12:02, 28 Februarie 2013 publicat în Consiliere 72 share-uri

Actul de bullism este recunoscut ca fiind un act de presiune, intimidare sau agresiune din partea unei persoane. Are loc in mod intentionat si repetat asupra altei persoane si cu sustinerea tacita sau/ si aprobarea altora.

In Pagina de Counseling pe care Garbo ne-o ofera cu deosebita generozitate am ales sa va supunem atentiei un fenomen extrem de complex si foarte des intalnit, dar insuficient cunoscut si recunoscut in ciuda complexitatii sale de manifestare in diverse medii sociale. Am ales deci sa discutam deschis despre fenomenul de bullism, inscriind semnalul nostru intr-o campanie de sensibilizare si prevenire a fenomenului care se inscrie la randul sau in politica de prevenire promovata in mod particular de Serviciile de Counseling din intreaga lume.

Ca fenomenul in sine constituie in toate mediile o problema extrem de spinoasa care necesita o particulara, sustinuta si permanenta atentie o demonstreaza insasi preocuparea venita din partea UE. UE a initiat campania ABC Europe’s AntiBullying Campaign, cu proiectul “I Am Not Scared” care reuneste o serie de proiecte nationale cu aceeasi destinatie: de a combate si preveni fenomenul de bullism in scoli din numeroase tari membre ale UE si Statele Unite. http://iamnotscared.pixel

Citeste si:
“Gustă cu atenție. Bucură-te de moment” – un program despre...
“Gustă cu atenție. Bucură-te...

In timp ce in celelalte tari paricipante la promovarea proiectului se noteaza o decisa implementare la nivel national pentru combaterea fenomenului, modesta participare romaneasca se reduce doar la nivel de “cercetare” si “individuare” a unui fenomen cu siguranta prea mult inradacinat, dar nerecunoscut ca atare din cauza unor viziuni sau politici mult prea superficiale.

Bullismul nu este un fenomen recent, ci exista de generatii si se manifesta in diverse forme si medii sociale: in mod particular in scoli, dar si in diverse alte forme si la serviciu, in inchisori, in mediile militare si in oricare alte forme asociative unde intervin dinamici particulare de grup. Este din pacate prezent, fie in cercurile masculine, fie in cele feminine, cu nuante diverse de manifestare. Tim Fields, unul dintre cei mai renumiti activisti britanici anti-bullism descrie pe cel care savarseste un act de bullism ca avand... ”o nevoie compulsiva de a manifesta agresiunea ca expresie a unei nepotriviri (sociala, personala, interpersonala, comportamentala, profesionala), care se traduce in actiuni indreptate spre a-i controla si supune pe altii recurgand la critici, excludere, izolare etc.”.

Actul de bullism este recunoscut ca fiind un act de presiune, intimidare sau agresiune din partea unei persoane. Are loc in mod intentionat si repetat asupra altei persoane si cu sustinerea tacita sau/ si aprobarea altora, care au deplina cunostinta de actul in sine si derularea lui, subliniind astfel rolul deosebit de important pe care il au in mod pasiv in dinamica faptelor.

Citeste si:
Grupul Lavazza anunță planul de a avea o amprentă de carbon neutră...
Grupul Lavazza anunță planul...


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri