Corpul constituie principalul punct de atractie al unei femei. Cand el se simte bine, si noi ne simtim bine.
Articol sustinut de
noul Gel de Subtiere si Remodelare de la NIVEA


Corpul constituie principalul punct de atractie al unei femei. El este cel care inlesneste comunicarea, limbajul sau fiind mai eficient decat cuvintele bine alese. Cu ajutorul lui dam nastere la alte vieti. Cand el se simte bine, si noi ne simtim bine. Cand acesta este atragator si tanar, si noi suntem la fel. Cum am putea atunci sa nu-i acordam importanta care i se cuvine? Cine nu si-ar dori sa se bazeze pe frumusetea corpului pana la sfarsitul vietii? Nu putem impiedica insa ca timpul sa-si puna amprenta asupra trupului nostru. Dupa varsta de 30 de ani, corpul trece prin multiple modificari, avand loc transformari la nivelul organelor, al pielii, al oaselor si al muschilor si al articulatiilor.

Modificarile hormonale care apar dupa varsta de 30-35 de ani predispun la ingrasare chiar si in conditiile in care stilul de viata si alimentatia sunt cele corecte. Cea mai rapida crestere in greutate are loc dupa 30 de ani, fapt relevat prin analiza indicelui de masa corporal al diverselor categorii de varsta. IMC-ul se calculeaza imparting greutatea in kilograme la inaltimea (centimetri) la patrat. Valorile normale pentru IMC sunt cuprinse intre 18.5 si 25. Daca atunci cand avem 20-29 de ani, indicele de masa corporal are valoarea medie de 24.4, intre 30 si 39 de ani valoarea medie e indicelui ajunge la 26.4. Asadar, dupa varsta de 30 de ani, o mare parte dintre femei devin supraponderale.

Pana in aceasta varsta, echilibrul dintre cantitatea de progesteron si estrogen este unul stabil. Progesteronul isi face treaba la capacitati maxime, avand un rol foarte important in sustinerea masei musculare si la arderea grasimilor in exces. Estrogenul, in schimb este substanta vinovata de depunerea de grasimi de pe sani, coapse si fese, dar in conditii normale actiunea ei este anihilata de progesteron.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri