20 Septembrie 2017 publicat în Lifestyle 43 share-uri

Cititi aceasta meditatie propusa de calugarul budist Thich Nhat Hanh si nutritionistul Dr. Lilian Cheung, iar data viitoare cand veti manca un mar, suntem convinsi ca il veti privi cu totul altfel :).

Ai mancat vreodata un mar? Absolut sigur ca da :). Dar ai mancat vreodata un mar si sa-l savurezi 100% ca si cum ar fi cel mai bun aliment din lume, concentrandu-te doar asupra lui si asupra deliciilor pe care le ofera? Thich Nhat Hanh (calugar budist si unul dintre cei mai influenti lideri spirituali contemporani) si nutritionistul Dr. Lilian Cheung ne invata cum sa ne bucuram de viata si de alimentele simple pe care natura ni le pune la dispozitie. In cartea “Savor: Mindful Eating, Mindful Life, cei doi ne ofera o superba meditatie asupra marului. Este populara pe internet, a aparut in diverse publicatii si merita citita. Iar data viitoare cand veti manca un mar, suntem convinsi ca il veti privi altfel :).

Thich Nhat Hanh si Lilian Cheung: Cum sa mananci un mar

Ia un mar din frigider. Orice mar. Spala-l. Lasa-l se usuce. Inainte sa iei o inghititura din el, opreste-te putin. Uita-te la marul din palma ta si intreaba-te: Atunci cand mananc un mar, ma bucur cu adevarat de el? Sau sunt atat de preocupat cu alte ganduri incat ratez bucuriile pe care mi le ofera marul?

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Peste 200 de testimoniale în campania #SayNoToStigma cu ocazia Purple Day 2023 Copilul tău mănâncă emoțional? Cand copilul este nepoliticos sau lipsit de respect – sfaturi pentru parinti

Daca esti precum suntem mai toti, probabil ca raspunzi cu “da” la cea de-a doua intrebare mult mai des decat la prima. Caci marea majoritate a vietii, am mancat mar dupa mar fara sa ne gandim deloc la asta. Cu toate acestea, in acest mod absurd de a manca, ne-am negat noua insine multele placeri prezente in simpla actiune de a consuma un mar. De ce sa faci asta, mai ales atunci cand este atat de usor sa te bucuri cu adevarat de mar?

Primul lucru pe care il poti face este sa oferi atentia ta totala procesului de mancare a marului.

Cand mananci un mar, pur si simplu concentreaza-te asupra faptului ca mananci un mar. Nu te gandi la nimic altceva. Si cel mai important, fii linistit. Nu manca marul atunci cand conduci. Nu il manca atunci cand mergi. Nu il manca atunci cand citesti. Pur si simplu stai nemiscat. A fi concentrat si a-ti incetini ritmul iti va permite sa savurezi cu adevarat toate insusirile pe care marul le ofera: dulceata sa, aroma, prospetimea, suculenta, coaja crocanta.

Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Cum vor funcționa grupele de acomodare pentru elevii care nu au fost înscriși în școli din România în ultimii doi ani

Foto: InesBazdar /Shutterstock

Mai departe, ia marul din palma mainii tale si ofera-ti un moment ca sa te uiti iar la el. Respira si expira de cateva ori in mod constient pentru a te ajuta pe tine insuti sa te concentrezi si sa fii in legatura cu modul in care te simti in privinta marului. De cele mai multe ori, abia ne uitam la mar atunci cand mancam. Il apucam, luam o inghititura, il mestecam repede si apoi il inghitim. De data aceasta, noteaza: Ce fel de mar este? Ce culoare este? Cum se simte in mainile tale? Cum miroase? Experimentand aceste ganduri, vei incepe sa realizezi ca marul nu este doar o gustare rapida pentru a potoli un stomac nemultumit. Este ceva mai complex, ceva parte dintr-un intreg mult mai mare.

Apoi, ofera-i marului un zambet si, incet, ia o inghititura si mestec-o. Inspira si expira de cateva ori si fii constient de inspiratiille si expiratiile tale pentru a te ajuta sa te concentrezi doar pe mancatul marului: cum se simte pe cerul gurii, ce gust are, cum este cand il mesteci si il inghiti. Iar atunci cand mesteci, nimic altceva sa nu iti mai treaca prin minte - niciun proiect, niciun deadline, nicio grija, nicio lista cu “to do”, nicio frica, nicio durere, nicio manie, niciun trecut, niciun viitor. Este doar marul.

Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare Cum să restabilești echilibrul natural al florei vaginale: soluții de durată, ușor de aplicat   Cum să obții mai multă strălucire pentru părul tău în 8 pași?

Cand mesteci, sa constientizezi ca mesteci. Mesteca incet si complet, de douazeci pana la treizeci de ori fiecare inghititura. Mesteca constient, savurand gustul marului si hrana pe care o ofera, cufundandu-te in experienta 100%. Astfel, apreciezi cu adevarat marul asa cum este. Si pe masura ce devii in totalitate constient ca mananci marul, devii totodata constient in totalitate de momentul prezent. Devii pe deplin angajat in aici si acum. Traind in moment, poti sa primesti cu adevarat ce iti ofera marul si devii mai viu.

Text via Oprah.com si movemequotes.com

Foto homepage: Pexels

Garbo iti recomanda si articolele:

14 Invaturi extraordinare despre Dragoste si Viata de la Thich Nhat Hanh, cea mai puternica voce zen a momentului

Thich Nhat Hanh: Scrisoare de dragoste catre Planeta Pamant

Ce a facut o profesoara geniala: LECTIA CELOR 2 MERE ROSII

Inainte de a ma judeca, intelege-ma

Cum va fi vremea de Paște în România. În unele regiuni va ploua non-stop Cum să alegi componente pentru baia ta Cum să eviți burnout-ul explorându-ți pasiunile

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri