15 Noiembrie 2012 publicat în Social 15 share-uri

Universul continua sa ne fascineze, sa ne bucure cu frumusetea sa. Mai mult decat atat, privirea ridicata mirata spre cerul instelat este poate, cea mai frumoasa exprimare nonverbala a unui spirit creativ si plin de curiozitate. Iata 10 lucruri fascinante pe care nu le stiai despre stele:

10. Stelele micute pe care le vezi pe cer in fiecare seara sunt cu mult mai mari si mai stralucitoare decat Soarele nostru.

Dintre cela 5.000 de stele mai stralucitoare decat magnitudinea 6, vizibile pentru ochiul uman, doar cateva au o marime si stralucirea aproximativa cu cea a Soarelui. Dintre 50 cele mai vizibiel stele pentru ochiul uman de pe Pamant, cea mai putin stralucitoare este Alpha Centauri, dar cu toate acesta este de 1,5 ori mai luminoasa decat Soarele.

9. Nu poti vedea milioane de stele intr-o noapte senina!

Foto: By Vladi333 /Shutterstock

Indiferent de toate poemele pe care le-am auzit, indiferent ce spun reclamele sau cantecele, noi nu putem vedea milioane de stele... nicaieri, niciodata. Pentru simplul motiv ca nu sunt destule, suficient de aproape sau destul de stralucitoare.

O persoana cu vederea foarte buna nu poate vedea decat in jur de 2000-2500 de stele o data. Oricum, e foarte dificil sa le numeri. Sa spui ca ai vazut milioane de stele intr-o seara este doar o exagerare artistica.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! 10 Rochii de vară care emană energie și feminitate Transparențele - în tendințe în primăvara-vara 2023! 10 exemple de cum putem integra și purta piesele vestimentare din materiale transparente și semi-transparente în ținutele noastre

8. Stelele rosii sunt de fapt cele mai reci

Suntem obisnuiti sa ne referim la lucruri care sunt fierbinti ca fiind rosii, iar pe cele reci sa le asociem cu nuante de albastru. De fapt, obiectele fierbinti isi schimba temperatura pe masura ce aceasta creste, iar rosul reprezinta cea mai joasa temperatura si este culoare stralucirii acestui obiect.

Cu cat devine mai fierbinte, culoarea se preschimba in alb si in final in albastru. Asa ca, acele stele rosii pe care le vedeti pe cer, sunt de fapt cele mai reci, iar cele albastre sunt cele mai fierbinti!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri