Rezista un barbat sa faca sex(dragoste)doar cu sotia sa toata viata dupa casatorie?

Nu ca ii seceta, dar daca punea intrebarea asta o FEMEIE, merita raspunsul!
Fss_ssu
Postat pe 1 Septembrie 2012 20:48
Era raspuns la ce a scris 276816. Citeste.l te rog, supar
jeje2011
Postat pe 1 Septembrie 2012 20:54
Desigur ca un barbat poate rezista sa faca sex(dragoste)toata viata sa cu o singura femeie-sotia sa-dar, ce pacate are saracul ,de este pedepsit asa de crunt.??? Acest mod de a gandi este irational si profund anormal,desi multora li se pare a fi perfect in regula si in credinta ortodoxa..Nimic nu poate fi mai monoton ,decat sa fii obligat timp de 35-45 de ani sa tii in brate aceiasi persoana.Stiu ca pare putin nelalocul sau un asemenea comentariu ,dar credeti-ma ca dupa zeci de ani de casatorie nu iti mai arde de fidelitate in dragoste.Dupa o anumita perioada diversitatea este salvarea casatoriei,nimeni nu este de profesie sot sau sotie.Suntem oameni si avem in gena noastra simtul echilibrului,nu putem face la infinit aceleasi lucruri cu aceleasi persoane si sa ne mai faca si placere.
garbo265966
Postat pe 2 Septembrie 2012 19:40
De la: garbo265966, la data 2012-09-02 19:40:21Desigur ca un barbat poate rezista sa faca sex(dragoste)toata viata sa cu o singura femeie-sotia sa-dar, ce pacate are saracul ,de este pedepsit asa de crunt.??? Acest mod de a gandi este irational si profund anormal,desi multora li se pare a fi perfect in regula si in credinta ortodoxa..Nimic nu poate fi mai monoton ,decat sa fii obligat timp de 35-45 de ani sa tii in brate aceiasi persoana.Stiu ca pare putin nelalocul sau un asemenea comentariu ,dar credeti-ma ca dupa zeci de ani de casatorie nu iti mai arde de fidelitate in dragoste.Dupa o anumita perioada diversitatea este salvarea casatoriei,nimeni nu este de profesie sot sau sotie.Suntem oameni si avem in gena noastra simtul echilibrului,nu putem face la infinit aceleasi lucruri cu aceleasi persoane si sa ne mai faca si placere.

aI PARTIAL DREPTATE,DE ACEEIA DE FAPT FEMEILE IN GENERAL POARTA ROCHIE SI NU PANTALONI.....
VOIAJOR
Postat pe 2 Septembrie 2012 20:22
Garbo 566 nu te mai agita atata .intreabarea nu este pentru cei care ajung la orgasm numai cand vad o tz*tz* goala ...oricum sigur tu nu ai sa ai pacatul asta ...doaamne fereste-te de el l ca de ciuma ,crede'ma ...cum adica sa ai o sotie si sa o tii numai pe ea in brate ????da ce..doar ai doua picioare libere .nu numai unu !
flordavis
Postat pe 2 Septembrie 2012 20:51
De la: flordavis, la data 2012-09-02 20:51:16 Garbo 566 nu te mai agita atata .intreabarea nu este pentru cei care ajung la orgasm numai cand vad o tz*tz* goala ...oricum sigur tu nu ai sa ai pacatul asta ...doaamne fereste-te de el l ca de ciuma ,crede'ma ...cum adica sa ai o sotie si sa o tii numai pe ea in brate ????da ce..doar ai doua picioare libere .nu numai unu !

In situatia in care traiesti pe o insula pustie singur cu nevasta si nu sunt sirene prin mare......
VOIAJOR
Postat pe 15 Septembrie 2012 06:30
De la: VOIAJOR, la data 2012-09-15 06:30:26
De la: flordavis, la data 2012-09-02 20:51:16 Garbo 566 nu te mai agita atata .intreabarea nu este pentru cei care ajung la orgasm numai cand vad o tz*tz* goala ...oricum sigur tu nu ai sa ai pacatul asta ...doaamne fereste-te de el l ca de ciuma ,crede'ma ...cum adica sa ai o sotie si sa o tii numai pe ea in brate ????da ce..doar ai doua picioare libere .nu numai unu !

In situatia in care traiesti pe o insula pustie singur cu nevasta si nu sunt sirene prin mare......



Asa ca fapt divers..... ce ii faci unei sirene ???? Ca nu are doua picioare....sa ti le puna pe umeri
GHEISA_
Postat pe 15 Septembrie 2012 07:59
De la: florin_c76, la data 2009-04-06 00:29:52Eu unul sunt adeptul raspunsului afirmativ doar ca trebuie intervenit mereu cu ceva nou in viata amoroasa ptr.a ni interveni monotonia.

De multe ori si femeile gresesc ca te provoaca sa le arati ce esti in stare si din ambitie ,mai greseste omul dar dupa are remuscari.....
http://www.youtube.com/watch?v=1ZxGf4sdci8&feature=related
VOIAJOR
Postat pe 27 Septembrie 2012 08:57
dar o femeie rezista sa faca dragoste cu acelasi barbat? eu sunt barbat, si raspund cu DA la intrebare(nu in numele tuturor). dar o femeie care iubeste, rezista tentatiei?dar daca azi se cearta cu sotul?
garbo_8352
Postat pe 9 Octombrie 2012 13:14

Porunca a saptea - Sa nu fii DESFRANAT
de Nicolae Velimirovici

Plcerea sexual, sexul, pornografia, prostituția, tot ce ține de acest subiect este cultivat, mediatizat și cosmetizat la maxim n vremurile acestea tulburi pe care le trim. Vrajmașul diavol gsind cu cale o plcere pus n Om de Dumnezeu la zidire a speculat-o ntr-un așa mod nct astzi pn și copii s fie loviți de aceast maladie. Dar iat ce ne spune Sfntul Nicolae Velimirovici despre:
Porunca a șaptea - ,,S nu fii desfrnat (Deuteronom, 5, 18).
S nu ai o legtur nelegiuit cu o femeie! Animalele, sub acest aspect, sunt mult mai asculttoare faț de Dumnezeu, dect mulți oameni. Ele se mperecheaz doar la vremea și n modul pe care Dumnezeu l-a rnduit, n timp ce mulți oameni nu cunosc nici vremea, nici modul acestei legturi dintre brbat și femeie. Cugetul lor este stpnit de desfrnare, și nu mai fac deosebire ntre o relație legal cu femeia și o legtur nelegiuit, așa cum omul bolnav nu mai face deosebire ntre srat și acru. De aceea, veți auzi deseori pe desfrnați c-și ndreptțesc pcatul. Este la fel ca omul care are febr și gust pe rnd din sare, piper și zahr. Acela va spune c toate sunt la fel și c nu este vorba despre lucruri diferite, ci despre un lucru cu același gust. Dac frdelegea și viața legiuit ar fi fost același lucru, Dumnezeu n-ar fi dat porunca prin Moise poporului Israel: s nu desfrnezi!
Desfrnarea l distruge pe om sufletește și trupește. Desfrnații și ncheie viața plini de ri, durere și delir.
Cele mai nfricoștoare și mai cumplite boli pe care le cunoaște știința sunt cele care se ntind n omenire prin desfrnare. Trupul desfrnaților se face o mlaștin mpuțit, de care toți fug departe, ținndu-se de nas cu mare scrb.
Dac rul s-ar ncheia cu acestea pe care le svrșesc, lucrul n-ar fi mai puțin nfricoștor. El devine ns mai cumplit cnd cineva și d seama c urmașii desfrnaților moștenesc bolile prinților lor, fii și fiicele, chiar și nepoții și strnepoții.
ntr-adevr, bolile venite din desfrnare sunt pentru oameni o pedeaps, așa cum este filoxera pentru vița de vie. Din pricina acestor boli, umanitatea regreseaz și sufer de sub-natalitate mai mult dect de orice alt boal.
Imaginea este destul de nfricoștoare, dac se iau n considerare chinurile și urțenia, descompunerea și putrejunea trupului din pricina bolilor desfrnrii. Imaginea se completeaz și devine nc mai cumplit cnd, la urțenia trupeasc se adaug și cea sufleteasc, consecința acestui ru al desfrnrii.
Din cauza acestui ru se istovesc și se pierd puterile sufletești ale omului. Bolnavul și pierde ascuțimea minții, adncimea și nlțimea cugetrii, pe care le avea nainte de a se mbolnvi. El se arat nesbuit, abstract, confuz, mut și obosit n permanenț. Astfel nceteaz s fie capabil pentru orice lucrare serioas. Și-a pierdut caracterul și se pred oricrei patimi cu putere. Se las cu ușurinț prad beției, intrigilor, minciunii, furtului și oricrui fel de rutate. nluntrul lui se dezvolt o ur nficoștoare mpotriva oricrui lucru bun, cinstit, iluminat, duhovnicesc și dumnezeiesc. El i urște pe oamenii buni, și se lupt n orice mod s le fac ru, s-i ntineze, s-i jigneasc, s-i brfeasc și s-i nfiereze. Ca un adevrat mizantrop, desfrnatul este n același timp și urtor de Dumnezeu.
El urște legile, omenești și dumnezeiești, și de aceea i disprețuiește și pe toți legiuitorii, și pe cei care pzesc legile. El respinge ordinea, binele, integritatea caracterului, lucrurile și nvțturile sfinte. Se arat ca o adevrat otrav pentru societatea pe care o nsngereaz și o umple de putoare, așa cum bltoaca mpuțit ntineaz tot mediul din jur. Trupul lui este plin de puroi, ca și sufletul.
Frații mei, iat de ce Dumnezeu, Care pe toate le știe și le vede dinainte, a dat o porunc mpotriva desfrnrii, mpotriva viețuirii n frdelege, mpotriva relațiilor extraconjugale dintre oameni.
n mod special tineretul ar trebui s se gseasc departe și s se pzeasc de acest ru ca de șarpele otrvitor. De aceea poporul, al crui tineret se pred vieții trupești desfrnate, nu are viitor. Un astfel de popor va dobndi progresiv tot mai mulți handicapați, ntrziați mintal și generații slabe, și pn la sfrșit va ajunge supusul unui alt popor sntos, care va veni s-l robeasc.
Cel care știe s nvețe din trecutul oamenilor și al popoarelor, poate afla ndeajuns ce pedeaps nficoștoare atrn deasupra neamurilor și popoarelor desfrnate.
n Sfnta Scriptur este descris distrugerea a dou cetți: Sodoma și Gomora, n care nu s-au gsi nici zece oameni drepți și curați. De aceea, Dumnezeu a aruncat de sus asupra lor ploaie de foc și pucioas, și cele dou cetți au fost nghițite de pmnt.
n sudul Italiei exist pn astzi un ținut care se numește Pompei, care altdat a fost o cetate bogat și luxoas, n timp ce acum nu este dect o ruin nfricoștoare, unde oamenii se adun ca s vad și s-și nfricoșeze sufletul de fric și cutremur. Istoria orașului Pompei este apoximativ aceasta:
n orașul Pompei domnea opulența, nsoțit de o viaț desfrnat și depravat, nemaintlnit n lumea de dinainte. Și deodat a venit pedeapsa lui Dumnezeu. ntr-o zi, vulcanul de pe muntele Vezuviu, de lmng cetate, a erupt, și o ploaie de foc, cenuș și sulf a nceput s acopere cetatea, cu toți locuitorii ei, pregtindu-le un mormnt uriaș.
Popoarele sntoase care se pzesc de desfrnare, Dumnezeu le ofer orice bun din abundenț.
Gndiți-v singuri și spuneți-mi: Pronia Dumnezeiasc lucreaz nedrept cnd unui popor mai curat moral dect celelalte i ofer mai mult sntate, pace, bogție și fericire?
Frații mei, fie ca Atotputernicul Dumnezeu s v ajute ca s nu alergați pe crarea primejdioas și perztoare a desfrnrii! ngerul Domnului s v pzeasc cu pace și iubire n casa voastr!
Fie ca Maica Domnului s aduc insuflare dumnezeiasc fiicelor și fiilor voștrii și prin fecioria Ei dumnezeiasc s le pstreze trupurile și sufletele nentinate de pcat, curate și strlucitoare, pentru ca Duhul Sfnt s se poat slșui nluntrul lor, ca s poat rodi doar n ceea ce este dumnezeiesc, n ceea ce este de la Dumnezeu. Amin.

Prima Lege a lui Dumnezeu Sfntul Nicolae Velimirovici Editura Egumenița
danil
Postat pe 9 Octombrie 2012 14:27
Nu este de ajuns sa crezi marți, 9 octombrie 2012
de Arhm. Vasilios Bacoianis
Aproape nici-o persoan nu spune c nu crede, fiecare vorbește despre credința sa proprie, fr s-și dea seama c n definitiv credința mea nu este și credința lui Dumnezeu. Cci dac izvorul ar da ap doar n sine cine s-ar mai folosi de buntatea ce se revars din el, sau dac pmntul ar da rod doar in sine cum ne-am mai bucura de roadele sale? Așa se petrece și cu acele suflete neștiutoare care mrturisesc spunnd așa: eu am credința mea! prin aceasta dezvelindu-și involuntar necredința. Dumnezeul absolut, Acela care proniaz toate, care le-a creat pe toate și care poart grij de cea mai scump fptur OMUL - despre care spune c este fiul su cu siguranț a lsat și cum s credem n El, cum s-i slujim Lui și așa mai departe. Printele Vasilios Bacoianis n cartea Nu te mai suport arat chiar și celor care cred c:

Nu este de ajuns s crezi!
Diavolul crede n Hristos și poate s cread mai mult dect noi (demonii cred și se cutremur! Spune și Scriptura Iacov 2, 19), ns rmne diavol, ființa cea mai rea și mai respingtoare din lume! De ce? A ucis cu minile lui, a desfrnat cu trupul lui, a blestemat cu gura lui? Dar n-are trup!
Așadar, nici n-a ucis, nici n-a desfrnat, (este feciorelnic), nici n-a furat, nici n-a blestemat (nu ndrznește s rosteasc numele lui Hristos și al Maicii Domnului!), ci este, pur și simplu, ntruparea patimilor sufletești: a mndriei, a urii și a invidiei, a nvrtoșrii inimii etc.
Acest lucru nseamn pentru creștin c trebuie s fie curat nu numai la trup, ci și la suflet, fr rutate, ur, nvrtoșarea inimii ș.a. altfel, este n primejdie s se asemene diavolului (care este rutatea ntruchipat) și s mearg mpreun cu el n focul cel veșnic! (Matei 25, 41).
Dovezi:
Iuda a fost curat la trup, dar negru la suflet! Și cele cinci fecioare nebune (v. Matei 25, 1-13) au fost curate la trup, dar ntunecate la suflet. Nu au avut untdelemn iubire, milostivire - și de aceea au fost osndite la chinuri, fecioare fiind (vezi mai mult la Sfntul Ioan Gu de Aur, Omilia 78 Evanghelia Sfntului Matei).
Mai mult, Atotbunul Dumnezeu, prin acele nfricoștoare Vai-iuri, nu i-a nfierat pe desfrnați, pe adulteri, pe tlhari sau pe furi (nu c aceștia ar fi meritat laude!), ci pe oameni care erau vestiți pentru virtutea lor pe farisei (Matei 23, 13-33):
Vai vou, crturarilor și fariseilor fțranici!C semnați cu mormintele cele vruite, care pe din afar v artați drepți oamenilor, nuntru ns sunteți plini de fțrnicie și de frdelege! (Matei 23, 27-28).

Nu te mai suport Arhimandrit Vasilios Bacoianis Editura Tabor

1. Nu te mai suport!

2. Acest om mi-a devenit nesuferit!

3. De ce sa-i iubesc pe semeni?

4. Viata si Moartea mea depind de ceilalti...

5. Om sau Animal?

6. Patimile Noastre - Sufletesti si Trupesti

Subiecte de interes: Vasilios Bacoianis , Nu te mai suport , credinta ortodoxa , necredinta , increderea in Dumnezeu
danil
Postat pe 9 Octombrie 2012 14:30
De la: danil, la data 2012-10-09 14:30:21Nu este de ajuns sa crezi marți, 9 octombrie 2012
de Arhm. Vasilios Bacoianis
Aproape nici-o persoan nu spune c nu crede, fiecare vorbește despre credința sa proprie, fr s-și dea seama c n definitiv credința mea nu este și credința lui Dumnezeu. Cci dac izvorul ar da ap doar n sine cine s-ar mai folosi de buntatea ce se revars din el, sau dac pmntul ar da rod doar in sine cum ne-am mai bucura de roadele sale? Așa se petrece și cu acele suflete neștiutoare care mrturisesc spunnd așa: eu am credința mea! prin aceasta dezvelindu-și involuntar necredința. Dumnezeul absolut, Acela care proniaz toate, care le-a creat pe toate și care poart grij de cea mai scump fptur OMUL - despre care spune c este fiul su cu siguranț a lsat și cum s credem n El, cum s-i slujim Lui și așa mai departe. Printele Vasilios Bacoianis n cartea Nu te mai suport arat chiar și celor care cred c:

Nu este de ajuns s crezi!
Diavolul crede n Hristos și poate s cread mai mult dect noi (demonii cred și se cutremur! Spune și Scriptura Iacov 2, 19), ns rmne diavol, ființa cea mai rea și mai respingtoare din lume! De ce? A ucis cu minile lui, a desfrnat cu trupul lui, a blestemat cu gura lui? Dar n-are trup!
Așadar, nici n-a ucis, nici n-a desfrnat, (este feciorelnic), nici n-a furat, nici n-a blestemat (nu ndrznește s rosteasc numele lui Hristos și al Maicii Domnului!), ci este, pur și simplu, ntruparea patimilor sufletești: a mndriei, a urii și a invidiei, a nvrtoșrii inimii etc.
Acest lucru nseamn pentru creștin c trebuie s fie curat nu numai la trup, ci și la suflet, fr rutate, ur, nvrtoșarea inimii ș.a. altfel, este n primejdie s se asemene diavolului (care este rutatea ntruchipat) și s mearg mpreun cu el n focul cel veșnic! (Matei 25, 41).
Dovezi:
Iuda a fost curat la trup, dar negru la suflet! Și cele cinci fecioare nebune (v. Matei 25, 1-13) au fost curate la trup, dar ntunecate la suflet. Nu au avut untdelemn iubire, milostivire - și de aceea au fost osndite la chinuri, fecioare fiind (vezi mai mult la Sfntul Ioan Gu de Aur, Omilia 78 Evanghelia Sfntului Matei).
Mai mult, Atotbunul Dumnezeu, prin acele nfricoștoare Vai-iuri, nu i-a nfierat pe desfrnați, pe adulteri, pe tlhari sau pe furi (nu c aceștia ar fi meritat laude!), ci pe oameni care erau vestiți pentru virtutea lor pe farisei (Matei 23, 13-33):
Vai vou, crturarilor și fariseilor fțranici!C semnați cu mormintele cele vruite, care pe din afar v artați drepți oamenilor, nuntru ns sunteți plini de fțrnicie și de frdelege! (Matei 23, 27-28).

Nu te mai suport Arhimandrit Vasilios Bacoianis Editura Tabor

1. Nu te mai suport!

2. Acest om mi-a devenit nesuferit!

3. De ce sa-i iubesc pe semeni?

4. Viata si Moartea mea depind de ceilalti...

5. Om sau Animal?

6. Patimile Noastre - Sufletesti si Trupesti

Subiecte de interes: Vasilios Bacoianis , Nu te mai suport , credinta ortodoxa , necredinta , increderea in Dumnezeu
danil
Postat pe 9 Octombrie 2012 14:31
De la: danil, la data 2012-10-09 14:31:25
De la: danil, la data 2012-10-09 14:30:21Nu este de ajuns sa crezi marți, 9 octombrie 2012
de Arhm. Vasilios Bacoianis
Aproape nici-o persoan nu spune c nu crede, fiecare vorbește despre credința sa proprie, fr s-și dea seama c n definitiv credința mea nu este și credința lui Dumnezeu. Cci dac izvorul ar da ap doar n sine cine s-ar mai folosi de buntatea ce se revars din el, sau dac pmntul ar da rod doar in sine cum ne-am mai bucura de roadele sale? Așa se petrece și cu acele suflete neștiutoare care mrturisesc spunnd așa: eu am credința mea! prin aceasta dezvelindu-și involuntar necredința. Dumnezeul absolut, Acela care proniaz toate, care le-a creat pe toate și care poart grij de cea mai scump fptur OMUL - despre care spune c este fiul su cu siguranț a lsat și cum s credem n El, cum s-i slujim Lui și așa mai departe. Printele Vasilios Bacoianis n cartea Nu te mai suport arat chiar și celor care cred c:

Nu este de ajuns s crezi!
Diavolul crede n Hristos și poate s cread mai mult dect noi (demonii cred și se cutremur! Spune și Scriptura Iacov 2, 19), ns rmne diavol, ființa cea mai rea și mai respingtoare din lume! De ce? A ucis cu minile lui, a desfrnat cu trupul lui, a blestemat cu gura lui? Dar n-are trup!
Așadar, nici n-a ucis, nici n-a desfrnat, (este feciorelnic), nici n-a furat, nici n-a blestemat (nu ndrznește s rosteasc numele lui Hristos și al Maicii Domnului!), ci este, pur și simplu, ntruparea patimilor sufletești: a mndriei, a urii și a invidiei, a nvrtoșrii inimii etc.
Acest lucru nseamn pentru creștin c trebuie s fie curat nu numai la trup, ci și la suflet, fr rutate, ur, nvrtoșarea inimii ș.a. altfel, este n primejdie s se asemene diavolului (care este rutatea ntruchipat) și s mearg mpreun cu el n focul cel veșnic! (Matei 25, 41).
Dovezi:
Iuda a fost curat la trup, dar negru la suflet! Și cele cinci fecioare nebune (v. Matei 25, 1-13) au fost curate la trup, dar ntunecate la suflet. Nu au avut untdelemn iubire, milostivire - și de aceea au fost osndite la chinuri, fecioare fiind (vezi mai mult la Sfntul Ioan Gu de Aur, Omilia 78 Evanghelia Sfntului Matei).
Mai mult, Atotbunul Dumnezeu, prin acele nfricoștoare Vai-iuri, nu i-a nfierat pe desfrnați, pe adulteri, pe tlhari sau pe furi (nu c aceștia ar fi meritat laude!), ci pe oameni care erau vestiți pentru virtutea lor pe farisei (Matei 23, 13-33):
Vai vou, crturarilor și fariseilor fțranici!C semnați cu mormintele cele vruite, care pe din afar v artați drepți oamenilor, nuntru ns sunteți plini de fțrnicie și de frdelege! (Matei 23, 27-28).

Nu te mai suport Arhimandrit Vasilios Bacoianis Editura Tabor

1. Nu te mai suport!

2. Acest om mi-a devenit nesuferit!

3. De ce sa-i iubesc pe semeni?

4. Viata si Moartea mea depind de ceilalti...

5. Om sau Animal?

6. Patimile Noastre - Sufletesti si Trupesti

Subiecte de interes: Vasilios Bacoianis , Nu te mai suport , credinta ortodoxa , necredinta , increderea in Dumnezeu

HAI VA PUP PE TOTI!MI-A FOST DOR DE VOI NASOLILOR!TREBUIE URIT PACATUL NU FIINTA NOASTRA!SINT ATIT DE MULTE EXEMPLE DE SFINTE CARE AU FOST DESFRINATE,""MODERNE""SI ORICE VRETI VOI...DAR TREBUIE SA-TI PROPUI SA LUPTI CU ISPITA CA SI CU VALUL CARE ""MATURA""TOT IN CALEA LUI.
danil
Postat pe 9 Octombrie 2012 14:35
Inca o Irinuca ?
Rotty
Postat pe 9 Octombrie 2012 14:37
De la: danil, la data 2012-10-09 14:35:02
De la: danil, la data 2012-10-09 14:31:25
De la: danil, la data 2012-10-09 14:30:21Nu este de ajuns sa crezi marți, 9 octombrie 2012
de Arhm. Vasilios Bacoianis
Aproape nici-o persoan nu spune c nu crede, fiecare vorbește despre credința sa proprie, fr s-și dea seama c n definitiv credința mea nu este și credința lui Dumnezeu. Cci dac izvorul ar da ap doar n sine cine s-ar mai folosi de buntatea ce se revars din el, sau dac pmntul ar da rod doar in sine cum ne-am mai bucura de roadele sale? Așa se petrece și cu acele suflete neștiutoare care mrturisesc spunnd așa: eu am credința mea! prin aceasta dezvelindu-și involuntar necredința. Dumnezeul absolut, Acela care proniaz toate, care le-a creat pe toate și care poart grij de cea mai scump fptur OMUL - despre care spune c este fiul su cu siguranț a lsat și cum s credem n El, cum s-i slujim Lui și așa mai departe. Printele Vasilios Bacoianis n cartea Nu te mai suport arat chiar și celor care cred c:

Nu este de ajuns s crezi!
Diavolul crede n Hristos și poate s cread mai mult dect noi (demonii cred și se cutremur! Spune și Scriptura Iacov 2, 19), ns rmne diavol, ființa cea mai rea și mai respingtoare din lume! De ce? A ucis cu minile lui, a desfrnat cu trupul lui, a blestemat cu gura lui? Dar n-are trup!
Așadar, nici n-a ucis, nici n-a desfrnat, (este feciorelnic), nici n-a furat, nici n-a blestemat (nu ndrznește s rosteasc numele lui Hristos și al Maicii Domnului!), ci este, pur și simplu, ntruparea patimilor sufletești: a mndriei, a urii și a invidiei, a nvrtoșrii inimii etc.
Acest lucru nseamn pentru creștin c trebuie s fie curat nu numai la trup, ci și la suflet, fr rutate, ur, nvrtoșarea inimii ș.a. altfel, este n primejdie s se asemene diavolului (care este rutatea ntruchipat) și s mearg mpreun cu el n focul cel veșnic! (Matei 25, 41).
Dovezi:
Iuda a fost curat la trup, dar negru la suflet! Și cele cinci fecioare nebune (v. Matei 25, 1-13) au fost curate la trup, dar ntunecate la suflet. Nu au avut untdelemn iubire, milostivire - și de aceea au fost osndite la chinuri, fecioare fiind (vezi mai mult la Sfntul Ioan Gu de Aur, Omilia 78 Evanghelia Sfntului Matei).
Mai mult, Atotbunul Dumnezeu, prin acele nfricoștoare Vai-iuri, nu i-a nfierat pe desfrnați, pe adulteri, pe tlhari sau pe furi (nu c aceștia ar fi meritat laude!), ci pe oameni care erau vestiți pentru virtutea lor pe farisei (Matei 23, 13-33):
Vai vou, crturarilor și fariseilor fțranici!C semnați cu mormintele cele vruite, care pe din afar v artați drepți oamenilor, nuntru ns sunteți plini de fțrnicie și de frdelege! (Matei 23, 27-28).

Nu te mai suport Arhimandrit Vasilios Bacoianis Editura Tabor

1. Nu te mai suport!

2. Acest om mi-a devenit nesuferit!

3. De ce sa-i iubesc pe semeni?

4. Viata si Moartea mea depind de ceilalti...

5. Om sau Animal?

6. Patimile Noastre - Sufletesti si Trupesti

Subiecte de interes: Vasilios Bacoianis , Nu te mai suport , credinta ortodoxa , necredinta , increderea in Dumnezeu

HAI VA PUP PE TOTI!MI-A FOST DOR DE VOI NASOLILOR!TREBUIE URIT PACATUL NU FIINTA NOASTRA!SINT ATIT DE MULTE EXEMPLE DE SFINTE CARE AU FOST DESFRINATE,""MODERNE""SI ORICE VRETI VOI...DAR TREBUIE SA-TI PROPUI SA LUPTI CU ISPITA CA SI CU VALUL CARE ""MATURA""TOT IN CALEA LUI.

!AU BIENTOT!CIAO!SIO!
danil
Postat pe 9 Octombrie 2012 14:37
De la: danil, la data 2012-10-09 14:37:50
De la: danil, la data 2012-10-09 14:35:02
De la: danil, la data 2012-10-09 14:31:25
De la: danil, la data 2012-10-09 14:30:21Nu este de ajuns sa crezi marți, 9 octombrie 2012
de Arhm. Vasilios Bacoianis
Aproape nici-o persoan nu spune c nu crede, fiecare vorbește despre credința sa proprie, fr s-și dea seama c n definitiv credința mea nu este și credința lui Dumnezeu. Cci dac izvorul ar da ap doar n sine cine s-ar mai folosi de buntatea ce se revars din el, sau dac pmntul ar da rod doar in sine cum ne-am mai bucura de roadele sale? Așa se petrece și cu acele suflete neștiutoare care mrturisesc spunnd așa: eu am credința mea! prin aceasta dezvelindu-și involuntar necredința. Dumnezeul absolut, Acela care proniaz toate, care le-a creat pe toate și care poart grij de cea mai scump fptur OMUL - despre care spune c este fiul su cu siguranț a lsat și cum s credem n El, cum s-i slujim Lui și așa mai departe. Printele Vasilios Bacoianis n cartea Nu te mai suport arat chiar și celor care cred c:

Nu este de ajuns s crezi!
Diavolul crede n Hristos și poate s cread mai mult dect noi (demonii cred și se cutremur! Spune și Scriptura Iacov 2, 19), ns rmne diavol, ființa cea mai rea și mai respingtoare din lume! De ce? A ucis cu minile lui, a desfrnat cu trupul lui, a blestemat cu gura lui? Dar n-are trup!
Așadar, nici n-a ucis, nici n-a desfrnat, (este feciorelnic), nici n-a furat, nici n-a blestemat (nu ndrznește s rosteasc numele lui Hristos și al Maicii Domnului!), ci este, pur și simplu, ntruparea patimilor sufletești: a mndriei, a urii și a invidiei, a nvrtoșrii inimii etc.
Acest lucru nseamn pentru creștin c trebuie s fie curat nu numai la trup, ci și la suflet, fr rutate, ur, nvrtoșarea inimii ș.a. altfel, este n primejdie s se asemene diavolului (care este rutatea ntruchipat) și s mearg mpreun cu el n focul cel veșnic! (Matei 25, 41).
Dovezi:
Iuda a fost curat la trup, dar negru la suflet! Și cele cinci fecioare nebune (v. Matei 25, 1-13) au fost curate la trup, dar ntunecate la suflet. Nu au avut untdelemn iubire, milostivire - și de aceea au fost osndite la chinuri, fecioare fiind (vezi mai mult la Sfntul Ioan Gu de Aur, Omilia 78 Evanghelia Sfntului Matei).
Mai mult, Atotbunul Dumnezeu, prin acele nfricoștoare Vai-iuri, nu i-a nfierat pe desfrnați, pe adulteri, pe tlhari sau pe furi (nu c aceștia ar fi meritat laude!), ci pe oameni care erau vestiți pentru virtutea lor pe farisei (Matei 23, 13-33):
Vai vou, crturarilor și fariseilor fțranici!C semnați cu mormintele cele vruite, care pe din afar v artați drepți oamenilor, nuntru ns sunteți plini de fțrnicie și de frdelege! (Matei 23, 27-28).

Nu te mai suport Arhimandrit Vasilios Bacoianis Editura Tabor

1. Nu te mai suport!

2. Acest om mi-a devenit nesuferit!

3. De ce sa-i iubesc pe semeni?

4. Viata si Moartea mea depind de ceilalti...

5. Om sau Animal?

6. Patimile Noastre - Sufletesti si Trupesti

Subiecte de interes: Vasilios Bacoianis , Nu te mai suport , credinta ortodoxa , necredinta , increderea in Dumnezeu

HAI VA PUP PE TOTI!MI-A FOST DOR DE VOI NASOLILOR!TREBUIE URIT PACATUL NU FIINTA NOASTRA!SINT ATIT DE MULTE EXEMPLE DE SFINTE CARE AU FOST DESFRINATE,""MODERNE""SI ORICE VRETI VOI...DAR TREBUIE SA-TI PROPUI SA LUPTI CU ISPITA CA SI CU VALUL CARE ""MATURA""TOT IN CALEA LUI.

!AU BIENTOT!CIAO!SIO!

INCA CEVA:CREDINTA NU E NUMAI DOGMA!ESTE UN MOD DE VIATA,CREDINTA ORTODOXA ESTE CURATA,DREAPTA,APOSTOLICA,PRIMA ESTE PRIMA INAINTEA ORICARUI FEL DE EREZIE CE S-A DEZVOLTAT DUPA MOARTEA PE CRUCE A LUI IISUS HRISTOS DOMNUL NOSTRU...DOAMNE AJUTA SA VA LUMINATI CIT MAI MULTI SA VEDETI VIATA DREAPTA IN LUMINA VESNICIEI!NU EXISTA ALTA CALE.TOTU-I DOAR RISIPA DE ENERGIE....
danil
Postat pe 9 Octombrie 2012 14:43
revizie tehnica?????
do you like this? or
anyway you can make love not 3war...
but may be the last fucking.... it so may be too late
so JESSUS CHRIST do not waiting more enough for all saints.
don't cry for me to heaven! just like for him
danil
Postat pe 9 Octombrie 2012 18:10
DA! Inca o Irinuca...SLAVA DOMNULUI ca MAI EXISTA asa fete.vad ca-ti plac florile....ei acestea sint puritatea lui Dumnezeu.iata una:
PUTETI CREDE CA SINT OAMENI INCA FRUMOSI SI FARA FARDURI,FITE SI ALTE DE ASTEA?
Nu stiu daca e o intrebare ci mai degraba as dori sfaturi....am peste 20 ani si nu am intalnit pe nimeni pana acum, de parca i-as indeparta pe toti (baieti, barbati). Si da, sunt inca virgina, nu regret asta, dar vad ca in ziua de astazi nimeni nu mai apreciaza lucrul asta. Oricum nu imi pasa prea mult de asta, ca daca ar fi fost asa, de mult nu mai eram virgina.., sunt o fata normala, studiez, am prieteni, lucrez cu barbati..dar nu stiu ce se intampla, cad ma uit in jur si vad numai cupluri, parca mi-e nu stiu cum....toti au pereche si sunt intrebata de nu stiu cate ori eu de ce nu am pe cineva, de ce nu ma indragostesc ,...dar nu e asa usor...Stiu, poate o sa imi spuneti sa am rabdare, rabdare, rabdare, ca o sa vina si persoana potrivita, dar am momente grele, cand as vrea sa vorbesc cu cineva, dar acel cineva sa nu fie tot din familie,care sa ma asculte, inteleaga, iubeasca...Va multumesc mult! Adriana P.

Drag Adriana,

Avand n vedere faptul c ai pus o ntrebare pe acest portal creștin ortodox, plec de la premiza c-ți dorești un rspuns care s porneasc dintr-o perspectiv creștin. De la nceput pot s-ți spun c este foarte important cum privești tu lucrurile, din ce perspectiv, ce principii ai, care-i scopul tu n viaț și care-ți sunt prioritțile. Ca s-ți rspund foarte amplu aș avea nevoie de o seam de informații, de aceea ți voi sugera doar cteva repere și sfaturi și apoi vom continua discuția prin comentarii n josul paginii.

Internetul și presa sunt invadate de anunturi gen, caut partener, caut partenera, caut femeie, caut fata, caut baiat, fata cauta baiat, baiat cauta fata si asa mai departe. Acesta este un mod greșit de cutare, este o pist fals și periculoas. Fiecare om purcede n viaț pe baza unor nțelegeri, nu cunoaște faptul c toate acțiunile pe care le intreprinde au o rezonanț n sufletul lui dar și n acelora care-l nconjoar. Toate faptele și acțiunile din viața noastr se ntorc inevitabil ca un bumerang napoi spre ființa noastr. Cum caut, cum gasesc?
Pentru a avea succes și pentru a acționa bine avem nevoie de o bun educație, și de o bun legtur cu Dumnezeu. n primul rand trebuie s-ți gsești un duhovnic bun (toți sunt buni) cu care s intri n rezonanț, s simți c te nțelege și se apleac asupra problemelor tale. De aici va decurge pe viitor o bun legtur cu Dumnezeu (Acela care-ți va fi povțuitor tainic prin duhovnic) și o bun abordare a vieții dintr-o perspectiv corect. Este foarte bine c te-ai pstrat neatins și cu ocazia aceasta te felicit și m bucur de izbnda ta. Din ce in ce sunt mai putini oameni care spun: caut virgina! Puține fete și mai pot ține astzi fecioria! Numai c fecioria este plcut Domnului, și fecioarele primesc din belșug Har de la Dumnezeu, dac au și fecioria minții. Faptul c pn astzi nut te-ai lipit de nici-un biat poate avea mai multe cauze (iar eu nu le cunosc). Daca-ar fi s dezvolt subiectul mi-ar trebui foarte multe pagini. Important este s te predai proniei dumnezeiești deoarece El știe momentul cel mai bun pentru ați gsi o persoan cu care s devii un trup și cu care s te unești pe veșnicie. n primul rnd e nevoie de mult, mult dragoste faț de persoana cu care vei dori s-ți unești viitorul veșnic. Rbdarea n toat povestea aceasta și are bunul ei rol și va da rod dac te vei ruga cum trebuie. ntotdeauna s-L rogi pe Dumnezeu s le fac pe toate dup voia Lui și nu dup a ta. ntotdeauna s nchei rugciunea cu Fie voia ta Doamne!

Trim ntr-o lume n care valorile sunt rsturnate, tot ceea ce este mai ru și mai nrobitor ne este ridicat la rang de valoare. Societatea n ntregul ei merge dup o mentalitate indus, dup canoanele consumerismului, al dependenței prin vicii, care aduc profituri exorbitante ppușarilor din culise care manipuleaz cu o oarecare dibcie. Poate faptul c nu-ți gsești jumtatea, persoana iubit, poate s fie o lucrare dumnezeiasc, prin care te face s apelezi la El, s-L cauți și s realizezi c exist. Nu avem n lumea asta alt mijlocitor pentru noi mai bun ca Hristos! Cnd omul nțelege lucrurile bine și se pred voii dumnezeiești toate devin frumoase, ușoare, cu bun pace, miraculoase.

Legtura cu Dumnezeu la care eu te invit este una tainic și deosebit. Pune toate problemele vieții tale la picioarele lui Iisus Hristos iar el ca un mprat te va milui dup rangul su. Nu-ți pune ndejdea n oameni, și nu aștepta prea multe de la ei. Toți suntem pctoși și adeseori greșim și ntristm pe aproapele, pe cnd Dumnezeu, niciodat nu te va trda.

Fiecare om și are jumtatea, nafara celor care aleg clugria și tind spre o viaț ngereasc, mai presus de firea uman, a simțurilor. Tu trebuie s-ți limpezești n primul rand concepția de viaț, și așa cum spuneam mai sus s-ți ierarhizezi corect prioritțile, ca apoi, s distingi n sufletul tu ceea ce vrea Dumnezeu de la tine. Cu fiecare dintre noi Dumnezeu are un plan, numai c noi suntem aceia care trebuie s ne deschidem sufletul și inima și mintea spre al afla de la El. Apoi lucrurile se limpezesc, prind contur, atunci și lui Dumnezeu i va fi ușor s-ți trimit pe ft frumos pentru c vei ști cum s-ți cheltuiești viața frumos, vei ști s faci prunci buni și sntoși care s slujeasc n lumea aceasta unor țeluri nalte și nobile, binecuvntate de Dumnezeu. Pregustarea Raiului inc de pe pmnt este o condiție pentru mntuire. Cel ce nu va prinde chipul lui Dumnezeu n el, cel n care Dumnezeu Hristos nu se va recunoște, nu va gusta fericirea veșnic și bucuria nvierii. Dac vei ține aproape, vom discuta mereu, vom avea subiecte de discuții permanent, și vom putea pune n aplicare ceea ce Dumnezeu voiește și sfinții și naintașii noștri, ne arat prin experiența vieții lor. Noi nu vorbim din crți ci dintr-o viaț asumat, o viaț experimentat de milioane de oameni. Biserica, trupul tainic al lui Dumnezeu, al crei cap este Hristos, este aceea care ne tlcuiește corect si Scripturile, și voia Lui, și cum s abordm fiecare problem a vieții, orict de grav și mare ar fi ea. Nu exist pentru ortodoxie probleme de nerezolvat deoarece este credința cea adevrat și unic.

Este important ca aceast problem a ta s nu devin o obsesie deoarece ți se va altera modul de gndire. Ignor pe oamenii care te ciclesc și nu-i lsa s-ți influențeze negativ viața!

nchei mica mea scrisoric sub forma unui articol (n speranța c și alții se vor zidi sufletește din ea) la care te aștept cu comentarii și poate unii dintre cititori vor dori s aduc din experiența lor sfaturi și ndemnuri!

Maica Domnului s te mngie ca o mam bun și s-ți lumineze mintea și calea, sfinții Adrian și Natalia s te acopere n toat vrea și-n tot ceasul!

DECLAR SUBIECTUL END ,FINALCOUNTDOWN,NU CONDOM SAU CE VI SE NAZARE VOUA....
danil
Postat pe 10 Octombrie 2012 08:00
De la: garbo265966, la data 2012-09-02 19:40:21Desigur ca un barbat poate rezista sa faca sex(dragoste)toata viata sa cu o singura femeie-sotia sa-dar, ce pacate are saracul ,de este pedepsit asa de crunt.??? Acest mod de a gandi este irational si profund anormal,desi multora li se pare a fi perfect in regula si in credinta ortodoxa..Nimic nu poate fi mai monoton ,decat sa fii obligat timp de 35-45 de ani sa tii in brate aceiasi persoana.Stiu ca pare putin nelalocul sau un asemenea comentariu ,dar credeti-ma ca dupa zeci de ani de casatorie nu iti mai arde de fidelitate in dragoste.Dupa o anumita perioada diversitatea este salvarea casatoriei,nimeni nu este de profesie sot sau sotie.Suntem oameni si avem in gena noastra simtul echilibrului,nu putem face la infinit aceleasi lucruri cu aceleasi persoane si sa ne mai faca si placere.

IATA O POVESTE:

Victor si Ilinca, sot si sotie din Madrid
Campania Mii de tineri și pstreaz fecioria...
Ilinca:

"Ma numesc Ilinca am 30 de ani locuiesc in Madrid si sunt foarte incantata de initiativa curajoasa pe care ati avut-o de a lansa acest proiect astazi intr-o lume in care se promoveaza numai uraciuni, nonvalori. Sunt mamica de 2 fetite si ma gandesc cu groaza cum va arata societatea si ce va promova peste 15-20 de ani daca va merge in ritmul acesta ...

Eu m-am casatorit feciora dar am stat impreuna cu sotul meu inainte de casatorie 9 luni si Dumnezeu ne-a ajutat pe amandoi sa rezistam tentatiei, cu toate ca paream niste ciudati pentru prietenii nostri. Pentru noi dragostea inainte de casatorie nu a fost un scop al relatiei , pentru noi nu era un "must have", ceva ce trebuie sa faci ca sa fii in rand cu ceilalti.

Sunt de parere ca trebuie sa fii puternic/a in acel "moment critic", sa gandesti putin egoist, putin peste acel moment: ce obtin acum comparativ cu ce as putea obtine daca ma abtin si-L ascult pe Dumnezeu si fii convins ca Dumnezeu iti va rasplati insutit efortul pentru ca el vede "lupta ta ".

Cineva spunea ca in momentul cand faci dragoste starea ta trebuie ca fie ca de rugaciune, sa fii linistit ca nu ai savarsit un pacat, sa nu ai mustrari de constiinta, mustrari pe care numai pacatul ti le arata."

Victor:

"Cand aveam vreo 16 ani imi doream foarte mult sa fac dragoste cu o fata pentru ca simteam o presiune din partea societatii, din partea televizorului mai mult. Mi-a aduc aminte ca am cumparat o casate cu Holograf si avea cadou un prezervativ si atunci m-am gandit ca asta e un semn de la Dumnezeu ca urmeaza sa am o iubita si apoi voi face dragoste cu ea. M-am inselat. Au mai trecut cativa ani si am intalnit-o pe Ilinca. M-a atragea foarte mult, era foarte frumoasa, la fel ca si astazi, si dupa cateva luni am inceput s-o conving ca trebuie sa facem dragoste.

Ea, fiind un copil curat, bine crescuta, si oarecum timida, amana tot timpul acel moment si-mi spunea: "lasa sa treaca si vara, si vom vedea la toamna..."

Tot amnnd momentul am ajuns s m apropii de Dumnezeu i de Biseric i s contientizez c ceea ce vroiam eu era un pcat. Din acel moment totul s-a schimbat i hotorsem mpreun s ne pstrm curai pn la cstorie. Printele nostru duhovnic ne-a ncurajat i ne-a susinut foarte mult. Fr ajutorul lui nu reueam.

Dup ce am terminat facultatea eu am cerut-o n cstorie i pentru c trebuia s ne mutm n alt ora cu serviciu, vroiam s facem nunta ct mai repede. Prinii notri au zis c e prea din scurt i c o vom face la anul. Am fost tare suprat atunci i le-am spus c noi nu putem locui sub acelai acoperi necununai c altfel vom cdea n pcat. Ne chinuiseram 4 ani de zile s ne ferim de desfrnare iar acum parca totul era impotriva noastra.

Vazand ca n-o scot la capat cu parintii ne-am mutat amandoi in alt oras intr-o garsoniera. Mai erau 9 luni pana la nunta. Cu ajutorul Domnului Hristos ne-am pastrat curati si n-am facut dragoste. Asa cum spunea si Ilinca, astazi avem doua fetite de care suntem tare bucurosi, sanatoase si frumoase.

Rasplata infranarii este fericirea. N-am avut niciodata probleme mari i necazuri, Dumnezeu mereu ne-a fost alaturi. Nu ne-a lipsit nimic ba dimpotriva am avut si avem de toate.

danil
Postat pe 10 Octombrie 2012 09:12
FLORINE PE UNDE ESTI?
danil
Postat pe 10 Octombrie 2012 09:32
Nu, nu rezista. Asa cum nici ea nu rezista. Aaaaa, poate doar daca mai sunt persoane care cred in basme...
Rainy_girl
Postat pe 10 Octombrie 2012 19:58
de multe ori multe fete cred in basme,daia se intimpla atitea deceptii.la naiba nu sintem masini de facut sex,mai avem si sentimente,unii mai sint si romantici,si cu frica de Dumnezeu.mai ales o fata cu mult discernamint nu poate fi ''calcata''de diversi oameni fara repere clare.oricine isi doreste o fata curata in cele din urma...si gasesti din ce in ce mai greu...asa ceva....dar slava Domnului exista,caci altfel s-ar sfirsi lumea daca nu ar fi asa.
danil
Postat pe 13 Octombrie 2012 21:40
De la: danil, la data 2012-10-13 21:40:38de multe ori multe fete cred in basme,daia se intimpla atitea deceptii.la naiba nu sintem masini de facut sex,mai avem si sentimente,unii mai sint si romantici,si cu frica de Dumnezeu.mai ales o fata cu mult discernamint nu poate fi ''calcata''de diversi oameni fara repere clare.oricine isi doreste o fata curata in cele din urma...si gasesti din ce in ce mai greu...asa ceva....dar slava Domnului exista,caci altfel s-ar sfirsi lumea daca nu ar fi asa.

un sfarsit de saptamina cu folos va doresc nasolilor!!!!apropo miine este Sfanta Paraschiva si stiu ca este pedepsitoare.chiar daca unii nu simt asta.Dumnezeu in marea lui milostivire asteapta intoarcerea pacatosului si indreptarea lui,si nu poti sti cind va veni pedeapsa lui acum sau in viata viitoare.
danil
Postat pe 13 Octombrie 2012 21:44
De la: VOIAJOR, la data 2012-09-27 08:57:43
De la: florin_c76, la data 2009-04-06 00:29:52Eu unul sunt adeptul raspunsului afirmativ doar ca trebuie intervenit mereu cu ceva nou in viata amoroasa ptr.a ni interveni monotonia.

De multe ori si femeile gresesc ca te provoaca sa le arati ce esti in stare si din ambitie ,mai greseste omul dar dupa are remuscari.....
http://www.youtube.com/watch?v=1ZxGf4sdci8&feature=related
asa cum am intuit agata fumei si dupaaa fuge ca lasul de faptele lui
floare_cu_colti
Postat pe 14 Octombrie 2012 15:47
De la: garbo_8352, la data 2012-10-09 13:14:20dar o femeie rezista sa faca dragoste cu acelasi barbat? eu sunt barbat, si raspund cu DA la intrebare(nu in numele tuturor). dar o femeie care iubeste, rezista tentatiei?dar daca azi se cearta cu sotul?
si daca se cearta ? ce? nu se mai cearta oamenii? se cearta ......si tre sa se imperecheze cu toti sau toate ? chiar nu mai aveti stima de sine ......nu va mai respectati decat prin prisma daca mai poti da un numar scuzeeee aaaa si ala (nr) suparat si trist ca doar sufera ca s-au certat mor de ras cat pot fi oamenii de ingusti la minte
floare_cu_colti
Postat pe 14 Octombrie 2012 15:50
De la: danil, la data 2012-10-10 09:12:43
De la: garbo265966, la data 2012-09-02 19:40:21Desigur ca un barbat poate rezista sa faca sex(dragoste)toata viata sa cu o singura femeie-sotia sa-dar, ce pacate are saracul ,de este pedepsit asa de crunt.??? Acest mod de a gandi este irational si profund anormal,desi multora li se pare a fi perfect in regula si in credinta ortodoxa..Nimic nu poate fi mai monoton ,decat sa fii obligat timp de 35-45 de ani sa tii in brate aceiasi persoana.Stiu ca pare putin nelalocul sau un asemenea comentariu ,dar credeti-ma ca dupa zeci de ani de casatorie nu iti mai arde de fidelitate in dragoste.Dupa o anumita perioada diversitatea este salvarea casatoriei,nimeni nu este de profesie sot sau sotie.Suntem oameni si avem in gena noastra simtul echilibrului,nu putem face la infinit aceleasi lucruri cu aceleasi persoane si sa ne mai faca si placere.

IATA O POVESTE:

Victor si Ilinca, sot si sotie din Madrid
Campania Mii de tineri și pstreaz fecioria...
Ilinca:

"Ma numesc Ilinca am 30 de ani locuiesc in Madrid si sunt foarte incantata de initiativa curajoasa pe care ati avut-o de a lansa acest proiect astazi intr-o lume in care se promoveaza numai uraciuni, nonvalori. Sunt mamica de 2 fetite si ma gandesc cu groaza cum va arata societatea si ce va promova peste 15-20 de ani daca va merge in ritmul acesta ...

Eu m-am casatorit feciora dar am stat impreuna cu sotul meu inainte de casatorie 9 luni si Dumnezeu ne-a ajutat pe amandoi sa rezistam tentatiei, cu toate ca paream niste ciudati pentru prietenii nostri. Pentru noi dragostea inainte de casatorie nu a fost un scop al relatiei , pentru noi nu era un "must have", ceva ce trebuie sa faci ca sa fii in rand cu ceilalti.

Sunt de parere ca trebuie sa fii puternic/a in acel "moment critic", sa gandesti putin egoist, putin peste acel moment: ce obtin acum comparativ cu ce as putea obtine daca ma abtin si-L ascult pe Dumnezeu si fii convins ca Dumnezeu iti va rasplati insutit efortul pentru ca el vede "lupta ta ".

Cineva spunea ca in momentul cand faci dragoste starea ta trebuie ca fie ca de rugaciune, sa fii linistit ca nu ai savarsit un pacat, sa nu ai mustrari de constiinta, mustrari pe care numai pacatul ti le arata."

Victor:

"Cand aveam vreo 16 ani imi doream foarte mult sa fac dragoste cu o fata pentru ca simteam o presiune din partea societatii, din partea televizorului mai mult. Mi-a aduc aminte ca am cumparat o casate cu Holograf si avea cadou un prezervativ si atunci m-am gandit ca asta e un semn de la Dumnezeu ca urmeaza sa am o iubita si apoi voi face dragoste cu ea. M-am inselat. Au mai trecut cativa ani si am intalnit-o pe Ilinca. M-a atragea foarte mult, era foarte frumoasa, la fel ca si astazi, si dupa cateva luni am inceput s-o conving ca trebuie sa facem dragoste.

Ea, fiind un copil curat, bine crescuta, si oarecum timida, amana tot timpul acel moment si-mi spunea: "lasa sa treaca si vara, si vom vedea la toamna..."

Tot amnnd momentul am ajuns s m apropii de Dumnezeu i de Biseric i s contientizez c ceea ce vroiam eu era un pcat. Din acel moment totul s-a schimbat i hotorsem mpreun s ne pstrm curai pn la cstorie. Printele nostru duhovnic ne-a ncurajat i ne-a susinut foarte mult. Fr ajutorul lui nu reueam.

Dup ce am terminat facultatea eu am cerut-o n cstorie i pentru c trebuia s ne mutm n alt ora cu serviciu, vroiam s facem nunta ct mai repede. Prinii notri au zis c e prea din scurt i c o vom face la anul. Am fost tare suprat atunci i le-am spus c noi nu putem locui sub acelai acoperi necununai c altfel vom cdea n pcat. Ne chinuiseram 4 ani de zile s ne ferim de desfrnare iar acum parca totul era impotriva noastra.

Vazand ca n-o scot la capat cu parintii ne-am mutat amandoi in alt oras intr-o garsoniera. Mai erau 9 luni pana la nunta. Cu ajutorul Domnului Hristos ne-am pastrat curati si n-am facut dragoste. Asa cum spunea si Ilinca, astazi avem doua fetite de care suntem tare bucurosi, sanatoase si frumoase.

Rasplata infranarii este fericirea. N-am avut niciodata probleme mari i necazuri, Dumnezeu mereu ne-a fost alaturi. Nu ne-a lipsit nimic ba dimpotriva am avut si avem de toate.

asa este Dumnezeu te ajuta mereu,,dar si oamenii trebuie sa il accepte ca indrumator....Iisus ,Tatal ceresc sunt Sefi...
Si oamenii pot fii sefii,,,dar orice sef are un sef si mai mare...cum ar FII iISUS,,TATAL CERESC CARE ESTE SUPERIOR OAMENILOR..
Daca oamenii ales sa asculte de Dumnezeu,,sunt feriti de necazuri foarte mari...
ingerasulluptator
Postat pe 14 Octombrie 2012 21:17
Raspunsul meu este DA,se poate ,atata timp cat si partenra de viata stie sa fie femei si sunt deschisi si la nou pentru a nu interveni monotonia
Slabire
Postat pe 18 Octombrie 2012 13:49
Rezista eroic , divorteaza si apoi face dragoste cu fosta sotie
adeline
Postat pe 18 Octombrie 2012 15:37
De la: FeliB, la data 2012-10-18 13:49:11Raspunsul meu este DA,se poate ,atata timp cat si partenra de viata stie sa fie femei si sunt deschisi si la nou pentru a nu interveni monotonia


nu_sunt_nimeni
Postat pe 18 Octombrie 2012 15:50
De la: Roxxynela, la data 2009-04-06 00:50:25ceva nou poate fi chiar si o a treia persoana...

"toata viata" inseamna mult ca interval de timp si ma intreb noutatile de care zici tu la un moment dat nu devin vechituri??

acum serios vorbind,eu nu cred ca poti rezista chiar toata viata ,ma gandesc ca oamenii se schimba in timp,nici iubirea nu mai e la fel de-a lungul anilor....nu stiu poate ma insel...

Da se intimpla sa intervina si a treia persoana,uneori din invidie sau gelozie cite o prietena a sotiei sau un prieten al sotului,care vor sa dezmembreze cuplul,alteori mai gresesc si parintii prea grijulii,care sub pretextul ca odrasla lor avea ocazia sa aiba un partener mai bun,baga intriga.
Asa ca cel mai indicat este pentru o familie sa aiba casa separat,impreuna cu copii,iar restul rudelor sa vina doar ca musafiri.
VOIAJOR
Postat pe 4 Noiembrie 2012 06:14

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
se poate de inselat sotul daca nu mai traesti cu el? 10 De la: elenita_2 1 Iunie 2012 16:03
Fantezii 13 De la: cea_mica 23 Iulie 2009 00:16
Question about.. 91 De la: roby_cado 30 Iunie 2010 21:07
Casnicia prelungeste viata unui barbat... 48 De la: sora_ilsi 3 Noiembrie 2009 13:12
Topicul "singuraticilor" -- pentru cei ce nu apartin nici unui grup de pe Garbo 632 De la: tutankhamon 16 Februarie 2010 00:51
Setari Cookie-uri