15 Noiembrie 2012 publicat în Social 15 share-uri

Universul continua sa ne fascineze, sa ne bucure cu frumusetea sa. Mai mult decat atat, privirea ridicata mirata spre cerul instelat este poate, cea mai frumoasa exprimare nonverbala a unui spirit creativ si plin de curiozitate. Iata 10 lucruri fascinante pe care nu le stiai despre stele:

7. Stelele sunt corpuri negre

Un corp negru este un obiect care absoarbe 100% din toata radiatia electromagnetica (lumina, unde radio, etc.). O imagine comuna este aceea a unui cuptor de caramiz, cu interiorul vopsit negru si cu o deschidere micuta.

Toata lumina este absorbita in interiorul acestui cuptor si nimic nu este reflectat in exterior. O stea absoarbe toata energia care o loveste, dar in acelasi timp, aceasta radiaza inapoi in spatiu, mult mai mult decat a absorbit, astfel, stelelele devin corpuri negere care radiaza cu brilantete. 

Un corp negru este si gaura neagra, dar ea nu radiaza inapoi pic de lumina.

6. Nu exista stele verzi

Stelele emit un spectru (curcubeu) de culori, din care face parte si culoarea verde, dar ochiul uman rareori le combina in asa fel incat stralucirea obtinuta sa fie verde.

O anumita culoare poate sa domine radiatia de lumina, dar in cazul stelelor, verdele este amestecat cu alte culori si in final, steaua apare alba. Culorile pe care le au stelele, in functie de temperaturile lor sunt rosu, oranj, galben, alb si albastru. Deci, din cate poate sa „spuna” ochiul uman, nu exista stele verzi.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! 10 Rochii de vară care emană energie și feminitate 10 Salopete lungi care conferă eleganță și extravaganță ținutelor de zi

5. Soarele este o stea „verde”

Daca privim din alt unghi de vedere acest aspect. Ne referim la temperatura soarelui, iar Soarele se afla undeva intre albastru si verde. Temperatura Soarelui este de 5,800 K sau 500 nanometri, adica se afla la intensitatea albastru-verde. Cu toate acestea, asa cum am explicat si mai sus, ochiul uman nu percepe aceasta culoare si de aceea noi vedem soarele alb-galben.

Foto: By mironov /Shutterstock

4. Soarele este o stea pitica

Ne-am obisnuit sa vedem Soarele nostru ca pe o stea normala. Dar stiati ca de fapt, Soarele este o stea gnom? Poate ca ati mai auzit de piticele albe, dar acelea nu sunt stele normale (ci obiecte astronomice care produc energia lor proprie).

Exista deci pitice, giganti si supergiganti. Stelele gigante si supergigante se afla in ultimul stadiu al evolutiei lor si sunt stele batrane, dar cele mai multe stele se afla in perioada maturitatii si sunt „pitice” care sunt cu mult mai mici decat gigantele. Deci, Soarele este o stea pitica care mai este denumita si Pitica galbena.

10 rochii maxi superbe pentru zilele calde de primăvară Transparențele - în tendințe în primăvara-vara 2023! 10 exemple de cum putem integra și purta piesele vestimentare din materiale transparente și semi-transparente în ținutele noastre Pantofii slingback - șic și în tendințe în această primăvară! 10 modele adorabile de pantofi slingback

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri