Ai iertat-o,dar cum te convingi sa mai ai incredere in ea?

fiecare situatie este total diferita de celelalte. ceea ce ai patit tu dupa 5 ani de casnicie, am patit eu dupa 19 ani si 2 copii. problema cred ca este la ceea ce ne dorim fiecare. daca nu se pot armoniza dorintele celor doi oameni implicati in relatie, parerea mea este ca nu va merge niciodata. nu va exista acea incredere atat de necesara sustinerii relatiei, indiferent cat de multa dragoste exista. de fapt nu poate exista dragoste care sa nu se bazeze pe cele doua elemnte esentiale: respect si incredere. eu am primit replica urmatoare: "te-am iubit la nebunie de la inceput dar nu te-am respectat nici un minut". sunt curios daca cineva poate sa aiba replica la asa ceva.am dat exemplul meu pentru ca nu-mi place sa dau sfaturi. consider ca fiecare face alegerile lui.
garbo091650
Postat pe 2 Mai 2010 10:32
E foarte greu sa dai sfaturi...Cred ca la un moment dat,pentru fiecare exista tentatii,cred ca fiecare greseste,macar o data, cu gandul,daca nu cu fapta....Poate lucrurile intre ei nu au fost de natura intima...Ma uit de multe ori la femeile care pozeaza in fericite si posteaza mesaje de atot-stiutoare, de undeva ,de sus....Dar nu stiu ce fac partenerii in spate....m patit-o pe pielea mea si vreau sa va spun ca cele mai blande si mai scumpele persoane, care par familistii perfecti...fac niste istorii...cunosc multe pisicute blande....cu sapte cartele telefonice, doua slujbe....cei mai dulci baieti,sau fete,fara vicii...Poate e sotul tau,sau poate al tau...Fiecare ne jucam lozul, unii murim cu iluzia ca a fost cel norocos, ca am trait o viata ca o carte deschisa....Macar...unii traiesc cu impresia...
garbo094906
Postat pe 2 Mai 2010 11:19
mai toti ne plictisim la un moment dat si poate ea a cautat o simpla prietenie sau a fost curioasa sa vada cum e cu altul dar daca s-a intors la tine e de apreciat si cu atat mai mult trebuie sa ai incredere in ea pt k a fost sincera.poate atunci se simtea f singura iar tu nu prea aveai timp de ea, acum se pot schimba lucrurile, oferai iubire si atentie si va fi a ta pe vecie
salvyna_g
Postat pe 2 Mai 2010 11:59
Si eu am trecut printr-o astfel de experienta...am stat cu fostul 5 ani jumate, dintre care cred ca in fiecare an m-a inselat- luc ruri aflate dupa despartirea finala- si mereu zicea ca e vina mea...dar cu toate astea ne-am certat , ne-am impacat si ne-am certat....un an de de cand suntem fiecare pe drumul lui...asadar am ajuns la concluzia ca odata ce focul s-a stins nimic nu mai poate sa il aprinda...acele compromisuri nu fac altceva decat sa iti faca si mai mult rau, sa nu te lase sa te descoperi pe tine insuti, sa vezi ce iti doresti cu adevarat..inca imi este foarte greu dar sper ca intr-un final voi gasi exact ce imi doresc....asadar sunt de acord cu FARA COMPROMISURI!
teodoravestemean
Postat pe 2 Mai 2010 17:28
De la: bluelight, la data 2010-05-01 20:38:09anti@, asa o fi cum zici dar dragostea face minuni. mai ales una care nu s-a consumat. parerea mea.

asa, la o prima ochire, pare ca pana si pe topicul asta tipii sunt mult mai sceptici decat partea feminina, aspect subliniat de statistica.

insa, indiferent de ce zic io, te intreb pe tine: ce este dragostea asta la care te referi? e un fel de a spune ca sufar io daca mi se ia "jucaria", cu alte cuvinte tot o dragoste de sine?

si cand se consuma dragostea, dupa ce m-am saturat si pot sari la urmatoarea persoana?
anticenzura
Postat pe 2 Mai 2010 18:09
Problema ta este putin cam complicata,nu se rezolva asa de usor,trebuie ajuns la un preot foarte bun si nu e4ste gluma.
Deoarece te inteleg perfect,iti recomand pe parintele Cristian Pomohaci,te rog uita-te pe site la mosuni ,marturii sau Parintele CRISTAN POMOHACI si vei afla foarte multe stiri,care te lumineaza,si iti va indrepta pasii catre MOSUNI,un loc binecuvantat de Bunul Dumnezeu.
Asa sa-ti ajute DUMNEZEU,amin.
garbo011893
Postat pe 2 Mai 2010 19:08
Atunci cand femeia inseala o face si cu sufletul, iti spun, din pacate, din experienta. Chiar daca relatia ei cu ,,prietenul,,se termina,va lasa o urma adanca in sufletul ei si relatia dintre ea si sot nu mai poate fi ca inainte.Sunt femeie si nu as sfatui nici un barbat sa incerce o reconciliere cu sotia ca l-a inselat. Daca a facut-o, inseamna ca acelei femei ii lipsea dragostea si atentia sotului si in acest caz ce poti sa refaci? Nu obtii decat un mare compromis, o relatie ,,insailata,,. Mai bine ... fiecare cu drumul lui!Aceasta e parerea mea, tu ... fa ceea ce simti ...
bbaass
Postat pe 2 Mai 2010 19:43
fleurdelis
Postat pe 2 Mai 2010 19:47
Dar cand sunt copii la mijloc? atunci ce faci? Eu sunt in aceeiasi situatie chiar imi doresc sa-mi dea cineva un sfat. Sunt casatorita de 16 ani ,avem un copil de 10 ani este un copilut minunat care merita tot ce este mai bun din lume,am gresit amandoi ne-am inselat unul pe altul si am facut un mare mare compromis.imi ibesc sotul nespus de mult dar s-a intamplat sa ma pierd cu firea, sa-mi pierd echilibrul si am cazut in pacat daca il pot numi asa,totul s-a intamplat cu 3 ani in urma am vb si am ajuns la concluzia ca trebuie sa ne mai dam o sansa si sa mergem mai departe si am mers pana aztazi ca sotul meu a venit acasa si mi-a spus ca el nu ma mai iubeste si vrea sa divortam.Pentru mine a fost un soc sincera sa fiu nu mi-a venit sa creddar,am incercat sa vb cu el si nu am avut parte ne nimic bun doar de tipete imbranceli si insulte.Ce pot sa fac? Sa mai incerc? oare va mai fi ceva intre noi?
Mihaellaa
Postat pe 2 Mai 2010 20:17
da anti@, e dragoste de sine.
dar nu cred sa fie vorba ca ti se ia jucaria si de aia suferi. si cred ca poate fi consumata doar daca satisface nevoi secundare. cand e ceva f important pt tine ca om se schimba perceptia.
bluelight
Postat pe 2 Mai 2010 20:29
Blue, ai dat un raspuns politic, adik ai intors-o cum ti-o picat mai bine :) pai e dragoste de alalalt sau de sine? deci iubita mea e doar un mijloc prin care sa-mi ating obiectivele eogiste? poate asa o fi, dar eu nu gandesc astfel...

apoi formularea cu nevoile secundare e ambigua, spui ca depinde de acestea insa de fapt tocmai alea sunt secundare (de regula e vitza versa, cele secundare depind de principale...)
anticenzura
Postat pe 2 Mai 2010 20:41
pai e dragoste- crezi ca de alalalt.dar daca te uiti ceva mai de aproape vezi ca nu e doar atat.
nu inteleg insa de ce e vorba sa atingi niste obiective egoiste. din cate stiu eu cand iubesti si esti fericit ai de daruit si impartasit cat de multe ...sau de la mine asa se vede
bluelight
Postat pe 2 Mai 2010 21:02
bUNA SEARA,,,,nu, nu ai cum sa mai ai incredere in ea , in primul rand te gandesti , oare , asa a facut mereu pana acum ? oare asa va face mereu de acum inainte ,,,,este chiar asa de usor abordabila si asa afost ? neeah ,,,,,,nu cred ca mai poate oferii incredere,de regula aici se petrece schimbarea de sine , te inchizi in tine si nu ti mai pasa de cea ce va fii si de cea ce va face ,,,,,
Yres
Postat pe 2 Mai 2010 21:14
Hmm...eu pot spune ca ma fost in ambele tabere; si a celor inselati si a celor care inseala ! Nu poti sti ce simte ea...pana nu traiesti pe pielea ta ( desigur, nu e demn...bla, bla , bla). Daca nu te tine...ai coloana vertebrala si...renunta ! E mai simplu...dar, iti spun, orice decizie vei lua, vei avea parte de aceleasi intrebari si regrete !
klarisimo
Postat pe 2 Mai 2010 21:15
normal ,,ca asa va fii pentru ca ti vei pune aceleasi intrebari , de ce eu ,de ce asa , ce a lipsit ,,,unde ai lipsit si ce s a intamplat si nu in ultim rand , orgoliul ,,,,,,acel orgoliu pe care l avem toti dintre noi, deci,,,,,,,,,va fi asa si in continuare indiferent de situatie cu ea or fara ea
Yres
Postat pe 2 Mai 2010 21:20
@blue
pare ca vrei sa spui: "cine nu se iubeste pe sine, nu poate iubi alta persoana", lucru cu care sunt de acord si ca "dragostea inseamna a oferi, nu doar a lua", am inteles bine?

si, in ultima instanta, vorba lui klarisimo: "orice decizie vei lua, vei avea parte de aceleasi intrebari si regrete !"... trist, dar cam asa e...
anticenzura
Postat pe 3 Mai 2010 01:39
Din experienta iti pot spune ca nu vei uita tradarea niciodata!Te poti preface ca totul e ok dar nu va fi adevarat.Rana nu se poate vindeca si exista gesturi sau cuvinte care readuc durerea tradarii intr-o clipa.Efoarte greu sa mai traiesti alaturi de persoana respectiva pentru ca va trebui sa joci teatru si totul este fals.Dar... daca trebuie ai nevoie de un caracter f. puternic.Succes!
corina39
Postat pe 3 Mai 2010 08:48
......Buna dimineatza... De cateva zile , m-am rezumat la a citi parerile exprimate aici : Sa o ierti , sa nu o ierti ....te va insela din nou...daca a facut-o , nu te va mai insela , tocmai ca a facut-o si si-a dat seama ca ii este mai bine cu tine...daca o iubesti , trebuie sa o ierti , pentru iubire , nu trebuie sa ierti , daca tu esti corect.....Ooofff... cred ca te simti tare dezorientat.
Este foarte clar ca tu o iubesti , si ca te framanta foarte mult acest lucru , ca de fapt , te sacaie , te macina. Impartasesc opinia celor care ti-au spus ceva important : afla CE a determinat-o sa ajunga sa te insele , CE i-a lipsit alaturi de tine, CE isi dorea si nu avea....Degeaba vei incerca sa suporti / elimini efectele daca nu inlaturi cauza. Daca vei reusi sa accepti ca a existat o problema , ceva ce pt. ea a fost suficient de important incat sa faca acest pas , sunt sanse ca voi doi sa mai aveti un viitor comun. Insa...pentru o relatie , e nevoie de doi...amandoi trebuie sa se straduiasca...Iar de iertat , adica , sa treci peste faptul ca te-a inselat , personal , nu cred ca vei ierta.Nici nu vei uita. Doar iti vei dori sa faci asta. In general , putini barbati accepta acest lucru , nu neaparat dintr-o prea mare iubire...cat din trufie si un soi de instinct de proprietate pe care considera ca il are asupra sotiei.
Cat priveste partea cu...."o sa te mai insele ,daca a facut-o"...sunt niste simple ...supozitii de, scuze , mahala . NIMENI nu stie daca , pe parcursul unei relatii , a vietii , va insela . Nu tine doar de..."vaaai, dar eu nu fac asa ceva " simplist , si pueril. E ca si cum cineva ar spune ca-si cunoaste viitorul , ceea ce, chiar este hilar.Chiar si fara sa fie o anume problema intr-un cuplu ,oricat de drag iti este partenerul , tot apare plictiseala , rutina , acea obisnuintza caren te face sa privesti banal acel trup , acelasi , acelasi mereu langa tine , facand cam aceleasi gesturi si rostind aceleasi vorbe ...Oricat de multe realizari frumoase , intelegere si respect exista intre parteneri , timpul isi lasa amprenta. Chiar ma gandeam , citind opinii aruncate cu venin, categorice despre infidelitate.. NU e ceva de lauda, nu sustin adulterul , insa , viatza e viatza , cu bune si rele , se poate intampla orice , oricand , oricui...
Iti doresc sa fii intelept si sincer cu tine insuti...
libra66
Postat pe 3 Mai 2010 09:00
De la: Mihaellaa, la data 2010-05-02 20:17:57Dar cand sunt copii la mijloc? atunci ce faci? Eu sunt in aceeiasi situatie chiar imi doresc sa-mi dea cineva un sfat. Sunt casatorita de 16 ani ,avem un copil de 10 ani este un copilut minunat care merita tot ce este mai bun din lume,am gresit amandoi ne-am inselat unul pe altul si am facut un mare mare compromis.imi ibesc sotul nespus de mult dar s-a intamplat sa ma pierd cu firea, sa-mi pierd echilibrul si am cazut in pacat daca il pot numi asa,totul s-a intamplat cu 3 ani in urma am vb si am ajuns la concluzia ca trebuie sa ne mai dam o sansa si sa mergem mai departe si am mers pana aztazi ca sotul meu a venit acasa si mi-a spus ca el nu ma mai iubeste si vrea sa divortam.Pentru mine a fost un soc sincera sa fiu nu mi-a venit sa creddar,am incercat sa vb cu el si nu am avut parte ne nimic bun doar de tipete imbranceli si insulte.Ce pot sa fac? Sa mai incerc? oare va mai fi ceva intre noi?


Din pacate , povestea Mihaelei , ne da un exemplu de "neiertare" din partea barbatului . Desi initial, au convenit sa treaca peste acel moment, dupa un timp , ros de ganduri , cu mandria stirbita , s-a gandit sa renunte la casnicie , sa strice intelegerea lor.
Mihaela , curaj...si ai incredere in tine. Zarurile , au fost aruncate . Aduna-ti gandurile, fortele si canalizeaza-te pe viitor , pe cresterea copilului. Sincer....cu sotul tau nu mai ai nici o sansa sa fii fericita . Casatorita , da . Cu multe discutii , cu reprosuri , si cu umilinta ta si o permanenta vinovatie , care te va face mereu sa doresti sa-l multumesti , insa, crede-ma nu vei reusi niciodata...el tot inselat se va simti.
Incearca sa-ti pastrezi cumpatul , si...demnitatea. Cauta sa faci intelegeri avantajoase privind bunurile voastre comune , nu te lasa neaparat pedepsita material , acum, pt. adulterul comis acum cativa ani . Cu alte cuvinte , Mihaela , incearca sa mai salvezi ce poti din viatza asta ...si sa ai grija sa te pregatesti pentru VIITOR . Cu sigurantza, exista unul

libra66
Postat pe 3 Mai 2010 09:17
De la: garbo090878, la data 2010-04-24 12:50:18O poveste banala amestecata cu multa durere.Ne cunoastem de o vesnicie as spune(8 ani),casatoriti de 5.Eu 33 de ani,ea 25.La momentul cassatoriei,eu cam aveam o idee in ce ma bag,ea nu prea(la varsta aia iti sta mintea la distractii nu familie).Sunt un tip optimist,poate prea optimist,si am crezut ca totul o sa fie bine,ea se va maturiza bla bla bla.Ne-am certat,am plans,am ras poate mai rar decat am plans,a fost si soare a fost si furtuna,cert este ca amandoi simteam ca suntem 2 straini.O iubesc si acum,ea nu cred,vina avem amandoi dar nu asta e important.Sa va spun ce s-a intamplat.De la un timp,ea a inceput sa lucreze peste program,sa lucreze si sambetele etc.Pe scurt o prind cu o cartela de telefon de care nu stiam si un singur nume in agenda.O intreb cine e baiatul desi stiam deja.Ea imi spune senina,e prietenul meu,vrei sa-ti fac cunostinta cu el?N-o sa explic cam ce am simtit,va puteti face si singuri o parere.Ne despartim,si la cateva zile mi se intampla alta nenorocire si mai mare.Mama este bolnava de cancer si se dovedeste a fi prea tarziu chiar si pentru o operatie.A murit la 2 saptamani dupa operatie.Eu vulnerabil,ea plina de remuscari sau mai stiu eu ce,ne-am impacat.Suntem impreuna de 2 luni.S-a schimbat si ea si eu(incercam amandoi si vad asta)doar ca ceva a murit in mine.Cum ii mai acorzi aceeasi incredere?Intrebare retorica,de fapt doar simteam nevoia sa ma descarc.


Eu cred ca totusi undeva ai gresit si tu.Ce atitudine aveai de regula in relatia cu ea de zi cu zi? Poate nu i-ai oferit ce-si dorea pana atunci!

Postat pe 3 Mai 2010 09:24
De la: spiriduche, la data 2010-05-01 21:17:02
De la: garboazerty, la data 2010-05-01 20:18:38"Daca vrei sa-l faci pe Dumnezeu sa rada, povesteste-i planurile tale " Woody Allen .
Daca vrei sa ne faci pe noi sa radem, povesteste-ne problemele tale ! Stiu, insensibil, dar adevarat ! Draga, mai cauta, o sa gasesti alta cartele, cu alt numar de telefon si cu acelasi nume . Astea, odata pornite, nu au "frana " !


A existat un personaj mai demult, pe vremea cand Bucurestiul avea mahalale, una era mahalaua Giulestiului....personajul era
RICA-fante de Giulesti
Pentru astfel de situatii, sti care era "frana" folosita de RICA ?
Nu cred ca sti...erau alte timpuri.....Rica-fante de Giulesti folosea ...dar mai bine sa nu sti
Mai bine este in zilele noastre....ierti...ierti...ierti...pana crapi
"


Cred ca imi pot imagina !
garboazerty
Postat pe 3 Mai 2010 15:20
Multumesc libra66. Bunurile sunt comune pt ca amandoi am muncit si le-am facut. Cat despre reprosuri nu am ce sa spun, eu sincera sa fiu nu i-am reprosat niciodata ceea ce el a facut dar el nu a scapat nici un moment sa-mi reproseze ce s-a intamplat.
Mihaellaa
Postat pe 3 Mai 2010 19:22
De la: anticenzura, la data 2010-05-03 01:39:17@blue
pare ca vrei sa spui: "cine nu se iubeste pe sine, nu poate iubi alta persoana", lucru cu care sunt de acord si ca "dragostea inseamna a oferi, nu doar a lua", am inteles bine?

si, in ultima instanta, vorba lui klarisimo: "orice decizie vei lua, vei avea parte de aceleasi intrebari si regrete !"... trist, dar cam asa e...


da. asta am vrut sa spun.
bluelight
Postat pe 3 Mai 2010 19:41
eu vreau sa spun,....nu doar sa parafrazez....ca...
cine iubeste si lasa dzeu ii da pedeapsaaaaaaaaaaaa
fleurdelis
Postat pe 3 Mai 2010 19:44
da nu pe lumea asta!!!!!!!!!!!!!
nazirra
Postat pe 3 Mai 2010 19:45
bai..mieee pe lumea asta mi-o dat!
fleurdelis
Postat pe 3 Mai 2010 19:46
sitzi zic sincer zau....k nu pe ailalta am lasat
da ce sa fac!
fleurdelis
Postat pe 3 Mai 2010 19:47
ei mai greseste si EL...saracu!!!!!!!!
nazirra
Postat pe 3 Mai 2010 19:48
care el mai?/ al de suus>??
fleurdelis
Postat pe 3 Mai 2010 19:51
n-aree voie
fleurdelis
Postat pe 3 Mai 2010 19:53

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
... raspunsul sotiei 97 De la: zambila 2 Decembrie 2010 09:56
Dilema sentimentala 158 De la: garbo_405939 23 Septembrie 2014 12:00
prea multa durere 164 De la: badbadkitty 14 August 2010 21:44
Doi barbati si eu la mijloc????? 132 De la: ungardelia 28 Ianuarie 2010 20:06
Poti s aiubesti dar sa fi indragostita de altul? 12 De la: garbo_415874 29 Ianuarie 2017 18:08
Setari Cookie-uri