NASTEREA PE CALE NATURALA SAU CEZARIANA?

nu pot sa spun care e varianta buna , nedureroasa ,depinde foarte mult de conformatia fiecarei femei,de greutatea copilului,starea femeii etc.se poate sa nasti normal, sa te dilati destul cat copilul sa poata iesi fara sa fi taiata ,sau invers.
Eu am nascut o fetita de 4,200 si m-am chinuit sa o nasc pe cale naturala o zi intreaga ,pana si-au dat seama medicii ca trebuie sa fac cezariana.operatia s-a inchis foarte repede cu dureri destul de mici si credeti-ma ca merg la sala si fac abdomene si ma simt foarte bine.Nu conteaza pe ce cale nasteti sau cat va fi sau nu de dureros ,pentru ca veti uita , ceea ce este important este sa aveti grija la alimentatie si sa nasteti un copil sanatos ,pentru ca merita tot efortul .o sa uitati toate neplacerile legate de nastere si o sa va bucurati impreuna cu copilul vostru de fiecare clipa petrecuta.
garbo016670
Postat pe 26 Iunie 2009 23:11
Sa-ti spun si eu din proprie experienta.Locuiesc in Italia,si aici tot asa nu iti face cezariana,decat daca este cazul.Eu,eram moarta de frica,sa nasc natural,imi doream sa nasc prin cezariana.Am facut un diabet gestational,si ceva probl.la glanda tiroida,asa am cerut cezariana,pt.ca aveam motive,ei mi-au facut cezariana programata,deci nu au asteptat sa intru in travaliu,m-au chemat mai repede de termen,adev.e ca nu stiu daca putem naste normal,primul copil la 33 ani,la 38 sapt.avea 3,810 kg.Dr.a facut un calcul,ca datorita diabetului,crestea cam 100 gr.pe zi,deci pana la 40 de sapt.il faceam de 5kg,baiat si primul,nu prea cred ca reuseam sa nasc normal.daca insistam sa nasc normal,ma lasau,dar eu am insistat sa nasc prin cezariana,si acum regret.Vreau sa-ti spun,ca,te doare de mori,in primele zile,nu te poti indrepta,sa mergi drept cam o sapt.,chiar si mai mult,apoi,cum am pus kg.in plus,nu se vindeca nici operatia ca la cineva,care e slab,mult mai greu,apoi 9 luni am simtit durere intruna,ce sa fac sport cum imi propusesem,sa merg la sala sa slabesc?! Nici gand! Ai niste dureri!Acum au trecut 3 ani,si merg la sala si vreau sa-ti spun,ca eu pers.si acum simt durere cand fac abdomene,si simt cum inca muschii de la burta de abia acum s-au mai unit,pt.ca erau taiati,la fel si uterul.Si acum simt durere inauntru in burta,probabil pe uter,si muschii de la burta tot nu mai sunt cum au fost! Si am fost o pers.sportiva intotdeauna.Nu cred ca as mai naste asa.Apoi poate este un alt discurs si cu cezariana,dupa ce ai intrat in travaliu si nu poti naste,pt.ca eu,cum am avut cezariana programata,parca nici copilului nu i-a convenit,nu a fost pregatit sa iasa,si cum am auzit dupa ce am nascut,asa este,a fost mai traumatizat,mai nervos,nu stiu cum sa zic.Prin nastere naturala,sunt pers.care nasc f.greu,dureaza travaliul mult,le si taie,daca nu au dilatatia necesara,dar cu mine in salon,au stat pe colac,3 zile,cine a avut probl.de genul acesta,apoi,au avut dureri 2 luni,dar dupa aceea ele pot face sport,nu mai au durerile,pe care de la cezariana,eu de ex.le simt si acum.Numai bine!
danyarmand
Postat pe 29 Iunie 2009 16:34
buna.sunt noua pe-aici.eu am nascut de trei (3)ori pe cale naturala,desi mi-era o frica...,dar dr mea cu care am nascut toate cele 3 fetite n-a vrut sa auda sub nici o forma de cezariana.acum ma bucur ca n-am facut cezariana.sanatate tuturor!
robby
Postat pe 29 Iunie 2009 17:18
buna mamici si viitoare mamici
eu am nascut pe cale naturala acum 4 ani si jumatate, dar cel mai important este ca in 3 zile eram acasa deja pe cand cele care facusera cezariana abia se puteau misca si au stat cam o saptamana in spital. daca as mai face un copil nici nu vreau sa ma gandesc ca as putea naste altfel. va pup
garbo005668
Postat pe 30 Iunie 2009 14:40
felicitari tuturor

Postat pe 30 Iunie 2009 17:52
in mod normal,nu...

dar mai sunt si accidente ale naturii,poate inca nu a intrat la menopauza,sau are un deranjament...nu este exclus...
iasomia
Postat pe 30 Iunie 2009 17:55
cum adica:40,41,42

astea sunt batrane?....

pai acu' asa e moda,sa faci copil fiind purisanca...
iasomia
Postat pe 30 Iunie 2009 17:56
na ca a sters mesaju'....
iasomia
Postat pe 30 Iunie 2009 17:57
Nasterea normala este nodul cel mai sigur de a da viata unui copil...cezariana sa fie in continuare doar un caz de urgenta.De ce nastere normala?Eu am 3 nasteri normale si o cezariana.La nasterile normale trupul se reface singur,devii tot fiinta plina de putere si sanatoasa dinainte.Am avut nesansa ca la al 3-lea copil sa am extrauterina cu sarcina normala,cand aveam o luna si jumatate extrauterina a busit si m-au operat la doua saptamani dupa operatie am aflat ca am si sarcina normala si in evolutie.Oricum operatia ma facut neputincioasa nu mai aveam voie sa ridic si cum noi femeile cand mergem la piata ne mai trebuie doua maini,a fost un dezastru pentru mine.Dupa nastere burta nu si-a mai revenit ca inainte,iar posibilitatea de avea praporul rupt este iminenta.Din cauza cezarienelor multe femei au praporul rupt si sunt nevoite sa puna plasa care reprezinta un alt factor de risc(a-ti taia plasa matele).Daca vreti sa fiti femei puternice si nedeformate din cauza operatiei nasteti normal.
ROdika_201157
Postat pe 5 Iulie 2009 09:53
Am facut 2 cezariene,una ceausista si un revcolutionara,chiar fiind aceasi persoana,la prima am suferit foarte mult,dar l-a a doua,mai deloc,cand am auzit ca si la a doua trebuie sa fac cezariana,pentru ca termenul minim intre ele,este de 6 ani,ca sa poti naste normal.la mine era doar de 3,asa ca atunci cand m-au luat contractiile,am fugit in salon si ma chinuiam singura,doar ca sa nu ajung iar pe masa de operatie,dar m-am inselat amarnic,a doua a fost mult mai usoara,nu pot recomanda,pentru ca nu cunosc ce inseamna sa nasti normal,asa as sfatuii pe toate cele care scriu aici dar,doar dintr-un singur punct de vedere,cum poti sa dai sfaturi,daca nu ai trecut prin ambele experiente?sa vb doar cele care au fost in situatia respectiva,ca sa poata face diferenta,chiar si asa,depinde de organism,dar sa zicem,nu te speria,vei naste asa cum vrea DUMNEZEU,oricum,tot ce pot sa-ti spun este ca as mai naste de cateva ori,numai dintii si maselele sa nu ma doar,in rest,intelege ce vrei tu.Toata durerea iti va trece cand il vei simtii cum trage viata din tine.Nu exista comparatie si nici cuvant de descris sentimentul.Sa auzim de bine.
ely_troya
Postat pe 8 Iulie 2009 15:36
De la: ely_troya, la data 2009-07-08 15:36:42Am facut 2 cezariene,una ceausista si un revcolutionara,chiar fiind aceasi persoana,la prima am suferit foarte mult,dar l-a a doua,mai deloc,cand am auzit ca si la a doua trebuie sa fac cezariana,pentru ca termenul minim intre ele,este de 6 ani,ca sa poti naste normal.la mine era doar de 3,asa ca atunci cand m-au luat contractiile,am fugit in salon si ma chinuiam singura,doar ca sa nu ajung iar pe masa de operatie,dar m-am inselat amarnic,a doua a fost mult mai usoara,nu pot recomanda,pentru ca nu cunosc ce inseamna sa nasti normal,asa as sfatuii pe toate cele care scriu aici dar,doar dintr-un singur punct de vedere,cum poti sa dai sfaturi,daca nu ai trecut prin ambele experiente?sa vb doar cele care au fost in situatia respectiva,ca sa poata face diferenta,chiar si asa,depinde de organism,dar sa zicem,nu te speria,vei naste asa cum vrea DUMNEZEU,oricum,tot ce pot sa-ti spun este ca as mai naste de cateva ori,numai dintii si maselele sa nu ma doar,in rest,intelege ce vrei tu.Toata durerea iti va trece cand il vei simtii cum trage viata din tine.Nu exista comparatie si nici cuvant de descris sentimentul.Sa auzim de bine.
robby
Postat pe 9 Iulie 2009 15:05
da,e f adevarat ca daca n-ai experimentat ambele variante,nu prea poti sa fii sigur 'cum e mai bine".dar din auzite...se spune ca e de preferat nasterea naturala.am cunostinte care-au facut cezariana,si nu prea se lauda ca le-ar fi bine,nici dupa 6-7 ani.cezariana o ai pt toata viata.sa nu mai spun de verisoara mea care dupa cezariana a ramas fara uter,si de la 26 de ani nu mai are menstruatie,si alt copil nu mai poate avea.
robby
Postat pe 9 Iulie 2009 15:09
Bun, ce s spun c n 2004 am avut un avort spontan ( singura nastere) ;i a fost pe cale naturala, cu toate ca 2 medici voiau sa-mi faca cezariana iar 2 au spus ca e mai bine pe cale naturala. S-a dovedit ca solutia cea mai buna a fost cea de a doua, baietelul avea atunci 1,5 kg, a fost destul de greu vreo 2 ani, dar acum cred ce a fost un vis...
Daca as fi facut cezariana se complicau lucrurile pt. mine, asta am aflat ulterior.
iulia_rac
Postat pe 15 Iulie 2009 08:54
Nasterea normala este nodul cel mai sigur de a da viata unui copil...
si..asa e "lasat de la D-zeu"..........
sophia1971
Postat pe 21 Iulie 2009 23:14

modul cel mai sigur de a naste un copil, este acela pe care il hotaraste medicul, pentru ca oricum stie mai mult decat noi. copiii nu sunt mai nefericiti pentru ca se nasc prin cezariana.
oltea35
Postat pe 27 Iulie 2009 17:10
De la: fevronia1, la data 2008-09-26 05:43:05Pt falcone,

Nu mai traim de mult in Evul mediu, ci in secolul 21, unde femeile au dreptul de a decide ce e bine sau nu pt ele. Un copil nedorit inseamana uneori si nefericit. Si nu mai cataloga femeile . Cum ar fi sa avem cu totii cate 10 -15 copii ca acum cateva secole? Cum am reusi sa ii intretinem si sa le asiguram o viata decenta. Sa fim realisti. Daca fata a luat o decizie o priveste numai pe ea, are ea motivele ei personale care trebuie respectate. Presupun ca o intereseaza o informatie si nu morala de prost gust a cuiva, care oricum nu o va face sa se razgandeasca.


Scuza-ma... ai dreptate, traim in secolul 21! De contraceptive nu s-a auzit inca??????? De ce nu te duci sa asisti la un avort, cand fatul are 20 de saptamani? Stii cum il scoate? Bucati, bucati... Dar asa gandesc majoritatea, ca tine... va este lene sa luati aproape zilnic cate o pilula!
KrisLa
Postat pe 28 Iulie 2009 20:36
De la: elamica, la data 2008-09-29 12:32:18nu felul cum iese copilul este important ci ce simti cand il vezi prima data si il ti in brate, de multe ori este mai bine pentru copil sa nasti cu cezariana

Te rog mult informeaza-te inainte de a posta! Copilul are mult mai multe avantaje cand se naste natural. In timpul nasterii fiziologice (naturale) si organismul mamei si cel al copilului trec prin niste modificari benefice ulterior.
KrisLa
Postat pe 28 Iulie 2009 21:11
De la: garbo001209, la data 2009-04-20 18:13:26EU RECOMAND CEZARIANA PTR CA ASA E CAL MAI BINE SI PTR COPIL SI PTR MAMICA.CATE CAZURI NU AM VAZUT IN CARE DIN CAUZA TRAVALIULUI LUNG SAU ALTE DIFICULTATI LA NASTERE A RAMAS COPILUL TRAUMATIZAT SI HANDICAPAT PE VIATA!CAND ITI DORESTI F MULT UN COPIL ,IL VREI SI SANATOS SI CEZARIANA E CEA MAI SIGURA .IAR PTR MAMA LA FEL;DECAT TRAVALIU SI URLETE PRECUM ANIMALELE MAI BINE CONDITII DEMNE DE SEC 21.STABILESTI CU DOCTORUL PERONAL DATA,ORA STII CA ESTI PE MANI BUNE,STII CA NU ESTI NEVOITA SA-L TREZESTI NOAPTEA DIN SOMN SAU SA AJUNGI SA NASTI CU CINE STIE CE MOASA SAU ASISTENTA;E FOARTE BINE PTR O FEMEIE INSARCINATA SA FIE LINISTITA SI SA STIE DIN TIMP CUM VA NASTE SI CE VA FI;E NEPLACUT SA AI STAREA AIA DE NESIGURANTA SI TEAMA;AM UN BAIETEL DE 2 ANI SI DACA AR FI SA MAI IMI DEA DUMNEZEU UNUL AS TI SIGUR CE AM DE FACUT.E GREU PRIMA SAPTAMANA DUPA CEZARIANA DUPA CARE TE REFACI REPEDE SI UITI REPEDE DAR SI DUPA O NASTERE NATURALA E LA FEL;SA FIM SERIOSI :LAUZIA DE 40 DE ZILE E VALABILA IN AMBELE CAZURI NU?


Ei, hai ca ma apuc acum sa-mi dau cu parerea... prea des! Daca te intereseaza, "problemele" copilului la o nastere naturala sunt din pricina mamei! Multi bebelusi au cordonul ombilical infasurat in jurul gatului! Prima data, iese capul, asa ca moasa sau medicul vede cordonul, ii spune mamei sa nu mai impinga... pentru a avea timp sa taie cordonul! Dar multe mamici nu asculta si imping in continuare, asa ca iese si trunchiul, copilul se stranguleaza pentru cateva minute, creierul nu se oxigeneaza corect si de aici apar respectivele necazuri. Si inca ceva... nasterea fiziologica se declanseaza cand copilul e pregatit pentru a se naste!
KrisLa
Postat pe 28 Iulie 2009 21:41
din kte stiu dpinde sh d u,n am trecut prin asa ceva,dar cunosc pers kre au trecut prin asta,dk esti inalta sh mai mare in bazin poti naste usor normal,fetele kre sunt micute d statura sh micute sh in bazin,ele nasc greu normal,parerea mea e k prin cezariana e cel mai bn,dar asta dpinde sh d doctorul tau,trb sa ai un doctor(doctora) f bun(a),cele kre nasc normal mai au sh dureri,asa prin cezariana e mai usor sh mai sigur,sh cu timpul trece sh semnul,depinde d voi c alegere luati...
dennysutza
Postat pe 29 Iulie 2009 17:50
De la: KrisLa, la data 2009-07-28 21:11:04
De la: elamica, la data 2008-09-29 12:32:18nu felul cum iese copilul este important ci ce simti cand il vezi prima data si il ti in brate, de multe ori este mai bine pentru copil sa nasti cu cezariana

Te rog mult informeaza-te inainte de a posta! Copilul are mult mai multe avantaje cand se naste natural. In timpul nasterii fiziologice (naturale) si organismul mamei si cel al copilului trec prin niste modificari benefice ulterior.


care sunt acele modificari benefice?
oltea35
Postat pe 30 Iulie 2009 16:03
De la: oltea35, la data 2009-07-30 16:03:40
De la: KrisLa, la data 2009-07-28 21:11:04
De la: elamica, la data 2008-09-29 12:32:18nu felul cum iese copilul este important ci ce simti cand il vezi prima data si il ti in brate, de multe ori este mai bine pentru copil sa nasti cu cezariana

Te rog mult informeaza-te inainte de a posta! Copilul are mult mai multe avantaje cand se naste natural. In timpul nasterii fiziologice (naturale) si organismul mamei si cel al copilului trec prin niste modificari benefice ulterior.


care sunt acele modificari benefice?


Citeste aici: http://www.mediafax.ro/stiinta-sanatate/nasterea-naturala-amplifica-legatura-mamei-cu-copilul.html?7627;3125479
si aici: http://www.121.ro/articole/art4410-cum-nasc.html
Daca vrei mai multe informatii cauta pe google... sau vorbeste cu un neonatolog (medic care se ocupa de noi nascuti).
KrisLa
Postat pe 30 Iulie 2009 16:36
buna imi permit sa-ti raspund ptr ca am trecut si eu printr-o cezariana, complicata nu a fost dar in schimb , dureri de cap dupa operatie. Dar tu poti alege daca poti naste normal fa-o asta depinde numai de tine . Sanatate multa si incredere ca vei ajuta bebele sa vina. sanatos pe lume . TE PUP
toni_m
Postat pe 31 Iulie 2009 10:44
De la: oltea35, la data 2009-07-31 15:34:41
De la: KrisLa, la data 2009-07-30 16:36:26
De la: oltea35, la data 2009-07-30 16:03:40
De la: KrisLa, la data 2009-07-28 21:11:04
De la: elamica, la data 2008-09-29 12:32:18nu felul cum iese copilul este important ci ce simti cand il vezi prima data si il ti in brate, de multe ori este mai bine pentru copil sa nasti cu cezariana

Te rog mult informeaza-te inainte de a posta! Copilul are mult mai multe avantaje cand se naste natural. In timpul nasterii fiziologice (naturale) si organismul mamei si cel al copilului trec prin niste modificari benefice ulterior.


care sunt acele modificari benefice?


Citeste aici: http://www.mediafax.ro/stiinta-sanatate/nasterea-naturala-amplifica-legatura-mamei-cu-copilul.html?7627;3125479
si aici: http://www.121.ro/articole/art4410-cum-nasc.html
Daca vrei mai multe informatii cauta pe google... sau vorbeste cu un neonatolog (medic care se ocupa de noi nascuti).

am citit. faptul ca mama este mai receptiva la plansul bebelusului? eu cred ca asta depinde mai mult de felul mamei, indiferent de studiul lor pe 12 mame. nu inteleg de ce nu pomeneste nimeni si de dezavantajele nasterii naturale???
in continuare eu cred ca este treaba medicului sa hotarassca cum se vor petrece lucurile, iar cezariana nu te face mai putin mama. iar elamica a spus ceva foarte corect: "de multe ori este mai bine pentru copil sa nasti cu cezariana" - poate nu de multe ori, dar nici de putine ori. si am scris toate astea pentru ca aveti tendinta de a blama operatia de cezariana (care salveaza vieti de mame si bebelusi) si pe toate mamele care nasc prin cezariana (care nu sunt mai putin mame pentru asta), indiferent de motive. sa fim seriosi, exista femei care au nascut natural si si-au aruncat, la propriu, copiii. pe unde o fi fost instinctul lor matern atat de laudat in cazul nasterii naturale???????


Scuza-ma, dar pe ultimile introduse in discutie eu nu le pot numi mame... alea sunt dezaxate... eu vb de mamele adevarate! Si crede-ma, daca vei vb cu un neonatolog vei auzi mai multe motive pro-nastere fiziologica. Si daca nu ar fi asa, sa zicem, de ce in restul tarilor este interzisa cezariana la cerere? Oare crezi ca medicii romani (foamea dupa bani) si mamicile care isi pun viata in pericol (taietura uterului, a muschilor, poate supura f usor... ca nu toate mamicile asculta sfatul medicului si poate rezulta o septicemie) stiu mai bine sau sunt mai documentati decat restul medicilor din afara? Asta nu te intrebi? Ai habar cate mamici au murit in timpul cezarienelor? Sau cate si-au pierdut uterul si sansa de a mai face un alt copil din cauza complicatiilor de dupa o cezariana?
KrisLa
Postat pe 31 Iulie 2009 18:56
de ce e mai bine pentru copil sa se nasca prin cezariana?
de ce se prefera ceva contra naturii si se accepta o interventie , care e necesara doar in cazul in care ar fi probleme cu nasterea naturala?

si nu. fetele mici de statura, cu bazinul mic nu nasc greu. depinde de la om la om .

si apoi, cea nastere pe cale naturala e ceva fenomenal. dupa cateva minute ,dispar toate durerile. nu exista taieturi, cicatrici, nu sunt pericole sa apara complicatiile unei operatii

nu stiu cine va inspaimanta ca durerile nasterii ar fi ceva de nesuportat. nu este asa. natura a avut grija ca femeia sa treaca usor prin acest travaliu.

ce urmeaza dupa , e minunat. un pui de om tinut in bratele tale.
si_totusi
Postat pe 31 Iulie 2009 19:14
dennysuta , lasa ce ti-a povestit una sau alta. documenteaza-te intreband un specialist sau citeste. cu pareri facute din auzite si de prin filme , nu poti lua o decizie corecta.

si_totusi
Postat pe 31 Iulie 2009 19:20
De la: si_totusi, la data 2009-07-31 19:14:33de ce e mai bine pentru copil sa se nasca prin cezariana?
de ce se prefera ceva contra naturii si se accepta o interventie , care e necesara doar in cazul in care ar fi probleme cu nasterea naturala?

si nu. fetele mici de statura, cu bazinul mic nu nasc greu. depinde de la om la om .

si apoi, cea nastere pe cale naturala e ceva fenomenal. dupa cateva minute ,dispar toate durerile. nu exista taieturi, cicatrici, nu sunt pericole sa apara complicatiile unei operatii

nu stiu cine va inspaimanta ca durerile nasterii ar fi ceva de nesuportat. nu este asa. natura a avut grija ca femeia sa treaca usor prin acest travaliu.

ce urmeaza dupa , e minunat. un pui de om tinut in bratele tale.


doar doua mici observatii imi permit:
1. in cazul nasterii naturale, de multe ori, exista taieturi sau, si mai rau, rupturi si exista si cicatrici, doar ca nu sunt la vedere.
2. nu stiu ce griji are natura, dar nu toate femeile trec usor prin travaliu. mai exista, din pacate, si complicatii uneori.
oltea35
Postat pe 1 August 2009 15:31

Scuza-ma, dar pe ultimile introduse in discutie eu nu le pot numi mame... alea sunt dezaxate... eu vb de mamele adevarate! Si crede-ma, daca vei vb cu un neonatolog vei auzi mai multe motive pro-nastere fiziologica. Si daca nu ar fi asa, sa zicem, de ce in restul tarilor este interzisa cezariana la cerere? Oare crezi ca medicii romani (foamea dupa bani) si mamicile care isi pun viata in pericol (taietura uterului, a muschilor, poate supura f usor... ca nu toate mamicile asculta sfatul medicului si poate rezulta o septicemie) stiu mai bine sau sunt mai documentati decat restul medicilor din afara? Asta nu te intrebi? Ai habar cate mamici au murit in timpul cezarienelor? Sau cate si-au pierdut uterul si sansa de a mai face un alt copil din cauza complicatiilor de dupa o cezariana? [/quote]

pe ultimele nici eu nu le-am numit mame, doar ... femei.
oltea35
Postat pe 1 August 2009 15:33
Eu am avut 2 nasteri naturale una in tara care a fost cea mai urata experienta din viata mea si a doua in suedia, iar cea din urma a fost o sarcina cu gemeni, iar aici nu s.a discutat nici macar o clipa de cezariana cu toate ca la un moment dat au existat anumite probleme....Cu toate ca au fost gemeni va spun cu mana pe inima ca nu a fost atat de ingrozitoare ca prima... si daca s-ar mai intampla si a treia oara tot natural ar fi!!!
lauradelyn
Postat pe 5 August 2009 20:53
De la: lauradelyn, la data 2009-08-05 20:53:19Eu am avut 2 nasteri naturale una in tara care a fost cea mai urata experienta din viata mea si a doua in suedia, iar cea din urma a fost o sarcina cu gemeni, iar aici nu s.a discutat nici macar o clipa de cezariana cu toate ca la un moment dat au existat anumite probleme....Cu toate ca au fost gemeni va spun cu mana pe inima ca nu a fost atat de ingrozitoare ca prima... si daca s-ar mai intampla si a treia oara tot natural ar fi!!!


In sfarsit, cineva care a pus punctul pe "i"! Asta e adevaratul motiv de care fug majoritatea de nasterea naturala! Pentru ca intr-o nastere fiziologica exista durere, exista tipete, oboseala... si peste toate, exista vorbe din partea cadrelor medicale de genul: "ce tot urli ca o vita?" sau "cand te-ai f.... de ce nu ai urlat asa" si multe altele... Asta e adevarul: cadrele medicale sunt f bine pregatite tehnic, dar habar nu au cum sa sustina un pacient! Nu ii bag pe toti in aceeasi oala, dar multi, f multi sunt doar cu numele medici, moase, nurse...
KrisLa
Postat pe 8 August 2009 00:07
nu cred ca e ceva pt care te poti hotari de la bun inceput,cel mult iti poti face o idee.eu imi propusesem sa nasc natural lucru cu care dr a fost de acord,asa ca ma duc in maternitate si dupa 2 sapt tot nu nascusem.acum sarcina trecuse de termen si s-a hotarat sa imi provoace nasterea,numai ca lucrurile nu au fost asa simple :dupa 6 h nu ma dilatasem deloc asa ca impreuna cu dr am luat hotararea de a merge la cezariana.cand bebe a fost scos m-a anuntat si dr de ce nu vroia sa iasa ,avea cordonul infasurat de 3 ori in jurul gatului asa ca dc ziceam nu cezarianei nu as fi avut un bebe in brate la plecare.mama esti oricum ai naste asa ca nu poti spune ca dc ai fost operata nu esti mama ,cat despre legatura cu bebe ...nu ai cum sa nu simti nimic cand il vezi.iar lapte...au inceput sa imi curga din luna a 7 de sarcina si acum dupa 1 luna jum de cand l-am intarcat tot imi mai curge un san.asa ca gasiti-va un dr in care sa aveti incredere si faceti ce-i mai bine pt bebe
aly82na
Postat pe 9 August 2009 17:46

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
buna seara am si eu nevoie de un sfat: timp de jumătate de an pina luna aceasta am avut o menstruației de 28 zile . acum am 5 zle de inri 3 De la: Jennifer 18 Ianuarie 2015 09:05
am 18 ani si sunt in 8 saptamani de sarcina nu vreau avorttt:( :( va rog sa imi dati un sfat 226 De la: garbo_11297 25 Iulie 2014 17:50
Sotul meu nu ma lasa sa alaptez! 20 De la: garbo_1708 7 Mai 2012 07:56
ce trebuie sa stie o viitoare mamica despre sarcina? 3 De la: garbo_1568 26 Aprilie 2012 10:53
Cat costa o nastere la Municipal? 37 De la: sevand 12 Iulie 2010 19:51
Setari Cookie-uri