casnicie nefericita

Dupa 10 ani de casnicie,sotul meu nu ma mai respecta.Dupa ce a consumat bauturi alcoolice,a inceput sa ma jigneasca si sa ma injure atat pe mine cat si pe familia mea(mama,surori,tot neamul).Toate astea s-au intamplat in fata copilului in varsta de 8 ani.In urma cu un an de zile ,am inaintat actiune de divort dupa ce am primit o palma de la el. Dupa ce am vazut cat sufera copilul si la rugamintile si promisiunile sotului,am renuntat la divort.M-am gandit ca a fost singura data cand ma lovise dupa 9 ani de casnicie si am sperat ca vom fi mai intelepti pe viitor si nu vom duce certurile la extrema.Acum la un an de atunci,nu s-a repetat experienta cu palma,dar mi-a adresat niste cuvinte pe care nu pot sa le reproduc pt ca depasesc orice imaginatie.Am un singur regret,acela ca am retras actiunea de divort pierzand si banii pe care i-am dat avocatului respectiv jumatate din onorariul cerut de el.Mentionez ca sunt bugetara si banii sunt o reala problema pt mine.Nu stiu ce sa fac ,traiesc cu antidepresive,sunt derutata,dezamagita.Nu si-a cerut nici macar scuze.Sunt socata si nu stiu cum ar trebui sa-l tratez pt ca nu pare a avea vreo remuscare,iar pt moment nu am nici resurse financiare si nici psihice sa pot pune punct.Un sfat mi-ar fi de ajutor in aceste momente.
MARY__FIL
Postat pe 23 Iulie 2011 22:25
divort sau buget din doua una...
ameno
Postat pe 23 Iulie 2011 22:30
CORECT!
MARY__FIL
Postat pe 23 Iulie 2011 22:40
De la: garbo215042, la data 2011-07-23 22:25:43Dupa 10 ani de casnicie,sotul meu nu ma mai respecta.Dupa ce a consumat bauturi alcoolice,a inceput sa ma jigneasca si sa ma injure atat pe mine cat si pe familia mea(mama,surori,tot neamul).Toate astea s-au intamplat in fata copilului in varsta de 8 ani.In urma cu un an de zile ,am inaintat actiune de divort dupa ce am primit o palma de la el. Dupa ce am vazut cat sufera copilul si la rugamintile si promisiunile sotului,am renuntat la divort.M-am gandit ca a fost singura data cand ma lovise dupa 9 ani de casnicie si am sperat ca vom fi mai intelepti pe viitor si nu vom duce certurile la extrema.Acum la un an de atunci,nu s-a repetat experienta cu palma,dar mi-a adresat niste cuvinte pe care nu pot sa le reproduc pt ca depasesc orice imaginatie.Am un singur regret,acela ca am retras actiunea de divort pierzand si banii pe care i-am dat avocatului respectiv jumatate din onorariul cerut de el.Mentionez ca sunt bugetara si banii sunt o reala problema pt mine.Nu stiu ce sa fac ,traiesc cu antidepresive,sunt derutata,dezamagita.Nu si-a cerut nici macar scuze.Sunt socata si nu stiu cum ar trebui sa-l tratez pt ca nu pare a avea vreo remuscare,iar pt moment nu am nici resurse financiare si nici psihice sa pot pune punct.Un sfat mi-ar fi de ajutor in aceste momente.


Are un obicei de a bea bauturi alcoolice sau sunt exceptii ?
Daca te-a jignit baut fiind, o singura data , se iarta(dar nu trebuie sa-i arati ca l-ai iertat ) trateaza-l in asa fel incat sa se simta vinovat pt. ceea ce a facut ( in caz ca mai tine minte) .... Daca e alcoolic , nu stiu ce sa zic
Fata_Morgana
Postat pe 23 Iulie 2011 22:41
...042 daca ai ajuns sa traiesti cu antidepresive este ,,grav''
si in procesul de divortz te potzi reprezenta singura ( fara avocat). doar achitand taxa de timbru. ai nevoie de actiunea de divortz si doi martori, asa ca nu e greu. itzi trebuie doar curajul necesar.

bafta si fruntea sus.
jeje2011
Postat pe 23 Iulie 2011 23:53
042, cam asa am patit si eu.... am decis sa ma despart... Probabil "decis" nu e cuvintul potrivit. Din momentul in care am auzit ce debiteaza am inteles ca pur si simplu l-am provocat sa aflu adevarul - si uite adevarul.
Faptul ca nu l-a spus pina acum nu inseamna ca nu asta ar fi fost. Doar ca acum s-a scapat... voila...

Problema sint cauzele. Vorbele sint doar efectul. Vorbele sint generate de ce e in mintea si in sufletul lui si, chiar daca l-ai face sa si le inghita inapoi, in mintea si sufletul lui tu tot imaginea aia o ai. El asa te vede. Si asta este foarte greu, daca nu imposibil de schimbat.... in situatia in care pina acum te-ai purtat totusi normal, deci oglinzile lui sint convexe...
In mod normal, nu i-as pretinde scuze. N-are de ce sa se scuze pentru ceea ce crede si simte.
Eu am plecat pur si simplu din relatie, pentru totdeauna - si mi-am promis ca daca si de cite ori vom mai interactiona, ma voi stradui sa am o atitudine ireprosabila. Sa ma comport mult mai elegant decit a fost el capabil.

quasaria
Postat pe 24 Iulie 2011 00:06
Multumesc pt sfaturi.Voi incerca sa fiu mai tare.Problema mea este ca sunt o fire sensibila si foarte emotiva(SUNT RAC) si nu as putea sa ma reprezint singura in instanta tocmai din cauza emotiilor.Am actiunea de divort veche la care as putea sa mai adaug problemele aparute anul acesta respectiv alcoolul si dezinteresul total fata de tot ce tine de casa(cumparaturi,facturi,etc)Acum sunt confuza.Voi mai astepta cateva zile si apoi voi lua o decizie.
MARY__FIL
Postat pe 24 Iulie 2011 10:26
...hai sa-mi bag ...si eu coada(ca advocat al paratului)

Eu intotdeauna cred ca adevarul se afla la mijloc, intr-o relatie mai lunga apare o stabilitate , monotonie cum o definiti voi, femeile cu sufletul sensibil, nu mai percepeti 1000 de atentii marunte decat 1 greseala, care de cele mai multe ori apare involuntar...si nici aceasta nu ar fi problema, eu cred ca problema a fost deja prezenta, pot sa incerc putin flacara cu palma?...si sa zic ca cineva...altcineva...ti-a implantat in minte samanta atentiilor si a linguselilor...pot sa avansez cu ideea ca acest conflict l-ai generat chiar tu(sau voi) in mod mai mult sau mai putin voluntar?...hai sa nu fim naivi...sa nu ne eschivam de la propriile noastre actiuni...cert este ca nu intentezi divortul de la o palma sau de la niste cuvinte care nu-si aveau locul in context...deja Miki avea coada implantata pana in sufletul tau si-ti soptea la ureche ca nu e nimic gresit daca-ti doresti ceva...altceva.
garbo192031
Postat pe 24 Iulie 2011 10:51
de la o palma nu intentezi divortul. De la o palma intentezi un scaun pina ii rupi spinarea masculului "superior", dupa care devii nevasta suava obisnuita si te duci sa iti refaci manechiura.

In ce priveste cuvintele... gindeste-te la efectul de postludiu a "te insel pentru ca nu esti suficient de bun".
Da-le dreak, sint trei vorbe... ce conteaza in cadrul relatiei minunate...
quasaria
Postat pe 24 Iulie 2011 10:55
De la: quasaria, la data 2011-07-24 10:55:12de la o palma nu intentezi divortul. De la o palma intentezi un scaun pina ii rupi spinarea masculului "superior", dupa care devii nevasta suava obisnuita si te duci sa iti refaci manechiura.

In ce priveste cuvintele... gindeste-te la efectul de postludiu a "te insel pentru ca nu esti suficient de bun".
Da-le dreak, sint trei vorbe... ce conteaza in cadrul relatiei minunate...

ok...am exagerat putin in unele locuri...dar banuiesc ca ai inteles mesajul.

(app...mi-a placut faza cu scaunul )
garbo192031
Postat pe 24 Iulie 2011 11:01
am inteles mesajul, uneori se aplica, dar nu intotdeauna.
Se poate intimpla si sa te trezesti intr-o buna dimineata ca ai chef sa duci o viata normala, in care esti tratata ca o fiinta umana, nu ca un animal la jug. Bataile, injuraturile si jignirile nu fac parte din categoria "viata normala". Fie ca exista, fie ca nu exista altul ca sistem de referinta.

quasaria
Postat pe 24 Iulie 2011 11:06
De la: quasaria, la data 2011-07-24 11:06:09am inteles mesajul, uneori se aplica, dar nu intotdeauna.
Se poate intimpla si sa te trezesti intr-o buna dimineata ca ai chef sa duci o viata normala, in care esti tratata ca o fiinta umana, nu ca un animal la jug. Bataile, injuraturile si jignirile nu fac parte din categoria "viata normala". Fie ca exista, fie ca nu exista altul ca sistem de referinta.



Da, oricum sunt chestii de perceptii si gandire, fiecare dintre noi suntem oameni, deci suntem supusi greselilor...si eu...si tu...si oricine altcineva din acesta lume...fiecare avem bune si rele, pot sa zic intr-o masura destul de echilibrata, tot perceptie e si partea la care privim mai mult...atat in ceea ce ne priveste pe noi(mai rar facem acest lucru)...dar in special la ceea ce-l priveste pe celalalt...cel care ne intregeste fiinta.
Oricum, dupa spulberarea unei familii nu prea cred ca mai poti avea o viata normala, doar in gandire, intotdeauna te vei lovi de niste realitati care te vor face sa iesi din normalitate...eu zic ca trebuie sa reflecte mult inainte de a lua o asemenea decizie...si nicidecum sa nu o faca sub impulsul "noului"...care oricum se va invechii si el...in schimb va determina unele schimbari care nu vor mai putea fi recuperate...si in special daca are unele responsabilitati cum ar fi copii...statutul de mama e mult superior statutului de femeie...eu zic sa reflecte mult, la rece, inainte sa sparga o sfera.
garbo192031
Postat pe 24 Iulie 2011 11:22
nu stiu cite familii ai "spulberat" tu, dar te asigur ca pot sa ai o viata cit se poate de normala tu si copilul tau fara zmeul care arunca buzduganul inainte sa ajunga acasa... si il arunca si dupa ce ajunge.
Asa ca stai linistit pe fundul tau, nimic pe lumea asta nu e asa unbelievable, unforgivable si horror cum pare.

quasaria
Postat pe 25 Iulie 2011 01:27
042....mami, hotaraste-te, pentru ca poate fi mai rau...

daca consuma alcool in mod repetat si aproape zilnic e grav...cale de intoarcere nu mai este....alcoolul ii distruge chimic creierul, alterandu-i capacitatea de a rationa ca un om normal...facandu-l sa devina un animal, o bestie....practic alcoolul distruge tot ce e uman si evoluat in corpul primit de la maimute..

tu analizeaza foarte bine daca esti dispusa sa te nenorocesti cu pastile - pentru ca nici alea nu fac bine - sau alegi varianta sa fii libera si sa-ti traiesti copilul intr-o atmosfera calda, calma si primitoare...

numai bine iti doresc!
tutankhamon
Postat pe 25 Iulie 2011 11:09
mai sa fie!!
ratuscaceaurata
Postat pe 25 Iulie 2011 11:32
De la: ratuscaceaurata, la data 2011-07-25 11:32:00mai sa fie!!


Da, uite ce probleme au unii !!
SAL
Postat pe 27 Iulie 2011 17:22
042, apeleaza la specialisti... sunt lucruri intre voi, acumulate in timp, care trebuie clarificate, obligatoriu....pana nu scapati de tensiunile dintre voi, nu se rezolva...si cu cat trece mai mult timp, cu atat lucrurile se agraveaza....si vor ajunge intr-un punct in care vor exploda...


031, sunt momente de tensiune care traite in mod repetat, pot duce de la violenta verbala, spre cea fizica...
eu sesizez, in povestea lui 042 cateva lucruri care ma duc cu gandul ca ea, are un foarte mare rol in toata tensiunea aceasta...daca traieste cu antidepresive, e foarte grav....
i-a dat o palma acum un an, la aceasta ultima cearta nu, insa a apelat generos la violenta verbala...cam asta am inteles eu....
in general, oamenii violenti, se manifesta, indiferent de locul unde se gasesc, mai ales in conditii de infulenta alcoolica.....
daca acu un an i-a dat o palma, tensiunea era la cote paroxistice...
si doar la un an, a reizbucnit, fara violenta fizica, inclin sa cred ca 042 este factor declansator...sunt probleme grave, nu si le pot rezolva fara ajutorul specialistilor, clar

insa, si aici subliniez aspectul, indiferent de conditii, cauze, situatii, nimeni nu iti justifica violenta fizica, sub nicio forma....nu se poate impreuna, se poate separat, ratiunea trebuie sa isi faca datoria
asta cu palma este de neiertat, in orice conditii....


asa....si acum plec sa imi refac manechiura...
dor72
Postat pe 27 Iulie 2011 18:31
Inteleg ca motivul pentru care nu inaintezi acum o cerere de divort este legat de situatia ta financiara.
Cred ca exista niste ONG uri care se ocupa de sprijinirea femeilor in situatia ta, femeile abuzate in familie. Eu personal cred ca violenta verbala este la fel de nociva si condamnabila ca si violenta fizica. Poate ca vei gasi suport la acele ONG uri care se ocupa de violenta in familie - cu siguranta au pe langa ei psihologi si poate avocati
september
Postat pe 28 Iulie 2011 01:45
Relax...nu divorteaza pana nu apare Fat-Frumos.

(dor a punctat foarte bine)
garbo192031
Postat pe 28 Iulie 2011 02:00
Curaj, 042!
Dupa prima palma or sa vina altele, violenta fizica sau de limbaj denota o boala psihica careia te simt destul de fragila ca sa-i faci fata. Merita sa-ti aduni fortele pentru a-ti oferi atat tie cat si copilului tau o viata normala, linistita. Divortul e cea mai buna solutie si merita investitia. Cine te sfatuieste sa te transformi intr-o victima greseste fundamental.
sora_ilsi
Postat pe 28 Iulie 2011 02:06
tz'ale dreaq de simpatice..
ete la ele cata cazu' fac,pentru o palma in 10 ani..
acu' ii inteleg eu pe aia care, aveau grija de silueta femeii,si o alerga prin curte cu furca, de 2-3 ori pe saptamana..
de aici numai beneficii nene..
se facea si miscare.., nu se pierdea nici antrenamentul ( fiind spinarea tabacita des)..,ce frumoasa-i viata..

eu as indemna-o pe matracuca asta,sa fie sincera cu ea insasi,si sa recunoasca.., cam cate palme ar fi meritat in cei 10 ani,si nu le-a primit..
roby_cado
Postat pe 28 Iulie 2011 07:19

mda. Si pe riscul lor. Ca in furca aia se mai si impiedica sportivul....
quasaria
Postat pe 28 Iulie 2011 07:30
eh..,un risc asumat..,care paleste pe langa satisfactia de a-ti vedea nevasta "imbujorata" prin casa..
roby_cado
Postat pe 28 Iulie 2011 07:54
ma rog...degustibus... cui ii trebe furca sa isi vada nevasta imbujorata prin casa....
quasaria
Postat pe 28 Iulie 2011 08:43
lu' sotu' matracucii asteia..
nu vezi..?,dupa 10 ani de casnicie (fericita,inclin sa cred eu)..,e cam palida..
roby_cado
Postat pe 28 Iulie 2011 09:02
De la: garbo215042, la data 2011-07-23 22:25:43dar mi-a adresat niste cuvinte pe care nu pot sa le reproduc pt ca depasesc orice imaginatie.


Pai si atunci, el cum si le-a imaginat, bre? Si le-a mai dat si pe goarna
Thor_again
Postat pe 28 Iulie 2011 09:24
"..sunt derutata,dezamagita.Nu si-a cerut nici macar scuze.Sunt socata si nu stiu cum ar trebui sa-l tratez pt ca nu pare a avea vreo remuscare.."

da' de asta ce zici thorele..?,insensibilu' naibi..
roby_cado
Postat pe 28 Iulie 2011 09:27
mai sunt cate unele demne de a intra in galeria marilor clasici garbo, roby
da' indeed, asta s-ar califica in lupta pentru podium
io zic sa-l lege, dreaq, intr-o seara, sa-l spanzure de limba ori sa il stranga de oo pa marlan, pana isi va cere scuze si ii va spune el, cu gurita lui, cum ar trebui ea sa il trateze.

oricum, astept cu interes raspunsul ei la intrebarea ta, aia cu cate palme ar fi meritat, da' nu le-a luat
Thor_again
Postat pe 28 Iulie 2011 09:33
mai pe seara asa, termina de socotit..
roby_cado
Postat pe 28 Iulie 2011 09:37
vaz ca nici acu' n-a terminat de socotit..
roby_cado
Postat pe 28 Iulie 2011 23:24

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
A fost frumos, s'a terminat...acum ce mai e de facut?! 66 De la: me_reloaded 10 Octombrie 2010 21:43
Niste sfaturi,un ajutor din partea voastra!:* 5 De la: emilly_dy 27 Decembrie 2010 21:19
Ce sa fac? 9 De la: Alina_Viorica 28 Septembrie 2015 21:52
buna! 5 De la: emory 23 Octombrie 2010 17:48
trebuie sa ma rup de el dar nu am putere............este insurat......... 396 De la: gabi1981 7 Februarie 2010 13:06
Setari Cookie-uri