31 Ianuarie 2014 publicat în Cultura 391 share-uri

Pentru ca este important sa cunoastem personalitati ce au marcat istoria stiintifica a lumii! Pentru ca despre acesti oameni se vorbeste mult prea putin, cu toate ca numele si munca lor ar trebui sa stea la baza formarii oricarui copil, dar si la baza sistemului de valori al oricarui adult. Vrem sa va vorbim astazi despre: George Emil Palade, Nicolae Constantin Paulescu, Ana Aslan, Henri Coanda si Emil Racovita.

4. Ana Aslan

Ana Aslan este supranumita "Savanta care a invins batranetea"

Ana Aslan este una dintre cele mai cunoscute personalitati romane. Este prima femeie medic din lume care a inventat o formula impotriva imbatranirii pielii. Savanta a lansat pe piata o crema antirid foarte eficienta si a intemeiat primul Institut de Geriatrie din lume. Nascuta la Braila in anul 1897, Ana Aslan se inscrie la Facultatea de Medicina din Bucuresti in anul 1915, pentru ca mai apoi sa devina o pioniera in studiul gerontologiei. In anul 1949 si-a inceput cariera in acest domeniu iar in anul 1951 ea a devenit directorul Primului Institu de Gerontologie din lume.

Foarte multe personalitati ale momentului, Presdintele Charles De Gaulle, Cancelarul Germaniei de Vest Konrad Adenauer, seful de stat chinez Mao Zedong, artiste ca Marlene Dietrich, Lillian Gish sau actori ca Charlie Chaplin, Omar Sharif si Kirk Douglas au beneficiat de tratamentele patentate de Institutul Anei Aslan. In cadrul acestui institut, Ana Aslan a elaborat medicamente cu efecte curative aupra imbatranirii si a bolilor legate de varsta, de exemplu Gerovital H3 primul medicament creat anume sa intarzie procesul de imbatranire, a fost elaborat intre anii 1946 si 1956, de Prof. Dr. Ana Aslan si scoala sa dupa numeroase cercetari clinice si experimentale. Aslavital este de asemenea o marca Ana Aslan.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta

Iti recomandam si

5 femei celebre din Romania

Foto: Wikipedia


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri