DECE TOTI NEGHIOBII DIN VEST SPUN CA ROMNII SUNT UN POPOR FARA IDENTITATE ?

Mai zilele trecute in portul nostru a poposit o piroga cit 20 de etaje si lunga de vreo 300 ml.Intrebat de reportera cum se simte in Romania un venetic spunea ca romnii sunt un popor fara identitate.
Stiti dece ?
Pai orce prapadit care de lene pleaca sa fie sluga in vest ,ajuns acolo se plinge ca o ducea rau in Romania,femeile plecate la produs in vest spun ca le gonesc barbatii de acasa sa se prostitueze.Concluzia este ca strainii nu-si fac mila de ei ,ba le da de munca cele mai mizerabile lucrari ,trag sarmanii cite 14 ore iar prostituatele sunt obligate la 30-40 de sedinte de sex pe zi,ce impresie sa aiba strainul despre romni dupa milogeala emigrantilor ?
VOIAJOR
Postat pe 2 Iunie 2012 16:17
Ideea e ca nimeni nu pleaca de acasa ''de bine'',iar cand ajungi sa-ti castigi painea muncind din greu la ''straini'' nu cred ca-ti mai arde de patriotism si de tara care-ti lasa copii sa moara de foame.Nu stiu de ce prin prisma ta suntem un popor de ''prostituate si de milogi''...
Avem copii olimpici,avem gimnasti recunoscuti in lume,avem atatia oameni de calitate care sa ne reprezinte si carora nu le este rusine sa recunoasca ca sunt romani...
Si cum dracu sa pleci ''de lene'' din tara ta iar ''acolo'' sa poti munci 14 ore pe zi?Imi pare tipatoare contradictia ta in exprimare.
Eu n-am fost plecata niciodata la munca in afara,soarta mi-a harazit o soarta multumitoare la mine acasa dar...pot sa-mi inchipui cat de disperat trebuie sa fii ca sa ajungi sa pleci de acasa pt a castiga bani sa-ti intretii familia,sa-ti tii copii in facultate etc.
Si da,in timp,sunt de parere ca am ajuns un popor fata identitate,pt ca in prisma mea ''identitate'' este ceea ce ma reprezinta si ceea ce reprezint.Iar in Romania,in clipa de fata ,avem oameni fara adapost,fara mancare,fara educatie elementara...
Gata ca m-a intristat ideea asta.
printesa_jo
Postat pe 2 Iunie 2012 16:47
voiajor, nu toti care pleaca sint muncitori cu carca sau prostituate - cred ca impresia asta o imprastie chiar cei ca tine, care au o problema cu plecatul. Daca iti e lene, nu iti e lene numai in RO. In momentul in care o duci prost in RO si bine in alta parte, tu fiind acelasi, nu tu ai o problema: e o problema cu tara ta de bastina.

Oricum, stai linistit, la emigrare nu te intreaba nimeni daca o duceai bine sau prost, romanii nu mai sint refugiati demult.
quasaria
Postat pe 2 Iunie 2012 17:02
De la: quasaria, la data 2012-06-02 17:02:06voiajor, nu toti care pleaca sint muncitori cu carca sau prostituate - cred ca impresia asta o imprastie chiar cei ca tine, care au o problema cu plecatul. Daca iti e lene, nu iti e lene numai in RO. In momentul in care o duci prost in RO si bine in alta parte, tu fiind acelasi, nu tu ai o problema: e o problema cu tara ta de bastina.

Oricum, stai linistit, la emigrare nu te intreaba nimeni daca o duceai bine sau prost, romanii nu mai sint refugiati demult.

Culpa mia,poate sunt inteles gresit,problema cu tara ta de bastina cine a creiat aceasta stare?Cum voteaza romnii,pe cine si pentru ce ?Am lucrat si eu in strainatate dar niciodata nu am birfit Romania,dar nici sub 3000 de dolari nu am acceptat salariul,daca te vaeti strainul nu te mai pretuieste.Acum merg iar in strainatate dar cu alta categorie de oameni care nu mai accepta cazare la hostel sau hotel de 3 stele,suntem respectati acolo unde mergem,dar nu suport sa intilnesc pe strazi cersetorii din Romania,care au ascultat de sfatul unui neghiob ce ia indemnat sa plece din tara afirmind ca statul nu are responsabilitate fata de cetatenii lui.Romnii sunt romni si nimeni niciodata nu poate spune ca nu au identitate.
VOIAJOR
Postat pe 3 Iunie 2012 01:10
da'pe cersetorii romani pe strazile din Romania ii vezi??? De ce te deranjeaza mai mult aia de pe strazile Londrei, de exemplu? Pentru ca trebuie sa ne ascundem gunoaiele sub pres, ca niste buni romani?
Ce responsabilitate are statul roman fata de cetateni? Sistem de invatamint facut pulbere, sistem medical facut pulbere, politisti care nu castiga pe an cit cheltuie un bulibasa intr-o seara- da' trebe sa nu fie corupti! - sosele in care ne facem masinile pulbere, case care pica la primul cutremur, ditai impozitele platite ca sa finantam campanii electorale...care e, sau unde e responsabilitatea aia?? Cu ce te ajuta pe tine faptul ca esti cetatean roman? Ce drepturi ai tu in tara ta?? Iti spun eu - nici unul. Doar sa votezi - si degeaba, n-ai nici o garantie ca votul tau va fi numarat vreodata.
Ce ne tot ascundem atita dupa gard - ca de ce pleaca oamenii? De aia pleaca. Pentru ca s-au saturat sa fie slugile nulitatilor care ii conduc.
Daca ti-ar pasa intr-adevar ar trebui sa iti pui problema nu ce vad aia din afara - ci ce vad astia dinauntru, cind le cere copilul o ciocolata dintr-un salariu sub 200 de euro pe luna. Asta e tara pe care o ridici tu in slavi, cind in afara "nu accepti sub 3000"..

Dar probabil de pe terasa pe unde asculti tu pasarelele se vede altfel.
Mai iesi si uita-te in jur, din cind in cind.... daca tot esti asa patriot.
quasaria
Postat pe 3 Iunie 2012 03:16
De la: VOIAJOR, la data 2012-06-02 16:17:35Mai zilele trecute in portul nostru a poposit o piroga cit 20 de etaje si lunga de vreo 300 ml.Intrebat de reportera cum se simte in Romania un venetic spunea ca romnii sunt un popor fara identitate.
Stiti dece ?
Pai orce prapadit care de lene pleaca sa fie sluga in vest ,ajuns acolo se plinge ca o ducea rau in Romania,femeile plecate la produs in vest spun ca le gonesc barbatii de acasa sa se prostitueze.Concluzia este ca strainii nu-si fac mila de ei ,ba le da de munca cele mai mizerabile lucrari ,trag sarmanii cite 14 ore iar prostituatele sunt obligate la 30-40 de sedinte de sex pe zi,ce impresie sa aiba strainul despre romni dupa milogeala emigrantilor ?


In primul rand romanii nu pot fi emigranti in vest ,de cand Romania a fost primita in UE ... In alta ordine de idei , orice roman care pleaca si vrea sa se stabileasca in vest automat porneste de la 0 si chiar de jos .... Omul acela nu se referea la oamenii care muncesc ci la "ciurucurile" care au impanzit Europa , cei care traiesc din cersit ,furturi , prostitutie , etc
Din pacate , am auzit de f. multe romance care prindeau momentul si fugeau in toiul noptii din casele in care locuiau cu argintaria , banii , si multe alte lucruri ...cele mai multe romance prefera amantlacurile ca munca e grea , iar cei mai multi barbati adora alcoolul si dupa ce se imbata incepe "distractia" si asa mai violeaza o batranica , se omoara intre ei si tot asa ... si nu sunt cazuri izolate , din pacate .... in concluzie , romanii sunt vazuti niste salbatici de cei mai multi europeni
Fata_Morgana
Postat pe 3 Iunie 2012 22:54
pai majoritatea intermediarilor sunt romani care aduc muncitori in strainatate..
si romanii se comporta urat cu ceilalti romani angajati si de aceea si strainii fac tot le fel;;
romanii isi bat joc unii de altii.si in tara lor si peste hotare.de aceea si stranii fac tot la fel.
romanii si-o fac cu manuta lor,sa gandim logic...
si poate ca romanii sunt straini intr-o tara strainii de aceea strainii si profita de situatie
ingerasulluptator
Postat pe 3 Iunie 2012 23:05
auzi Fata Morgana, eu nu stiu in care vest locuiesti tu si ce statistici ai facut de ti-a rezultat ca "cei mai multi" asa fac: da' te asigur ca poti foarte bine sa pleci si sa te stabilesti unde vrei tu de la nivelul la care te afli: nici mai sus, nici mai jos. Daca tu esti la zero - da, de acolo incepi. Daca nu, nu.
quasaria
Postat pe 3 Iunie 2012 23:07
Eu nu inteleg altceva: de ce ii faci" Neghiobi pe cei din VEST?....te rog fr.!
Fss_ssu
Postat pe 3 Iunie 2012 23:23
Dupa parerea mea,esti dus cu capul frate!Cum poti sa bagi in aceeasi oala prostituate,hoti,cersetori,ingineri,arhitecti,matematicieni,chimisti,sportivi,medici specialisti,toata inteligenta tarii (aproape)lucreaza in toata lumea!Si tu ne faci una cu pamantul,sunt prea nervoasa sa mai scriu ceva,,,,doar atat:sa ti fie rusine!!!!!!!
aida71
Postat pe 3 Iunie 2012 23:55
O gresit ,iarta-l !

....da tu esti sora?
Fss_ssu
Postat pe 4 Iunie 2012 00:13
E f uor. Are grdin mare i face zacusc...din tot i din toate.
E mare grdina ta....
Axl_R
Postat pe 4 Iunie 2012 00:14
si ghiveci...:-)))
Fss_ssu
Postat pe 4 Iunie 2012 00:26
De la: aida71, la data 2012-06-03 23:55:32Dupa parerea mea,esti dus cu capul frate!Cum poti sa bagi in aceeasi oala prostituate,hoti,cersetori,ingineri,arhitecti,matematicieni,chimisti,sportivi,medici specialisti,toata inteligenta tarii (aproape)lucreaza in toata lumea!Si tu ne faci una cu pamantul,sunt prea nervoasa sa mai scriu ceva,,,,doar atat:sa ti fie rusine!!!!!!!


Da i-mi este rusine ca am un presedinte pe care lau ales cei care au fugit din tara,un Guvern de hoti ,o gloata de pomanagii care acorda votul lor pentru o strachina cu zer si o gasca de hoti care fac Legile.
VOIAJOR
Postat pe 4 Iunie 2012 07:23
nseamn c io-s nesimit ru. Nu mi-e ruine pt c acolo sus e un....completai cu ce vrei!
Mie mi-e ruine pt ceea ce fac/zic io. Acum ns nu, de loc.

Zeru-i bun, mai acrim ciorba...i aa-i prea dulce.
Axl_R
Postat pe 4 Iunie 2012 08:15
In primul rand,nu am inteles de ce-i faci pe astia din vest "neghiobi" ? ....si cine ti-a zis tie ca ne considera un popor fara identitate...??? Din proprie experienta pot sa iti afirm ca am intalnit oameni care stiu multe despre istoria si cultura romanilor...
Rotty
Postat pe 4 Iunie 2012 08:36
Unii/unele vd numa' ce vor s vad.
Dac tu crezi c ia-s neghiobi...atunci i ei bizto gndesc la fel despre noi.
Axl_R
Postat pe 4 Iunie 2012 09:02
Intrerup....am vorbitor....
Rotty
Postat pe 4 Iunie 2012 09:09
pai nu avem barbati destepti in tara asta..de asta suntem popor fara identitate.
barbatii romani se price doar la sex daca si la ala...pt ca sa stea femeia mai intai o bate...ca pe ei nu ii duce capul ca sa se comporte frumos cu sotia...sunt magari domnule
ingerasulluptator
Postat pe 4 Iunie 2012 19:05
Las' c avem femei detepte ex tu.
Axl_R
Postat pe 4 Iunie 2012 20:01
Irinok, mare problema ai tu cu barbatii.... dar si experienta la sex ...observ

Cu cine te lupti tu, cu : statu' X cu barbatu'...de tragi concluzii asa "reale"

Fss_ssu
Postat pe 4 Iunie 2012 20:33
De la: Axl_R, la data 2012-06-04 20:01:18Las' c avem femei detepte ex tu.

Femeile mai au o scuza ,chiar daca nu sunt toate blonde,pe urma barbatul este capul ,femeia numai gtul.Referitor la nechiobi nu-mi retrag afirmatia ,sunt mult sub nivelul romnilor cei din vest,vreu sa spun fata de romnii care au studiat in Romania pina prin 1985, cei calificat intr-o meserie de restul ma debarasez.Iar de leneși,m-am referit la cei care cred ca la vecin iarba este mai verde. Eu am o livada o gradina de legume ,o gradina cu parc de flori pe care prefer sa le ingrijesc singur,dece? Pai am apelat la baietii care nu gaseau de lucru ,le ofeream 100 roni/ziua de munca ,cafeaua si sendwiciul de dimineata,pachetul de tigari ,masa de prinz si o bere,pentru munci gospodaresti Dupa 2 zile au inceput sa obiecteze ca-i prea putin,ca au copii ,ca nu le munceste nevasta,am incercat sa le alin lipsurile ,dindu-le cite o mobila dormitor,cite un televizor,apoi cite un telemobil,am inceput sa facem un gard,dupa ce au primit banii la ziua de munca au mers la circiuma si abia dupa 3 zile au venit din nou,terminasem treaba singur Am muncit 43 de ani ,acum sunt pensionar ,pensie bunicica ca am doua una interna alta din afara,am construit case la copii,am facut din curtea mea un Rai muncind ultimii 8 ani ca un sclav dar pentru mine,am apelat la ajutoare bine platite,dar care cind vin la mine in curte ar dori sa realizeze si ei repede si fara munca tot ce le lipseste,vor sa plece la munca in strainatate,dar acolo nu fug ciinii cu covrigii in coada.
VOIAJOR
Postat pe 4 Iunie 2012 20:53
Pai daca tu ai muscat-o cu aia din Romania....de ce tot pe astia din vest i faci neghiobi...???
Rotty
Postat pe 4 Iunie 2012 20:57
Dl Ioanide, m credei c m-am strduit s v neleg...adic s neleg de unde le scoatei...CE?
tii Dvs!
Axl_R
Postat pe 4 Iunie 2012 20:58
De la: quasaria, la data 2012-06-03 23:07:13auzi Fata Morgana, eu nu stiu in care vest locuiesti tu si ce statistici ai facut de ti-a rezultat ca "cei mai multi" asa fac: da' te asigur ca poti foarte bine sa pleci si sa te stabilesti unde vrei tu de la nivelul la care te afli: nici mai sus, nici mai jos. Daca tu esti la zero - da, de acolo incepi. Daca nu, nu.



Diplomele romanesti nu prea sunt recunoscute in occident , intr-adevar sunt si romani care au studiat in vest si o duc bine dar sunt si romani care au terminat medicina, ase-ul , etc aici si le culeg capsunile sau le matura strazile ...... Sunt putine domeniile din care poti pleca din Ro si sa ai succes din prima acolo(sa lucrezi in domeniul tau ) , iar unul din domenii e IT-ul dar cum nu toti romanii sunt IT-isti , multi pleaca la pomul laudat si se trezesc ca trebuie sa muncesca orice sau aproape orice pt. a se intretine ...sau ai impresia ca romanii sunt asteptati cu covorul rosu , sare si paine la aeroport ?
Fata_Morgana
Postat pe 4 Iunie 2012 21:21
pai mie nu mi se pare corect ca barbatul este capul..Pt ca barbatul este conceput in pantecele femeii,,,acolo i se dezvolta toate intestinele...si organele...Apoi pt faptul ca este mai puternic decat femeia si nu o lasa pe femeie sa gandeasca ca sa fie independenta.
apoi sa gandim logic barbatii nu sunt destepti deloc pt ca ei sunt creati de pantecele femeii cu ajutorul lui Dumnezeu.
Asa de ce s-ar crede barbatii mai destepti.pt ca nu sunt deloc.Poate sunt destepti dar intr-un sens distructiv sa distruga tot ce le iasa in cale.
ingerasulluptator
Postat pe 4 Iunie 2012 21:21
@voiajor raspunsul la intrebarea ta dincolo de ce s-a spus aici se poate reduce la o propozitie: PENTRU CA LI SE PERMITE!

ingerash "ce te-as bate, ce te-as bate..."
"permite-mi sa-ti trag, respectuos 20 de mii de pumni in cap"
fireste sunt doua replici din clasicul umor al titanilor cinematografiei romanesti, Dem Radulescu si Jean Constantin. oameni care se pare ca nu s-au priceput doar la sex si care nu-mi dau seama cat de magari au fost, insa au generat hohote de ras si inca mai genereaza.
(fireste ca am folosit cele doua replici pentru a sublinia si intari ideea ta de sex cu barbati romani)
heartbit
Postat pe 4 Iunie 2012 21:22
daca barbatii sunt mai destepti sunt pt ca sa munceasca nu ca sa educe copiii...
Femeile au talente mai multe ca barbatii numai ca ele si le reprima pt ca barbatii nu le lasa sa gandeasca pt ca cu cat femeia este mai inculta cu atata este mai usor de manipulat.
Femeile emancipate nu pot fii manipulate de barbatii..Cat de rai pot fii oamenii unii cu altii
ingerasulluptator
Postat pe 4 Iunie 2012 21:25
Io-s academician, doctor, inginer i cplesc sfecla.
Fie pinea ct....

Diplomele-s cptate pe zahru' luat pt sfecl.
Axl_R
Postat pe 4 Iunie 2012 22:39
De la: Fata_Morgana, la data 2012-06-04 21:21:40
Diplomele romanesti nu prea sunt recunoscute in occident , intr-adevar sunt si romani care au studiat in vest si o duc bine dar sunt si romani care au terminat medicina, ase-ul , etc aici si le culeg capsunile sau le matura strazile ...... Sunt putine domeniile din care poti pleca din Ro si sa ai succes din prima acolo(sa lucrezi in domeniul tau ) , iar unul din domenii e IT-ul dar cum nu toti romanii sunt IT-isti , multi pleaca la pomul laudat si se trezesc ca trebuie sa muncesca orice sau aproape orice pt. a se intretine ...sau ai impresia ca romanii sunt asteptati cu covorul rosu , sare si paine la aeroport ?


nu zau?Ce diplome nu ti se recunosc tie, de la scolile de stat???
In TOATE domeniile e echivalata experienta daca n-ai lucrat la aprozarul impex srl de care n-a auzit nici dreak. Daca nu e echivalata inseamna ca n-o ai - ca ala iti e nivelul REAL, la ala esti, nu ala "se recunoaste".
Am intilnit romani nu numai "in vest" care e la o aruncatura de bat, in EU, ci la capatul celalalt al lumii, si li s-au recunoscut si experienta, si studii, si sint foarte apreciati in jobul lor,asa ca ma leshi cu manelele astea de "carele n-am avut noroc"....
quasaria
Postat pe 4 Iunie 2012 22:40

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
operatie....ajutor 11 De la: sora_ilsi 30 Noiembrie 2009 13:36
:D 16 De la: hermosa20 17 Iulie 2012 17:56
Ce sunt sentimentele si de unde apar ele? Animalele au sentimente? 33 De la: delada 12 Septembrie 2015 20:43
vise 53 De la: ad_da09 27 August 2013 16:14
CUM SE PREGATESTE CARNEA TOCATA PENTRU VINZARE IN CANTITATI MARI 12 De la: garbo_11724 27 Aprilie 2013 14:00
Setari Cookie-uri