel de seducătoare și în această primăvară: 20 de modele superbe (și în tendințe) de unghii ombre și gradient

5 Ceaiul verde

Ceaiul verde contine antioxidanti polifenolici denumiti catehine, cu rol anticancerigen (impotriva cancerului de stomac, ficat, piele, plaman, colon, pancreas) si protector fata de radicalii liberi. In cantitate mai mica, s-au regasit catehinele in ceaiul negru, vinul rosu si uleiul de masline.

6 Cereale integrale

Cerealele integrale contin multe substante anticancerigene: vitamine, antioxidanti si fibre. Cerealele integrale au rol protector indeosebi impotriva cancerului colorectal.Includeti in dieta zilnica: fulgi de ovaz, fulgi de orz, fulgi de grau, tarate, orez brun, paine si paste integrale.

7 Vegetale cu frunze verzi

Vegetalele cu frunze verzi precum spanacul si salata verde sunt surse bogate in antioxidantii: luteina si beta-caroten, cu rol anticancerigen. Alaturi de aceste componente, vegetalele cu frunze verzi au un procent crescut de acid folic, care intervine in procesele de reparare a defectelor aparute la nivelul ADN-ului celulelor. Rolul anticancerigen s-a dovedit in cazul cancerelor gastrointestinale si de san.

Incredibila Eclipsă Solară HIBRIDĂ și prima din 2023 (19-20 Aprilie în Berbec): învingem KARMA și plantăm sămânța speranței în sufletul nostru, din care ar putea crește ceva fabulos Numerologie: APRILIE 2023 – O lună extraordinară pentru a ne echilibra relațiile! Energia lui 2 este mai puternică ca niciodată 4 sfaturi ale specialiştilor pentru îngrijirea tenului femeilor de 30 de ani 

8 Struguri

Coaja strugurilor (indeosebi a celor negri) contin o substanta anticancerigena si antioxidanta, denumita resveratrol. Resveratrolul a fost asociat cu protectia impotriva cancerului de san, de ficat si de colon. Acest antioxidant se regaseste si in vinul rosu. Strugurii contin si un alt antioxidant cu proprietati anticancerigene: licopenul. Deasemenea, ei contin acid elagic, un compus care blocheaza enzimele necesare viabilitatii celulelor maligne si inhiba cresterea tumorala.

9 Leguminoase

Fasolea pinto, fasolea rosie sunt cateva specii foarte bogate in antioxidanti benefici. Fasolea contine si un procent insemnat de fibre, al caror consum s-a asociat cu scaderea riscului de cancer.
Soia
Consumul de soia s-a demonstrat a fi un factor de protectie impotriva cancerului de san si de prostata, datorita continutului de fitoestrogeni. De asemenea, soia contine alte substante anticancerigene, care impiedica dezvoltarea celulelor tumorale si a vaselor de sange tumorale, denumite izoflavone (indeosebi genisteina). Genisteina are efect protector indeosebi in cazul cancerului de san.

5 Creme tartinabile vegetale și sănătoase, care vor schimba definiția micului dejun sau a gustărilor Zalando și Paco Rabanne lansează o colecție capsulă disponibilă exclusiv pe Zalando OFICIAL Calendarul pentru simularea bacalaureatului și a evaluării naționale a fost publicat

10 Peste

Anumite specii de peste au un continut ridicat de acizi grasi esentiali omega-3 si omega-6, cu rol anticancerigen si protector impotriva bolilor cardiovasculare:

  • Somon
  • Macrou
  • Herring
  • Pastrav
  • Sardine
  • Ton

11 Nuci

Nucile de tot felul, contin numeroase componente cu rol benefic pentru organism, inclusiv de protectie impotriva cancerului. Dintre acesti compusi amintim: acid folic, magneziu,seleniu, acizi grasi polinesaturati, antioxidantii quercetina si campferol.

12 Seminte de in

Semintele de in contin antioxidanti, fibre si acizi grasi polinesaturati (omega3, omega6), fiind pe drept cuvant un aliment anticancerigen. Pentru o absorbtie maxima a tuturor elementelor nutritive, se recomanda macinarea semintelor si adaugarea lor in iaurt sau sucuri de fructe.

13 Cartofii dulci
Cartofii dulci contin un procent ridicat de beta-caroten, un antioxidant prezent in cantitati importante si in morcovi, mango, pepene galben, cu efecte anticancerigene dovedite.

OFICIAL Calendarul pentru simularea bacalaureatului și a evaluării naționale a fost publicat Campania de beneficii se extinde pentru membrii Clubului CCC Art Safari Kids se întoarce cu un program nou de artă pe gustul copiilor: ateliere, cursuri intensive și tururi ghidate

14 Ceapa rosie
Ceapa rosie (cruda) contine o substanta cu rol puternic anticancerigen si antioxidant: quercitina. Quercitina s-a dovedit a fi si un veritabil antihistaminic natural, cu rol benefic impotriva alergiilor. Anumite studii au aratat beneficiile consumului de ceapa rosie in preventia cancerului de prostata.
Alte surse natural de quercitina sunt merele si spanacul!

15 Ardeiul usturat (Chilli)
Ardeii usturati contin un antioxidant puternic (capsaicina) care produce apoptoza (moartea programata) a celulelor tumorale si inhiba actiunea substantelor cancerigene denumite nitrozamine. Capsaicina si-a demonstrat rolul benefic indeosebi impotriva cancerului de prostata, dar si impotriva altor tipuri de cancer, precum cel de stomac.

16 Avocado
Avocado este bogat in glutation, un antioxidant care anihileaza radicalii liberi si scade absorbtia intestinala a anumitor grasimi. Fructul de avocado contine de asemenea, foarte mult potasiu si beta-caroten si are efect protector hepatic.

Elevii Școlii Quantum din București au obținut locuri fruntașe la MATHLETICS, cea mai mare competiție online de matematică din lume, datorită unui model nou de învățare Pluto în Vărsător 2023 -2043 – Este vremea schimbărilor istorice pentru următoarele 3 zodii! Li se va schimba destinul în următorii ani Boala zgarieturii de pisica – infectia cu Bartonella henselae

17 Morcov
Morcovii contin 2 substante anticancerigene: beta-carotenul si falcarinolul, un compus care inhiba cresterea celulelor canceroase. Aceste substante sunt active doar daca morcovii sunt consumati cruzi.

18 Smochine
Principalul compus anticancerigen descoperit in smochine este un derivat de benzaldehida. Smochinele contin deasemenea, antioxidantii vitamina A si vitamina C, calciu, magneziu si potasiu.

19 Grapefruit

Grapefruitul, portocalele, lamaile contin multe substante cu rol anticancerigen, mai ales impotriva cancerului de san. Din aceste substante amintim: monoterpenele, acidul folic, vitamina C, beta-carotenul, limonenul. Aceste substante activeaza sistemul imunitar si ajuta la distrugerea celulelor maligne.

20 Ciuperci

Ciupercile contin substante cu rol de stimulare a imunitatii si direct, anticancerigen, prin inhibarea multiplicarii celulelor canceroase. Dintre acesti compusi cei mai importanti sunt:
Lentinan
Beta-glucan
Lectina
Tioprolina

Inscrie-te la NewsLetterul Garbo pentru a primi si alte informatii din Tratamente Naturiste.

Iti recomandam si Dictionarul de Tratamente Naturiste si Catalogul de Plante Medicinale.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri