mai stim sa traim in realitate dupa mii de ore de trai virtual?!

NETUL,cel mai inofensiv drog,pun pariu ca fiecare ascunde undeva in suflerul lui ceva, numai stiut de el,cine ma contrazice -minte,de trait traim si in real si in virtual,dar alunecam de colo dincolo din diferite motive..
scrichy
Postat pe 14 Martie 2009 20:24
interesante si...patimase subiecte!!
dar..oare cine si de ce...ne opreste sa fim aceiasi oamnei sin-real si-n virtual?
de ce tre sa existe lumi diferite?
de ce unii se dedubleaza?
de ce...atatea intrebari?...cand e mai simplu sa spunem chiar si aici...chiar daca e mai dificil...cine suntem...ce suntem...ce vrem de la viata...si chiar...cum incercam sa si obtinem!!?
nu stiu daca ...ascunsi aici dupa un monitor...ar trebu sa gandim altfel decat suntem fiecare!!
e adevarat ca...sant persoane care au frustrari...care au pb psihice..dar...daca avem ceva ochi...le putem vedea si...putem trece dincolo de asta!
nu cred ca ei sant piedica pt care ...ar trebui sa ne purtam si noi la fel...
chiar trebe sa ne imbolnavim pt a semana cu...cei din virtual care...saracii...chiar au o pb?.
nu cunva...atunci...nu ne vom mai putea diferentia de ei?..si...ne vom contamina cu acest soi de...ipohondrie...fara sa fie nevoie?
e atat de greu sa putem fi noi...oriunde?
si...vad ca se discuta despre...sentimente...dragoste...simtiri...trairi...si alte cele...
de ce uneori...ne creem un zid in jurul nostru...iar dupa ceva vreme...ne miram ca...evenim cumva...imuni...sau luam in ras anumite sentimente care candva...ne starneau fluturi?
e adevarat ca...e greu sa filozofam acum pe aceasta tema...dar...de ce sa devenim ipocriti...cand...ne aducem suferinte singuri?
vrem sa parem impenetrabili...apoi...ne miram ca prietenii...cunoscutii...ne ocolesc...si...ii acuzam de cine stie ce!!
chiar nu ne putem deschide noi...in fata noastra...si sa vedem ce anume nu are ce cata acolo?
putem face asta...daca stim ce vrem si...mai ales...daca vrem!!
ovidiu42
Postat pe 14 Martie 2009 20:25
De la: si_totusi, la data 2009-03-14 19:59:20nu stiu daca viata reala poate fi confundata cu viata virtuala. ar fi o greseala. netul e bun ca mijloc de informare dar este si un mijloc de divertisment

printre timp, mai poti sta la o discutie pe un forum, poti adauga pareri la un anume material de pe un blog, etc.

principalul e sa nu-i aloci aproape tot timpul tau liber
si ce e mai important, oriunde ai scrie, sa fii tu ; fara cosmetizari, fara minciuni, fara a incerca sa amagesti pe altii






totusi!
acelasi limbaj , aceiasi tarie in cuvinte , folosite in lumea reala poate fii interpretat altfel.
chiar si folosirea unui arsenal de glume poate crea o iluzie in lumea reala.
geo32
Postat pe 14 Martie 2009 20:26
De la: cinezee, la data 2009-03-14 20:12:20nu te supra pai din start tu ai scris la prima postare te citez ''cum va descurcati '' deci faci referire la cei din aceata comunitate , nu ai scris per general

de aici si interpretarea mea mot a mo a exprimarii tale tocmai ptr ca am citit BINE POSTUL TAU DIN DESCHIDEREA SUBIECTULUI




cinezee , nu te enerva. ideea era daca si realul este asemeni celui care posteaza in virtual.
geo32
Postat pe 14 Martie 2009 20:27
of, cinezee, ia-o mai usor, te rog. eu pot scrie in ce limba vreau. nu esti datoare sa-mi raspunzi.
serios, foarte serios: cand vii cu argumentul facturii telefonice, te inteleg perfect. buna alegere mess-ul sau mail-ul.
dar nuantza mea era un pic alta: taiatul frunzei la caini pe net, pe forum, pe chat de dragul chat-ului, impresia de frumos si bine data de cuvintele cuiva din partea cealalta a cablului...
gianiblue
Postat pe 14 Martie 2009 20:29
De la: gianiblue, la data 2009-03-14 20:29:52of, cinezee, ia-o mai usor, te rog. eu pot scrie in ce limba vreau. nu esti datoare sa-mi raspunzi.
serios, foarte serios: cand vii cu argumentul facturii telefonice, te inteleg perfect. buna alegere mess-ul sau mail-ul.
dar nuantza mea era un pic alta: taiatul frunzei la caini pe net, pe forum, pe chat de dragul chat-ului, impresia de frumos si bine data de cuvintele cuiva din partea cealalta a cablului...



blue, socializare de dragul socializarii nu implica altceva decat o discutie.
prefer aici decat cu povestile vecinei despre ce i-a spus baba de la parter!
geo32
Postat pe 14 Martie 2009 20:33
EU una pina mai ieri,cu toate persoanele cu care dialoghez ,am dorit sa le cunosc si in viata reala,ceia ce s-a si intimplat,nu consider ca traim in virtual,desi sunt unii care traiesc,se feresc de real,nu prea sunt adabtabili,cunosc cazuri.
scrichy
Postat pe 14 Martie 2009 20:34
Ovi, esti ingrozitor cu punctele tale, parol. uite ca eu fac aici ce as face si in viata reala: te-as lua de guler pentru lipsa de concizie. da-o naibii de treaba! asteptam de la voi sa fiti la obiect. tu de ce faci nota aparte?! hmm?
dupa literatura de specialitate (sunt multe specialitati...) voi ar trebui sa fiti modele de concizie. Ce faci, Ovi? demontezi "mitul" masculin?!
gianiblue
Postat pe 14 Martie 2009 20:36

totusi!
acelasi limbaj , aceiasi tarie in cuvinte , folosite in lumea reala poate fii interpretat altfel.
chiar si folosirea unui arsenal de glume poate crea o iluzie in lumea reala.[/quote] sunt de acord,cu cele spuse,realul e mult mai complex,
scrichy
Postat pe 14 Martie 2009 20:43
De la: gianiblue, la data 2009-03-14 20:36:22Ovi, esti ingrozitor cu punctele tale, parol. uite ca eu fac aici ce as face si in viata reala: te-as lua de guler pentru lipsa de concizie. da-o naibii de treaba! asteptam de la voi sa fiti la obiect. tu de ce faci nota aparte?! hmm?
dupa literatura de specialitate (sunt multe specialitati...) voi ar trebui sa fiti modele de concizie. Ce faci, Ovi? demontezi "mitul" masculin?!



giani...sincer...de ce as fi ingrozitor?
doar ca gandesc altfel decat tine?...ce anume ne opreste sa fim la fel si-n viata reala si aici?.sau...unde nu se potriveste ce spun eu cu...cele ce ai citit tu?
si...de ce ti se pare ca...vreau sa demontez un mit?
chiar daca mie...nu-mi plac miturile...si...caut sa descifrez ce se ascunde...peste tot..
poate e o deformatie profesinala...sau eu mai stiu?
totdeauna mi-a placut sa caut...sa cercetez...si apoi...sa tind...
care ar fi pb acum..sa fac altfel?
uite...pt a nu parea ipocrit...uneori...ofer si ceea ce vrea interlocutoru` sa auda...dar pana la un punct...pt ca...trebe delimitat tot...
atata timp cat...stii pt ce te afli in virtualu` asta...e ok!!
cand deja...fascinatia lui te fura...si te face sa te dedublezi...devine acut...si...gandesc ca...daca constientizezi...ori tre sa te opresti...ori sa-i definesti scopurile...si sa revii la realiate!
cum eu...nu`s aici pt dulcegarii si alte cele...( a nu se intelege ca glumele de aici nu le gust si eu) deci...fiind aici pt a ma destinde...consider ca pb pusa in discutie...nu are efecte asupra mea...
si...caut sa raman asa!
deci ...sincer...ce anume nu ma fac inteles?sau ce ti se pare ca as spune ca fiind vb in vant?
ovidiu42
Postat pe 14 Martie 2009 21:12
Am lipsit doua ore si vad ca ati ajuns la 2 pagini deja.
N-am chef sa citesc toate dialogurile asa ca am sa vin direct cu idea in care vad eu viata reala vs. viata virtuala.

Cu cit mai mult timp petrecem in virtual cu atit mai putin publici devenim.Toti.Nu doar cei care stau o ora sau numai cei care stau 10 ore.
Cu cit petrecem mai mult timp pe net cu atit mai putine carti citim.Devenim speculativi, folosim frinturi de informatii pe care cu usurinta le gasim printr-o apasare de buton. Nu mai avem pareri personale despre stiinta arta ...pentru ca gasim parerile altora mai la indemina. De ce sa ne straduim sa mai si gindim sa ne facem pararri personale?

Sentimental vorbind, de cind e atit de usor sa facem declaratii in virtual, fara a face fata ochilor interlocutorilor, spunem lucruri pe care nu le simtim, devenim mult mai vulgari ne desensibilizam si cind suntem in fata unei persoane reale uitam ce vrem sa spunem, devenim autisti, tot mai multi copii au probleme de atentie deficitara..

Ma opresc aici ca stiu cit e de greu sa urmaresti un mesaj lung.
Aemulus
Postat pe 14 Martie 2009 21:28
micabis: nota 10 cu plus. ihi. punct lovit.
gianiblue
Postat pe 14 Martie 2009 21:33
Nu sunt de acord cu tine.Eu am reusit sa scriu o carte in virtual si o suta de poezii, plus o povestire scurta.Citeste dedesubtul postarii mele si intra pe vanghelis008 ca sa te convingi.Ce te impiedica sa ma citesti sau sa citesti si alte lucruri interesante care sunt in lumea virtuala?
Ioana007
Postat pe 14 Martie 2009 21:34
Culmea, constienta fiind de ceea ce am spus si multe altele stau pe net. De ce? din acelasi motiv ca si voi ceilalti.Din comoditate.
De ce sa ies la o plimbare la padure cind pt aduce padurea pe ecran?
Aemulus
Postat pe 14 Martie 2009 21:35
Ai grija ca Gianiblue, triseaza la carti.Ar putea si ea sa intre sa se uite macar la ce am scris eu.Dar este mai usor sa critici decat sa te convingi.
Ioana007
Postat pe 14 Martie 2009 21:36
Cand ploua, mai buna este o plimbare virtuala.Dar depinde ce colt al parcului alegi.
Ioana007
Postat pe 14 Martie 2009 21:37
mica...in ce priveste efectele asupra copiilor...ai perfecta dreptate...
in ce priveste efectele asupra adultilor...la multi...pot fi similare cu cele descrise de tine dar...atata timp cat avem ratiune...nu cred ca ca faptul ca poti gasi o informatie mai usor...sau ca spui ceva cuiva prin intermediu` netului...ar dauna atat de grav...atata timp cat cel caruia ii spui...e cunoscut...sii cunosti reactiile din ochi...atunci cand faci asta...si real...
in ce priveste pe cei care sant pironiti aici...dindiverse motive...pot aparea une modificari de comportament sau gandire dar...poate sant pers. care chiar ao o pb si...nu pot sa aca altfel...
ma refer la pers cu dizabilitati...pers care chiar au pb de comportamnet deja...sau...ca si noi...persoane care vin incontact cu netu`...prin natura profesiei!!
ei bine...ce poti face daca esti legat cumva foarte mult timp de el?
nu zic ca tre sa devii sclavul lui...dar...asta se petrece ...
si...sastii ca...foarte multe carti...(si de specialitate si alte genuri...in format electronic)...le citesc inca...aici!
nu e usor...dar e facil...
ovidiu42
Postat pe 14 Martie 2009 21:38
nu ma impiedica nimic... numai ca eu caut pamantul, desi ma uit spre cer.
hai sa spunem ca vreau sa fac dintr-un nor efemer o stanca pe care sa merg o viata si sa-i constat statornicia.
vreau sa fac din frumos un mod de viata. si frumos inseamna mai ales adevar.
gianiblue
Postat pe 14 Martie 2009 21:38
Sparrow, nimic nu ma opreste, asta am si zis. Dar nu o fac! Citesc o carte intre "iesirile" mele pe net.
Aemulus
Postat pe 14 Martie 2009 21:39
Intra pe:http://vanghelis008.wordpress.com
Nu-ti cer sa faci altceva decat sa arunci o privire.Nu-ti fie frica.Nu te fur.Poate si aici ai sa vezi stanci si ai sa visezi la cer.
Ioana007
Postat pe 14 Martie 2009 21:41
Pot sa te intreb ce carte?Este o intrebare pusa din curiozitate.Poti sa cauti la mine Se marita Nausicaa si sa o citesti.Nu are sa iti para rau.
Ioana007
Postat pe 14 Martie 2009 21:42
Multumesc netului pentru abundenta de informatii, sunt acum mult mai informata decit am fost in ultimii 10 ani inaintea net-ului dar....nu e numai asta

de exemplu: un barbat sta pe net 3 ore incontinuu, chating cu diverse fete, impartasind simtiri si emotii, unii ajung la adevarat orgasm pe net..dupa asta ies la sala la gym. Acolo nu saluta pe nimeni, fura cite o privire in tzitzele cei din dreapta si la fundul celei din stinga, transpira abundent fizic, pentru o ora.Se intoarce acasa, sta iar pe net 3 ore si seara iese la obere cu alti oameni/roboti si el numeste asta viata.
Si nu citez dintr-o carte SF, sau dintr-un film ci din viata din jurul meu
Aemulus
Postat pe 14 Martie 2009 21:45
oooof, micabis... vedeti ce nuantze intrezarim?!!!
gianiblue
Postat pe 14 Martie 2009 21:46
Oi fi numai eu care vad lucrurile asa?Atunci mai exista speranta, atunci nu e totul pierdut.
Dar daca mai sunt si altii?
Aemulus
Postat pe 14 Martie 2009 21:47
De la: micabis, la data 2009-03-14 21:28:45
Cu cit mai mult timp petrecem in virtual cu atit mai putin publici devenim.Toti.Nu doar cei care stau o ora sau numai cei care stau 10 ore.
Cu cit petrecem mai mult timp pe net cu atit mai putine carti citim.Devenim speculativi, folosim frinturi de informatii pe care cu usurinta le gasim printr-o apasare de buton. Nu mai avem pareri personale despre stiinta arta ...pentru ca gasim parerile altora mai la indemina. De ce sa ne straduim sa mai si gindim sa ne facem pararri personale?

Sentimental vorbind, de cind e atit de usor sa facem declaratii in virtual, fara a face fata ochilor interlocutorilor, spunem lucruri pe care nu le simtim, devenim mult mai vulgari ne desensibilizam si cind suntem in fata unei persoane reale uitam ce vrem sa spunem, devenim autisti, tot mai multi copii au probleme de atentie deficitara..

Ma opresc aici ca stiu cit e de greu sa urmaresti un mesaj lung.



ai dreptate. sau poate toti avem dreptate.
virtualul iti da timp de reactie si analiza.
in realitate ajungi ca timpi de reactie sa fie mult mai mici si mai greu de folosit. mintea trebuie sa analizeze daca fraza vanzatoarei de la alimentara iti este adresata sau este adresaa celui din urma ta: doriti ceva!?
geo32
Postat pe 14 Martie 2009 21:48
Ioano, termina cu evaluarile in graba!!!! am motive grele sa suspectez (sunt convinsa...) ca viata de pe net ca ar fi nociva-nula- si neavenita. nu critic ci sunt convinsa prin observatie si experienta. fair enough?!!!
gianiblue
Postat pe 14 Martie 2009 21:50
io nu prea inteleg un lucru, de ce cautati sentimente pe net!?
in afara de cel de prietenie.
geo32
Postat pe 14 Martie 2009 21:51
dumnezeule!!!...nu neg ca sant si astfel deoameni...dar...sa nu dam vina pt asta pe net!!
e pb fiecaruia cat se implica sau cat se dedubleaza in aceste vieti paralele!!
dar...nimeni nu se face vinovat de ceea ce ei singuri aleg sa faca cu viata lor!!
e adevarat ca sant si multi care sant dependenti de pornografia de pe net!!
si...s-au vazut cazuri cand s-au destramat familii din cauza asta!
sant efecte ale acestei lumi virtuale!!
in concluzie...ce ar trebui sa facem?
fiecare poate decide ...sa taie cablu` de la net...sa arunce calc. de acasa...si...sa mearga la psiholog!
de aceea e necesar sa facem uz de ratiune!
ca unii nu reusesc...e pb lor!
ovidiu42
Postat pe 14 Martie 2009 21:52
SOLUTIA: MULT CREIER! DISCERNAMANT. MATURITATE. ETC.
Ovi, tocmai stiu un caz nefericit de destramare de familie "din cauza de net". s-a vandut SUB PRETZ, MULT SUB PRETZ, familia pe o himera. nu credeti ca este groaznic?! EU CRED CA ESTE CUMPLIT.
gianiblue
Postat pe 14 Martie 2009 21:58
De la: gianiblue, la data 2009-03-14 21:58:44SOLUTIA: MULT CREIER! DISCERNAMANT. MATURITATE. ETC.
Ovi, tocmai stiu un caz nefericit de destramare de familie "din cauza de net". s-a vandut SUB PRETZ, MULT SUB PRETZ, familia pe o himera. nu credeti ca este groaznic?! EU CRED CA ESTE CUMPLIT.



ai mare dreptate...de aceea...am adus in discutie asta!!
pt ca...eu constientizez ce inseamna efectul netului asupra cuiva!!
partea buna...e ca...m-am harshit pe netu` asta...blestemat...de multi ani!!
si...la varsta mea si cu ceea ce cred ca inca mai am in cap...nu-l consider un pericol!
dar...sant si persoane labile din diverse cauze...(pb in cuplu...pb medicale...psihice)...care aman cu traume...sau...ce e si mai grav...isi pierd viata reala...
ceea ce e grav...e ca nimeni nu-i poate ajuta...
aici e drama...si...stai linistita...nu suntem noi...singurii care descopera asta!
la noi e de ptina vreme...si...daca ai sa te uiti...ai sa vezi inca oameni care leviteaza sub mirajul si fascinatia netului!!
unii...care de-abia acum il descopera...
aici e drama...pt ca ei...inca nu stiu cum sta treaba..
ovidiu42
Postat pe 14 Martie 2009 22:06

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
unde gasesc echilibru mamicile singure? 14 De la: Blue_Tattoo 23 Aprilie 2010 15:10
History of the Ryder Cup 1 De la: jiaopi111 21 Octombrie 2010 11:36
Ghicitul in carti online 10 De la: garbo_485919 30 Aprilie 2018 00:03
stiati ca..... 18 De la: Vidar 30 Iunie 2009 10:46
EU 1138 De la: Eugenia69 3 August 2012 16:06
Setari Cookie-uri