7 Octombrie 2019 publicat în Familie 22 share-uri

Îi poți folosi energia pentru a-l implica în activități care nu doar să îl distreze, ci și să îi dezvolte creativitatea și inteligența.

Acum, când cei mici au foarte devreme primul contact cu tehnologia prin telefoanele și tabletele părinților, poate părea greu să îți implici copilul în activități dinamice, distractive și educative, care să nu presupună din partea acestuia doar privirea unui ecran. Zilele când mergeți împreună la locul de joacă sunt fericite atât pentru tine, cât și pentru el, însă ce faci în zilele ploioase sau când cel mic debordează de energie chiar seara, înainte de culcare? 

Pentru acele momente, cel mai bine este să ai în casă câteva obiecte care sunt indispensabile atunci când ai un copil și care te pot salva din situațiile în care acesta este prea dinamic pentru a-l lăsa să nu facă nimic. În plus, îi poți folosi energia pentru a-l implica în activități care nu doar să îl distreze, ci și să îi dezvolte creativitatea și inteligența.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023

Jocuri puzzle

Cei mici au nevoie de ceva care să le atragă atenția atunci când pare că pur și simplu nu au stare. Provoacă-l să vă implicați împreună într-un joc puzzle adaptat vârstei lui și oferă-i, astfel, ocazia de a-și folosi energia în mod util. Să te joci împreună cu el este o variantă mai bună decât a-l lăsa să se joace singur deoarece, astfel, își dezvoltă abilitățile sociale și învață să coopereze. Desigur, o soluție este să chemi un prieten sau un vecin să se joace cu el, dacă vrei să colaboreze cu cineva de vârsta lui. 

Jocurile puzzle au multe avantaje în dezvoltarea copilului tău: contribuie la creșterea capacității de concentrare, îl ajută să formeze și să urmeze propriile raționamente logice, îi dezvoltă spiritul de echipă și de competiție - când rezolvarea puzzle-ului are loc în echipă. Jucându-te cu el, va ști că are un sprijin și îl vei ajuta să aranjeze piesele așa cum trebuie astfel încât, la final, să i se citească bucuria pe chip.

Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023 Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

Cititul și coloratul cărților 

În cazul în care chiar mai devreme ați aranjat împreună un puzzle și acum vrei să te implici într-o altă activitate cu copilul tău, una care să îi dezvolte mai mult creativitatea și simțul estetic, folosește-te de cărți cu imagini sau cărți de colorat. Cărțile cu imagini sunt utile pentru a-l familiariza pe copil cu mediul înconjurător. Alege o carte cu animalele din junglă sau cu animalele de la fermă, de exemplu, și provoacă-l să o descopere singur. Încurajează-l să pună întrebări și oferă-i informații care să i se pară interesante, pentru a-i menține atenția. 

Cărțile de colorat sunt iubite de majoritatea copiilor, deoarece le permit acestora să își pună în aplicare abilitățile artistice. Învață-l să respecte formele pe care le are de colorat, colorează împreună cu el și cere-i părerea înainte de a te decide tu în privința unei culori. Îți vei da seama rapid dacă cel mic are abilități artistice care merită aprofundate. Un avantaj al cărților de colorat este că, la final, copilul vede rezultatul efortului depus, ceea ce îl face fericit și dornic să găsească mai des prin casă astfel de cărți.

Beneficii pentru copiii personalului din învățământ; Profesorii au obligaţia de a respecta diversitatea – noi amendamente adoptate în Camera Deputaților Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli 15 ani de fashion, lifestyle și o comunitate bine definită se sărbătoresc, în luna aprilie, la Băneasa Shopping City

Modelarea plastilinei

Să colorezi înseamnă să dai culoare unor forme deja existente, însă plastilina oferă copilului șansa de a modela el însuși ce forme dorește. Implică-l pe cel mic într-o activitate în care să aibă libertate de exprimare creativă și vei contribui, astfel, la dezvoltarea mai multor abilități care îi vor fi, cu siguranță, utile pe viitor. De exemplu, modelarea plastilinei lucrează la motricitatea copilului și ajută la dezvoltarea coordonării dintre mâini și ochi, deoarece presupune mișcarea mușchilor mâinii și atenție la detalii. 

De asemenea, deoarece plastilina are un miros specific și presupune atingerea texturii sale, copilul își dezvoltă simțurile, descoperind culori si forme diverse. În plus, această activitate relaxează copilul și îl liniștește, fiind utilă și benefică și în cazul copiilor cu foarte multă energie.

RoboWave, robotul educațional construit de echipa Națională de Robotică a României cu sprijinul companiei Wave Studio, a câștigat două campionate internaționale Ghid pentru alegerea mobilierului interior Descoperiți legătura dintre filozofia Zen și dezvoltarea mentalității! 

Copilul tău are nevoie de activități în care să își poată investi toată energia de care dispune, iar cele care nu doar îl distrează, dar îi dezvoltă și anumite abilități sunt cele mai bune. Așa că nu lăsa ca din dulapul copilului să lipsească un puzzle, o carte de colorat și plastilina, pentru că s-ar putea ca acestea să îl facă mult mai fericit decât ecranul unui telefon.

Sursa foto: By Przemek Klos /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri