28 Februarie 2013 publicat în Consiliere 14 share-uri

Actul de bullism este recunoscut ca fiind un act de presiune, intimidare sau agresiune din partea unei persoane. Are loc in mod intentionat si repetat asupra altei persoane si cu sustinerea tacita sau/ si aprobarea altora.

In Pagina de Counseling pe care Garbo ne-o ofera cu deosebita generozitate am ales sa va supunem atentiei un fenomen extrem de complex si foarte des intalnit, dar insuficient cunoscut si recunoscut in ciuda complexitatii sale de manifestare in diverse medii sociale. Am ales deci sa discutam deschis despre fenomenul de bullism, inscriind semnalul nostru intr-o campanie de sensibilizare si prevenire a fenomenului care se inscrie la randul sau in politica de prevenire promovata in mod particular de Serviciile de Counseling din intreaga lume.

Ca fenomenul in sine constituie in toate mediile o problema extrem de spinoasa care necesita o particulara, sustinuta si permanenta atentie o demonstreaza insasi preocuparea venita din partea UE. UE a initiat campania ABC Europe’s AntiBullying Campaign, cu proiectul “I Am Not Scared” care reuneste o serie de proiecte nationale cu aceeasi destinatie: de a combate si preveni fenomenul de bullism in scoli din numeroase tari membre ale UE si Statele Unite. https://iamnotscared.pixel

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Incredibila Eclipsă Solară HIBRIDĂ și prima din 2023 (19-20 Aprilie în Berbec): învingem KARMA și plantăm sămânța speranței în sufletul nostru, din care ar putea crește ceva fabulos Acestea sunt cele mai descurcărețe zodii ale horoscopului, indiferent de cât de grea este viața Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!  

In timp ce in celelalte tari paricipante la promovarea proiectului se noteaza o decisa implementare la nivel national pentru combaterea fenomenului, modesta participare romaneasca se reduce doar la nivel de “cercetare” si “individuare” a unui fenomen cu siguranta prea mult inradacinat, dar nerecunoscut ca atare din cauza unor viziuni sau politici mult prea superficiale.

Bullismul nu este un fenomen recent, ci exista de generatii si se manifesta in diverse forme si medii sociale: in mod particular in scoli, dar si in diverse alte forme si la serviciu, in inchisori, in mediile militare si in oricare alte forme asociative unde intervin dinamici particulare de grup. Este din pacate prezent, fie in cercurile masculine, fie in cele feminine, cu nuante diverse de manifestare. Tim Fields, unul dintre cei mai renumiti activisti britanici anti-bullism descrie pe cel care savarseste un act de bullism ca avand... ”o nevoie compulsiva de a manifesta agresiunea ca expresie a unei nepotriviri (sociala, personala, interpersonala, comportamentala, profesionala), care se traduce in actiuni indreptate spre a-i controla si supune pe altii recurgand la critici, excludere, izolare etc.”.

5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Acestea sunt cele 2 zodii puternic influențate de Eclipsa de Soare de pe 20 aprilie: Au o întâlnire specială cu propriul destin! Top 4 probleme de organizare în bucătărie și cum să le rezolvi rapid

Actul de bullism este recunoscut ca fiind un act de presiune, intimidare sau agresiune din partea unei persoane. Are loc in mod intentionat si repetat asupra altei persoane si cu sustinerea tacita sau/ si aprobarea altora, care au deplina cunostinta de actul in sine si derularea lui, subliniind astfel rolul deosebit de important pe care il au in mod pasiv in dinamica faptelor.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri