Nu avem cum să nu iubim necuvântătoarele din viață noastră, mai ales când vorbim de animale de companie. Sunt oamenii care preferă să stea mai mult în preajma patrupedelor lor, decât în compania oamenilor, iar acest lucru este de înțeles în multe situații. Există foarte multe persoane care au în casă pisici, căței, papagali, hamsteri sau orice alt animal ce poate fi îngrijit, domesticit, ce are nevoie de iubire. Desigur, printre cele mai populare animăluțe sunt câinii, pisicile, fiind urmate de porcușorii de Guineea sau hamsteri.

De ce să ai lângă tine un animal de companie

Nici nu știi câtă iubire îți poate oferi o ființă cu blăniță. Chiar dacă înseamnă o responsabilitate pe măsură, bucuria pe care o pisică sau un câine ți-o aduce nu se poate compara cu multe lucruri. Animalele sunt ființe sincere, ce nu așteaptă neapărat ceva în schimb. Dacă crești de mic un blănos, acesta te va considera ca un părinte. Legătură dintre tine și animalul tău va fi una puternică, iar acest lucru se va vedea din gesturile lui. De exemplu, dacă decizi să adopți un cățel, vei vedea cât de mult te iubește de fiecare dată când dă din codiță în momentul în care te întorci acasă, cum se așează lângă tine, cum te apară. Nici cu pisicile iubirea nu este mai prejos. O felină, chiar dacă se spune că nu este loială precum un câine, îți va oferi mai multă dragoste decât crezi. Se va cuibări lângă tine când dormi, dar chiar și când ești bolnav, iar stresul va fi o amintire când vei vedea câte năzdrăvănii poate face un pisoi buclucaș.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru? Ghid pentru alegerea mobilierului interior Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

Ce să faci când ai decis să adopți

Cum spuneam mai sus, în momentul în care ești pe punctul de a lua sub aripa ta o ființă necuvântătoare trebuie să fii conștient că îți asumi o mare responsabilitate. Nu este nimic mai rău decât să crești animale de care nu ai grijă. Printre primele lucruri pe care îți recomandăm să le faci este să mergi la veterinar. Indiferent dacă vorbim de un pui sau un adult adoptat, acesta are nevoie de un control, poate de vaccinuri sau, în multe cazuri, de tratamente. Deparazitarea este obligatorie, pentru că îți va afecta sănătatea atât a ta, cât și a animalului de companie. Nu uita de sterilizare, dacă vorbim de animalul adult. Înmulțirea necontrolată sau neautorizată este împotriva legii, așa că a-ți steriliza animalele de companie este obligatoriu. Dacă e pui, medicul veterinar este cel care îți va spune când este momentul potrivit să faci asta.

Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023 Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar

Hrană de calitate

Animalul tău trebuie să mănânce, iar resturile de la masă nu sunt cele mai indicate. Dacă îți iubești cu adevărat prietenul cu blăniță, în acest caz trebuie să cumperi mâncare bună, adesea recomandată de veterinar. Poți găsi hrana caini Bosch foarte ieftina - mancare ideala pentru catei de la exopet.ro, de calitate, la fel cum poți să iei și hrană pentru pisici. Să știi că prețul nu înseamnă neapărat mai bun. De multe ori plătim brandul. Dacă ai un medic de încredere, întreabă-l ce îți recomandă. Trebuie să ții cont de multe aspecte atunci când îi oferi patrupedului tău hrană. Rasa, vârsta, greutatea, dacă este sterilizat sau nu, anumite boli sunt condiții pe care trebuie să le pui pe listă în momentul în care faci achizițiile de mâncare pentru animale. Dacă vorbim de pui, este bine, în cazul în care este posibil, să-i lași să fie alăptați de mamă până la aproximativ două luni jumătate, chiar trei luni. Abia apoi îi poți înțarcă, începând cu hrană specială pentru juniori. O hrană aleasă bine înseamnă un animal sănătos. Vei vedea acest lucru în vitalitatea lui, precum și în aspect.

Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit

Răsfăț de zile mari

Ai mers cu el la doctor, i-ai luat hrană…dar nu e suficient. Pisica sau cățelul tău are nevoie de multă iubire, răsfăț, alintare. E ca un copil. Trebuie să te joci cu el, să îi oferi jucării, să-l mângâi. Stresul este unul din motivele pentru care oamenii se îmbolnăvesc. Boala secolului însă nu ocolește nici animalele de companie. Suferă la fel de mult ca noi, mai ales dacă nu sunt iubite. Un animal fericit va dormi bine, va mânca normal, se va juca cu o energie molipsitoare. Nu ai nevoie de multe lucruri. Puțin din timpul tău, o cutie pentru a se ascunde sau un papuc de ronțăit pot fi cele mai tari lucruri pentru distracția patrupedului. Pe cât posibil, scoate cățelul, dar și pisica afară la aer, să se bucure de natură așa cum o faci și tu. Dacă dorești însă să îi oferi mai mult, să știi că poți să îi cumperi jucării speciale, hăinuțe, hamuri, o mulțime de lucruri care să-i ofere un confort, o distracție, o existență cât mai fericită patrupedului.

Vârsta de pensionare la români crește! Ce anunț a făcut şeful Casei de Pensii Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

Frumusețea este importantă

Să nu crezi că animalele nu trebuie îngrijite. Există chiar concursuri pe plan local, dar și internaționale dedicate animalelor de companie. Chiar ne putem mândri cu faptul că cea mai frumoasă pisica din lume, un Main Coon, este de pe plaiuri mioritice. Animăluțele noastre dragi au nevoie de îngrijire. De exemplu, cele cu blană lungă, trebuie pieptănate, spălate, chiar tunse în unele situații. Gheruțele trebuie tăiate, iar dinții curățați periodic. A-i îngriji nu înseamnă a le pune fundițe sau tutu de balerină, însă un grooming de bun simț, din când în când, este recomandat. Acest lucru îl poți face chiar tu, cu accesorii pe care le poți cumpăra din magazinele specializate, dedicate animalelor de companie. Dacă nu te pricepi, sau îți este teamă să tunzi sau să tai gheruțe, există saloane pentru animale, ce îți vor oferi aceste servicii.

Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor!

Foto: pexels.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri