Corpul constituie principalul punct de atractie al unei femei. Cand el se simte bine, si noi ne simtim bine.
Dupa varsta de 35-40 de ani, aceasta balanta hormonala incepe sa-si piarde din echilibru. Cantitatea de estrogen nu mai este constanta si cunoaste valori oscilante. In perioada de dinaintea menopauzei, estrogenul atinge valori foarte inalte. Si tot in premenstruatie, nivelul de progesteron scade, ceea ce duce la depunerea de grasimi. Odata ce inaintam in varsta, suntem mai predispuse la acumularea de grasime si la celulita. Hormonii sunt cei care repartizeaza grasimea de pe sold, burta, coapse si fund si tot ei influenteaza structura tesutului. Pe langa deranjamentul hormonal, depunerea de grasime este cauzata si de toxinele interioare care blocheaza materialele rezultate din ardere sau de o proasta functionare a ficatului, a rinichilor, de o alimentatie nerationala, de lichide aflate in cantitate prea mica, din cauza lipsei de miscare, a constipatiei sau a proastei circulatii a sangelui.

O circulatie limfatica deficitara, datorata in special unui stil de viata nesanatos, are consecinte negative asupra corpului nostru. Circulatia limfatica are rolul de transportator de reziduri in organism si de aceea cand aceasta intampina greutati, se produce o acumulare anormala de apa. Aceasta la randul ei duce la degenerarea celulelolor, la imbatranirea si lasarea pielii, favorizand totodata umflarea celulelor grase. De asemenea, studiile medicale arata ca stresul si anxietatea duc la eliberarea unui alt hormon numit cortizon. Iar acest hormon declanseaza senzatia de foame. Tot stresul este raspunzator de toxinele care se elibereaza in organism si de retinerea apei in iterstitiu. Organele raspunzatoare de anihilarea toxinelor: rinichii si ficatul vor fi suprasolicitate, iar activitatea celulelor scade, producand umflarea celulelor de grasime. Au loc depuneri marite de grasimi.

Un regim alimentar deficitar, sarac in vitamine si saruri minerale completat de lipsa de miscare si de tutun sau alcool in exces determina o crestere a cantitatii de sodiu, adica la o aciditate mare. In celule are loc o acumulare de apa, iar toxinele nu mai permit ca celulele sa se regenereze. Din cauza aciditatii ridicate se produce o stare de disconfort fizic generala. Aceasta aciditate la randul ei provoaca acumularea de substante si componente chimice care nu au fost digerate corespunzator. In cazul unei supracresterii a toxinelor, circulatia limfatica nu mai poate realiza anihilarea lor. O alta cauza care duce la aparitia grasimilor se datoreaza unei slabe circulatii a sangelui. Din cauza inactivitatii fizice, pe solduri, fund si coapse, oxigenarea cu sange este mai slaba.. Toxinele se acumuleaza exact in aceste locuri, pielea pierzandu-si din elasticitate si suplete.

Dupa 30 de ani, trebuie sa invatam sa acordam mai multa grija si atentie trupului nostru. Trebuie sa facem miscare cat mai des si sa incercam sa avem o alimentatie echilibrata. Si poate, cel mai important, trebuie sa aducem din nou natura de partea noastra.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   adidas Club Originals - locul unde noua generație de culturemakers schimbă normele 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri