Virgina la 30 de ani

Primul meu prieten era o persoana deosebita,il iubeam,ma iubea dar pur si simplu nu ne potriveam....vroia sa ne casatorim...am spus nu si nu-mi pare rau.Nu erau fiorii,nu ma innebunea.Nu ai de unde sa stii cum e pina nu incerci si ma intreb ce-ar fi fost dak ma casatoream cu el virgina?Acum as fi avut statutul de femeie divortata la 23 de ani.....ar fi fost pacat,nu?
ani_shor
Postat pe 5 August 2008 11:32
De la: ani_shor, la data 2008-08-05 11:32:57Primul meu prieten era o persoana deosebita,il iubeam,ma iubea dar pur si simplu nu ne potriveam....vroia sa ne casatorim...am spus nu si nu-mi pare rau.Nu erau fiorii,nu ma innebunea.Nu ai de unde sa stii cum e pina nu incerci si ma intreb ce-ar fi fost dak ma casatoream cu el virgina?Acum as fi avut statutul de femeie divortata la 23 de ani.....ar fi fost pacat,nu?


Daca nu erau fiorii (banuiesc, ai invedere acea "chimie', de care se vorbeste atata - adica atractia fizica?), atunci cum poti spune ca il iubeai? Sau era iubire crestineasca, sau asa cum iubesti un frate?

Nu cred ca e nevoie sa te culci cu un barbat, ca sa-ti dai seama ca intre voi exista sau nu acei fiori. Ei vin, de regula, inainte de actul sexual, nu dupa.


Altfel, sunt destule cupluri care au trait impreuna si inainte de casatorie, dar care au divortat. Nu virginitatea e de vina in aceste cazuri. Exista destule explicatii pentru acest fenomen.


Apropo, printre cele cateva recomandari pentru a nu se ajunge la divort, unii psihologi mentioneaza si evitarea concubinajului ininte de casatorie. Nu iti pui intrebarea de ce? Logic ar fi, dimpotriva, sa se recomande concubinajul: ca oamenii sa se cunoasca mai bine, sa fie siguri ca se potrivesc, nu? Ei bine, statisticile arata ca aceasta practica mai mult incurca decat ajuta.
liarose
Postat pe 5 August 2008 15:36
imi aduc aminte o intamplare din facultate: Doua colege de ale mele (anul 5) erau colege de camera cu o fata tanara de anul 1. Prostuta, saraca. Fetele, trecute de prima iubie, ii spuneau ca nimeni nu apreciaza virginitatea. Nici-un batbat. Asa o fi...? N-am aflat pana in ziua de azi. Dar nu asta vreau sa va povestesc acum. Ideea este ca fetita de anul 1 a cunoscut un barbat mai in varsta, cu bani la discoteca (nu cred ca avea mai mult de 30-35 da atunci varsta aceasta mi se parea enorma). Fetele colegele mele i-au spus ce mai astepti incepe cu el (mai ales ca el o presa ca asa sunt barbatii, incearca nu.., de la mame stim asta si s-a cam verificat...). Ce s-a intamplat a fost trist. Barbatul s-a culcat cu ea o data, nu a dezvirginat-o complet si apoi a parasit-o. Fata era foarte marcata si pe mine m-a impresionat profund. Era foarte tanara. Concluzia mea atunci a fost ca cel mai bine e sa judeci cu capu, inima si sufletul tau. Ce ti se potriveste tie nu se potriveste altcuiva. Eu cred ca virginitatea asumata e o calitate. Daca nu e in concordanta cu tine daca renunti la ea trebuie sa fii impacata si linistita tu cu tine insuti de modalitatea in care ai facut-o. Eu cred ca dragostea adevarata exista si o gasesti dupa 30 de ani.. Si inca o poveste. Mai am o prietena care avea aceeasi problema cu a ta. A vrut sa cedeze o data cui nu trebuia dar nu a facut-o. Avea peste 30 de ani. La scurt timp a cunoscut un baiat si acum are 35 de ani o fetita de 2 ani si un alt copil pe drum. Se pare ca societatea a creat din virginitate o problema asa cum femeile inalte, subtiri si slabe sunt etalonul femeii moderne. .. Daca ai ramas virgina pana acum probabil ai avut o motivatie puternica, asa e?
ml
Postat pe 5 August 2008 15:54
Exact, ml, asta era si ideea mea. Fiecare simte cand trebuie sa faca acest pas. Daca nu esti pregatita, mai bine astepti. Si optiunea de a astepta pana la casatorie trebuie respectata: mai intai, pentru ca e o optiune, ca oricare alta, si doi, pentru ca are si o baza doctrinara (crestina) solida.
liarose
Postat pe 5 August 2008 19:16
dragele mele, ma intristati ..pastrarea virginitatii indiferent de varsta, este ceva secundar ca si casatoria in sine! in principal este sa iubiti, sa cautati si sa gasiti iubirea spirituala ..si asta numai dupa ce treceti de cea fizica si cea psihologica! lasati actele de la primarie si cadourile de la nunta, ca nu au nici o valoare crestineasca si nici umana. Daca exista acea mare iubire intre voi este un mare pacat sa zici ca tu vrei sa astepti ...cai verzi pe pereti! nu pierdeti clipa daca iubiti cu sufletul! Viata este scurta si mai este si mizerabila cand nu te astepti! putina nebunie nu strica! si nu uitati ... barbatii nu apreciaza aceleasi valori cu noi!mai ales in ziua de azi!
camid22
Postat pe 5 August 2008 19:52
Cunosti atat de bine barbatii, de ai curajul sa semnezi pentru toti? :)

Eu zic cdepinde de barbat. Si barbatii sunt foarte diferiti, ca si noi. Eu apreciez, si la barbati, si femei, capacitatea de a-si stapani hormonii. Imi pare o dovada ca persoana respectiva va putea trece peste greutatile vietii cu capul sus, spre deosebire de cei neinfranati, care cad unsor prada propriilor instincte.
liarose
Postat pe 6 August 2008 01:13
OFFFFFFFFFFF.......saraca nu vedeti ca nu are timp sa raspunda la nimeni?
Ce va mai dati cu parerea?
Cum va vine sa mai scrieti, neprimind nici un raspuns?
Macar un salut din partea acelei ....fete virgine.....


Postat pe 7 August 2008 00:16
Am citit cu atentie toate sfaturile voastre.Stop.Asa ca m-am hotarat sa ma marit cu un doctor ginecolog.Stop.Acum sunt virgina, de cate ori am eu chef.Sic, ca voi nu puteti.

Postat pe 7 August 2008 08:49
e bine sa iti pastrezi virginitatea pentru sotul tau sau nu? Marea intrebare? Riscul de incompatibilitate la pat e mare in cazul casatoriei cu o virgina!
Hai sa fim seriosi! Tot mai putine fete isi pastreaza virginitatea pana la casatorie. Incearca inainte si? De ce sunt tot mai multe divorturi?

Bunica probabil s-a casatorit virgina. Dar nu a divortat. Oare de ce?

Eu cred ca indiferent cum te simti in timpul primului act sexual sau in primul an sau in primii x ani , nu va fi intotdeauna perfect.

Eu cred ca virginitatea inainte de casatorie si fidelitatea in casatorie sunt ingredientele unei vieti fericite. Numai in cazul in care dai peste un impotent, poti spune ca nu se mai poate face nimic. Daca sotul e sanatos si va iubiti, veti avea satsfactie in pat, nu te vei duce la altul si nici el nu se va plictisi de tine.

Mi se pare o lume nebuna lumea in care traim; toata lumea se culca cu cine apuca si pe unde apuca. Nu mai poti fi sigur de copiii pe care ii cresti.

Cand am fost in maternitate, o tanara de 20 si un pic de ani, a fost disperata cand i s-a comunicat grupa de sange a copilului. A cerut refacerea analizei, dar rezultatul era acelasi. Ea sustinea ca e copilul sotului, dar aceasta nu era posibil. Probabil il inselase in timp ce avea relatie normala cu sotul ei si nu s-a gandit ca tocmai atunci a ramas insarcinata.

Eu personal consider ca fiecare trebuie sa isi faca o viata fericita pe cat poate: sa iubeasca si sa fie iubit, sa aiba satisfactie in intimitate si sa fie sanatos, sa te poti bucura de familie si sa traiesti in asa fel incat, privindu-te in oglinda, sa poti fi mandru de tine.
gabriela_esty
Postat pe 7 August 2008 13:39
gabriela_esty :
"Cand am fost in maternitate, o tanara de 20 si un pic de ani, a fost disperata cand i s-a comunicat grupa de sange a copilului. A cerut refacerea analizei, dar rezultatul era acelasi. Ea sustinea ca e copilul sotului, dar aceasta nu era posibil. Probabil il inselase in timp ce avea relatie normala cu sotul ei si nu s-a gandit ca tocmai atunci a ramas insarcinata."

Eu unul nu cred ca femeile isi pot insela barbatii. Mai mult decat atat, de fapt eu cred ca barbatu-sau a inselat-o, a luat sarcina de la cea de-a doua tipa si i-a transmis-o nevesti-sii, o virgina nestiutoare, cu ocazia primului lor contact vizual... eu cred ca asa a fost..
anakin
Postat pe 7 August 2008 14:47
nu inteleg, cristina a "aruncat" subiectul mai bine de o luna, timp in care TOATA lumea si-a dat cu parerea, numai ea nu...
ema_7
Postat pe 7 August 2008 15:18
Excat asa, Anakin! :)

Da, riscul de incompatibilitate e mare in cazul virginelor. Exact ca si in cazul experimetatelor. De ce? Pentru ca acea compatibilitate de care se face atata caz se numeste iubire. Iubirea ii face pe oameni sa se schimbe (si sa se schimbe foarte mult, uneori), sa-si ajusteze comportamentul si intreg setul de valori, asa incat sa fie... compatibili cu partenerul/partenera.

Daca cei doi nu sunt legati printr-un sentiment puternic si nu au nici sentimentul datoriei, acea nevoie de a se dedica familiei si a-i face pe membrii ei fericiti, neglijand uneori propriile "nevoi", la un moment dat aceasta boala numita "incompatibilitate" isi face aparitia si... ataca unele cupluri, fie ca sunt cupluri de virgini (exista si barbati care se casatoresc virgini, apropo), fie ca sunt ceva mai experimentati (si termenul de "experimentat" este unul relativ, cred ca veti fi de acord?) - fara vreo discriminare! :)
liarose
Postat pe 7 August 2008 15:27
De la: ema_7, la data 2008-08-07 15:18:32 nu inteleg, cristina a "aruncat" subiectul mai bine de o luna, timp in care TOATA lumea si-a dat cu parerea, numai ea nu...


Eu nu inteleg de ce trebuia meaparat sa raspunda. Celor care s-au grabit sa o insulte nu le-as fi raspuns nici eu. Celor care o aproba nu vad de ce le-ar multumi - ca doar nu i se face vreo favoare... Altfel, poate ca domnisoara a decis demult ce trebuie sa faca, poate ca se pregateste de nunta... Or, important e ca se discuta. Nu cred ca cineva din cei care au scris si-a propus chiar sa influenteze decizia fetei. La ce bun? Se discuta, pentru ca tema /subiectul/ prezinta interes.
liarose
Postat pe 7 August 2008 15:33
corect raspunsul, liarose...
anakin
Postat pe 7 August 2008 16:13
ok. acum am inteles. :)
ema_7
Postat pe 7 August 2008 17:04
Se discuta pt ca asta a fost subiectul ......suntem liberi toti sa ne dam cu parerea, dak ea tine cont de parerea mea sau a ta....e treaba ei.....dar din moment ce s-a postat , clar se asteptau comentarii pro si contra.....

Ca pe sant, la barfa.....

Postat pe 8 August 2008 00:25
-Ai inteles despre ce este vorba aici?-il intreaba Suzuki pe Gica.
-Doar un pic.Dar cu restul, ce s-a intamplat?

Postat pe 8 August 2008 18:34
Ceea ce este o virtute la tinerete, se transforma in prostie la batranete.Ce-ati zice de pilda de una care si-a mentinut virginitatea pana la 80 de ani, si intreaba acum pe forum, daca a facut bine sau rau?Pai daca ea pana acum nu cunoaste raspunsul, de unde il cunoasteti voi, care nu ati atins aceasta varsta, cu virginitatea intacta?Si pe urma, fiecare isi vopseste gardul cum vrea sufletul lui.

Postat pe 9 August 2008 05:26
Daca Cristina numai da nici un semn nu e bine, de atata timp sa mai schimbat cate ceva in viata ei!
Totusi ar trebui sa se gandeasca toti ca dragostea nu e o joaca.
Viata e plina de surprize, rele si bune. Fiecare isi face viata cum crede, dar la 30 de ani ar trebui sa avem toti o familie, un copil,
si nu pot sa-mi imaginez daca ai un prieten pe care sa-l iubesti sa nu simti nevoia de dragoste, acum numai e problema de ce spune lumea, daca esti fericit ce-ti pasa de gura lumii?
Daca vei ramine dezamagita dupa ce te casatoresti ca nu te simti bine in pat cu sotul tau, daca nu iti ofera placerea pe care ti-ai imaginat-o? Nici la mine nu a fost prea bine, nu am avut nici conditii ptr. ca am locuit intr-o camera prin care treceau si alti din familie, a durat ani de zile, incepusem sa-mi pierd sperantele, poate ca toata viata intervine cate ceva...asa ca daca aveti sanse sa va simtiti bine cu partenerul de viata numai stati pe ganduri.Succes!
lacrimioara
Postat pe 9 August 2008 18:57
cica ce-i frumos , tanar si lui dumnezeu ii place. acum , si eu ca omul nestiutor. oare de ce domnul a ales ca purtatoare de copil pe o tanara fecioara si, nu a decis ca pruncul sfant sa apara dintr-o fecioara mai coapta. asa, mai pe la 40 de ani?
si_totusi
Postat pe 10 August 2008 09:26
De la: si_totusi, la data 2008-08-10 09:26:38cica ce-i frumos , tanar si lui dumnezeu ii place. acum , si eu ca omul nestiutor. oare de ce domnul a ales ca purtatoare de copil pe o tanara fecioara si, nu a decis ca pruncul sfant sa apara dintr-o fecioara mai coapta. asa, mai pe la 40 de ani?


Hm, poate pentru ca Maica Domnului, insasi, a fost un copil nascut la batranete? :)

P.S. Apropo, stiai ca perioada de fertilitate a femeilor a crescut mult in ultimele doua secole? Ca si perioada medie de viata a omului, in general. Pe vremea buniclor mei, o femeie se rusina sa lase o sarcina, daca trecea de 40 de ani, azi multe femei trecute de 40 sunt abia la prima sarcina (dintre celebritati, Madonna, dintre cunoscutele mele, vreo 10 - sarcina perfect normala, copii perfect sanatosi, mama cu un loc de munca asigurat, tata - un barbat inca tanar, dar deja "linistit", fara fantezii si porniri de Don Juan, specifice barbatilor care se casatoresc la o varsta mult prea frageda, locuinta asigurata, cont in banca pentru educatia copilului... avantajele sunt multe, nu stau sa le enumar pe toate).
liarose
Postat pe 10 August 2008 15:23
Despre fertilitatea de cuplu, povesteste si Vechiul Testament, inaintea ta Si totusi.Aminteste-ti de Avraam si Sarai.

Postat pe 11 August 2008 08:24
apoi eu nu-mi amintesc nici de ziua de ieri, darmite sa o mai iau de pe la alde adam si eva. pentru mine , religia exista si nu-mi pun intrebari cand? de ce? cum? recunosc ca habar nu am de religie . a zis mama ca-s crestina, o cred pe cuvant. vine popa sa-mi cante de boboteaza? il primesc ca imi da cu busuioc in cap si pot avea pe vino-ncoa. zice in calendar ca e schimbarea la fata? nu ma mai dau cu dermatograf si astept minunea. mai greu e de sfantul andrei ca ,trebuie sa ung portile cu usturoi si asta implica un efort. in rest, domnul ma vede dar nu-mi da atentie ca ma stie zapacita.
si_totusi
Postat pe 11 August 2008 17:46
Cand m-am referit la cele doua personaje biblice, am vrut sa spun ca ele au avut copii la batranete.

Postat pe 12 August 2008 19:36
De la: lacrimioara, la data 2008-08-09 18:57:00Daca Cristina numai da nici un semn nu e bine, de atata timp sa mai schimbat cate ceva in viata ei!
Totusi ar trebui sa se gandeasca toti ca dragostea nu e o joaca.
Viata e plina de surprize, rele si bune. Fiecare isi face viata cum crede, dar la 30 de ani ar trebui sa avem toti o familie, un copil,
si nu pot sa-mi imaginez daca ai un prieten pe care sa-l iubesti sa nu simti nevoia de dragoste, acum numai e problema de ce spune lumea, daca esti fericit ce-ti pasa de gura lumii?
Daca vei ramine dezamagita dupa ce te casatoresti ca nu te simti bine in pat cu sotul tau, daca nu iti ofera placerea pe care ti-ai imaginat-o? Nici la mine nu a fost prea bine, nu am avut nici conditii ptr. ca am locuit intr-o camera prin care treceau si alti din familie, a durat ani de zile, incepusem sa-mi pierd sperantele, poate ca toata viata intervine cate ceva...asa ca daca aveti sanse sa va simtiti bine cu partenerul de viata numai stati pe ganduri.Succes!
asta ziceam si eu la un moment dat, dar nu am fost inteleseasa la ce ma refer...
ema_7
Postat pe 13 August 2008 15:50
Ema, e adevarat ce spui ca nu ai fost inteleasa ptr. ca uni nu sunt interesati de subiecte, din disperare vor sa se consulte cu alti in problemele vietii, si nu mai dau nici un semn poate ca au gasit rezolvarea mai repede decat se asteptau, uni care raspund scriu chesti care nu au nici o legatura cu subiectul. Sau in cel mai rau caz nu au internet la dispozitie.
lacrimioara
Postat pe 13 August 2008 23:55
Mi se pare corect.Cei care nu au internet, sa nu scrie, domnule...Subiectul acesta al virginitatii este extrem de interesant, dar firea omului este nestatornica.De aceea, rugati-o pe doamna care a abordat aceasta tema, sa faca o schimbare.Ori sa se mute la bloc, ori la casa pe pamant.Un studiu recent a demonstrat ca familiile cu multi copii, provin de la periferia orasului, pe acolo, pe unde trece interciti, sau rapidul de Calarasi.Oamenii de stiinta, au demonstrat ca aici, numarul de virgine a scazut in mod compromitator, iar numarul femeilor gravide a crescut direct proportional cu mersul trenurilor.Aceasta, deoarece cuplurile care au casele langa terasamentul cailor ferate, se trezesc noaptea din cauza zgomotului, si pentru ca nu au ce face, se-apuca de prostii.

Postat pe 14 August 2008 08:18
CristinaX: Acest utilizator nu mai exista!
Probabil ca si-a rezolvat problema.
simona1
Postat pe 15 August 2008 13:56
Bravo simonik, si tu ai fost curiosa sa vezi ce are completat la profil???????

Postat pe 15 August 2008 15:26
In profil, nu apare nimic.Nimicul a comentat despre sine, iar voi ati vorbit despre nimic.Vedeti de la ce pleaca certurile oamenilor?De la nimic.Si asta pentru ca incercati cu sarguinta sa faceti din nimic altceva .

Postat pe 16 August 2008 08:22

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
probleme cu vibratorul 111 De la: superbus 13 Mai 2009 11:35
Vrei un venit supimentar?? 1 De la: garbo2206 26 Septembrie 2012 22:38
CREDETI CA ATI PUTEA FACE ALT CEVA DECAT CEEA CE A-TI FACUT? 2 De la: garbo233027 2 Aprilie 2012 19:40
oare ce parere are acum despre mine????? 5 De la: Ioana007 19 Decembrie 2008 15:24
Mi-e rudine sa le spun prietenelor ca mi-am cunoscut partenerul pe internet 88 De la: Ioana007 3 Mai 2009 07:26
Setari Cookie-uri