Declinul societatii!

In ultimul timp am analizat foarte mult societatea si imi pare rau ca am ajuns la aceasta concluzie. Nu sunt aici cu gandul de a critica sau de a judeca pe cineva pentru modul in care alege sa traiasca , ci pur si simplu stau si ma intreb unde au disparut principiile oamenilor? Traim in goana asta dupa nimicuri, ne bucuram daca primim un kg de zahar, ne calcam in picioare pentru o tigaie mai ieftina, adolescente vulgare, spitale murdare, scoli in paragina, profesori fara conduita demna de urmat, doctori fara constiinta, politicieni care au uitat sa conduca tara si isi conduc conturile spre o insiruire cat mai lunga de zerouri si noi stam si privim neputinciosi si ne complacem in situatia asta si ne plangem de mila ca nimeni nu face nimic... Cum au ajuns lucrurile asa, ce ne scapa? De ce sa acceptam sa fim ruda saraca a europei? Care este antidotul pentru societatea bolnava in care traim? Cum sa o vindecam sau macar sa o tratam un pic sa fie mai putin bolnava?
Elle2011
Postat pe 23 Decembrie 2012 03:11
mi se pare ca a fost un popor absolut dezumanizat de anii de comunism: o generatie de sclavi crescuta sa taca si sa munceasca, nu sa gindeasca - iar pe fundatia asta ce poate sa se dezvolte? De unde vrei oameni cu respect fata de ei insisi, cu principii (care nu pot sa existe daca tu n-ai respect fata de tine), cu valori? Au fost facute toate pulbere. Singura valoare a ramas "partidul ne da". Zahar, daca zahar ne da...
Cei care sint acum la putere - la cei TINERI ma refer - sint inca decreteii. Comunismul este inca o istorie prea recenta.
quasaria
Postat pe 23 Decembrie 2012 06:35
priviti si analizati apoi, asa-zisa "echipa garbo ". este exemplul tipic al dezumanizarii. faceti parte dintr-o lume decazuta, demonii din voi nu contenesc sa atace .sinteti monstruoasi. va ofensati si atacati orice si pe oricine nu se aliniaza .va bucurati cind vedeti lacrimi si tristete nascuta in sufletele oamenilor.nu va dati inapoi e la insulte.va e frica de viata, de moarte. de frica insultati, furati, acumulati bani din reclam,e , tot din frica.suferiti de gelozii, de pasiuni tenebroase. cautati laude, onoruri,satisfactii, supusi placerilor neghioabe, plini de capricii .cam asa este echipa garbo cu surorile ei kudika, 9am, yuppy.

hai, sariti la atac ! aveti material.demonstrati-va "valoarea ".sau paloarea.
garbo_5862
Postat pe 23 Decembrie 2012 08:55
V-a picat greu comentariul anterior? v-a amutit?
garbo_5862
Postat pe 24 Decembrie 2012 00:10
Nu ne pica greu nimic, e parerea ta si esti libera sa o exprimi, e putin trist sa vedem ca iti torni ura in comentarii si ca niste persoane care scriu pe un forum iti pot starni asemenea reactii. E adevarat traim intr-o lume dura si suntem plini de frici la fel cum esti si tu. dar esential e sa incerci sa iti invingi propriile frici nu sa iti pierzi timpul judecandu-i pe altii. E ajegerea ta ce faci, dar incearca sa fii dura cu tine nu cu altii, ceilalti traiesc asa cum stiu, dezvolta personalitatea ta da un exemplu si o sa fii urmata si de altii.
Elle2011
Postat pe 24 Decembrie 2012 03:22
862, pur si simplu nu intereseaza pe nimeni aberatiile tale - se pare ca toata lumea te ignora.
Fa crize in continuare, linistita....
quasaria
Postat pe 24 Decembrie 2012 03:35
De la: quasaria, la data 2012-12-24 03:35:56862, pur si simplu nu intereseaza pe nimeni aberatiile tale - se pare ca toata lumea te ignora.
Fa crize in continuare, linistita....


maxim!
Iryna_Iry
Postat pe 24 Decembrie 2012 08:25
sinteti multumite?cred. cine mai e ca voi?
garbo_5862
Postat pe 26 Decembrie 2012 20:25
Sintem!
Nimeni.
quasaria
Postat pe 26 Decembrie 2012 21:32
Sincer si cu parere de rau, chiar ai dreptate! Mi s-a intamplat acelasi lucru in ultima perioada, sa analizez lumea din jurul meu fara sa vreau! Numai rautate, numai egoism. Circul cu autobuzul zilnic si de fiecare data se cearta cineva in autobuz, de fiecare data cineva e nemultumit si isi arata una din miile de fete. Zambim frumos si gandit urat, foarte urat! Am uitat sa fim oameni, sa spunem un "scuze", sa ne gandim ca poate mai sunt oameni cu probleme si nu mai au nevoie de altele si de vorbe trantite de aiurea si din rautate.

Si sa nu luam numai ce e intampla la capitala, cu mai marii sefi ai tarii, ce se intampla intre noi? De unde atata rautate si de ce? Si da, chiar si aici pe forum toata lumea e desteapta, toata lumea arunca vorbe, dar nimeni nu se gandeste ca sunt oameni care poate nu au cu cine vorbi si cauta o vorba buna si un sfat aici. A ajuns si garbo gen coolgirl si alte forumuri de c***t !
Garbo-123
Postat pe 28 Decembrie 2012 00:23
Si ..Da societatea e in declin...Poate NOI nu putem faSau si mai simplu :vor pleca in LUME unde sa le fie bine!!
Si NU Lopy...Garbo e un forum placut unora..si nu-i OBLIGATORIU cu-i nu-i place pe-aici!!
elisabeta_boia
Postat pe 28 Decembrie 2012 01:13

Poate noi nu o putem face sa nu cada in declin,dar putem sa-i atentionam pe tineri sa o ridice EI din declinul de azi...sau si mai simplu...sa-i lasam sa plece in ..lume!!

Nu-s ce ..are tastatura mea,cum bat un emoticon..imi sterge postarea...de!!Garbo nu e vinovat,eu sunt singura vinovata...dar ce "scuza" as gasi..sa dau vina pe acest..forum... ?! Eu insa,corecta,recunosc unde am gresit-neatenta!!
elisabeta_boia
Postat pe 28 Decembrie 2012 01:18
Elisabeta, clar garbo e un forum placut. Si mie imi place sa intru aici sa mai citesc cate una alta. Insa sunt destui pe aici care nu au chef decat de facut misto de problemele altora. Si ma refeream strict la acest topic, cu cata rautate exista in jurul nostru, inclusiv aici.
Garbo-123
Postat pe 28 Decembrie 2012 16:02
Ei..cam ai dreptate..dar noi celor care ne place pe-aici..dam cu "ignore" mistocarilor si railor!!
Si acum sa te pup..sa nu te.."declini"....topicul,de!
elisabeta_boia
Postat pe 28 Decembrie 2012 21:09
lopy, sorry ca nu ma aliniez la corul bocitoarelor - cind problema e exprimata inteligibil si are un sens, de obicei toata lumea raspunde normal. Din "toata lumea" excludem 62-urile sau irinucele.
In rest, e decorul: fazanuri, pupiciuri, fhksfhkvrlv r !"$£$&^*&&O si tot felul de semne cabalistice. se cinta cu spor la tastatura.... Asta e. Fiecare cu simfonia lui.
quasaria
Postat pe 28 Decembrie 2012 22:11
declinul societatii-titlu de doctorat
garbo171675
Postat pe 28 Decembrie 2012 22:47
De la Wikipedia, enciclopedia liber
Salt la: Navigare, cutare

Colapsul societții (sau declinul civilizației) include att eșecurile sociale n general destul de abrupte caracteristice unor formațiuni statale n declin, cum ar fi cea a civilizației maya, precum și scderea mai lin n cazul unor superputeri ca Imperiul Roman, n Europa de Vest, sau dinastia Han, n Asia de Est. Subiectul general apare n antropologie, istorie, sociologie, politic și n alte domenii, și, mai recent, n știința sistemelor complexe.

n știința sistemelor complexe se refer la structurile organizatorice ale societților și se studiaz motivele care mpiedic societțile s se adapteze la schimbare. Un simplu exemplu este colapsul Uniunii Sovietice. Dispariția brusc a unei super-puteri globale n cursul a cteva luni, fr niciun atac, a fost cauzat evident de anumite schimbri structurale n sistemul su complex intern.
garbo171675
Postat pe 28 Decembrie 2012 22:48
Bibliografie
Diamond, Jared M. (2005). Collapse: How Societies Choose to Fail or Succeed. New York: Viking Books. ISBN 0-14-303655-6.
Greer, John Michael. (2005). How Civilizations Fall: A Theory of Catabolic Collapse.
Homer-Dixon, Thomas. (2006). The Upside of Down: Catastrophe, Creativity, and the Renewal of Civilization. Washington DC: Island Press.
Tainter, Joseph A. (1990). The Collapse of Complex Societies (1st paperback ed.). Cambridge: Cambridge University Press. ISBN 0-521-38673-X.
Toynbee, Arnold J. (1934-1961). A Study of History, volumele I-XII. Oxford: Oxford University Press.
Weiss, V. (2007). The population cycle drives human history - from a eugenic phase into a dysgenic phase and eventual collapse. The Journal of Social, Political and Economic Studies 32: 327-358.
Wright, Ronald. (2004). A Short History of Progress. New York: Carroll & Graf Publishers. ISBN 0-7867-1547-2.
garbo171675
Postat pe 28 Decembrie 2012 22:51
din cita semantica stiu eu, "colaps" e una si "declin" e cu totul altceva.
Si, btw, I don't fk care de "bibliografia" prapaditului aluia de ciot wikipedia.
quasaria
Postat pe 28 Decembrie 2012 22:53
e mult de filozofat...dar ,din pacate nu ne prea ajuta....asa e ca societatea este in declin si asta ne afecteaza pe toti si mai ales viitorul ni-l afecteaza si ni-l compromite....ptr ca traim in societate...daca am trai in padure lucrurile ar fi simple,sa vanam,sa facem un foc si sa ne adapostim intr-un soi de pestera dar traind in societate ,,tot ce facem este....intru ea,societatea si ptr ea,ca sa nu fim exclusi din ea,etc,etc,etc
garbo171675
Postat pe 28 Decembrie 2012 22:57
daca wikipedia ar fi biblia analfabetului...la un moment dat ...toti ar deveni...toba de carte. Macar acolo sunt niste repere valabile,,de undeva de unde se poate porni pe drumul intelegerii multor subiecte...e o enciclopedie,,daca asta inseamna ceva ptr cineva. Hai sa nu ne impiedicam de semnificatia cuvintelor sinonime,antonime,omonime si paronime, ca o sa pierdem esentialul.
garbo171675
Postat pe 28 Decembrie 2012 23:01
desi societatea este formata din noi toti....cu o floare nu se face primavara,,,,si nici cu o enciclopedie....lumina intelectuala(nu se face)
garbo171675
Postat pe 28 Decembrie 2012 23:02
majoritatea de obicei are un cuvant de spus...adica...turma...si cu asta spun tot. Turma inseamna mai multi indivizi la un loc,,,dar mai inseamna si ceva care este condus din afara ei turma este condusa de un cioban....si stau si ma intreb turma societatii noastre spre ce este condusa. Societatea exact ca si turma are pradatori,se loveste usor in ea....in fine sunt multe de spus....comparatia este una potrivita bine.....dar nu are rost sa dezvolt mai mult de atat. As munci de pomana si nu are rost....lucrurile vor ramane oricum neschimbate.
garbo171675
Postat pe 28 Decembrie 2012 23:06
aprope de ...declinul societatii...pe top[icul VREA SA RAMANEM AMICI....un tip de 30 de ani povesteste cu nonshalanta cum o tipa de 19 ani eleva de liceu cu bacul in 2013 indrazneste sa.i dea papucii pe motiv ca a luat note mici la scoala. BAAAAAAAAI, da cum sa ai 30 de ani si sa cauti relatii cu eleva,chiar daca e majora e la scoala,,,bine asta pune varf la emisiunea pe care am vazut-o in seara asta pe KANAL-D....PE BANII PARINTILOR...cu o eleva de liceu si un tip de 30 de ani,strein si aburise vreo 3 sau 4 eleve de liceu.....ufffffff asta declin.
garbo171675
Postat pe 28 Decembrie 2012 23:18
societatea e formata din...visatoare...jmekeri, si amarati care muncesc si nici nu le trece prin cap....ce se intampla in paralel...cu timpul in care ei muncesc din greu
garbo171675
Postat pe 28 Decembrie 2012 23:21
De la: quasaria, la data 2012-12-28 22:11:50lopy, sorry ca nu ma aliniez la corul bocitoarelor - cind problema e exprimata inteligibil si are un sens, de obicei toata lumea raspunde normal. Din "toata lumea" excludem 62-urile sau irinucele.
In rest, e decorul: fazanuri, pupiciuri, fhksfhkvrlv r !"$£$&^*&&O si tot felul de semne cabalistice. se cinta cu spor la tastatura.... Asta e. Fiecare cu simfonia lui.
''


Imi pare rau ca nu pot da like la comentariu, pentru ca te aprob! Cand am dat de garbo eram foarte incantata de faptul ca in sfarsit am gasit un forum pe care nu mai gasesti fetite de 10-13 ani cu probleme existentiale gen " am inghitit apa, e posibil sa raman gravida?"
Garbo-123
Postat pe 28 Decembrie 2012 23:21
675, transpare din postarile tale ceva ca ma irita, sincer, si ma irita si offline, nu numai online: "amarati care muncesc si nici nu le trece prin cap....ce se intampla in paralel...cu timpul in care ei muncesc din greu"
Si ce ar trebui sa faca "amaratii" cu timpul lor, in loc sa munceasca "din greu"? Sa munceasca "usor"? Sa nu munceasca? Sa stea prin croaziere, cu 10 negri mititei servindu-le cocktailuri??
Cine te opreste sa faci ceva ce iti place? Ai incercat? Cit de mult ai incercat? Sau e asa de greu sa iesi din zona de confort si e asa de simplu sa cirtesti pe aici ca "amaritii muncesc"?
Sincer, mi se pare o aberatie sa faci 8 ore pe zi ceva ce nu iti place, nu iti spune nimic, reprezinta o obligatie si atit. E jumatate din viata ta! Nu e nimeni de vina ca ai esuat aici si ca o percepi ca pe o corvoada: tu esti.

quasaria
Postat pe 29 Decembrie 2012 02:46
Ceea ce a dus la decaderea societatii este saracia .Unui popor sarac prea putin ii pasa ,din pacate......
garbo105616
Postat pe 29 Decembrie 2012 06:54
si cum o fi ajuns sarac?
quasaria
Postat pe 29 Decembrie 2012 08:52
Din inconstienta .....si-a ales conducatori hoti ......
GHEISA_
Postat pe 29 Decembrie 2012 08:59

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Ce se mai intampla prin Moldova?? 28 De la: Iryna_Iry 10 Ianuarie 2013 21:10
1 Decembrie. 12 De la: Rotty 1 Decembrie 2012 09:53
hey 59 De la: betty37 19 Aprilie 2011 23:40
civilizatia mayasa anul 2012 4 De la: Freya__ 29 Mai 2011 19:43
parere medic 5 De la: garbo_12342 26 Martie 2013 17:10
Setari Cookie-uri