Zodii pentru fiecare zi de nastere-zodia SAGETATOR

Sagetator, Intai decembrie - Ziua veseliei deliberate

Nativii zilei de 1 decembrie sunt persoane extrem de sincere. In plus, ei nu se tem sa transpuna ceea ce spun in fapte. In ciuda comportamentului lipsit de modestie, nativii ii vor castiga de partea lor pe cei din jur datorita aparentei inocente. Lipsiti de rusine, ei neaga in mod flagrant toate regulile de eticheta si comportamentul la comanda, mai ales cand sunt la mijloc probleme importante.

Nativii ii pot uimi pe ceilalti cu superficialitatea lor. Personalitatile lor pot fi totusi profunde si complexe numai ca modul lor de exprimare reprezinta felul direct in care isi exterioreaza sentimentele. Nu intotdeauna sunt pe deplin constienti de ei insisi si de ceea ce fac. Ei par uneori atrasi de forte pe care nu le pot controla. Chair daca ei insisi vor avea anumite indoieli in ceea ce priveste stabilitatea lor, starea lor mentala neobisnuita pare sa ii ajute in acest sens.

Persoane darnice, generoase, cei nascuti in aceasta zi doresc sa imparta ceea ce au cu cei apropiati si dragi lor, nu numai din punct de vedere financiar. Problema ce intervine in acest caz este ca nativii zilei de 1 decembrie sunt adesea destul de ocupati si au putin timp liber la dispozitie pentru a face acest lucru. Astfel, frustrarile pot creste, nu numai in ei insisi, dar si in ceea ce ii priveste pe copiii lor sau pe alti membri ai familiei. Deoarece debordeaza de energie, ei se vor stradui sa faca tot posibilul, totusi. Vor incerca sa ofere cat de mult pot in orice domeniu.

Persoanele nascute pe 1 decembrie sunt adepte ale flirturilor cu persoanele de sex opus. Nu toate acestea sunt luate in mod serios, totusi, deoarece le place sa isi exercite farmecul asupra unei persoane sau chiar a tuturor. Insa, ei isi rezerva sentimentele profunde de dragoste pentru o persoana foarte speciala. Este adevarat, totusi, ca de cele mai multe ori trec printr-o copilarie agitata, o adolescenta furtunoasa si o maturitate timpurie instabila. Privarea de anumite experiente sau pedepsele severe pentru comportamentul lor efervescent, aplicate in copilarie vor duce la frustrari ulterioare. Atitudinile lor obsedante referitoare la sex sunt de obicei indicatorii nesigurantei lor interioare.

Nativii zilei de 1 decembrie sunt spirite libere. Desi sunt capabili sa lucreze pentru o companie sau alte organizatii, ei vor face tot ce le sta in putinta pentru a-si exercita forta deplina a personalitatii lor in luarea deciziilor si abordarea problemelor cand considera ca a venit momentul prielnic sa treaca la actiune. Sa lucreze prea mult timp in acelasi loc poate sa le mai taie din elan si spiritul lor viu sa aiba serios de suferit. Se vor afla in situatia animalelor inchise intr-o cusca pentru prea mult timp. Ei pot pierde legatura cu instinctele lor naturale.

Astfel, este extrem de important ca nativii zilei de 1 decembrie sa ramana destul de liberi pentru a putea exprima pe deplin ceea ce simt. Pe de alta parte, ei trebuie sa invete ca societatea nu va tolera intotdeauna comportamentul lor, cel mai frecvent extravagant. Poate ca ar fi mai bine sa devina putin mai secretosi, mai diplomati si sa nu isi mai afiseze toate intimitatile in vazul tuturor. In plus, daca doresc sa fie luati in serios, ei trebuie sa fie mult mai precauti cu rata lor de credibilitate.

SFATURI: Incearca sa ai control asupra energiilor tale. Poti fi liber doar daca te intelegi pe tine insuti. Fereste-te sa rupi legatura cu ceilalti datorita abordarii tale exagerat de directe. Invata sa fii diplomat si un pic mai precaut. Nu renunta la tot.
PUNCTE FORTE:
Activ
Extrovertit
Energic

PUNCTE SLABE:
Ponosit
Indirect
Inconstient
raul27
Postat pe 6 Iunie 2009 00:09
Sagetator, Doi decembrie - Ziua marimii naturale

Cei nascuti astazi sunt posedati de un spirit imens. Indiferent cat de mici sunt din punct de vedere fizic, ei isi vor exercita influenta asupra mediului inconjurator cu mult mai mult decat s-ar astepta cineva dupa o prima intalnire. Doar atunci cand sunt vazuti in actiune, ei se remarca cu adevarat. Atat de magic este efectul lor incat cei implicati in relatii cu acestia se pot simti uneori ca loviti de traznet.

Aspectul judecatii este foarte expansiv la nativii zilei de 2 decembrie, la bine si la rau. Pe de alta parte, cei nascuti in acesta zi sunt evaluatori indemanatici, adevarati judecatori ai onestitatii si integritatii, dar pe de alta parte, ei sunt capabili sa aiba resentimente si sa scoata la iveala si sa-si reverse furia asupra celor care au incalcat legea. Indivizii mai putin evoluati nascuti in acesta zi pot face destul de mult rau celorlalti si lor insisi prin manipularea emotiilor sau cererea aprobarii sau loialitatii din partea celor apropiati lor. In general, totusi, persoanele nascute pe 2 decembrie raman convinse de propria lor dreptate si doar mai tarziu vor fi capabili sa admita ca s-au inselat.

Nativii zilei de 2 decembrie nu numai ca afiseaza un caracter puternic, ei practic venereaza acest caracter cand il intalnesc la cei pe care ii respecta. Persoanele nascute pe 2 decembrie nu sunt genul care sa urmeze pe cineva ca o oaie in turma, dar fara doar si poate pot fi ademeniti de o personalitate puternica sau de o cauza care se refera la idealurile lor. O credinta de baza in omenire este caracteristica celor nascuti astazi. Ei sunt fascinati de intregul caleidoscop al emotiilor umane, actiunilor, gandurilor si sentimentelor incepand cu cele mai importante si cele mai lipsite de credibilitate pana la cele mai pure si idealizate. Viata este Dumnezeul lor, insa viata incarcata de credinta si de realizari indraznete. In general, cei nascuti astazi sunt niste luptatori atunci cand ii provoaca cineva, dar nu sunt exagerat de agresivi. Rareori dau inapoi, refuzul de a renunta devenind o adevarata manie pentru ei.

Destul de des, nativii zilei de 2 decembrie vad viata ca pe o lupta in care ei trebuie sa obtina victoria. Totusi, ei lupta nu neaparat pentru bunastarea lor personala, ci pentru supravietuirea anumitor valori umane de baza. Alaturi de credinta si caracter, ii mai caraterizeaza si integritatea. Astfel, ei considera ca au actionat in pripa, sau intr-o maniera nepotrivita si se pot cai amarnic. Vinovatia figureaza adesea ca o tema majora in vietile lor.

Dezvoltarea individualismului, gasirea si urmarirea caii lor spirituale sunt cele mai mari provocari pentru nativii zilei de 2 decembrie. Adesea ei se pot abate de la aceasta cale. Totusi, spiritul lor ce nu poate fi dominat niciodata nu pare sa ii abandoneze nici macar in momentele de grea incercare. Sa invete sa distinga intre fals si real, intre iluzie si important este o preocupare constanta a vietilor lor, adesea dificile si complexe.

SFATURI: Fii atent la temperamentul tau. Indiferent ce spun ceilalti, sa castigi nu este intotdeauna atat de important. Adevarata stapanire de sine va minimaliza nevoia ta de a fi apreciat. Incearca sa ii judeci si sa ii condamni mai putin pe ceilalti. Pentru a progresa, trebuie in primul rand sa-ti recunosti punctele slabe si greselile.
PUNCTE FORTE:
Dinamic
Lucid
Uman
PUNCTE SLABE:
Temperamental
Moralist
Manipulativ


raul27
Postat pe 6 Iunie 2009 12:21
Sagetator, Trei decembrie - Ziua ingenuitatii

Persoanele nascute pe data de 3 decembrie lasa foarte putin de la ele in drumul lor spre realizarea propriilor viziuni. Ingenioase in ducerea la bun sfarsit a planurilor lor, ele pot fi atat secretoase, cat si manipulative in limita admisa pentru a obtine ceea ce doresc de fapt. Insa, aceasta zi nu este ziua marilor ambitii personale. Nativii zilei de 3 decembrie sunt mai degraba interesati de creatiile lor, de familie, de activitati profesionale sau activitati preferate decat de dobandirea faimei sau puterii. Este posibil ca pe anumiti membri ai familiei sa ii inspaimante faptul ca nativii zilei de 3 decembrie nu sunt prea preocupati de asigurarea unei situatii financiare mai bune.

Atat talentele creative cat si cele mestesugaresti sunt mostenirea nativilor zilei de 3 decembrie. Cel mai adesea orientati spre latura tehnica, ei pot fi calificati cu usurinta drept niste perfectionisti. Destul de frecvent, insa, ei sunt capabili sa atinga o coarda sensibila in semenii lor care, respectandu-le dedicatia si preocuparea, adesea se vor deranja sa se intereseze de ceea ce fac acestia. Un asemenea interes nu este esential pentru nativii zilei. Ei sunt destul de capabili sa continue sa lucreze fara nevoia de a capata aprobarea permanenta a celorlalti. Ei vor prefera mai degraba sa fie lasati in pace.

De fapt, cei nascuti astazi solicita un grad inalt de intimitate si legaturile nevaforabile trebuie desfiintate in totalitate. In timpul unor asemenea perioade de timp (care de obicei vor aparea dupa varsta de treizeci de ani), ei pot fi cunoscuti ca persoane introvertite. Acest lucru se intampla deoarece numai asa ei pot realiza ceva la potentialul lor maxim de concentrare. Doar atunci cand sunt singuri, sunt capabili sa se conecteze la anumite surse superioare. Intr-adevar, realizarile lor uneori par a fi inexplicabile, fara ajutorul unei puteri superioare si a fortei de inspiratie ce actioneaza ca un ghid. Nu putem spune, totusi, ca nativii zilei de 3 decembrie sunt in mod deosebit oameni devotati sau religiosi. Din contra, ei au tendinta de a fi extrem de rationali, poate chiar putin cinici.

Un pericol al nativilor zilei de 3 decembrie este ca ei vor fi atat de prinsi de munca lor, incat isi vor neglija dezvoltarea personala. Intr-adevar, personalitatile (a lor si a celorlalti) pot sa nu ii intereseze atat de mult in viata. In principal, ei au fost inzestrati cu anumite instrumente, talente si abilitati fizice cu care sa poata lucra. Din fericire, mai devreme sau mai tarziu, ei vor avea intelepciunea de a se cunoaste la un nivel mai profund cercetandu-se si testandu-se pe ei inisi cu aceeasi intensitate pe care o confera muncii lor. Daca vor face intr-adevar acest pas, calitatea muncii lor poate deveni mult mai umana din punct de vedere universal si mai putin specifica sau tehnica.

SFATURI: Arata-te mult mai interesat de tine insuti si de dezvoltarea ta personala. Uneori plaseaza responsabilitatile altora, fara sa iti faci griji in acest sens. Fereste-te sa devii prea antisocial mentine contactul cu lumea si ajuta-i pe cei care te inconjoara.

PUNCTE FORTE:
Concentrat
Inovativ
Mestesugar
PUNCTE SLABE:
Secretos
Ciudat
Inabordabil

raul27
Postat pe 6 Iunie 2009 12:21
Sagetator, Patru decembrie - Ziua fortei morale

Cei nascuti pe 4 decembrie sunt indivizi bravi, agresivi, care au curajul de a actiona cu trup si suflet. Durerea, conflictul si lupta nu le sunt straine si pot in mod repetat sa fie pusi fata in fata cu provocarile si situatii coplesitoare. Fara doar si poate, ei au o sansa destul de mare sa reuseasca in asemenea obiective de anvergura printr-o combinatie neobisnuita de gratie si vitalitate, fiind foarte atenti sa nu provoace gelozia celorlalti. Multi dintre cei nascuti astazi au talentul de a inspira teama sau cel putin un sentiment de neliniste si ingrijorare celor mai aprigi adversari. Dusmanii nativilor zilei de 4 decembrie vor sesiza probabil ca vor fi tratati cat mai nemilos de catre acestia.

Nativii zilei de 4 decembrie pot afisa anumite tendinte de egoism si sociopatie, insa, din fericire, asemenea porniri ajung rareori sa le domine personalitatile. In mod normal, idealurile si credintele lor raman necorupte si se pun pe ei insisi in serviciul unor cauze extrem de umane, politice sau artistice. Binecuvantati cu un talent organizatoric, ei au capacitatea de a-si asculta colegii sau angajatii, dar nu tolereaza nici un fel de amenintare serioasa la adresa autoritatii lor, care trebuie sa ramana neatinsa. Tentatia de a securiza in mod absolut puterea in sfera lor este foarte importanta pentru ei. Este posibil ca ei sa aiba nevoie sa fie verificati sau moderati, fapt ce este si in interesul lor. De asemenea, pericolul exista prin faptul ca ei vor prelua mai multe responsabilitati decat pot face fata. Daca nativii zilei de 4 decembrie isi vor cunoaste limitele, ei vor fi scutiti de multe frustrari si actiuni lipsite de demnitate.

De obicei, capacitatile critice ale persoanelor nascute pe data de 4 decembrie sunt extrem de dezvoltate. Ei au rara abilitate de a cantari o persoana sau o disputa rapid si foarte corect, fara sa se bazeze pe idei preconcepute si prejudecati. Totusi, daca acestia sunt implicati emotional cu respectiva persoana, obiectivitatea lor se va diminua. In consecinta, nativii zilei de 4 decembrie trebuie sa faca un efort sa nu isi amestece viata privata cu cea publica. De exemplu, consecinte extrem de distructive pot rezulta din favorizarea propriilor prieteni in chestiuni de afaceri.

Cu cat nativii zilei de 4 decembrie isi controleaza mai repede latura uneori rebela, adesea chiar teatrala a naturii lor, cu atat este mai bine pentru ei. Sugeram astfel ca ei ar trebui sa-si suprime individualismul. De asemenea, ei trebuie sa ajunga sa inteleaga mai bine impactul actiunilor lor asupra mediului inconjurator. Nativii care devin mai intelepti odata cu varsta, vor invata sa isi folosesca energiile intr-o directie mult mai constructiva si productiva, astfel contribuind substantial din punct de vedere social la tot ce ii inconjoara.

SFATURI: Invata ca cea mai mare putere este puterea dragostei. Mentine-ti spiritul viu, dar controleaza-l in permanenta. Preia mai mult responsabilitati interne, decat externe. Ai in vedere si bunastarea celorlalti. Nu te mai teme atat ca iti pierzi autoritatea.

PUNCTE FORTE:
Energic
Brav
Agresiv

PUNCTE SLABE:
Rebel
Autoritar
Ii place sa controleze

raul27
Postat pe 6 Iunie 2009 12:22
Sagetator, Cinci decembrie - Ziua increderii

Cei nascuti pe 5 decembrie sunt extrem de increzatori in abilitatea lor de a finaliza ceea ce inceput. Uneori aceasta incredere este justificata, dar alteori nu este. Nativii acestei zile sunt intr-adevar capabili de mari lovituri, dar in acelasi timp sunt capabili sa se esueze. Esecul intervine in general datorita conceptiei lor ireale, a faptului ca vor prefera sa vada totul in roz, decat sa faca eforturi sustinute pentru a preveni eventualul esec. Astfel, ei trebuie sa recunoasca ca nu prin efortul unei singure persoane se ajunge la finalizarea unui obiectiv, ci prin planificare si studiu temeinic al sanselor de reusita a respectivelor eforturi.

Nativii zilei de 5 decembrie au tendinta de a fi activi si dinamici. Ei sunt adesea intens concentrati si foarte atenti la ceea ce experimenteaza la un moment dat. In acelasi timp, ei vor fi dornici sa impartasesca asemenea experiente cu ceilalti. Intr-adevar, ei pot fi surprinsi cand cei apropiati nu le impartasesc parerile.. Desigur, in momentul in care nativii zilei de 5 decembrie se maturizeaza, ei devin mult mai toleranti si mai respectuosi in ceea ce priveste intimitatea celorlalti. Insa, acest lucru trebuie sa fie impartasit intens si de celelalte persoane.

Manifestand incredere, nativii zilei de 5 decembrie cu siguranta vor avea multe avantaje. Cei nascuti astazi sunt relativ eliberati de multe griji si indoieli care ii preocupa pe ceilalti. Totusi, ei trebuie sa contientizeze acele dificultati, daca ele exista intr-adevar. Acest lucru le este necesar deoarece destul de des se vor asigura pe ei insisi ca totul merge bine chiar si atunci cand nu merge de fapt. Barometrul lor ar trebui sa fie rezultatele si raspunsurile pe care le primesc de la prieteni, asociati, cunostinte si chiar rivali sau concurenti. In principiu, ei trebuie sa invete ca ceea ce spun si ce gandesc ceilalti are importanta.

Deoarece nativii zilei de 5 decembrie sunt genul de persoane active, ei vor evita sa amane actiunea si vor lasa lucrurile sa mearga pe fagasul lor. Desi o astfel de atitudine este in general pozitiva si le face viata mai putin complicata, se pot implica si in lucruri care ar trebui lasate asa cum sunt. Astfel, pentru cei nascuti astazi, judecata si constiinta de sine sunt cheia succesului. Este imperativ ca nativi zilei de 5 decembrie sa aiba o idee extrem de realista si ferma referitor la rolul lor in viata si la obiectivele urmarite. Pana in respectivul moment, ei sunt apti sa se mentina pe linia de plutire si, in ciuda optimismului lor, ei vor fi mai degraba descurajati. De fapt, esecurile repetate pot fi un reper ferm, dar de nepretuit pentru realizarile care formeaza temelia experientei lor.

Cand nativii zilei de 5 decembrie ajung sa recunoasca natura nesigurantei, ei vor admite puterea soartei si mai presus de toate vor dezvolta un anumit sentiment pentru ironia inerenta a conditiei umane. Astfel, ei vor pune baze solide si de incredere pentru viitoarele actiuni.

SFATURI: Uita-te cu atentie la tine insuti si la circumstantele in care te afli. Fa-ti un inventar al abilitatilor, daca nu ai facut deja acest lucru. Fii atent la ce iti spun ceilalti. Din cand in cand urmeaza sfatul lor, atunci cand iti pare rezonabil.

PUNCTE FORTE:
Increzator
Indraznet
Activ
PUNCTE SLABE:
Prea sigur de sine
Ireal
Inconstient
raul27
Postat pe 6 Iunie 2009 12:22
Sagetator, Sase decembrie - Ziua profitului

Cei nascuti pe 6 decembrie par a fi foarte abili in a scoate tot ce-i mai bun din orice situatie si au un ochi foarte bun pentru a recunoaste diamantul dintr-o piatra. De exemplu, ei pot simti un avantaj economic sau pot vedea potentialul latent dintr-o companie, individ sau idee, daca acesta ar fi directionat cum trebuie. Atunci cand un nativ din aceasta zi intrezareste o posibilitate cat de mica, trece la actiune fara a ezita.

Cei nascuti in aceasta zi nu sunt de obicei niste oameni creativi in sine, ci mai degraba administratori, coordonatori si organizatori, dar mai presus de toate sunt persoane care realizeaza sau imbunatatesc. Au un simt foarte dezvoltat a ceea ce trebuie inlocuit sau reajustat. Rareori se agata de lucruri care nu le mai sunt utile. Oricum, desi aceasta atitudine poate fi un atu in afaceri sau in cariera, in relatiile personale le pot cauza dificultati. Daca vor simti ca o prietenie sau o relatie amoroasa nu mai functioneaza, vor considera ca e mai bine sa puna capat legaturii inainte ca aceasta sa se inrautateasca. Prietenii sau persoanele iubite care poate simt ca relatia lor mai are rost sau cel putin mai are o speranta de a fi salvata s-ar putea sa fie abandoanti intr-un mod destul de neplacut.

Nativii zilei de 6 decembrie sunt foarte pragmatici, mai precis ei sunt in primul rand interesati de lucrurile care functioneaza. Teoria ii interseaza doar in masura in care are si o aplicabilitate practica. In cele din urma, adunarea de puncte si castigarea jocului este o prioritate deosebita pentru ei. Trebuie in schimb sa fie atenti sa nu devina victimele unei ambitii exagerate, a valorilor superficiale sau a unei atitudini de control excesiv.
Indivizii nascuti in ziua de 6 decembrie isi exprima de obicei sentimentele direct si fizic si pot avea un impact deosebit asupra vietilor celor iubiti intr-un mod aproape organic. Pericolul de a avea o relatie de orice natura cu nativii acestei zile consta in general in faptul ca acestia tind sa fie foarte exigenti. Desi s-ar putea sa sara scantei, cel mai bine este atunci cand partenerul lor este la fel de exigent (sau cel putin are o forta proprie). Cand indivizii nascuti pe 6 decembrie sunt legati de o persoana prea pasiva sau prea auto-compatimitoare, rezultatul poate fi de-a dreptul tragic.

Nativii zilei de 6 decembrie sunt interesati sa ia ce este mai bun din lucrurile pe care viata le ofera si in aceeasi masura doresc sa scoata la iveala ce-i mai bun intr-un om. Cand prietenii sau asociatii lor sunt indivizi cu caractere puternice care stiu sa obtina beneficii dintr-o situatie stimulatoare sau provocatoare, acest talent al persoanelor nascute in aceasta zi se poate exprima si poate da rezultate bune. Daca cei nascuti in aceasta zi ajung intr-un mediu mai putin acceptabil sau intre persoane care nu doresc sa evolueze, s-ar putea sa se retraga si sa nu se implice prea mult.

Nu mai trebuie sa spunem ca indivizii nascuti pe 6 decembrie trebuie sa isi cultive toleranta si capacitatea de a accepta slabiciunile altora. De fapt, eforturile nativilor acestei zile ar avea o utilizare mai buna pentru ei insisi, pentru ca daca dau gres nu pot da vina decat pe ei singuri. Intr-adevar, persoanele nascute in aceasta zi pot crede ca limitandu-si energia pe care o cheltuiesc pentru a-i schimba pe ceilalti isi pot elibera propria natura inventiva si pot deveni cu adevarat originali in felul lor.

SFATURI: Invata sa ii lasi pe ceilalti cu propriile lor valori. Nu planifica si nu lucra tot timpul; fa cate o pauza pentru a-ti reincarca bateriile. Formuleaza-ti principiile etice si pastreaza-le intacte orice s-ar intampla.

PUNCTE FORTE: Pragmatic Receptiv Capabil
PUNCTE SLABE: Prea implicat Insensibil Dominant
raul27
Postat pe 6 Iunie 2009 12:22
Sagetator, Sase decembrie - Ziua profitului

Cei nascuti pe 6 decembrie par a fi foarte abili in a scoate tot ce-i mai bun din orice situatie si au un ochi foarte bun pentru a recunoaste diamantul dintr-o piatra. De exemplu, ei pot simti un avantaj economic sau pot vedea potentialul latent dintr-o companie, individ sau idee, daca acesta ar fi directionat cum trebuie. Atunci cand un nativ din aceasta zi intrezareste o posibilitate cat de mica, trece la actiune fara a ezita.

Cei nascuti in aceasta zi nu sunt de obicei niste oameni creativi in sine, ci mai degraba administratori, coordonatori si organizatori, dar mai presus de toate sunt persoane care realizeaza sau imbunatatesc. Au un simt foarte dezvoltat a ceea ce trebuie inlocuit sau reajustat. Rareori se agata de lucruri care nu le mai sunt utile. Oricum, desi aceasta atitudine poate fi un atu in afaceri sau in cariera, in relatiile personale le pot cauza dificultati. Daca vor simti ca o prietenie sau o relatie amoroasa nu mai functioneaza, vor considera ca e mai bine sa puna capat legaturii inainte ca aceasta sa se inrautateasca. Prietenii sau persoanele iubite care poate simt ca relatia lor mai are rost sau cel putin mai are o speranta de a fi salvata s-ar putea sa fie abandoanti intr-un mod destul de neplacut.

Nativii zilei de 6 decembrie sunt foarte pragmatici, mai precis ei sunt in primul rand interesati de lucrurile care functioneaza. Teoria ii interseaza doar in masura in care are si o aplicabilitate practica. In cele din urma, adunarea de puncte si castigarea jocului este o prioritate deosebita pentru ei. Trebuie in schimb sa fie atenti sa nu devina victimele unei ambitii exagerate, a valorilor superficiale sau a unei atitudini de control excesiv.
Indivizii nascuti in ziua de 6 decembrie isi exprima de obicei sentimentele direct si fizic si pot avea un impact deosebit asupra vietilor celor iubiti intr-un mod aproape organic. Pericolul de a avea o relatie de orice natura cu nativii acestei zile consta in general in faptul ca acestia tind sa fie foarte exigenti. Desi s-ar putea sa sara scantei, cel mai bine este atunci cand partenerul lor este la fel de exigent (sau cel putin are o forta proprie). Cand indivizii nascuti pe 6 decembrie sunt legati de o persoana prea pasiva sau prea auto-compatimitoare, rezultatul poate fi de-a dreptul tragic.

Nativii zilei de 6 decembrie sunt interesati sa ia ce este mai bun din lucrurile pe care viata le ofera si in aceeasi masura doresc sa scoata la iveala ce-i mai bun intr-un om. Cand prietenii sau asociatii lor sunt indivizi cu caractere puternice care stiu sa obtina beneficii dintr-o situatie stimulatoare sau provocatoare, acest talent al persoanelor nascute in aceasta zi se poate exprima si poate da rezultate bune. Daca cei nascuti in aceasta zi ajung intr-un mediu mai putin acceptabil sau intre persoane care nu doresc sa evolueze, s-ar putea sa se retraga si sa nu se implice prea mult.

Nu mai trebuie sa spunem ca indivizii nascuti pe 6 decembrie trebuie sa isi cultive toleranta si capacitatea de a accepta slabiciunile altora. De fapt, eforturile nativilor acestei zile ar avea o utilizare mai buna pentru ei insisi, pentru ca daca dau gres nu pot da vina decat pe ei singuri. Intr-adevar, persoanele nascute in aceasta zi pot crede ca limitandu-si energia pe care o cheltuiesc pentru a-i schimba pe ceilalti isi pot elibera propria natura inventiva si pot deveni cu adevarat originali in felul lor.

SFATURI: Invata sa ii lasi pe ceilalti cu propriile lor valori. Nu planifica si nu lucra tot timpul; fa cate o pauza pentru a-ti reincarca bateriile. Formuleaza-ti principiile etice si pastreaza-le intacte orice s-ar intampla.

PUNCTE FORTE: Pragmatic Receptiv Capabil
PUNCTE SLABE: Prea implicat Insensibil Dominant
raul27
Postat pe 6 Iunie 2009 12:23
Sagetator, Sapte decembrie - Ziua sensibilitatii exagerate

Cei nascuti in data de 7 decembrie sunt personaje unice. Pe parcursul intregii vieti, ei isi gasesc cu greu locul printre cei din jurul lor, fie la scoala, la lucru sau acasa. Cei nascuti in aceasta zi cresc adesea cu gandul ca sunt anormali, particulari sau pur si simplu ciudati. Indiferent daca sunt intr-adevar asa sau nu, ei se considera astfel si au parte adesea de viata la care se asteapta.

Nativii zilei de 7 decembrie sunt atrasi de obicei de indivizii mai deosebiti. In orice caz, ii respecta pe cei care au curajul sa mearga pe propriul lor drum, indiferent de ceea ce fac. In secret, bineinteles, multi dintre nativi ar dori sa fie acceptati in termeni conventionali si sa se bucure sa se amestece in multime din cand in cand. Ei ar putea sa reuseasca daca fac un mic efort de a se adapta, dar de obicei efortul acesta isi pune amprenta pe sistemul lor nervos.

In adolescenta si in primii ani de maturitate, indivizii nascuti pe data de 7 decembrie sunt adesea nehotarati in ce priveste profesia pe care ar dori sa o urmeze. Ei incearca un numar divers de ocupatii, foarte diferite in ce priveste natura lor, pana in momentul in care o gasesc pe cea care li se potriveste cel mai bine. De obicei raman la aceasta profesie intreaga viata, dar nu sunt neaparat fericiti. In parte, motivul pentru care le este atat de greu sa adopte un rol social satisfacator este acela ca sunt ambivalenti in ce priveste societatea insasi. De asemenea, ce le place cel mai mult sa faca, ceea ce li se potriveste in mod natural nu este intotdeauna ceva din care sa poata scoate bani. Ca atare, pot ajunge sa sufere de anxietate si frustrari si poate chiar sa creada ca au dat gres.

Persoanele nascute pe 7 decembrie trebuie sa faca foarte multe pauze si sa nu isi puna prea multe intrebari despre ei insisi. Ca si copii, talentele lor prodigioase pot crea mari asteptari care vor fi greu de indeplinit. Ca atare, pot deveni rebeli, nevrotici sau izolati, fortati sa isi construiasca o carapace in jurul lor pentru a-si feri natura sensibila de dezamagiri sau respingeri. Cei nascuti in aceasta zi care sunt destul de norocosi pentru a avea parte de parinti grijulii si sensibili, au o sansa de a reusi in viata. Daca sunt si mai norocosi si intalnesc persoane care isi pot da seama de potentialul lor si il pot valorifica, unicitatea lor devine ceva pozitiv - ei nu trebuie sa faca un efort artificial pentru a iesi in evidenta sau pentru a fi recunoscuti.

Nativii zilei de 7 decembrie trebuie sa fie atenti sa nu devina prea deosebiti sau izolati de lume, in special pe masura ce inainteaza in varsta. Visatorii si fantezistii risca sa ajunga sa traiasca intr-un mod ciudat care are prea putin legatura cu vietile de zi cu zi ale majoritatii oamenilor. Ei ar trebui sa mentina anumite activitati minime legate de societate si de familie, sa pastreze o legatura apropiata cu prietenii lor, sa scrie scrisori si in general sa continue sa comunice indiferent cat de greu le-ar putea fi la un moment dat. In relatiile personale, trebuie sa faca uneori eforturi pentru a atrage atentia asupra lor. Auto-compatimirea, in toate formele sale, este ca o otrava.

SFATURI: Intra in contact social cu ceilalti in mod regulat. Nu cere prea multe de la tine. Invata sa abordezi totul mai usor fara sa te simti ingradit.

PUNCTE FORTE:
Imaginativ
Sensibil
Foarte individualist
PUNCTE SLABE:
Ciudat
Nervos
Necomunicativ
raul27
Postat pe 6 Iunie 2009 12:23
Sagetator, Opt decembrie - Ziua abandonului

Cei nascuti in data de 8 decembrie se dedica in totalitate eforturilor lor, atat in viata profesionala, cat si in cea particulara. In relatiile lor cu ceilalti, in calitate de prieteni sau iubiti, isi ofera inima in intregime fara nici o retinere. Odata ce s-au hotarat sa faca ceva, se dedica in totalitate acelui aspect.

Problemele ce pot aparea pentru persoanele nascute in ziua de 8 decembrie sunt legate de profunzimea angajamentului si a simtului de responsabilitate aferent. Daca sunt fortati sa paraseasca o situatie familiala sau un grup de lucru, vor suferi foarte mult de un sentiment de vinovatie pentru ca i-au abandonat pe cei dragi, chiar daca este clar ca circumstantele erau departe de a putea fi controlate de ei. Daca implicarea lor ar putea fi putin mai obiectiva sau daca ar avea unele rezerve, situatia ar fi alta, dar din pacate acest lucru se intampla arareori. Oricum, de-a lungul unor experiente dezamagitoare pe parcursul mai multor ani, cei nascuti in aceasta zi ar putea invata sa nu ofere tot ce au de fiecare data.

Nativii zilei de 8 decembrie sunt supraincarcati cu o doza de energie, dar nu intotdeauna bine directionata. Adesea se dedica unor proiecte pe care scrie deja esec, dar ei nu vad acest lucru de la bun inceput. In plus, in special cand e vorba de dragoste si sex, au tendinta de a se implica in relatii foarte destructive. Poate dura ani de zile pana cand isi vor reveni dintr-o implicare atat de obsesiva, de incurcata. Si totusi, rareori se multumesc cu o companie normala. Ei par a fi in cautarea celor mai interesanti si mai captivanti oameni pe care ii pot gasi, care le solicita toata atentia si energia. S-ar putea sa dureze pana isi vor da seama ca ceea ce ofera s-ar putea sa nu fie niciodata de ajuns si ca vor primi in schimb mult mai putin. In aceasta privinta, sunt personalitati dependente. Un alt lucru inspre care se indreapta persoanele nascute in aceasta zi este abandonarea de sine care le permite sa uite problemele care ii deranjeaza, oricare ar fi acestea (frica, anxietate si probleme de personalitate).

Indivizii mai evoluati nascuti in 8 decembrie sunt capabili sa isi directioneze energia spre munca. Acelasi spirit de conducator si chiar salbaticia se vor regasi in ceea ce fac, dar vor putea duce vieti destul de stabile si de acceptabile din punct de vedere social. Astfel de oameni sunt intr-adevar demni de invidiat. De fapt, ei trebuie sa isi pastreze in mod constant vigilenta daca doresc sa ramana echilibrati.

Totusi, cultivarea atentiei si a vigilentei este de o importanta vitala pentru indivizii nascuti pe 8 decembrie. Daca sunt destul de norocosi pentru a gasi pe cineva demn de devotamentul si de atentia lor, atunci se pot considera cu adevarat binecuvantati. In acelasi timp, trebuie sa isi dea seama ca prietenii, iubitii sau partenerii de afaceri nu sunt intotdeauna capabili sa le raspunda cu acelasi grad de angajament si grija. Ca atare, trebuie sa aiba niste asteptari realiste si sa se straduiasca sa fie cat mai obiectivi in relatiile lor pentru a le proteja si pentru a le pastra.

SFATURI: Poti reusi sa te imblanzesti si fara sa iti pierzi spiritualitatea. Nu te teme sa actionezi cu responsabilitate (rasplata este extraordinara). Acorda-ti cele mai bune sanse la fericire.

PUNCTE FORTE:
Interesant
Prietenos
Energic
PUNCTE SLABE:
Tulburat
Nehotarat
Inconsecvent
raul27
Postat pe 6 Iunie 2009 12:23
Sagetator, Noua decembrie - Ziua efervescentei

Persoanele nascute pe data de 9 decembrie sunt active, cu imaginatie bogata si le place sa fie in centrul atentiei. Pentru ei, viata este o aventura romantica ce presupune explorari indraznete si surprize. Mai mult decat atat, ei trebuie sa simta ca sunt vedetele spectacolului, personajul principal din drama care este viata lor.

In copilarie, nativii acestei zile sunt de obicei tacuti, sensibili si cu un activ simt al fanteziei. Rolurile interesante, eroice pe care si le asuma in imaginatia lor pe parcursul copilariei pot deveni modele pentru o persoana adulta mult mai extrovertita. Acele personalitati mature nascute in 9 decembrie care duc o viata linistita, continua de obicei sa viseze la situatii indraznete si aventuroase. Vor trebui sa recunoasca (mai devreme sau mai tarziu) care sunt nevoile lor de exteriorizare daca vor sa fie fericiti. Astfel, depasirea timiditatii si a inhibitiilor este o prioritate importanta a nativilor acestei zile.

Foarte multi din cei nascuti in 9 decembrie traiesc intr-o lume foarte subiectiva. Felul in care percep anumite situatii date poate varia foarte mult fata de cel al prietenilor, familiilor sau asociatilor lor. De exemplu, unii ar putea fi foarte multumiti cu statutul lor, in situatii in care o persoana nascuta pe 9 decembrie ar vedea o necesitate evidenta si presanta de schimbare. Acest lucru s-ar putea datora orientarii eroice mentionate mai sus care pare sa fie mai potrivita pentru o persoana destul de libera.

Fata de copiii si iubitii lor, cei nascuti in aceasta zi pot fi aparatori indrazneti care se lupta cu dragonii acestei lumi si nu cedeaza. Un astfel de rol poate fi indeplinit cu greu in cazul circumstantelor care evolueaza rapid si care impun necesitati si preocupari de schimbare. Totusi, daca nativii zilei de 9 decembrie doresc sa isi pastreze acest rol, ideea lor despre ceea ce inseamna sa ai grija de cei care depind de ei trebuie sa fie in egala masura flexibila si adaptabila. Aceasta ar putea sa insemne si preluarea de responsabilitati de natura mai putin exceptionala si care sa nu aduca o rasplata imediata.

Daca unii nativi ai acestei zile vor dovedi calitati mai agresive, nu trebuie sa li se permita sa se desfasoare in intregime deoarece un astfel de comportament ii poate indeparta in aceeasi masura pe cei iubiti si pe colegi. In plus, cei nascuti in aceasta zi trebuie sa invete sa isi controleze temperamentul care atunci cand erupe poate provoca daune greu reparabile.

Atingerea unei maturitati care sa aduca cu sine consistenta si un anume simt al calmului este probabil cea mai mare provocare pentru nativii zilei de 9 decembrie. Infrangerea unei provocari si depasirea obstacolelor este o parte a personalitatii lor, dar sa invete sa dea si sa primeasca intr-un mod usor, sa accepte circumstantele asa cum sunt fara a le dramatiza, toate acestea vor contribui in buna masura la evolutia lor personala. Maturizarea spre niste roluri mai intelepte, care vin odata cu inaintarea in varsta, va presupune abandonarea unora dintre atitudinile lor active, efervescente sau chiar adolescentine. Pe masura ce devin mai meditativi in ce priveste viata si mai obiectivi in ce priveste propria lor persoana, vor deveni tot mai eficienti si mai utili celorlalti.

SFATURI: Indrazneste sa fii normal. Nu trebuie sa fii tot timpul o vedeta. Descopera bucuria pacii interioare; traieste si lasa-i si pe altii sa traiasca. Nu lasa furia sa se acumuleze - gaseste o modalitate pozitiva de a o dezamorsa. Pastreaza-ti picioarele pe pamant.

PUNCTE FORTE: Romantic Patimas Energic
PUNCTE SLABE: Prost orientat Dominat de fantezie



raul27
Postat pe 6 Iunie 2009 12:24
Sagetator, Zece decembrie - Ziua fervorii interioare

Persoanele nascute pe 10 decembrie tind sa isi interiorizeze sentimentele si trec prin viata prea putin convinsi de valoarea lor. Daca atrag atentia asupra lor, este foarte probabil ca acest lucru le va intari convingerea sau va servi cauzei lor. Mandria, orgoliul, aroganta si egoismul par uneori sa fie concepte necunoscute pentru acesti indivizi a caror dorinta este sa le fie de folos altora. Ceilalti inteleg rareori profunzimea emotiilor resimtite de nativii acestei zile, emotii care reprezinta un aspect privat si cu greutate impartasit. Intr-adevar, singurul cadou pe care cei nascuti in aceasta zi il pot face este sa se arate pe ei insisi asa cum sunt, pentru ca acest gest indica o mare incredere.

Credinta este un motiv important in viata persoanelor nascute in 10 decembrie. Persoane devotate, ei se inchina la altarul caracterului, intelepciunii, moralitatii si respecta numai cele mai rafinate caracteristici ale naturii umane. Foarte des, oricum, isi rezerva cel mai mare interes pentru subiecte mai pamantesti deoarece recunosc instinctiv ca fiintele se ridica rareori la nivelul celor mai inalte idealuri. Nativii zilei de 10 decembrie manifesta o fascinatie deosebita mai ales pentru natura, fie ca este vorba de animale, viata plantelor sau locuri din natura necalcate de picior omenesc. Profunzi din punct de vedere filosofic, cei nascuti in aceasta zi petrec mult timp punandu-si intrebari existentiale. Fie ca isi pun credinta in Dumnezeu, in Natura, in Univers, fie in legi ale stiintei sau intr-un spirit calauzitor aflat in spatele tuturor lucrurilor, ei isi vor pune in general credinta in ceva. Astfel de lucruri nu sunt pentru ei exclusive in mod mutual.

Nativii zilei de 10 decembrie dau adesea impresia ca sunt dintr-o alta lume. Ei par sa traiasca pe o planeta foarte indepartata de meschinaria si suferintele vietii de fiecare zi. Din acest motiv, s-ar putea sa le fie greu sa isi gaseasca locul in societate si sa gaseasca un partener cu care sa isi impartaseasca idealismul debordant. Daca vor gasi o astfel de persoana, aceasta le va servi ca aparare, protectie si sprijin.

Cel mai adesea, este un mare noroc pentru cei interesati atunci cand persoanele nascute in data de 10 decembrie isi asuma o pozitie de conducere, deoarece vor fi niste sefi receptivi si intelegatori care pastreaza relatii bune cu coechipierii lor si au o abilitate deosebita de a ramane in afara certurilor si de a evita conflictele fara castig de cauza. Cei nascuti in aceasta zi sunt cel mai adesea parinti buni, grijulii si interesati - atata vreme cat partenerul lor va avea un rol activ in impartirea responsabilitatilor de parinte. Din nefericire, rar se intampla ca natura lor sensibila sa poata face fata la ceea ce li se cere pentru a obtine puterea. In mod recunoscut, indivizii nascuti in 10 decembrie nu pot face fata stresului si, ca atare, rolurile cu mare raspundere ar trebui acceptate numai daca acestea pot fi manevrate cu sange rece si daca, intr-un final, le pot oferi genul de viata confortabila si intimitatea de care au nevoie.

SFATURI: Incearca sa te opui tentatiei de a te sustrage din aceasta lume. Mentine legatura cu ceilalti. Ai incredere in oameni, precum si in Dumnezeu sau natura. Nu te teme de respingere. Lupta-te pentru a te face auzit daca este nevoie.

PUNCTE FORTE:
Calm in interior
Recunoscator
Spiritual

PUNCTE SLABE:
Enigmatic
Singuratic


raul27
Postat pe 6 Iunie 2009 12:24

Sagetator, Unsprezece decembrie - Ziua intensitatii

Persoanele nascute in data de 11 decembrie sunt in principiu indivizi seriosi, intensi, grijulii si plini de initiativa. Sunt extrem de bine orientati spre scopurile lor si, de aceea, greu de oprit. In ciuda orientarii lor mentale profunde, ei au adesea si o prezenta fizica dominanta. Aceasta combinatie de gandire si prezenta fizica ii face niste indivizi puternici.

Dinamismul nativilor din 11 decembrie le creeaza de obicei greutati. Oricum, daca sunt neglijati, cad in dizgratie sau pierd sprijinul profesorilor sau al urmasilor, ei pot trece prin momente de mare stres psihic, uneori chiar ajung in punctul de a renunta sau de a claca. Din fericire, cei nascuti in aceasta zi au capacitatea de a-si reveni chiar si din cele mai dramatice situatii, chiar cu mai multa forta, devenind mai flexibili decat inainte. Increderea in ei insisi, cat si natura energiei lor debordante, care pare sa ii intreaca si sa aiba o viata proprie, le asigura succesul.

Asemenea unor conductori de energie, cei nascuti in aceasta zi pot avea o influenta enorma asupra celor din jurul lor. Cuvintele, faptele si chiar gandurile lor pot afecta sentimentele familiei, ale prietenilor si colegilor. O singura privire indreptata catre ei poate scoate la iveala ceea ce simt pentru ca sunt destul de transparenti. Este greu pentru ei sa isi ascunda emotiile, care de obicei se vad clar pe chipul lor sau sunt exprimate clar pentru toata lumea prin limbajul corpului. In mod paradoxal, ei s-ar putea sa nu isi dea seama de ceea ce este evident la cei din jur. In aceasta privinta, le-ar fi de mare ajutor sa aiba un partener sau un prieten intelegator care sa ii poata ajuta sa fie mai constienti de propria persoana si sa mentina o legatura cu felul in care ii vad ceilalti.

Nativii zilei de 11 decembrie isi pot asuma o pozitie de mare raspundere, dar nu sunt cea mai buna alegere pentru o pozitie care necesita arbitraj impartial. Responsabilitatea lor de baza este fata de munca sau poate fata de intelegerea si viziunea lor morala asupra vietii. Nativii iau foarte in serios notiunile de corect si incorect si s-ar putea sa cada in greseala de a condamna sau de a judeca pe cineva. O astfel de judecata are de obicei un aspect sever si ii raneste pe cei vizati. Ca parinti, persoanele nascute pe 11 decembrie trebuie sa aiba mare grija sa nu faca presiuni asupra copiilor lor. De fapt, strategia traieste si lasa-i si pe altii sa traiasca poate fi mai buna decat o atitudine razbunatoare. Mai mult, nativii acestei zile trebuie sa invete sa se relaxeze, sa se distreze si sa se bucure. De multe ori, seriozitatea lor sta in calea posibilitatii altora de a se simti in largul lor. Daca isi pot pastra seriozitatea pentru locul de munca si sa isi permita sa se destinda mai mult in timpul liber, isi vor imbunatati simtitor calitatea vietii.

SFATURI: Lasa-te dus de val si accepta ceea ce ti se intampla. Mentinandu-ti o orientare pozitiva iti poti imbunatati conditia, atat pe a ta, cat si pe a celor pe care ii iubesti. Rasul iti mentine sanatatea.

PUNCTE FORTE:
Practic
Influent

PUNCTE SLABE:
Preocupat de propria persoana
Neatent la sine
raul27
Postat pe 6 Iunie 2009 14:13
Sagetator, Doisprezece decembrie - Ziua limbajului corpului

Cei nascuti in ziua de 12 decembrie pun un accent deosebit pe conditia lor fizica, pe orice aspect legat de corpul lor. Acest lucru nu presupune in nici un caz ca nu ar avea o orientare mentala sau spirituala. Pur si simplu atitudinea corporala ii fascineaza. Intr-adevar, citirea limbajul corpului altora poate fi specialitatea lor. Cei nascuti in aceasta zi au astfel acces la starea psihica si emotionala a oricarei persoane cu care vin in contact.

Persoanele nascute pe 12 decembrie stiu cum sa monteze o scena, sa joace un rol si, in general, isi folosesc prezenta in mod expresiv. Din nou, acest lucru nu presupune ca au greutate sau atribute carnale grosiere, deoarece nativii acestei zile sunt de obicei tipuri sprintene, active si sanatoase. Indiferent daca sunt slabi sau grasi, cei nascuti in aceasta zi dau impresia clara ca se simt confortabil si relaxati in pielea lor. Unii dintre cei nascuti pe 12 decembrie sunt chiar capabili sa ii constranga pe altii doar prin simpla prezenta, fara sa aba o tinuta anume. Aceasta forma subtila de constrangere trebuie sa fie peste masura de amenintatoare, dar cu siguranta ii anunta pe cei de alaturi ca sunt acolo si ca sunt pusi pe fapte mari.

Indivizii nascuti in ziua de 12 decembrie isi pun la lucru caracteristicile lor fizice cele mai deosebite - fie statura, fie masa musculara, fie linia corpului. In cazul in care aspectul lor fizic se indeparteaza mult de normele curente de atractivitate ale societatii (de exemplu, daca sunt supraponderali, scunzi sau au trasaturi neregulate) ei vor gasi moul de a face ca acest lucru sa lucreze in favoarea lor.

Destul de rar, dupa ce o persoana a petrecut ceva timp alaturi de un nativ al zilei de 12 decembrie, caracteristicile lui/ei fizice iau un aspect de transparenta, iar persoana reala de sub structurile exterioare iese la suprafata. Doar atunci cineva isi poate da seama cum caracteristicile fizice sunt o fatada simbolica a personalitatii lor adevarate si care este legatura dintre cele doua.

Vocea unei persoane nascute pe 12 decembrie trebuie considerata de asemenea o caracteristica fizica importanta. Nativii zilei de 12 decembrie arata mai mult din personalitatea lor prin intermediul vocii, decat prin ceea ce spun sau prin emotia din spatele cuvintelor. Intr-adevar, stiu cum sa isi foloseasca vocea intr-un mod seducator sau impunator cu efect maxim.

Indivizii nascuti pe 12 decembrie trebuie sa se exploreze la un nivel profund daca doresc sa aiba o evolutie spirituala. Ei trebuie sa se fereasca sa nu devina obsedati de caracteristicile fizice, de aspectul exterior, de bani, de prestigiu si altele asemenea. De asemenea nu trebuie sa se ataseze prea mult de obiecte fizice sau sa devina dependenti de aprobarea celorlalti. Pastrarea intacta a independentei si demnitatii in fata greutatilor vietii si a tentatiilor este un mare merit al lor. Scopurile ne-materiale, fie acestea de natura religioasa, spirituala sau filosofica le poate fi de mare ajutor.

SFATURI: Nu te rataci in latura fizica a vietii. Dezvolta-ti si latura spirituala. Ai grija sa nu te atasezi prea mult de obiecte sau persoane. Incearca sa fii mai realist.
PUNCTE FORTE:
Expresivitate fizica
Preocupat de sine
Expansiv
PUNCTE SLABE:
Materialist
Incapatanat


raul27
Postat pe 6 Iunie 2009 14:14
Sagetator, Doisprezece decembrie - Ziua limbajului corpului

Cei nascuti in ziua de 12 decembrie pun un accent deosebit pe conditia lor fizica, pe orice aspect legat de corpul lor. Acest lucru nu presupune in nici un caz ca nu ar avea o orientare mentala sau spirituala. Pur si simplu atitudinea corporala ii fascineaza. Intr-adevar, citirea limbajul corpului altora poate fi specialitatea lor. Cei nascuti in aceasta zi au astfel acces la starea psihica si emotionala a oricarei persoane cu care vin in contact.

Persoanele nascute pe 12 decembrie stiu cum sa monteze o scena, sa joace un rol si, in general, isi folosesc prezenta in mod expresiv. Din nou, acest lucru nu presupune ca au greutate sau atribute carnale grosiere, deoarece nativii acestei zile sunt de obicei tipuri sprintene, active si sanatoase. Indiferent daca sunt slabi sau grasi, cei nascuti in aceasta zi dau impresia clara ca se simt confortabil si relaxati in pielea lor. Unii dintre cei nascuti pe 12 decembrie sunt chiar capabili sa ii constranga pe altii doar prin simpla prezenta, fara sa aba o tinuta anume. Aceasta forma subtila de constrangere trebuie sa fie peste masura de amenintatoare, dar cu siguranta ii anunta pe cei de alaturi ca sunt acolo si ca sunt pusi pe fapte mari.

Indivizii nascuti in ziua de 12 decembrie isi pun la lucru caracteristicile lor fizice cele mai deosebite - fie statura, fie masa musculara, fie linia corpului. In cazul in care aspectul lor fizic se indeparteaza mult de normele curente de atractivitate ale societatii (de exemplu, daca sunt supraponderali, scunzi sau au trasaturi neregulate) ei vor gasi moul de a face ca acest lucru sa lucreze in favoarea lor.

Destul de rar, dupa ce o persoana a petrecut ceva timp alaturi de un nativ al zilei de 12 decembrie, caracteristicile lui/ei fizice iau un aspect de transparenta, iar persoana reala de sub structurile exterioare iese la suprafata. Doar atunci cineva isi poate da seama cum caracteristicile fizice sunt o fatada simbolica a personalitatii lor adevarate si care este legatura dintre cele doua.

Vocea unei persoane nascute pe 12 decembrie trebuie considerata de asemenea o caracteristica fizica importanta. Nativii zilei de 12 decembrie arata mai mult din personalitatea lor prin intermediul vocii, decat prin ceea ce spun sau prin emotia din spatele cuvintelor. Intr-adevar, stiu cum sa isi foloseasca vocea intr-un mod seducator sau impunator cu efect maxim.

Indivizii nascuti pe 12 decembrie trebuie sa se exploreze la un nivel profund daca doresc sa aiba o evolutie spirituala. Ei trebuie sa se fereasca sa nu devina obsedati de caracteristicile fizice, de aspectul exterior, de bani, de prestigiu si altele asemenea. De asemenea nu trebuie sa se ataseze prea mult de obiecte fizice sau sa devina dependenti de aprobarea celorlalti. Pastrarea intacta a independentei si demnitatii in fata greutatilor vietii si a tentatiilor este un mare merit al lor. Scopurile ne-materiale, fie acestea de natura religioasa, spirituala sau filosofica le poate fi de mare ajutor.

SFATURI: Nu te rataci in latura fizica a vietii. Dezvolta-ti si latura spirituala. Ai grija sa nu te atasezi prea mult de obiecte sau persoane. Incearca sa fii mai realist.
PUNCTE FORTE:
Expresivitate fizica
Preocupat de sine
Expansiv
PUNCTE SLABE:
Materialist
Incapatanat


raul27
Postat pe 6 Iunie 2009 14:15
Sagetator, Treisprezece decembrie - Ziua meseriei exigente

Persoanele nascute pe data de 13 decembrie au simtul lucrurilor in perspectiva si al detaliilor. Sirguinciosi la locul de munca, ei lucreaza incet, cu grija, cu precizie - fara sa piarda din vedere scopurile lor pe termen lung. Astfel, ei pot combina calitati de extindere sau de limitare a personalitatii lor, sporindu-si in acest fel sansele de reusita. Oricum, risca foarte mult sa ramana impotmoliti intr-o examinarea prea minutioasa a problemei pe care o trateaza, devenind prea precauti sau suspiciosi, poate chiar sa se simta cicaliti sau sa renunte, toate acestea din cauza descurajarii. Astfel, ambitiile lor expansive pot fi un fel de povara daca li se pare ca nu exista speranta sa atinga teluri indepartate sau prea inalte pentru o perioada de timp rezonabila.

Din fericire, persoanele nascute pe 13 decembrie sunt de obicei de cursa lunga. Desi s-ar putea sa treaca prin momente de descurajare, chiar de depresie pentru putin timp, ei recunosc ca nimic din ceea ce este cu adevarat valoros nu poate fi realizat peste noapte. De fapt, ei sunt de obicei deosebit de suspiciosi cand vine vorba de metode mai usoare, de planuri de accelerare, de scheme de imbogatire grabnica si altele asemenea. Si totusi, desi dispretuiesc superficialitatea, pot avea probleme in a ajunge la ceea ce e mai profund in ei. Uneori, prinsi in plasa complicatiilor profesionale personale, s-ar putea sa duca lipsa de spatiul necesar pentru a putea respira pentru a merge mai departe si a gasi intelesul vietii lor.

Nativii zilei de 13 decembrie sunt niste psihologi aparte, fascinati de motivatiile puternice ale membrilor familiei, ale prietenilor si colegilor. Adesea afiseaza un fin simt al ironiei in legatura cu conditia umana (inclusiv propriile lor greseli si slabiciuni) si pot vedea prin fatadele personalitatii si prin mecanismele de aparare de toate tipurile. Se pot vedea pe ei insisi ca detectivi in marele mister al vietii. Altii s-ar putea sa nu aprecieze intotdeauna perceptivitatea lor si intr-adevar cei nascuti in 13 decembrie trebuie sa invete sa respecte caracterul privat retragandu-si din cand in cand antenele.

Pentru cei nascuti la aceasta data, talentele pentru meserii sunt mai rar exprimate in realizarea efectiva de obiecte fizice si mai des in conceperea, planificarea si executia cu gratie a proiectelor. Persoanele nascute pe 13 decembrie pot avea un mare succes atata vreme cat nu trateaza mijloacele ca scopuri in sine.

Cei nascuti in data de 13 decembrie pot da dovada de unele tendinte trecatoare si particularitati personale care stau in calea muncii lor si le creeaza dificultati in relatiile interpersonale si de familie. Ei sunt mai in largul lor atunci cand isi permit sa faca ocazional un compromis de dragul armoniei si astfel sa usureze putin lucrurile pentru cei cu care lucreaza sau traiesc. Mai presus de toate trebuie sa evite sa ii enerveze pe cei din jur printr-o atitudine prea mofturoasa sau exigenta.

SFATURI: Nu te lasa prins in capcana propriilor tale lucrari. Exista un punct in care prea multa finisare devine pura uzura. Fii mai permisiv si cu slabiciunile celorlalti. Nu esti singurul care solicita libertate.
PUNCTE FORTE:
Atent
Perceptiv
Meditativ
PUNCTE SLABE:
Deranjant
Iritat
Mofturos
raul27
Postat pe 6 Iunie 2009 14:15

Sagetator, Paisprezece decembrie - Ziua exhibitionistului ales

Persoanele nascute pe 14 decembrie le lasa adesea impresia celorlalti ca sunt exhibitioniste, dar de fapt sunt foarte atente in ceea ce priveste expunerea propriei persoane. Intr-adevar, desi nu de putine ori sunt indivizi publici care se afla mult timp in lumina reflectoarelor, ei traiesc in lumea lor proprie in care foarte putini vor putea intra. Este ca si cum ar locui intr-o casa si ar deschide obloanele numai atunci cand le convine. Astfel, nativii ii lasa pe oameni sa vada ce fac, dar mai putin ceea ce gandesc si aproape deloc cine sunt cu adevarat. De fapt, aparenta de a lasa sa se vada ceva este in realitate cel mai bun mod de a ascunde ceea ce este particular.

Nativii zilei de 14 decembrie sunt adesea indivizi extrem de complecsi, profunzi, complicati. Multe din sferele in care isi duc viata, inclusiv preferintele sexuale, hobby-urile, obiceiurile si placerile psihologice sunt mai neobisnuite, chiar bizare. De asemenea, naturi filosofice, ei pot actiona dupa principii care sa justifice comportamentul lor special. Cel mai adesea, recunosc de la o varsta frageda ca nu sunt ca ceilalti. De obicei, conflictele care apar cu figuri autoritare, cum ar fi parintii sau profesorii, ii conduc la aceasta concluzie. Ei devin constienti, dar si predispusi sa se mandreasca cu lucruri pe care altii le-ar considera obiceiuri rele sau ciudate. De obicei este imposibil pentru parinti sa incerce sa incadreze un copil nascut in 14 decembrie intr-un tipar. Pur si simplu nu va fi ceva realizabil, pentru ca, desi pare la inceput o initiativa de succes, aceasta poate provoca mari probleme in timp, ca sa nu mai vorbim de mania, rebeliunea si resentimentele indreptate catre parinti. Astfel de sentimente pot fi de asemenea transferate la cei cu care nativii zilei de 14 decembrie vor intra in contact mai tarziu.

Persoanele nascute pe data de 14 decembrie sunt indraznete, dar nu necugetate. Ei nu se tem si atunci cand e nevoie nu ezita sa se arunce in fata pericolului. Oricum, tentatia de a-i surprinde pe ceilalti prin comportamentul lor este foarte mare, iar acesta nu este intotdeauna un impuls imitativ sau imatur. Adesea reusesc sa ii invete pe altii prin provocare si stimulare, provocand o anumita stare prin propriul exemplu. Astfel, ei pot fi catalizatorul schimbarii, fie aceasta in familiile lor, in cercul social sau in societate in general.

SFATURI: Uneori spune-ti punctul de vedere mai in soapta. Ia in considerare cu atentie ceea ce spui. Invata sa fii mai temperat si cultiva-ti latura filozofica. Alege calea de mijloc.

PUNCTE FORTE:
Original
Provocant
Indraznet

PUNCTE SLABE:
Cu excese
Cu toane
Izolat
raul27
Postat pe 6 Iunie 2009 14:16
Sagetator, Cincisprezece decembrie - Ziua expansivitatii

Persoanele nascute pe 15 decembrie gandesc la scara mare. Aceste personalitati expansive isi lasa gandurile sa curga liber, cateodata chiar haotic si admit putine limitari. Totusi, au o atractie pentru putere si pentru modul de functionare al unor sisteme, astfel incat adesea isi realizeaza ambitiile. In cele din urma, s-ar putea sa nu stie sa ramana in varf in cariera sau in grupul social. Din cauza unei orbiri morale, a unui optimism excesiv sau a unei mandrii exagerate pot cadea in disgratie. Poate ca trebuie sa invete sa fie multumiti la orice nivel care li se potriveste, sa accepte propriile limitari si sa faca tot ce le sta in putinta cu ceea ce au la indemana.

Nativii zilei de 15 decembrie sunt in cea mai mare parte indivizi foarte sociali, in asemenea masura incat le face placere sa aiba un impact pozitiv asupra prietenilor lor, familiei si asupra societatii in general. Este esential ca ei sa ia in considerare cu mare grija daca aceasta influenta este intr-un final de natura pozitiva. In aceasta privinta, cei nascuti in ziua de 15 decembrie se simt in largul lor atunci cand pot fi buni (nu condescendenti), de ajutor (nu bagareti) si grijulii (nu cicalitori).

Cei nascuti in data de 15 decembrie sunt adesea placuti de ceilalti datorita faptului ca prezenta lor ii face pe oameni sa se simta bine. Ei aduc mult optimism, o usurinta si o deschidere care este foarte apreciata. Cei nascuti in aceasta zi sunt de asemenea placuti tocmai pentru ca vad imediat partea buna si potentialul celor care sunt demni de admiratia si respectul lor. Ei trebuie, totusi, sa ramana realisti atunci cand se ataseaza de persoane pe care nu le cunosc prea bine si sa ii evite pe cei care ar profita de ei prin manipulare si dependenta. Pentru unii dintre nativi, domeniul care prezinta cel mai mare pericol este cel financiar in care sunt deosebit de vulnerabili si predispusi la a fi exploatati.

Indivizii nascuti pe 15 decembrie sunt de obicei increzatori in norocul lor. Ei au o anumita incredere in majoritatea situatiilor care sunt de natura impersonala si mai putina incredere intr-un anumit punct forte sau talent. Pentru majoritatea situatiilor, acesta este un lucru sanatos, dar ii poate duce la judecati gresite in ce priveste potentialul negativ al anumitor contexte. Nativii zilei de 15 decembrie pot fi deosebit de dezinteresati referitor la acest fel de pericole. Exista o latura extrem de filosofica, poate chiar fatalista in caracterul lor. Daca sunt predestinati sa piarda, atunci asa va fi. De asemenea, vor prefera adesea sa abandoneze pur si simplu o situatie rea, decat sa ii faca fata. Ca atare, o mare provocare pentru ei este aceea de a-si limita stradaniile si de a se tine de ele - sa finiseze, sa slefuiasca si sa perfectioneze ceea ce fac. Trebuie sa ajunga sa recunoasca faptul ca majoritatea celor care reusesc in viata stapanesc foarte bine un domeniu inainte de a merge mai departe.

SFATURI: Nu te lasa prins de jocurile de putere; ai grija sa pastrezi o atitudine condescendenta. Invata sa faci fata restrictiilor.

PUNCTE FORTE:
Vesel
Social
Placut

PUNCTE SLABE:
Nerealist
Manipulator
Orb
raul27
Postat pe 6 Iunie 2009 14:16
Sagetator, Saisprezece decembrie - Ziua imaginatiei

Nativii zilei de 16 decembrie sunt persoanele cu cea mai bogata imaginatie din intreg anul. Nu trebuie atenuata latura lor fizica, deoarece este extrem de dezvoltata si isi face cunoscuta prezenta in personalitatea lor. De fapt, una din temele majore in vietile nativilor zilei de 16 decembrie priveste depasirea limitarilor fizice ale corpului si tintirea spre teluri inalte.

Nu este deloc usor sa convietuiesti cu persoanele nascute pe 16 decembrie. Problemele emotionale de toate felurile ii coplesesc si asta datorita propriei lor naturi complexe. Cei care convietuiesc cu ei trebuie sa fie extrem de intelegatori si sensibili la nevoile lor, mai ales ca nativii vor avea din cand in cand nevoie de perioade de singuratate. Intr-adevar, anumite persoane nascute astazi simt nevoia sa se retraga in lumea lor proprie pentru a functiona eficient. Astfel, ei se vor descurca foarte bine in afara birourilor sau organizatiilor, intr-un mediu in care sarcinile sunt stabilite in primul rand de ei insisi. Adesea, nativii zilei de 16 decembrie se simt condusi sau chiar instruiti de catre o putere superioara in al carei serviciu se afla. Aceasta putere poate fi de natura sociala, religioasa sau universala, dar in cele din urma se vor elibera din chingile ei. Prin acesta asociere, ei sunt eliberati de problemele lor lumesti, cel putin pentru o perioada de timp.

Nativii zilei de 16 decembrie sunt capabili sa realizeze lucruri care le solicita energii titanice. Odata ce se canalizeaza pe un obiectiv plin de inspiratie, dar si realist in acelasi timp, nu prea exista lucruri care ii pot opri din realizarea unor asemenea obiective de anvergura in cadrul activitatii lor profesionale. Insa, ei pot fi usor abatuti din drum si pot cadea prada multor chestiuni, reale sau imaginare, probleme suparatoare si triviale (pentru ei) care implica sentimentele celorlalti. Aceasta se intampla pentru ca nativii nu sunt tocmai sensibili la astfel de manifestari. Traind la un nivel mai putin spriritual sau metafizic, ei pot avea probleme in crearea legaturilor cu oamenii de rand, ocupati cu activitati marunte si de rutina.

Este extrem de important ca nativii zilei de 16 decembrie sa ramana cu picioarele pe pamant si sa fie implicati in realitatea de zi cu zi. Sa isi pastreze interesul in viata din jurul lor este important pentru latura lor umana si pentru mentinerea legaturii cu lumea. Astfel, partenerii, prietenii si copiii joaca un rol crucial in vietile lor. Sa mai lucreze la problemele lor emotionale, sa invete sa iubesca si sa aiba incredere pe deplin, acestea sunt chestiuni ce pot fi abordate doar printr-o stransa interactiune si legatura cu ceilalti. Reactiile explozive ce se preschimba in instrainare si indiferenta, perioadele de nebunie ce sunt urmate de depresii, perioadele bune, pline de veselie si altele extrem de tacute sunt toate nuante regasite in paleta nativilor zilei de 16 decembrie.

Cei mai evoluati dintre nativii acestei zile reusesc sa isi exprime idealismul foarte pronuntat si sentimentele prin munca creativa, activitati preferate si activitati sociale. Astfel, ei vor fi capabili sa comunice si sa tina legatura cu semnii lor prin interesele comune pe care le vor impartasi.

SFATURI: Ramai cu picioarele pe pamant. Rezolva-ti problemele fizice. Ocupate si de probleme ce privesc viata de zi cu zi. Fii sensibil la sentimentele celorlalti.

PUNCTE FORTE:
Vizionar
Imaginativ
Controlat
PUNCTE SLABE:
Ireal
Aerian
Tulburat
raul27
Postat pe 6 Iunie 2009 14:16
Sagetator, Saptesprezece decembrie - Ziua atractiei pamantesti

Persoanele nascute pe data de 17 decembrie sunt preocupate de structurile ascunse ale lucrurilor. Indivizi cu picioarele pe pamant, ei sunt extrem de orientati spre latura fizica si sunt adeptii situatiilor practice. Tot ce este substantial si solid in viata prezinta interes pentru ei. In schimb ce este usuratic, superficial sau extrem de fantezist nu ii intereseaza absolut deloc. Nativii acestei zile traiesc momentul si situatia prezenta si doresc sa stie cum functioneaza lucrurile din jurul lor. In acelasi timp, ei au tendinta de a-i judeca pe oameni in baza actiunilor lor si a ceea ce intreprind acestia.

Nativii zilei de 17 decembrie isi limiteaza de obicei speculatiile folozofice la ceea ce pot vedea, atinge, simti sau mirosi. Ei sunt persoane pragmatice, care se gandesc mai putin la motive si mai mult la cauze si efecte. Pentru acestia, ceea ce nu este de actualitate are prea putina semnificatie, cu exceptia obiectivului spre care ei isi canalizeaza energiile fizice, ideile si creativitatea. Datorita capacitatii lor de a se concentra asupra lucrurilor care le sunt la indemana, ei isi pot indeplini in mare masura obiectivul, fara sa se abata din drumul pe care au pornit.

Problemele sociale sau interpersonale in care sunt implicati nativii zilei de 17 decembrie apar cel mai adesea din cauza naturii lor serioase. In conversatie, ei au tendinta de a renunta la anumite ganduri, deoarece le considera triviale si anumite puncte de vedere pe care le considera prea putin inteligibile. Aversiunea lor fata de protocol si ierarhie ii impiedica sa-si doreasca sa intre in anumite cercuri sociale sau medii profesionale. Pentru multi dintre nativii zilei de 17 decembrie, statul social si recunoasterea pe care o obtin pentru realizarile lor este de ajuns pentru ei.

Persoanele nascute pe 17 decembrie trebuie sa se fereasca sa se orienteze doar in planul material, iar imaginatia si fantezia lor sa fie atenuata de o realitate obiectiva extrem de pronuntata. Astfel, ei ar trebui sa isi cultive dragostea pentru gratie si eleganta, care duce la o apreciere mai profunda a artelor in special a disciplinelor cum ar fi pictura, sculptura si dansul. La un nivel mai personal, nativii zilei de 17 decembrie rezista cu greu celor care manifesta asemenea calitati senzoriale pamantesti si este posibil sa doreasca sa se implice in relatii cu acestia, cat mai profund si cat mai mult posibil. Cand fac acest lucru, ei trebuie sa se fereasca de un comportament revendicativ, dependenta reciproca, relatii vicioase sau stagnare. In general, conexiunea prea stransa cu ideile, indivizii, structurile si organizatiile ii poate inhiba pe cei nascuti in acesta zi si le poate intarzia dezvoltarea si avansarea individuala. Acesta lucru se poate intampla in special atunci cand circumstantele arata ca este timpul sa mearga mai departe.

SFATURI: Incearca sa te calmezi. Iesi in lume si distreaza-te din cand in cand. Dezvolta-ti viata sociala si gaseste o modalitate de a-ti impartasi interesele cu ceilalti. Permitandu-le celor in care ai incredere sa patrunda in lumea ta personala, vei crea punti care iti vor imbogati viata.

PUNCTE FORTE:
De incredere
Stabil
Structurat

PUNCTE SLABE:
Realist
Revendicativ
Repezit


raul27
Postat pe 6 Iunie 2009 14:17
Sagetator, Optsprezece decembrie - Ziua proiectelor mamut

Pentru persoanele nascute pe 18 decembrie, viata este destul de darnica. Responsabili de proiecte marete, ei gandesc in termeni de anvergura, dar nu trec cu usurinta peste detalii. De fapt, proiectele lor pe termen lung sunt construite cu sarguinta si cu un mare devotament. Realizarile muncii lor reflecta adesea faptul ca sunt deschisi si profunzi. Insa, in ciuda devotamentului lor, ei pot fi acuzati de superficialitate deoarece au tendinta de a vrea prea multe. Ceilalti vot considera ca producand cantitate, nu vor reusi sa obtina si calitate.

Indivizii nascuti pe 18 decembrie sunt persoane care se implica pe perioade nelimitate. An dupa an, ei vor persista in activitatea lor cu o mare consecventa. Acest lucru poate crea probleme cand nu le iese bine ceea ce intreprind. Refuzul de a renunta la anumite cauze pierdute poate fi o grea povara pentru nativi. Acesta atitudine poate fi daunatoare in cazul prieteniilor si al relatiilor sentimentale. Acest lucru nu inseamna ca cei nascuti astazi trebuie sa renunte atat de usor la prieteni, ci sa fie capabili sa recunoasca cand ceilalti nu pot sau nu vor sa se schimbe. Ei trebuie sa isi formuleze cerintele in conformitate cu puterile celorlalti.

Nativii zilei de 18 decembrie trebuie sa fie atenti sa nu domine vietile celor apropiati lor. Desi nu par sa fie indivizi neajutorati sau dependenti, ei pot avea multe pretentii si cerinte de la ceilalti. Adesea, personalitatile lor egoiste cer ceea ce este cel mai greu de indeplinit sa nu fie deranjati.

Multi dintre cei nascuti pe 18 decembrie traiesc in lumea lor proprie, rarefiata, incarcata de electricitate si, in acelasi timp, vizeaza planuri complexe si idealuri inalte. Ei trebuie sa fie liberi. Astfel ei isi vor lasa mintea sa zburde, dar isi vor forta trupurile pana ce ajung la extenuare. Rareori vor cere incurajari sau permisiunea de a face acest lucru. In copilarie, ei au nevoie de parinti care sa-i lase in treburile lor. In acelasi timp, ei doresc sa le asigure un mediu familial stabil si iubitor. In calitate de parinti, ei insisi trebuie sa tina minte sa controleze copiii, dar in acelasi timp sa-i lase liberi si sa ii indrume cu blandete. Copiii lor vor suferi pentru ca vor creste in umbra acestora.

Nativii mai putin evoluati ai zilei de 18 decembrie se pot distruge din cauza ambitiilor, viselor, dorintelor si aspiratiilor ireale. Ei trebuie sa limiteze si sa mai atenueze scopul proiectelor lor, astfel incat sa le aduca la un nivel mai tangibil. Nativii zilei de 18 decembrie au nevoie sa isi stabileasca o baza comfortabila si eficienta de actiune si sa spere sa gaseasca un partener compatibil. Acesta trebuie sa fie nu numai un partener iubitor, ci si un prieten intelegator.

Pentru nativii care nu si-au descoperit inca potentialul exceptional, posibil din cauza fricii fata de propria putere, stabilirea unui stil de viata si a unui mediu profesional compatibile cu natura si talentele lor reprezinta cheia succesului.

SFATURI: Gaseste-ti stabilitatea si calmeaza-te. Spatiul si linistea sunt foarte prielnice. Renunta sa fii activ cand nu este cazul. Permite-le si celorlalti sa se remarce.

PUNCTE FORTE:
Capabil
Expansiv
Perseverent
PUNCTE SLABE:
Preocupat
Frustrat
Incapatanat

raul27
Postat pe 6 Iunie 2009 14:17
Sagetator, Optsprezece decembrie - Ziua proiectelor mamut

Pentru persoanele nascute pe 18 decembrie, viata este destul de darnica. Responsabili de proiecte marete, ei gandesc in termeni de anvergura, dar nu trec cu usurinta peste detalii. De fapt, proiectele lor pe termen lung sunt construite cu sarguinta si cu un mare devotament. Realizarile muncii lor reflecta adesea faptul ca sunt deschisi si profunzi. Insa, in ciuda devotamentului lor, ei pot fi acuzati de superficialitate deoarece au tendinta de a vrea prea multe. Ceilalti vot considera ca producand cantitate, nu vor reusi sa obtina si calitate.

Indivizii nascuti pe 18 decembrie sunt persoane care se implica pe perioade nelimitate. An dupa an, ei vor persista in activitatea lor cu o mare consecventa. Acest lucru poate crea probleme cand nu le iese bine ceea ce intreprind. Refuzul de a renunta la anumite cauze pierdute poate fi o grea povara pentru nativi. Acesta atitudine poate fi daunatoare in cazul prieteniilor si al relatiilor sentimentale. Acest lucru nu inseamna ca cei nascuti astazi trebuie sa renunte atat de usor la prieteni, ci sa fie capabili sa recunoasca cand ceilalti nu pot sau nu vor sa se schimbe. Ei trebuie sa isi formuleze cerintele in conformitate cu puterile celorlalti.

Nativii zilei de 18 decembrie trebuie sa fie atenti sa nu domine vietile celor apropiati lor. Desi nu par sa fie indivizi neajutorati sau dependenti, ei pot avea multe pretentii si cerinte de la ceilalti. Adesea, personalitatile lor egoiste cer ceea ce este cel mai greu de indeplinit sa nu fie deranjati.

Multi dintre cei nascuti pe 18 decembrie traiesc in lumea lor proprie, rarefiata, incarcata de electricitate si, in acelasi timp, vizeaza planuri complexe si idealuri inalte. Ei trebuie sa fie liberi. Astfel ei isi vor lasa mintea sa zburde, dar isi vor forta trupurile pana ce ajung la extenuare. Rareori vor cere incurajari sau permisiunea de a face acest lucru. In copilarie, ei au nevoie de parinti care sa-i lase in treburile lor. In acelasi timp, ei doresc sa le asigure un mediu familial stabil si iubitor. In calitate de parinti, ei insisi trebuie sa tina minte sa controleze copiii, dar in acelasi timp sa-i lase liberi si sa ii indrume cu blandete. Copiii lor vor suferi pentru ca vor creste in umbra acestora.

Nativii mai putin evoluati ai zilei de 18 decembrie se pot distruge din cauza ambitiilor, viselor, dorintelor si aspiratiilor ireale. Ei trebuie sa limiteze si sa mai atenueze scopul proiectelor lor, astfel incat sa le aduca la un nivel mai tangibil. Nativii zilei de 18 decembrie au nevoie sa isi stabileasca o baza comfortabila si eficienta de actiune si sa spere sa gaseasca un partener compatibil. Acesta trebuie sa fie nu numai un partener iubitor, ci si un prieten intelegator.

Pentru nativii care nu si-au descoperit inca potentialul exceptional, posibil din cauza fricii fata de propria putere, stabilirea unui stil de viata si a unui mediu profesional compatibile cu natura si talentele lor reprezinta cheia succesului.

SFATURI: Gaseste-ti stabilitatea si calmeaza-te. Spatiul si linistea sunt foarte prielnice. Renunta sa fii activ cand nu este cazul. Permite-le si celorlalti sa se remarce.

PUNCTE FORTE:
Capabil
Expansiv
Perseverent
PUNCTE SLABE:
Preocupat
Frustrat
Incapatanat

raul27
Postat pe 6 Iunie 2009 14:18
Sagetator, Nouasprezece decembrie - Ziua perturbatorului

Persoanele nascute pe 19 decembrie sunt puternice si se pricep sa ghiceasca reactiile celorlalti. In principal, acest lucru se datoreaza in primul rand atitudinii lor indraznete si perseverentei ce ii caracterizeaza, cat si refuzului lor total de a face compromisuri. Este dificil sau chiar imposibil pentru ei sa se dea drept altcineva si sa nu fie ei insisi. Nu sunt capabili sa-si puna o masca in fata societatii. De obicei, ii vor lasa pe altii sa faca acest lucru. Atitudinea lor este cel mai adesea de genul asta sunt, iti convine bine, nu, tot bine.

Poate fi de-a dreptul surprinzator felul in care reusesc nativii zilei de 19 decembrie sa depaseasca orice dificultate. Insa, batalia pare ca face parte din viata lor si este greu sa ti-i imaginezi ducand o viata linistita, fara provocari. Vietile lor pot semana cu un fel de batalie continua, in care ei isi disputa energiile concentrate impotriva marilor sanse. Ei vor castiga de fiecare data. Totusi, vor suferi si infrangeri zdrobitoare. In timp ce ei vor suferi profund si uneori chiar se vor gandi serios la ideea de a renunta, spiritul lor ramane neinfricat. Astfel, triumfurile lor au mari semnificatii, fiind nascute nu numai dintr-un eroism chior, ci mai degraba dintr-o hotarare plina de curaj.

In ciuda marilor dificultati pe care soarta le-a harazit nativilor zilei de 19 decembrie, confruntarile lor cele mai serioase vin de la nivelul lor profund personal. De exemplu, letargia si lipsa de energie le poate inmuia spiritul, dar vor refuza sa se potoleasca. Pe de alta parte, o furtuna de emotii violente poate sa se abata asupra lor pe neasteptate, in primul rand manifestandu-se in plan personal, posibil izbucnind mai tarziu si in viata lor publica.

Este greu sa dai vina pe nativii zilei de 19 decembrie in asemenea momente deoarece vor experimenta cele mai negre si mai puternice suferinte. Suferinta lor va starni simpatie din partea celor mai sensibili. O astfel de simpatie poate fi in mod normal mai putin potrivita, in cazul in care cei nascuti astazi isi directioneaza negativitatea inspre exterior. Pasionati, innebunitori, ingrozitori, nativii zilei de 19 decembrie pot pune cu adevarat la incercare rabdarea celorlalti. Intr-adevar, viata poate fi de departe mai putin incitanta fara ei.

Urmandu-si propriul drum si manifestand un spirit de libertate, nativii zilei de 19 decembrie sunt adesea admirati de persoanele mai tinere, care ii vad ca pe niste personaje romantice. Cei nascuti astazi nu sunt neaparat responsabili pentru persoanele mai tinere care au tendinta de a-i imita. Insa, daca au o legatura directa cu un copil, ei ar trebui sa incerce sa isi echilibreze anumite atitudini volatile.

Nativii zilei de 19 decembrie simt o mare nevoie de neseriozitate in vietile lor, dar detesta umorul fals. In general, propriul lor simt al umorului are o latura ironica, sau devine chiar un fel de batjocura. Ce nascuti astazi prezinta adesea o fata serioasa lumii, insotita de o anumita postura respingatoare. Este nevoie de multa munca pentru a iesi din acest tipar si pentru a reusi sa se exprime pe deplin, intr-o maniera cursiva si facila.

SFATURI: Calmeaza-te. Evita sa plasezi problemele dificile pe umerii celorlalti. Nu mai ascunde atat de multe lucruri. Socializeaza-te acolo unde si cand poti. Aminteste-ti sa razi. Nu te mai considera un etern nefericit.

PUNCTE FORTE:
Profund
Indraznet
Neinfricat

PUNCTE PUNCTE SLABE:
Suferind Enigmatic Intunecat
raul27
Postat pe 6 Iunie 2009 14:18
Sagetator, Douazeci decembrie - Ziua initiatorului

Persoanele nascute pe 20 decembrie se straduiesc din rasputeri sa genereze ganduri, sentimente si activitati superioare in jurul lor. Dorinta lor de a initia este mareata. Nefiind extrem de preocupati de intretinere si administrare, ei prefera sa treaca la urmatoarea sarcina dupa ce au pus lucrurile in miscare. Totusi, exista o continuitate in munca lor si astfel ei pot sa-si construiasca o reputatie stabila in timp.

Pentru nativii zilei de 20 decembrie, impulsul de a face ceva si fapta in sine poate sa avanseze cu o viteza foarte mare. Intr-adevar, odata ce persoanele nascute astazi s-au hotarat asupra unui lucru, sunt greu de oprit, in primul rand pentru ca se misca foarte repede in acest sens. Viteza, ingenuitatea, eficienta si gratia ajung la cote inalte in ceea ce ii priveste, astfel incat rezultatul actiunilor lor poate fi extraordinar. Nativii implicati in activitati intelectuale pot fi acuzati uneori de superficialitate in ceea ce priveste arta, studiile si teoriile lor. Insa, este destul de clar faptul ca metodele lor implica de obicei abordarea subiectului plecand de un numar de puncte de vedere diferite si nu prin testarea teoriilor la un nivel mai profund.

Nativii zilei de 20 decembrie detin de obicei controlul energiilor lor fizice si sunt atrasi in mod special de tipul de experiente metafizice. Ei sunt bine acorati in realitate, acum si aici, si extrem de suspiciosi in ceea ce priveste povestile neverificate sau alte miracole si experiente extraterestre. Persoanele nascute pe 20 decembrie nu sunt genul de oameni care accepta autoritatea sau orice zvon. Ei pot fi extrem de combativi in sustinerea a ceea ce simt si pretind cu inversunare, dar si extrem de agresivi in fortarea propriilor idei si puncte de vedere.

In general, imaginea per ansamblu este importanta pentru nativii zilei de 20 decembrie. Acestora le place sa filozofeze pe marginea lucrurilor in general si apreciaza un auditoriu receptiv. Le face mare placere sa influenteze modul gandire al celorlalti. Asadar, este foarte normal sa isi asume rolul de parinte sau profesor. Deoarece de cele mai multe ori sunt muncitori neobositi, ei tind sa astepte de la copiii si elevii lor sa aiba aceeasi energie si sa depuna acelasi efort ca si ei. Ei trebuie sa aiba grija in acest sens sa nu treaca cu vederea diferentele dintre indivizi, sau sa considere in mod eronat ca energia si puterile de concentrare ale unui individ oarecare sunt comparabile cu ale lor. De fapt, notiunile preconcepute si cerintele vor crea in cele din urma probleme nativilor zilei de 20 decembrie, deoarece ele vor duce la surmenaj si tensiuni nedorite in relatie cu cei care sunt la fel de incapatanti ca si ei.

Persoanele nascute pe 20 decembrie trebuie sa-si tempereze energiile pentru a-i intelege mai bine pe ceilalti. Ei ar trebui sa incerce sa nu mai fie atat de fixati pe a produce. Mai devreme sau mai tarziu ei vor dori sa isi indrepte o mare parte din energia lor inspre interior si astfel vor deveni linistiti si in acelasi timp puternici.

SFATURI: Nu mai considera ca tu le stii pe toate. Invata sa iti recunosti greselile. Persista in ceea ce ai inceput si nu mai trece atat de repede la altceva. Cultiva-ti umilinta.

PUNCTE FORTE:
Ager
Impulsiv
Productiv

PUNCTE SLABE:
Repezit
Atotstiutor
Combativ


raul27
Postat pe 6 Iunie 2009 14:19
Sagetator, Douazeci si unu decembrie - Ziua marii dileme

Indivizii puternici nascuti pe 21 decembrie stiu cum sa foloseasca tacerea in avantajul lor. Fie ca sunt vorbareti sau nu, ei vor folosi in primul rand limbajul trupul, prezenta fizica si mintea pentru a-si prezenta ideile intr-o maniera irezistibila. Este foarte dificil sa li te opui pentru ca sunt foarte hotarati sa isi realizeze obiectivele.

Intr-adevar, nativii zilei de 21 decembrie dau dovada de energie si hotararea de a rezolva problemele in felul lor unic si in directia pe care o vor dori ei. In cazul in care forteaza un alt individ sa faca ceva asa cum vor ei, ar fi mult mai bine sa aiba control asupra rezultatului.

Nativii zilei de 21 decembrie pot folosi tacerea cu un efect devastator. Refuzand sa vorbeasca in situatiile cruciale ale unei conversatii sau negocieri, ei ii pot supara sau intimida pe ceilalti mult mai mult decat daca ar fi vorbit sau chiar tipat. Se poate descoperi ca in spatele acestei taceri exista un temperament malefic ce poate izbucni in orice moment si ceilalti ii trateaza adesea pe cei nascuti astazi cu mare grija, ca nu cumva sa explodeze precum un vulcan. Acest sentiment ii poate face pe partenerii lor sa se sature de ei si vor ajunge in cele din urma la o despartire. In consecinta, nativii zilei de 21 decembrie pot avea dificultati in mentinerea relatiilor interpersonale de-a lungul anilor, posibil lasand in urma lor un sir de inimi frante.

Celor nascuti astazi nu le place in mod special sa raspunda la intrebari legate de ei insisi. Extrem de secretosi in legatura cu viata lor interioara fantezista, ei sunt fara doar si poate foarte puternici in proiectarea acestor fantezii in lume si in crearea mediului propice pentru acestea. Atat dorintele cat si capacitatea lor de a-i controla pe ceilalti sunt mari. Multi oameni ii trateaza exact asa cum vor sa fie tratati pentru a le mentine acestora buna dispozitie, deaoarece stiu ce ii asteapta daca aceasta dispozitie se schimba. Totusi, nativii zilei de 21 decembrie pot fi fermecatori, senzuali si calzi cu cei pe care ii iubesc.

Atat barbatii, cat si femeile, nascuti astazi sunt puternici din punct de vedere fizic prin capacitatea de a stapani miscarea si repausul. In plus, ei isi manifesta de obicei dragostea mai mult fata de copii si animale. Aceasta dragoste poate eclipsa din cand in cand interesul pentru partenerii lor de viata. In asemenea relatii, darul lor puternic intuitiv si abilitatile non-verbale isi gasesc o gama intreaga de exprimare.

Cel ce nu este de partea mea, este impotriva mea este cel mai adesea motto-ul nativilor zilei de 21 decembrie. Ei trebuie sa invete sa fie mai iertatori. Reducerea fricii de respingere, indoielilor usoare si nesigurantelor, calmarea dorintelor intense de a fi admirati sunt obiective importante pentru dezvoltarea lor spirituala viitoare.

SFATURI: Invata sa fii mai deschis si mai putin secretos. Ai incredere si impartaseste. Nu iti crea resentimente. Fanteziile pe care le proiectezi pot fi periculoase. Fereste-te sa ai pretentii prea mari de la ceilalti.

PUNCTE FORTE:
Hotarat
Atletic
Intuitiv
PUNCTE SLABE:
Egoist
Dominant

raul27
Postat pe 6 Iunie 2009 14:19
Sagetator, Douazeci si doi decembrie - Ziua continuitatii

Nativii zilei de 22 decembrie sunt stapani ai actiunilor pe termen lung. In munca lor sau in viata de familie tema succesiunii este destul de importanta pentru ei. Puterile lor profetice sunt de obicei rezervate pentru a face preziceri corecte pentru viitor pe baza datelor pe care le-au adunat din trecut. Aceasta nu implica neaparat ca ei sunt incapabili sa schimbe cursul lucrurilor. Stiu bine ceea ce vor in viata planificandu-si eforturile si timpul in conformitate cu scopul urmarit.

Adeptii securitatii, nativii zilei de 22 decembrie progreseaza in general incet si sigur, an dupa an construindu-si o structura trainica a vietii. Datorita naturii lor grijulii, ei experimenteaza cateva colapsuri, iar cand catastrofa se abate asupra lor, ii loveste destul de tare. Insa, dupa o perioada rezonabila de timp in care se refac, ei continua sa isi urmeze drumul. Daca sunt extrem de ambitiosi (ceea ce rareori se intampla in cazul nativilor zilei de 22 decembrie) urcarea lor in varful piramidei poate fi extrem de lenta, atat datorita faptului ca refuza sa isi asume riscuri lipsite de temei sau sa faca compromisuri in ceea ce priveste integritatea lor. Munca lor cat si abordarea vietii lor este asemanatoare cu a unui artizan care se bucura enorm atat de procesul de producere in sine, cat si de produsul finit rezultat.

Nativii zilie de 22 decembrie par sa fie foarte rabdatori si acest lucru este valabil pe termen lung. Totusi, in cazul oricarei situatii zilnice, ei pot lasa lucrurile marunte sa ii supere, vor deveni iritati, indaratnici si vor condamna usor. Reactiile lor tind sa fie pripite si vor fi foarte usor enervati. Cu toate acestea, ei vor purta rareori pica in acest sens, odata ce si-au exprimat dezaprobarea. Ei asteapta ca regulile lor sa fie urmate intocmai in respectivele situatii, in special cand vine vorba de copiii lor. Trebuie sa evite sa devina persoane autoritare rigide, deoarece un astfel de comportament poate starni resentimente din partea membrilor familiei sau in anumite cazuri chiar revolta.

Pentru majoritatea celor implicati, nativii zilei de 22 decembrie demonstreaza o natura serioasa si secretoasa, insa cand umorul lor se face remarcat, cei care ii inconjoara se vor relaxa cu siguranta. Intr-adevar, celor nascuti astazi le place foarte mult relatia de camaraderie cu cei cativa prieteni sau cu membrii familiei. Totusi, fiind indivizi care au nevoie sa fie singuri in cea mai mare parte a timpului, ei nu se vor simti comfortabil in adunarile sociale mari. Ei vor prefera sa se retraga in ei insisi, decat sa fie in centrul atentiei. Ei trebuie sa fie atenti ca umorul lor uneori taios, ironic si satiric sa nu degenereze in glume sarcastice si socuri negative. O sarcina importanta pentru ei este sa pastreze un echilibru intre a se distra si a fi seriosi, intre expunerea sociala si izolare si, daca este posibil, sa gaseasca un canal prin care gandurile si sentimentele lor profunde si adesea izolate sa poata fi exprimate.

SFATURI: Domoleste-ti latura restrictiva. Invata sa fii mai deschis si mai permisiv. Nu mai condamna. Uneori, poate fi extrem de sanatos si distractiv sa faci lucruri prostesti. Integreaza-te din punct de vedere social.

PUNCTE FORTE:
Atent
Pregatit
Increzator

PUNCTE SLABE:
Irascibil
Rigid
Taios
raul27
Postat pe 6 Iunie 2009 14:20
Sagetator, Douazeci si trei noiembrie - Ziua blasfemiei

Nativii zilei de 23 noiembrie afiseaza foarte repede dispret fata de orice forma deschisa de autoritate si represiune. Ei nu sunt genul de persoane care cred in lucrurile simple doar pentru ca asa trebuie. Acest lucru nu inseamna neaparat ca sunt incapabili de credinta sau atasament. Pentru acesti nativi, lucrurile trebuie sa fie justificate si sa demonstreze ca merita efortul depus. In cazul in care sunt porniti sa nu respecte nici o regula, fie ca reactioneaza in liniste, fie prin cateva cuvinte bine alese sau niste gesturi fizice care ii fac pe deplin intelesi, atunci cand vor sa exprime ceea ce simt. Rareori, poate niciodata, se vor da la o parte de la o confruntare. Una dintre cele mai mari probleme ale lor este tendinta de a provoca certuri si batai. Cei nascuti astazi demonstreaza o natura combativa cand sunt in jurul oamenilor pe care nu ii pot suporta. Daca nu sunt in compania celor pe care ii plac, ii iubesc sau cel putin ii respecta, este adesea mult mai bine sa ramana singuri.

Nativii zilei de 23 noiembrie cred in regula de a trai si de a-i lasa si pe altii sa traiasca, dar daca sunt provocati, reactiile lor pot fi rapide si severe. De obicei, au obrazul subtire cand este vorba de anumite probleme sensibile. Acestea pot, din nefericire, sa devina niste butoane pe care le activeaza ceilalti. Astfel, o parte din pregatirea lor spirituala consta in aprofundarea modului in care devin mult mai rezistenti la provocari. De exemplu, ei trebuie sa isi creeze un nou set de butoane. Majoritatea nativilor zilei de 23 noiembrie experimenteaza intr-o mare masura lipsa de armonie in relatia cu cel putin unul dintre parinti. Aceste chestiuni rebele ale copilariei de obicei raman in ei insisi pana in faza de maturitate. Le vor trebui multi ani, ajungand chiar la patruzeci sau cincizeci de ani, inainte ca ei sa reuseasca se reorienteze, astfel incat sa fie capabili sa evite conflictul. Moartea unui parinte cu care nu au reusit sa se impace sau pe care nu l-au apreciat in totalitate poate fi devastatoare. Asadar, pentru nativii care au conflicte parentale nerezolvate, nu exista moment mai prielnic sa le rezolve decat prezentul.

Persoanele nascute pe 23 noiembrie de obicei au prezenta de spirit si un simt al umorului bine dezvoltat. Daca acest spirit de gluma nu isi gaseste locul in vietile lor, ar trebui sa fie dezvoltat, deoarece poate dezamorsa o multime de situatii potential explozive. Cand nativii acestei zile au invatat sa rada de ei insisi, vor progresa cu mult in propria lor evolutie. Spiritualitatea, in diversele ei forme, este tema care apare de obicei in jurul varstei de treizeci de ani, dar poate sa nu isi atinga cotele maxime pentru inca zece sau douazeci de ani. Prin meditatie si formele mai profunde ale gandirii, constientizarea si intelegerea, nativii zilei de 23 noiembrie pot scapa in cele din urma de aspectele negative ale personalitatii lor. Paradoxal, ei, cei blasfemitori, arata un mare potential pentru a se dezvolta. Ei vor deveni chiar figuri extrem de stabile si hotarate.

Pentru nativii zilei de 23 noiembrie, stabilitatea in activitatea profesionala si in viata de familie este esentiala pentru a putea sa se dezvolte. Stabilirea unei structuri zilnice valabile pentru afacerile de familie, dar si pentru cele profesionale, le stabilizeaza si le calmeaza instinctele salbatice. Totusi, ei ar trebui sa isi controleze nelinistea cand vine vremea sa treaca mai departe sau sa aspire la obiective mai marete. Altfel, ei se pot bloca sau pot stagna.

SFATURI: Controleaza-ti reactile. Nu ii lasa pe ceilalti sa iti activeze butoanele sensibile. Dezvolta obiectivitatea indeparteaza-te putin si observa-te. Nu inceta niciodata sa te dezvolti, din copilarie pana in ultimul moment al vietii.
PUNCTE FORTE:
Individualist
Spirit liber
Amuzant

PUNCTE SLABE:
Combativ Izolat Impulsiv
raul27
Postat pe 6 Iunie 2009 14:20
Sagetator, Douazeci si patru noiembrie - Ziua societatii ostile

Persoanele nascute pe 24 noiembrie sunt persoane extrem de energice in societate. Ele simt o mare nevoie de a le fi apreciate eforturile. Acest lucru nu inseamna ca nu petrec destul de mult timp singure. Ei nu vor pregeta sa demonstreze cat de speciali le sunt lor prietenii si cunostintele. Intr-adevar, nativii zilei de 24 noiembrie pot fi considerati prieteni loiali, dar si dusmani foarte aprigi.

Natura extrem de ostila a celor nascuti in aceasta zi poate duce la dispute si scandaluri, dar in acelasi timp le poate stimula dorinta de succes. Nativii zilei de 24 noiembrie nu sunt persoane care evita problemele. Desi sunt foarte capabili sa ii impace pe ceilalti cand este cazul, ei prefera sa infrunte pe fata adevarul in anumite situatii. De obicei, dragostea lor pentru discutii reprezinta de fapt o manifestare importanta a filozofiei lor in privinta societatii. Rareori ei vor fi fericiti daca nu sunt angajati in dezbateri aprinse pe o tema extem de provocatoare.

Adesea, datorita conceptiei psihologice personale, nativii zilei de 24 noiembrie au o presimtire inca de la o varsta mai frageda. Ei considera ca sunt plamaditi dintr-un alt aluat decat toti ceilalti. Poate sa nu fie intotdeauna un sentiment prea placut pentru ei, deoarece ei doresc sa fie acceptati de ceilalti si sa faca parte din grupuri sociale. Intr-adevar, incercarea lor de a se simti normali poate deveni una din prioritatile lor vitale, iar aceasta dorinta de a se integra ii face mult mai vulnerabili la influentele negative.

Indiferent cat de mult doreste un nativ al zilei de 24 noiembrie sa duca o viata lipsita de griji, el va fi ingrijorat datorita provocarilor interne sau externe. Acest lucru incurajeaza adesea dorinta de a se distra. Pe de alta parte, ei au tendinta de a cauta refugiu prin izolare sau posibil printr-un fel de oscilare intre aceste doua madalitati de evadare. La un nivel mult mai profund, totusi, succesul relatiilor lor sociale este cel care le da incredere nativilor zilei de 24 noiembrie si le confera senzatia ca valoreaza ceva si apartin unui grup. Astfel, ei se conving ca nu sunt chiar atat de diferiti de toti ceilalti.

Nativii zilei de 24 noiembrie sunt persoane active si amuzante saritoare, perspicace si in general pozitive cand sunt implicate in viata din jurul lor. Destul de frecvent, nativii zilei de 24 noiembrie se vor inconjura de o armata (sau cel putin de trupe temeinice) de prieteni care ii protejeaza si ii apreciaza. Ei vor organiza evenimente sociale, incepand cu cinele amicale si pana la petrecerile inflacarate. Sa manace si sa bea cu prietenii este una din cele mai mari bucurii ale celor nascuti astazi.

Persoanele nascute pe 24 noiembrie care ajung sa se accepte asa cum sunt in realitate (si actioneaza in spiritul eliberarii din aceasta nevoie de conflict) isi pot construi o viata productiva si stabila. In plus, ei pot considera ca diferentele dintre ei insisi si ceilalti sunt punctele forte ce ii ajuta sa se incadreze intr-un rol unic, foarte important pentru cariera lor

SFATURI: Incearca sa-ti echilibrezi viata. Fii mult mai responsabil fata de tine insuti si da-ti seama ce este cel mai bine pentru tine. Nu fugi de probleme. Daca nu te consideri un om obisnuit, accepta si bucura-te de acest lucru.

PUNCTE FORTE:
Loial
Spiritual
Implicat
PUNCTE PUNCTE SLABE:
Evazionist Izolat Certaret

raul27
Postat pe 6 Iunie 2009 14:21
Sagetator, Douazeci si cinci noiembrie - Ziua efortului sustinut

Persoanele nascute pe data de 25 noiembrie stiu cum sa-si pastreze energiile pentru actiuni de lunga durata. Totusi, prin acest lucru nu sugeram ca ei asteapata ca lucrurile sa se intample de la sine ei le vor provoca! Dinamici si productivi, ei au si o latura mai retinuta a personalitatii lor care le confera demnitate. Indiferent cat de energici ar fi in preocuparile de zi cu zi, in relatiile cu ceilalti ei vor demonstra ca sunt persoane sensibile, ponderate si chiar tacute. Nu exista nimic haotic in energia abundenta pe care acestia o afiseaza. Desi sunt persoane dinamice, vor manifesta acest lucru uniform si neprecipitat.

Nativii zilei de 25 noiembrie prefera adesea atat sa lucreze, cat si sa fie singuri. Astfel, o tema incontestabila a vietii lor este atasarea (de obicei prin nastere, casatorie, sau succesiune) de o alta individualitate puternica. Pentru un timp, nativul zilei de 25 noiembrie poate sta in umbra acestei individualitati, dar mai devreme sau mai tarziu va izbucni pentru a actiona in felul lui propriu. Relatia lor poate continua pentru multa vreme in armonie, intr-o maniera amiabila, dar adesea se poate termina prin deces, divort sau printr-o revolta a nativului zilei de 25 noiembrie. Acest lucru se intampla deseori din dorinta de a-si exprima puterea propriului drept si din dorinta de a fi recunoscut in mod individual si distinct. O astfel de situatie adesea este pusa in practica datorita viselor si fanteziilor nativului zilei de 25 noiembrie din perioada de tinerete, ce implica admiratia pentru una sau mai mule figuri romantice.

Nu este deloc surprinzator faptul ca nativii zilei de 25 noiembrie admira extrem de mult individualitatile capabile si talentate. Realizarea este un lucru de pret pentru cei nascuti astazi. Ei pot realiza mari succese in domeniul lor de activitate. In cazul in care vor esua sa faca acest lucru, ei vor suferi caderi nervoase si depresii profunde. Un alt pericol este acela ca ei lucreaza atat de asiduu si atat de eficient pentru a deveni indispensabili pentru cei care se bazeaza pe ei. Astfel, ei vor reusi destul de greu sa progreseze, sa fie mai flexibili in stilul de viata sau chiar sa se retraga. De obicei, exista una sau mai multe activitati preferate pe care le pot desfasura acasa si care vor lua locul activitatii profesionale obisnuite, mai ales cand inainteaza in varsta. Adesea, cei nascuti in acesta zi vor dori sa se retraga intr-o viata de meditatie si studiu spiritual.

Cel mai adesea, in cariera lor, cei nascuti astazi pun pret inainte de toate pe excelenta, in al doilea rand pe putere si in ultimul rand pe bani. Astfel, ei sunt destul de darnici si nu vor ezita sa imparta din averea lor (desiguri in termenii lor proprii). Intr-adevar, nativii zilei de 25 noiembrie, de obicei lasa o mostenire destul de buna, fie ca este vorba de o familie bine crescuta, avere sau proprietati, sau contributia lor la arta sau stiinta.

Simt extrem al moralitatii este dezvoltat la persoanele nascute pe 25 noiembrie. Uneori, datorita ideilor lor codificate in ceea ce priveste ce este bun si rau, cei nascuti in aceasta zi trebuie sa evite sa impuna celorlalti sistemul lor de valori. Ei trebuie sa fie atenti sa nu devina exagerat de rigizi sau autoritari. Toate tipurile de asteptari pot crea dificultati nativilor zilei de 25 noiembrie. Asadar, este in interesul lor pe termen lung sa reziste tentatiei de a formula pareri dure si pripite in ceea ce ii priveste pe oameni si circumstantele care ii blocheaza pe toti cei implicati in relatii si posturi stabile.

SFATURI: Fereste-te sa fii prea critic si sa ii condamni pe ceilalti. Incearca sa devii independent. Evita legaturile dureroase si fanteziile. Renunta la vicii si fii mult mai comunicativ.
PUNCTE FORTE: Constant Temeinic Realizat
PUNCTE SLABE: Moralist Rigid Autoritar


raul27
Postat pe 6 Iunie 2009 14:21
Sagetator, Douazeci si sase noiembrie - Ziua manierelor distinse

Persoanele nascute pe 26 noiembrie demonstreaza ca au maniere neobisnuit de distinse atunci cand intreprind ceva. Neincadrandu-se intr-un model standard, cei nascuti astazi se deosebesc de semenii lor. Ideile lor tind spre latura filosofica si expanisva, insa ei manifesta si un pragmatism destul de pronuntat, fiind persoane cu picioarele pe pamant. Extrem de concentrati sa realizeze si sa izbandeasca in viata, nativii zilei de 26 noiembrie isi considera creativa propria munca. De asemenea, dezvoltarea personala este mult mai importanta decat toate onorurile si recompensele pe care lumea le are de oferit. Anumiti nativi ai acestei zile ajung sa vada viata in sine ca pe o sarcina creativa si sa pretuiasca experientele zilnice. In acelasi timp, mintile lor aspira la cele mai romantice si mai extravagante idei.

Deoarece este imposibil ca nativii zilei de 26 noiembrie sa renunte la latura practica sau la latura imaginara a personalitatii lor, ei trebuie sa incerce o sinteza a celor doua laturi. Aceasta contradictie aparenta poate consuma o mare parte a energiei lor pentru multi ani. Daca nu vor gasi o modalitate de a le impaca pe amandoua, ei nu vor reusi sa realizeze nimic din ceea ce sunt capabili sa realizeze in mod normal. De obicei, cheia acestei sinteze este experienta de viata, dar pana ce nu se realizeaza aceasta sinteza in vietile celor nascuti astazi, ei vor oscila cand intr-o parte, cand in alta. Astfel, in loc sa abordeze sarcini de baza, logice si pragmatice, ei vor opta pentru cele extravagante. Succesul lor poate fi realizat intr-o anumita masura in oricare dintre laturile spectrului. Insa, ei vor avea un sentiment de nemultumire deoarece o parte din potentialul lor este risipit.

Pentru nativii zilei de 26 noiembrie, relatiile cu persoanele iubite pot fi problematice, in primul rand datorita individualismului lor si dragostei de libertate. Acestea vor surclasa adesea dorinta lor de a avea un partener permanent. Multi dintre cei nascuti pe 26 noiembrie sunt alternativ, cand entuziasti si calmi, cand incapabili si chiar lipsiti de dorinta de a se implica intr-o relatie de durata. De obicei, ei pretuiesc prietenii, dar sunt capabili si de mari intimitati cu acestia. In cele din urma, totusi, ei insisi sunt cei care vor respinge in relatiile pe care le au, uneori in virtutea unui anumit tip de premonitie mentala. Ei au o presimtire ca vor fi respinsi si actioneaza in mod impulsiv. Astfel, ei pot fi periculosi pentru cei cu care sunt implicati.

Nativii zilei de 26 noiembrie pot fi reticenti in ceea ce priveste casatoria sau asumarea responsabilitatilor fata de copii. Cei care aleg sa ramana celibatari pot fi nefericiti din cand in cand datorita faptului ca isi petrec viata singuri. Insa, ei considera ca este mai bine decat sa se implice intr-o relatie permanenta si neschimbatoare. Acestui tip de nativi ai zilei de 26 noiembrie le place sa isi afiseze ostentativ individualitatea. Ei considera ca este dificil atunci cand moravurile sociale devin prea asupritoare. In acelasi timp, fie ca sunt implicati din punct de vedere emotional sau nu, majoritatea nativilor zilei de 26 noiembrie se descurca bine in societate atunci cand isi dau seamna ce vor cu adevarat si integreaza elementele disparate ale personalitatilor lor.

SFATURI: Fa un efort sa te intelegi cu ceilalti. Poti fii mult mai normal decat crezi. Asculta-ti inima. Nu te teme sa iti oferi dragostea.

PUNCTE FORTE:
Interesant
Spirit liber
Unic

PUNCTE PUNCTE SLABE:

Tulburat
Nehotarat
Inconsecvent
raul27
Postat pe 6 Iunie 2009 14:21
Horoscop amuzant :

SAGETATOR


Semn de foc: jaratec.
Trasatura caracteristica: adevarul verde-n fata.
Fraza favorita: iti spun sincer...
Vitalitatea sa e epuizanta si intampina orice cu un suras. Sunt
posesorii unui spirit delicat si a unor gafe imense. Ii recunosti cu
usurinta in metrou sau in autobuz: cineva te calca de vreo 10 minute
si inca nu-si da seama pentru ca te priveste si zambeste:
- Salut, salut!
Si, bineinteles, cand cineva iti surade asa, ce-i mai poti spune? Ce
te calca pe picior? Nici sa nu-ti treaca prin cap! Daca o vei face,
Sagetatorul iti va purta pica, va ridica piciorul si iti va da o
lovitura in fluierul piciorului.
Sagetatorul este sincer, dar nu este subtil. Se incapataneaza sa spuna
mereu adevarul verde-n fata; mai devreme sau mai tarziu, spune mereu
ceea ce gandeste. De asta, iti sugeram ca daca vreun nativ al acestei
zodii se apropie de tine si-ti spune:
- Iti voi spune adevarul...
Tu sa-i raspunzi:
- Dar ce ti-am facut eu?!
blanca
Postat pe 14 Iunie 2009 08:06

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
clarvazatoare si ghicitoare buna 1 De la: elizateo 8 Decembrie 2011 06:30
oare de ce? 80 De la: garbo_13599 26 August 2013 22:40
barbat pesti ,femeie scorpion 52 De la: garbo034499 6 Octombrie 2009 23:01
Compatibilitate 83 De la: daria_pet 6 Noiembrie 2009 01:17
Zodia RAC 73 De la: garbo082991 19 Martie 2010 04:54
Setari Cookie-uri