Fiica mea este adolescenta

Nu sunt de acord cu educatia " bate cu pumnul in masa". Eu cred mai mult in acel principiu cu < distrage atentia> , exact ca la copii mici. Daca nu ai reusit de la bun inceput sa ai o relatie cu fiica ta de prietenie, atunci incearca sa o scoti din lumea ei cu activitati care o atrag.nu la modul " hai sa facem cutare lucru impreuna". Incepe o activitate, ea va observa si va veni singura. Cate-odata rezolvarea o gasesti in lucruri si activitati care ni se par atat de banale.
Nirvana
Postat pe 21 Octombrie 2009 15:30
buna!
ideea este ca eu am 16 ani ...
recunosc nu am calcat intr-un bar pana la varsta de 15 ni ... cand am intrat la liceu ...
acuma dupa ore merg in barul apropiatd e scoala sa mai beau un suc un cappucinno cu prietenii ... nu mi se pare deplata chestia pentru ca te eliberezi de stresul cumulat la scoala...
eu stau intr-un grup de rock-eri si punk-eri. nu sunt niste oameni agresivi sunt foarte ok ... foarte foarte ... ma inteleg ca si cu proprii emi frati sunt cea mia mica in grup toti au 17- 18 - 19 - 20 de ani ... poate si de aceea sun mia protectori ... nuc red ca din cauza asta ai avea de ce sa-ti faci griji
poate ca fiica ta a fost afectata de plecarea tatalui si reintoarcerea lui brusca cine stie... pentru asta trebuie sa petreceti mult timp impreuna sa o intrebati unde vrea sa mearga sa discutati lucruri amizante si interesante
nu trebuie sa ii dai frau liber trebuie sa ii spui si NU ajuta mult si cand va realiza ca este bine ca i-ai spus si nu iti va multumi si va avea un repect fata de tine si dragostea va creste
oricum nu o omora cu discutii despre alcool tutun viata sexuala ... aratai doar ca se poate baza pe tine si daca vrea sa afle ceva sa vina sa te intrebe fara nici o teama ...

cam atat ... nu stiu ce s amai spun ... sper sa te ajute sfaturiile unei fete de 16 ani :D
Den
Postat pe 15 Decembrie 2009 14:20
hmm poate e mai rusinoasa si isi face prieteni mai asa.... retrasi.... emo in fine nu conteaza ....
garbo074428
Postat pe 16 Decembrie 2009 03:24
Asa am patit si noi cu baiatul nostru si nu am stiut nici noi cum sa procedam. Acum are 17 ani si tot asa cand ajungem noi acasa el pleaca si nu suporta nici macar un buna dimineata sau sa-l invitam la masa, nu suporta sa manince cu noi la masa, desi am mancat impreuna de cand ne stim si am primit musafiri, am mers in concedii impreuna, dar degeaba. Am fost la psihologi, la doctori psihiatri dar din pacate fara niciun rezultat.Nici noi nu stim cum sa procedam. Acum are 17 ani si lipseste din ce in ce mai mult de acasa si nu mai putem face niciun plan de familie. Pe el nu-l intereseaza, nu-i pasa de noi sau de ceea ce intreprindem cu toate ca incercam sa-l atragem si sa-l implicam cat mai mult.
arca
Postat pe 18 Decembrie 2009 18:25
Din ce am inteles eu tot umbland prin psihologi si psihiatri nu ajuta sa te dai pe tine de exemplu, sau in fine sa-i spui ce faceai tu la varsta ei, am inteles ca asta ii enerveaza la culme, asa e trebuie sa ne apropiem de ei dar cum, parca au o carapace si nimic din ce spunem noi sau facem nu le place si nu-i intereseaza. Normal ca daca am stii ca le trece si ca isi revin am sta si noi linistiti si am astepta dar nu stim unde duc aceste escapade si distractii nocturne si din pacate acum sunt multi de varsta lor care fac asa si care ii atrag, asta e ca sunt prea multi asa si nu din cei cuminti.Cei cuminti le par plictisitori, nu-si traiesc viata, de parca si viata asta trebuie traita toata intr-o saptamina....Nu stiu ce ii determina sa fie asa, dar pe fiul meu nici scoala nu-l mai atrage, dupa o serie de chiuluri acum am fost nevoiti sa-l mutam din liceu ca sa nu-l exmatriculeze. L-am angajat la un service ca sa invete macar o meserie, dar si acolo se duce din 2 in 3 ca ba nu are chef, ba pleaca spre servici si ne trezim ca nu a ajuns....si fereasca Dumnezeu sa-i contactam prietenii si sa-i intrebam de ce nu-l lasa sa-si vada de treaba lui....
arca
Postat pe 18 Decembrie 2009 18:39
da,iute-ma si pe mine din boscheti,dar numai eu cred ca curentul emo nu e subiect national?Si mama e speriata de asta,dar stie ca eu sunt mai de felul meu si nu-si face probleme,dar o zgarie pe creier atunci cand mai cad si eu printr-o criza din aia de prea mult bine si ascult rock,si vreau s-o conving ca nu sunt rocker,dar ea o tine pe a ei....help.
Cristina_Maria_B
Postat pe 21 Decembrie 2009 10:20
penelope ...

tocmai ca tatal a lipsit o perioada din viata voastra, a facut-o atat de "dura" in comportament si raspunsuri ...
cred ca el ar trebui sa se implice mai mult in viata ei .. cu , sau voia ei ..treptat, nu brusc .. va vedea cat de mult inseamna pt ea , voi .. familia ei ..

adolescentii sunt f ciudati .. sa nu intre in ceva de care voi sa nu stiti, mai rau .. aveti grija si la anturajul in care este prinsa ..
bestia
Postat pe 2 Ianuarie 2010 11:28
Si fiica mea e adolescenta,are 17ani,si trec prin situatii diferite de ce spui tu.uneori este inchisa,sta toata ziua la calculator, (asta in zilele de sambata si duminica),invata in alta localitate.In anulI de liceu avea astfel de apucaturi, dar i-a trecut.Acum au inceput problemele cu "iubirile" care apar in viata ei.Se imprieteneste f. repede cu cate un baiat si are impresia ca este cel mai potrivit pentru ea, nu suporta sfaturile. nu are pretentii nici macar sa aiba carte ceva, poate fi si un analfabet, nu conteaza,Stiu ca nu ma pricep sa dau sfaturi, dar as accepta cu placere de la altii, cum sa fac s-o determin p fiica mea sa fie mai pretentioasa cu prietenii pe care si-i face,ca ea nu e lipsita de calitati.Din acest motiv nici la scoala nu are rezultate grozave, ca nu se respecta pe ea insusi,nu are incredere in ea.Pana acum am avut impresia ca ne spunem totul, dar nu e asa.
Andus
Postat pe 18 Ianuarie 2010 18:29
Buna,Nelu ma numesc si sunt o pers cu un handicap sever si cu o mare dragoste mi-am crescut si o cresc pe fiica mea de la 2-3 luni si multumesc Domnului ca a fost langa mine si uite am ajunj la frumoasa varsta de 15 ani ,a inceput scoala la o sc de cartier ,am avut norocul sa intalnesc o d-na invatatoare NITA ELIZA o femeie care a stiut sa se apropie de copiii si ia insuflat dorintza de a cunoaste si a sti , a plecat cl v-vlll la col,National Al I Cuza pe care le-a terminat cu cununa de lauri pe cap si a ramas tot la colegiul Cuza in cl a 9a la filo germana intensiva, in paralel facem de la varsta de 6 ani si arte martiale ,mai precis Karate traditional cu sensei Marandici Nicolae 5 dan ,si aici am obtinut rezultate notabile ca; multi campioana nationala ,vice si campioana europeana ,si campioana mondiala la categ ei de varsta ,in martie ac va pleca in Serbia sau Italia iar la cam mondial in perioada 12-15, si va spun cu mandrie ca atat timp cat vb cu copilul tau deschis ori si ce subiect nu vei gresi ,numai asa il poti ajuta sa devina un OM care sa se descurce singur si sa ia deciziile care sa-i foloseasca in viatza,nu va ascund ca atunci cand aavut timp liber a mers la biserica sau in camaruta ei a facut o mica rugaciune multumind Domnului ISUS ca este si va fii langa ea .
Va multumesc ca ati avut timpul si rabdarea de a citi mica mea epistola .
Va doresc multa sanatate si sa auzim numai de bine !
nelu
nelu_ionel_dumitru
Postat pe 20 Ianuarie 2010 15:09
e foarte important sa nu folosesti intr'o cearta lucrurile pe care ti le destanuie ca prietena, ca argumente impotriva atitudinii sau comportamentului ei. mama mea a facut asta de 3 ori, in consecinta, desi am plecat de acasa, si acum am grija ce ii spun. nu mai pot avea incredere in ea. nu as vrea sa patesti si tu asa cu copilul tau. pentru mine e foarte dureros cand ma gandesc si cred ca si pentru ea ar fi, daca i'as spune chestia asta.
chibritzel
Postat pe 21 Ianuarie 2010 02:15
Va astept cu drag pe http://ancaciobanu.ro/ - un blog plin de cuvinte frumoase pentru cafeaua de dimineata,sfaturi pentru ceaiul de dupa-amiaza si relaxare dupa o zi plina de munca.
Spor la citit!
ancasobo
Postat pe 25 Ianuarie 2010 19:55
De la: Andus, la data 2010-01-18 18:29:53Si fiica mea e adolescenta,are 17ani,si trec prin situatii diferite de ce spui tu.uneori este inchisa,sta toata ziua la calculator, (asta in zilele de sambata si duminica),invata in alta localitate.In anulI de liceu avea astfel de apucaturi, dar i-a trecut.Acum au inceput problemele cu "iubirile" care apar in viata ei.Se imprieteneste f. repede cu cate un baiat si are impresia ca este cel mai potrivit pentru ea, nu suporta sfaturile. nu are pretentii nici macar sa aiba carte ceva, poate fi si un analfabet, nu conteaza,Stiu ca nu ma pricep sa dau sfaturi, dar as accepta cu placere de la altii, cum sa fac s-o determin p fiica mea sa fie mai pretentioasa cu prietenii pe care si-i face,ca ea nu e lipsita de calitati.Din acest motiv nici la scoala nu are rezultate grozave, ca nu se respecta pe ea insusi,nu are incredere in ea.Pana acum am avut impresia ca ne spunem totul, dar nu e asa.
Andus
Postat pe 31 Ianuarie 2010 12:21
Va rog sa- mi raspundeti intr-un fel, chiar nu are nimeni nimic de spus referitor la problema mea?
Andus
Postat pe 31 Ianuarie 2010 12:24
Buna!Am hotarat sa iti dau un sfat j sper k imi permiti sa ne tutuim!Ca si fiica ta j eu am13ani!Am avut la inceput initiativa de a trece j eu la curentul emo,dar mi-a trecut!Am avut momente in care nu mai comunicam cu mama j plangeam des,kiar ma kertam cu ea!Nu imi place sa o supar fiinca o iubesc cum sunt sigura ca si fiica ta te iubeste!Poti komunica k ea..fetele de13ani majoritatea au prietenii,ar trebui sa te apropii de ea incercand sa vb k ea pe tema asta impunand konditiile kare le ai k parinte si sfaturi,sa ii spui k inainte de mama ii ejti prietena j vrei sa ii fi alaturi orikand ca nm nu ii vrea mai mult bn k tn! succes!
Ade_Pysy
Postat pe 3 Februarie 2010 20:25
Ade_Pysy
Postat pe 3 Februarie 2010 20:28
Andus, incearca sa consulti un psiholog...despre cum sa te comporti tu cu fata ta adolescenta...ei detin tehnici pe care noi, ceilalti, nu le detinem...copiii sunt diferiti...mediul familial e diferit...eu n-am avut probleme de-astea cu fata mea de 19 ani, in prezent...personal consider ca pretentia ta la ce fel de prieteni sa-si aleaga fiica ta nu mi se pare intemeiata...in fond, ea alege dupa criteriile ei...
sora_ilsi
Postat pe 3 Februarie 2010 20:36
Mama, ce de psihologi pe-aici.... Doamna, asa sunt adolescentii!!!! Au impresia ca nu-i intelege nimeni, ca toata lumea le vrea raul, etc - been there, done that. E absolut normal si va gasi ea singura calea cea buna de urmat - buna PENTRU EA. Nu are nevoie decat de sprijin moral, de sustinere in tot ceea ce intreprinde si,mai ales, sa stie ca, indiferent ce s-ar intampla, mama ei va fi mereu acolo, cu bratele deschise.
garbo004934
Postat pe 16 Februarie 2010 00:41
Mama, ce de psihologi pe-aici.... Doamna, asa sunt adolescentii!!!! Au impresia ca nu-i intelege nimeni, ca toata lumea le vrea raul, etc - been there, done that. E absolut normal si va gasi ea singura calea cea buna de urmat - buna PENTRU EA. Nu are nevoie decat de sprijin moral, de sustinere in tot ceea ce intreprinde si,mai ales, sa stie ca, indiferent ce s-ar intampla, mama ei va fi mereu acolo, cu bratele deschise.
garbo004934
Postat pe 16 Februarie 2010 00:42
Am fost baby sitter de la 11 ani,asa ca stiu ceva despre adolescenti,pentru ca copii pe care i-am supravegheat,acum sunt casatoriti,siau proprii copii,si inca comunicam.cand erau in liceu,multi s-au purtat la fel,si nu exista pe atunci emo.Furtuna hormonilor si a schimbarilor interne,poate stiti ca cresc in perioada asta si organele interne,ca de ex inima,etc,determina furtuna emotionala.unii devin depresivi,altii nervosi,fiecare in felul lui.Chiar si Platon a scris acum cati ani,vreo 2000:adolescentii astia,care intotdeauna se revolta impotriva parintilor si profesorilor...
Puteti sa ii sugerati sa citeasca pe internet ce schimbari se produc la adolescenta,in personalitate,si organism,ca sa inteleaga ce i se intampla.
E normal sa vrea spatiul ei,camera ei ,in care sa nu intre nimeni,e semn de maturizare.
dar e nevoie si de limite,adica la ce ora poate sa vina acasa hotarati voi.
Adolescentii se comporta ciudat,am cunoscut un caz,care a fugit de acasa,pentru ca parintii nu o lasau la discoteca,avea 14 ani,doar.
Iubirea intotdeauna e o solutie buna,la orice.puteti sa ii spuneti ca poate discuta orice cu voi,ca o vetisprijini,orice ar fi.Si ca o veti intelege.Daca are vreo verisoara de varsta ei,ar fi bine sa se apropie,si sa va atentioneze,daca ceva merge mai prost decat ar fi normal in situatia asta.Puteti invita vreuna,acasa,pentru putin?
daniilia
Postat pe 16 Februarie 2010 08:41
E buna inscrierea la un sport,karate,inot,dans,orice altceva,acolo isi face alti prieteni,iar cei preocupati de sport intampina mai usor problema adolescentei.Un instrumnt muzical,o limba straina,ce ii place ei.daca r accepta,ar fi ideal.
daniilia
Postat pe 16 Februarie 2010 08:43
De la: Andus, la data 2010-01-31 12:21:44
De la: Andus, la data 2010-01-18 18:29:53Si fiica mea e adolescenta,are 17ani,si trec prin situatii diferite de ce spui tu.uneori este inchisa,sta toata ziua la calculator, (asta in zilele de sambata si duminica),invata in alta localitate.In anulI de liceu avea astfel de apucaturi, dar i-a trecut.Acum au inceput problemele cu "iubirile" care apar in viata ei.Se imprieteneste f. repede cu cate un baiat si are impresia ca este cel mai potrivit pentru ea, nu suporta sfaturile. nu are pretentii nici macar sa aiba carte ceva, poate fi si un analfabet, nu conteaza,Stiu ca nu ma pricep sa dau sfaturi, dar as accepta cu placere de la altii, cum sa fac s-o determin p fiica mea sa fie mai pretentioasa cu prietenii pe care si-i face,ca ea nu e lipsita de calitati.Din acest motiv nici la scoala nu are rezultate grozave, ca nu se respecta pe ea insusi,nu are incredere in ea.Pana acum am avut impresia ca ne spunem totul, dar nu e asa.


Andus, nu sunt in masura sa dau sfaturi, dar nimic nu este mai important decat sa ai incredere in tine, sa ai o perere buna despre tine.
Cum se simte ea asa o vad si ceilalti.
Cu cat te impotrivesti mai mult intr-o problema in care nu sunteti de acord, mai rau va face. Spune-i o data si gata care este parerea ta, dar la final nu uita sa mentionezi ca orice ar face sa-u s-ar intampla, poate conta pe tine. Niciodata nu folosi expresia " ti-am zis eu...".
Sta prea mult la calculator??????????..........spune-i sa te invete si pe tine sa nevighezi pe net...si faceti din asta o activitate placuta....si impreuna...

Succes
Nirvana
Postat pe 16 Februarie 2010 16:05
buna penelope...si eu am o fetita de 14 ani si am aceleas probleme,eu am crescuto cu alta persoana care nu este tatal ei si acum am fost nevoita sarup relatia care a durat 7 ani.eu ami iubesc fata dar iubesc si barbatul cu care am trait cei 7 ani.fata mea nu vrea sa mai fiu cu el si eu nu stiu ce sa fac???acum e mai deschisa cu mine dar ami raspunde la fel ca anainte,deci tu cel putin al ai pe sotul tau si ampreuna veti reusi .eu am renuntat la fericirea mea,oare am procedat corect
umy_oby
Postat pe 17 Februarie 2010 11:55
Fetelor...cineva mi-a dat odata un sfat legat de comportamentul copilului ...indiferent ce ar face...sa nu uiti sa te recunosti in el...pentru ca tu ai fost ca el...el ca tine inca nu...Al meu are 14 ani...e baiat...pui de barbat ii spun eu in gluma...si marturisesc sincer ca am un copil bun...comunicam orice...evit folosirea cuvantului nu...avem insa si reguli...reguli ce au fost subtil si frumos instituite...Sunt importante si iubirea...atmosfera din familie...gradul de implicare al ambilor parinti...la unison...
rodyk
Postat pe 17 Februarie 2010 12:19
Buna fetele!!! Pt.cele interesate,aplic unghii false(tipsuri),fac constructie pe unghii si protectie cu gel.Folosesc aparatura si materiale super profesionale (Diamond Nails).Avantajul?Toate serviciile mele vi le pun la dispozitie direct la domiciliu! Pt.detalii ma puteti contacta la tel:0729.71.71.76 sau la id mess: nail_art_bucuresti
annitza
Postat pe 19 Februarie 2010 18:33
De la: umy_oby, la data 2010-02-17 11:55:24buna penelope...si eu am o fetita de 14 ani si am aceleas probleme,eu am crescuto cu alta persoana care nu este tatal ei si acum am fost nevoita sarup relatia care a durat 7 ani.eu ami iubesc fata dar iubesc si barbatul cu care am trait cei 7 ani.fata mea nu vrea sa mai fiu cu el si eu nu stiu ce sa fac???acum e mai deschisa cu mine dar ami raspunde la fel ca anainte,deci tu cel putin al ai pe sotul tau si ampreuna veti reusi .eu am renuntat la fericirea mea,oare am procedat corect


eu zic ca nu ai procedat corect....si fata mea cere sa divortez de propria ei tata.Dar ma tem ca daca as face as fi prea singura si nu as face fatza,mai ales ca din cate stiu copiii au nevoie de un model masculin in familie.Din pacate el nu prea stie cum sa o ia si cred ca problemele noastre de aici pornesc,ba mai si bea din cand in cand.De aceea eu duc o lupta continua sa apropii fata de tatal dar prea putine rezultate pana acum.
Mai nou ea a inceput sa chiuleasca de la scoala lucru care nu stiu cum sa-l controlez.
unii mi-au scris sa facem impreuna program de week-end sau ceva dar sotul refuza categoric sa iesim impreuna chiar si la un mall spunind ca lui nu-i face placere.....ce e de facut?
El ma acuza pe mine ca nu sunt destul de severa de aceea a ajuns fata asa.
penelope
Postat pe 23 Februarie 2010 16:16
De la: umy_oby, la data 2010-02-17 11:55:24buna penelope...si eu am o fetita de 14 ani si am aceleas probleme,eu am crescuto cu alta persoana care nu este tatal ei si acum am fost nevoita sarup relatia care a durat 7 ani.eu ami iubesc fata dar iubesc si barbatul cu care am trait cei 7 ani.fata mea nu vrea sa mai fiu cu el si eu nu stiu ce sa fac???acum e mai deschisa cu mine dar ami raspunde la fel ca anainte,deci tu cel putin al ai pe sotul tau si ampreuna veti reusi .eu am renuntat la fericirea mea,oare am procedat corect


Am o veste pe tine: fata ta isi traieste propria viata, tu o traiesti pe a ta..fata nu e stapana pe viata ta , pe cine iubesti tu ..ai crescut-o , o iubesti ..pana aici de acord, dar deciziile privind propria ta viata ar trebui sa-ti apartina, parerea mea este ca nu ai procedat catusi de putin corect.
reyya
Postat pe 23 Februarie 2010 16:35
Salut. Stiu ca nu sunt in masura sa dau vreau sfat, pentru ca nu sunt inca mama, dar imi pot spune parerea, din prisma adolecentei, daca vreti, chiar daca am depasit de ceva timp aceasta perioada. Eu am avut niste parinti destul de stricti, in special tatal meu. Pentru ei a contat foarte mult scoala ( cel mai mult de fapt), nu am avut voie sa ies in cluburi sau la petreceri ( exceptand majoratele:p), ora de ajuns acasa, in caz ca mai ieseam seara la un suc cu prietenele ( si numai in weekend!), era 10 pana prin anul 3 de facultate. Prieten m-au lasat sa am, dar doar sa ma intalnesc cu el ziua si f putin seara:) ce pot sa zic? Am avut si eu perioadele mele de solitudine, de tristete, nu voiam sa vorbesc cu ei, ma razvrateam etc, dar ei ma lasau in pace in perioadele acelea si mi-au dat de inteles intotdeauna ca imi sunt alaturi si ca pot vorbi cu ei, atunci cand simt eu ca e momentul. Nici n-am fost genul care sa piarda vremea pe calculator sau la tv sau genul care se inhaiteaza cu diverse personaje...Am fost destul de selectiva de mica. Acum, la 24 de ani, privind in urma, pot sa zic ca nu-mi puteam dori parinti mai buni! M-au indrumat foarte bine si m-au sustinut din toate punctele de vedere. Nu le reprosez absolut nimic, ba chiar le multumesc ca am devenit omul care sunt azi datorita lor. Nu stiu, cred ca trebuie multa rabdare din partea parintilor si un pic de severitate. Asa cred. Numai bine!
Just_a_girl
Postat pe 10 Martie 2010 17:59
imi pare rau ca am observat destul de tarziu topicul asta
si eu am problema cu fiica mea de aproape 18 ani
totul a inceput prin clasa a 6 spre 7
am avut mult de furca cu ea si inca mai am
daca ajunge la tine mesajul astept sa ma contactezi pe yakis_oana@yahoo.com
as putea sa-ti impartasesc multe lucruri din experienta mea si deasemeni am putea concepe un =plan de bataie = pentru a iesi din impas
multumesc si astept vesti
yullynar3
Postat pe 12 Martie 2010 11:07

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
ziua copilului-1 iunie 2010 35 De la: fleurdelis 2 Iunie 2010 19:26
Atentie Parinti Din Bucuresti 1 De la: dana2011 3 Martie 2011 13:51
avorturi nedorite 58 De la: cinezee 14 Februarie 2010 15:00
Copilul meu ma ameninta cu sinuciderea 152 De la: garbo089273 17 Martie 2010 22:28
Webkinz 4 De la: garbo175560 10 Noiembrie 2010 16:15
Setari Cookie-uri