7 Mai 2013 publicat în Cultura 77 share-uri

Pe la sfarsitul lui martie am strabatut strazile inguste si intortochiate prin ploaia ce se intetea tot mai mult. Trebuia sa ajung la biserica noastra care se afla chiar in centrul Luccai, foarte aproape de Turnul Guinigi.

Precizare absolut necesara:

1Mai. Intru in Biserica noastra cam imediat dupa ora pranzului asa cum stabilisem cu parintele anterior, pentru a consemna cateva precizari finale. Salut si aproape ca niciunul dintre cei prezenti nu-mi raspunde... Si nu pentru ca ar fi o nepolitete, ci pentru ca efectiv nu au timp fiind fiecare prinsi cu treburile, aici in biserica...! Un furnicar de oameni, barbati si femei deopotriva, pregatesc biserica intr-un cor general pentru sarbatorirea Pastelui. E o zi de sarbatoare astazi pentru foarte multi, dar pentru ei, sigur nu!... Pe unii dintre ei ii cunosc bine, pe altii sper ca voi avea timpul de aici inainte... Tuturor li se citeste oboseala pe fata, dar mai e multe de facut, asa ca dedica ziua lor libera pentru a pregati totul, asa cum se cuvine, intampinarii Pastelui...!

Doar o foarte scurta pauza pentru si mai scurte precizari si un timp pentru a respira putin... Cer 7 minute Parintelui, cerand-mi scuze pentru aceasta intrerupere. ”In Lucca eu am ajuns in 2005, iar obtinerea spre folosinta a spatiului actual si organizarea lui a insemnat zeci si zeci de cereri, de batut pe la foarte multe usi, ca nimeni nu-ti ofera nimic pe tava...!

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023 Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat 15 ani de fashion, lifestyle și o comunitate bine definită se sărbătoresc, în luna aprilie, la Băneasa Shopping City

Proiectul de pictare a bisericii l-am initiat in urma cu doi ani, cu sprijinul Fundatiei Casei de Economii/Fondazione Casa di Risparmio di Lucca care a acoperit cam aproape 1/6 din totalul costurilor lucrarilor si caruia ii ramanem intotdeauna profund recunoscatori, iar restul a fost sustinut de credinciosii din Comunitatea Romaneasca. Mai avem foarte multe de facut, multe proiecte de finalizat care bineinteles cer timp si o multime de costuri, dar cu ajutorul Bunului Dumnezeu le vom duce la bun sfarsit...!

Dintre cele care vin sa completeze lucrarea de pictare ar fi tarnosirea si sfintirea bisericii, unde tragem speranta ca alaturi de Sfintia Sa, Episcopul Siluan sa se afle Preasfintia Sa Daniel, Patriarhul Romaniei care nu a vizitat inca Episcopia Italiei...!”- precizeaza Preotul Liviu Marina-Fit cu ohiul atent catre forfota din jur.

6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine?

“Vom fi deosebit de bucurosi si avem nevoie sa primim orice fel de sprijin si din Romania, atat pentru finalizarea lucrarilor de exterior la Biserica noastra sau a celor de reconfigurare a altarului spre exemplu, sprijin fie el chiar si doar simbolic, dar care sa ne asigure acel pod, acea legatura atat de necesara, cu tara...!”

Probabil, multe alte precizari isi vor gasi locul cu un alt prilej deoarece Parintele trebuie sa raspunda a trei solicitari ce vin in acelasi timp deodata, din colturi diferite iar noi ne despartim cu o strangere de mana si ca intotdeauna, cu binecuvantarea de ”Doamne ajuta!”


Hristos a Inviat! dragii mei, oriunde v-ati afla...! Sa pastram romanitatea in gand si in suflet!...

AnaOlimpiaStyle

Lucca, undeva pe malul lui Serchio - 1 Mai 2013

Iti mai recomandam si:

A fi... 'MULT MAI BINE': Te ajut ca sa te ajuti!

Termoenergetica oprește furnizarea căldurii în București, în următoarele zile. Ce instituții fac excepție VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS! RoboWave, robotul educațional construit de echipa Națională de Robotică a României cu sprijinul companiei Wave Studio, a câștigat două campionate internaționale

Nu am stiut sa pastrez o masura in dragostea mea pentru ei...

Sa vorbim deschis despre... bullism!

Familia mea m-a dezamagit. Cum sa merg mai departe?


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri