Acneea nu e o problema ce ii afecteaza doar pe adolescenti, asa cum s-ar crede. Iar daca unii se confrunta cu un cos din cand in cand pe care il pot ignora, pentru altii acneea poate deveni o problema ce le pafecteaza chiar si increderea in propria persoana.

Acneea nu e o problema ce ii afecteaza doar pe adolescenti, asa cum s-ar crede. Iar daca unii se confrunta cu un cos din cand in cand pe care il pot ignora, pentru altii acneea poate deveni o problema ce le pafecteaza chiar si increderea in propria persoana.

Acneea nu e doar inestetica ci si dureroasa. Pielea devine intinsa si iritata si fiecare miscare a fetei cauzeaza o senzatie de disconfort. Ingrijirea corecta si continua a unui astfel de ten e vitala pentru ameliorarea acneei si pentru diminuarea cicatricilor. Mastile si lotiunile naturiste pot contribui si ele la prevenirea si tratarea acneei. Marele avantaj al acestora e ca nu contin chimicalele ce se gasesc in produsele din comert astfel incat protejeaza mai bine un ten indeajuns de chinuit.

Cum unele persoane pot fi alergice la ingredientele folosite in compozitia mastilor iti recomandam sa faci un mic test pe mana cu o zi inainte astfel incat sa ai timp sa observi eventuale eruptii ale pielii. In plus, eficienta mastilor difera de la persoana la persoana in functie de tipul de ten si alte caracteristici personale. Prin urmare, daca observi ca dupa ceva vreme (maxim o luna) o anume masca de fata nu te ajuta prea mult incearca alta. De mentionat ca aceste tratamente trebuie insotite de o dieta adecvata si de un aport mare de lichide.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Creme și seruri cu NIACINAMIDĂ care vor face minuni pentru tenul tău 5 Tratamente naturiste pentru problemele urinare 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor

1. Lotiune tonica pe baza de aloe vera

Dupa cum bine se stie, aloe vera e o planta folosita pentru tratarea unui numar mare de afectiuni ale pielii (in special rani, arsuri, iritatii), printre care se numara si acneea. Sucul de aloe contine vitamina C, minerale, aminoacizi si polizaharide. Acestea patrund in piele, scad inflamatiile si promoveaza vindecarea tesutului. Drept urmare, planta de aloe vera poate fi folosita si pentru a preveni aparitia ridurilor.

Pentru aceasta masca ai nevoie de o o frunza de aloe vera de aproximativ 100 de grame. Taie planta in bucati, pune-o la fiert in 250 ml de apa si lasa pe foc mic pentru 15 minute timp in care vasul trebuie sa stea acoperit. Dupa ce se racoreste strecoara solutia obtinuta si pune-o intr-o sticla curata. Tamponeaza-ti fata macar de doua ori pe zi (dimineata si seara) cu aceasta. De asemenea, dupa ce ai strecurat solutia poti aplica pe zonele afectate de acnee bucatile de aloe ramase.

Tratamente naturiste și suplimente pentru articulații flexibile și fără dureri 5 Ceaiuri și suplimente alimentare pentru digestie ușoară 5 Creme tartinabile vegetale și sănătoase, care vor schimba definiția micului dejun sau a gustărilor

Solutia tonica se pastreaza in frigider pentru cel mult o saptamana.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri